Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napisao sam ako izuzmemo upravo taj treci worst case scenario, koji se vrlo lako moze odigrati.

E zato treba u Novembru provesti vreme na berzi, i spavati uz 10 alarma.

I ako se odigra taj najgori scenaio bice karakog daha. Najveca bitka bice izmedju 2 BTCa, koji ce da preovlada.

Ko je LTC prodao na vrijeme vec je zaradio vise od 100$ po LTC. Ja gledam LTC/BTC odnos a on i nije sjajan. Velika greska sto sam cekao preko 0.02 za LTC. Ko je tad izasao sad je srecan :)

Sent from my Mi-4c on MIUI 9 using Tapatalk

Da li da se uleće u LTC? Bezmalo 125 komada za 1 BTC...

Nakon forka ce parovi i dalje biti u odnosu na sadasnji BTC?

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

pitanje je na koji ce i koji ce biti glavni, a mozda bude kao sa goldom...

Slabo se ovde diskutuje u fundamentalnim prednostima jednog koina u odnosu na ostale. Sve neko gledanje u pasulj i grafike bez mnogo smisla. Bitcoin trenutno raste zbog kombinacije 2 razloga: 1) first mover advantage 2) svi zele "besplatne" koine koji se dobijaju pri forkovima. Ako mene neko pita ovo je jako slabo ako gledamo na duzi rok, sto se vec i pokazalo jer je ove godine ucesce Bitcoina u celokupnom market capu palo i na ispod 50%, sada je oko 55% ako se ne varam. Scaling "debata", a bolje reci politika je ono sto je najvise ubilo Bitcoin. Tako je to kad Bilderberg grupa umesa prste. S' druge strane, imamo Ethereum na kome se vrti sve zivo sto novo sto se startuje, opusteno 90% ICOova ako ne i vise. Dosta je bitno sto je Vitalik za sada ostao besprekoran lider i nepobitni ekspert.

Ko zna dokle ce da ode Bitcon, to niko ne zna.... ali znam kad krene nizbrdo da se survava, bice to munjevito, toliko brzo da vam je bolje da cekate dead cat bounce i onda ga prodate. Mnogi ljudi ce u tom momentu biti vrlo skepticni ka cuvanju USD ili EUR na menjacnicama (a ove virtuelne varijante kao sto je BitUSD ili (ne daj boze Tether) jos nisu zazivele, sto znaci da ce pohliti ka altovima, i prvom redu Ethereum, a onda i Monero cija je anonimnost za sada podcenjena osobina, ali ce uskoro postati veoma bitno kad drzave ozbiljnije zabodu nos u smislu ko tu ima koliko para i koga cemo koliko da oharacimo.

Tako da ako mene neko pita, sada je izuzetan momenat da kupovinu altova... Jer ce da padaju jos mozda 2-3x max, ali zato kad krenu gore, bice to i po 20-30 puta.

Ima treci scenario BTC raste raste do pred sami fork ili neposredno nakon forka, onda puca balon. Za to vrijeme rasta btc-a altovi miruju prema/$, nakon pucanja BTC-a odvlaci altove za sobom.

Scenario kojeg se iskreno plasim volio bi da nece biti tako.

Uvek neki skace...Sve je to sporadicno. A kada ce skakati TOP 10 i koliko, to je vec pitanje, ali ovi sa malim mcapom od 20-50mil skacu non-stop...

bittrex.png

Poslednja izmena:
a i ako se podele dovoljno je da svaki vredi kao polovina tadasnje vrednosti btc-a :) uglavnom treba pratiti cene ovih 15 dana

Uvek neki skace...Sve je to sporadicno. A da li ce skakati TOP 10 i koliko, to je vec pitanje, ali ovi sa malim mcapom od 20-50mil skacu non-stop...

Pogledajte prilog 239542

pa da ti mali uslovno receno "mali" coini imaju te P/D sheme dok se to malo teze izvodi na poznatijim altovima tipa ETh,zec XMR LTC DASH, zato sto treba ogromna svota love. i u proslom postu sam mislio na ove vodece nabrojane altove da ce mirovat prema/$ i iskazao tako da kazem strah da bi ih pucanje btc-a moglo odvuci u bunar.

A mali altovi to je nepredvidivo ko loto.

Zašto? Aj nek pojasni neko, jel ovo neka revolucionarna vest? Planirao da uzmem sad altove dok su low pa mi igra u oku ovaj post iznad

pa procitaj vest, pogledaj klip... 7000$ deluje na dohvat ruke tj pitanje dana, da nije ovog splita i neizvesnosti isao bi na 10k do kraja godine...

Zašto? Aj nek pojasni neko, jel ovo neka revolucionarna vest? Planirao da uzmem sad altove dok su low pa mi igra u oku ovaj post iznad

Pa zato što se vrednost altova posmatrano na dužem vremenskom rasponu generalno topi u odnosu na BTC (u odnosu na dolar, rast BTCa u odnosu na dolar još ih nekako i drži). Kratkoročno može da se zaradi na nekim spajkovma baš shit altova, to da, ali to je velika lutrija. Mene je indikator to što jaki altovi stagniraju li lagano padaju, pa čak i XMR, Dash.

Poslednja izmena:
Vest nije nikakav bauk, nego sam okacio jer se sada vec zna reakcija onog donjeg sloja trgovaca koji se loze na ovakve vesti, tj oni sami dizu cenu, mi samo sklonimo ordere. :)

Altovi se skroz ok drze, stagniraju na supportima ($55, $300, $80, etc) dok ovaj divlja.

Mada ne znam jel moze u cugu na $7000. Vidim da od $5600 (skoro $1000 rasta) nije imao mini korekciju. Ja cu zatvoriti long na blizu $6600, a razmisljam se i u short da predjem. Target tu do $6200-$6100

@La.prestige

Jel koristiš short i long opcije ili samo upotrebiš taj izraz da bi dočarao ovde gde postavljaš ordere?

Vest nije nikakav bauk, nego sam okacio jer se sada vec zna reakcija onog donjeg sloja trgovaca koji se loze na ovakve vesti, tj oni sami dizu cenu, mi samo sklonimo ordere. :)

Altovi se skroz ok drze, stagniraju na supportima ($55, $300, $80, etc) dok ovaj divlja.

Mada ne znam jel moze u cugu na $7000. Vidim da od $5600 (skoro $1000 rasta) nije imao mini korekciju. Ja cu zatvoriti long na blizu $6600, a razmisljam se i u short da predjem. Target tu do $6200-$6100

6600$ altovi izgleda da popustaju sad u fiat pa sta bude ;) mora neka korekcija na padne.

@Ilion,

Zapravo pravim kombinacije Shorta i Buy-a.

Ne idem long tj ne idem na marginu kada kupujem zbog divljackih provizija koje nisu trenutno ni malo jeftine. A za short nemam zamenu, tako da njega uglavnom koristim kad ocekujem nesto da blebne. :d

Mada sam ove godine (pored stekla jel) uglavnom trgovao na margini odnosno long&buy pozicijama, i to sa 95% tacnoscu. Sve se ekspresno desavalo, pa mi fee nije pravio probleme. A i dosta bolje mi izgleda jer imam uvid u srednju vrednost ulaska & izlaska, pa mi ta pozicija nedeljama bude otvorena, iako svakodnevno prelazim iz longa u short, a nekad cak i u neutralnom budem. Takodje imam uvid i u +$, pa se dosta komfornije osecam. :)

Poslednja izmena:
S obzirom da se na Wex-u situacija sa tokenima malo pomerila sa mrtve tačke, da li je realan scenario da se recimo za 1 BTC kupi 120 ltc i onda nekih 220 ltc tokena, i sačeka par meseci da ih wex otkupi u odnosu 1:1?
U međuvremenu bi ltc trebalo da dotakne oko 100 usd, tako da bi moglo fino da se profitira...

Gdje je najbolje da se kupi BTC preko kartice, da je najmanja provizija?

Redovno prelistam poslednjih 4-5 strana, da ponovo predjem tvoje komentare. Pa me zanima, da li i dalje ostaje ista prognoza za altove (koju si dao) ?
Ili se sada situacija promenila..

Redovno prelistam poslednjih 4-5 strana, da ponovo predjem tvoje komentare. Pa me zanima, da li i dalje ostaje ista prognoza za altove (koju si dao) ?
Ili se sada situacija promenila..
Altovi se drže samo u odnosu na dolar i to Samo zato što BTC divlja u odnosu na dolar, mislim da je to hteo da kaže ;)

Au, BTC nema nameru da staje. Svaka prognoza vezana za altove pada u vodu zbog ovakvog kretanja BTC-a. I dalje je sasvim realno da pojedini altovi opale gore ali pitanje je kada i koliko. Bitcoin diktira tempo trenutno i ukoliko ovako nastavi moze ispasti i formiranje nekog pumpa.
Zasto spominjem pump? Proletos smo prognozirali neke cene, moja prognoza je bila oko 6600 ako se ne varam, ne secam se tacno a i nije toliko bitno. Uglavnom, ovo sada prevazilazi i moja ocekivanja, ima snage za mnogo vise. To se ocas posla otrgne kontroli mada potrebne su nenormalne kolicine para za to.

Ja planiro (razmišljao) da bi btc mogao uskoro da se korigira i padne na jedno 3-35
00$, pa bi možda i kupio jedan, da stoji na duže ;)
Ali ovo kako je krenulo, bojim se da ce ostati samo na želji i razmišljanu?
;\

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk

Ovo je vrhunac pred pucanje nakon forka

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pre 15-20 dana ovde se pricalo o ceni od 6000 kao velikoj cifri sada samo na 6500 ...

Pritom BTC je rasto od par % dnevno nismo tako da u pravom PUMP-u, a u njega ulazimo kad krene 10-15% dnevno rast ...

Imajte u vidu da posle PUMPA mora da dodje do korekcije cene i velikog DUMP-a ( zadnji put kada sam pratio kriptovalute nakon tada velikog skoka na 1000 - 1200$ BTC je pao na 400$ ) Tako da nemojte se iznenaditi kad BTC nakon skoka padne sa recimo 10 000 ako bude cena za novu godinu ili za mesec dana, a onda u martu ili aprilu dodje na 4000 ili 3000 ( ne tvrdim da ce se desiti samo poucen ranijim dseavanjima govorim sta bi moglo biti ako se istorija ponovi ) ...

Pre 15-20 dana ovde se pricalo o ceni od 6000 kao velikoj cifri sada samo na 6500 ...

Pritom BTC je rasto od par % dnevno nismo tako da u pravom PUMP-u, a u njega ulazimo kad krene 10-15% dnevno rast ...

Imajte u vidu da posle PUMPA mora da dodje do korekcije cene i velikog DUMP-a ( zadnji put kada sam pratio kriptovalute nakon tada velikog skoka na 1000 - 1200$ BTC je pao na 400$ ) Tako da nemojte se iznenaditi kad BTC nakon skoka padne sa recimo 10 000 ako bude cena za novu godinu ili za mesec dana, a onda u martu ili aprilu dodje na 4000 ili 3000 ( ne tvrdim da ce se desiti samo poucen ranijim dseavanjima govorim sta bi moglo biti ako se istorija ponovi ) ...

Ja jos uvek racunam sa /5 scenarijom...Jedino sto niko ne moze pogoditi koja je tacka pucanja, a to je najvazniji momenat, zbog prelaska u fiat. Samo da ne pukne i neka menjacnica usput, sto se cesto desavalo u proslosti...

Kakva li je sudbina za ETH I ltc da li moze da se ocekuje neki skok u ranijoj buducnosti ili tesko?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno