Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Usao na ~$310, 50% prodao na $498, tj automatski order koji sam postavio cim sam kupio. Sledecih 25% je bilo na $539, pa jos 25$ na 588, ali ta dva zadnja nisam docekao jos. :)

Gledam ga sad, pa moguc je jos jedan bounce tu do 500-520 ali ne ocekujem previse. 60% profita mi je dosta za par dana, na 7-8 BTC-a.

svaka cast nego postoji li neki tutorial kako se postavljaju sell orderi? step by step

Upises cijenu i kliknes sell :D

ne to amigo, nego da za odredjeni iznos crypta zadas granice za prodaju, bas kao sto je covek napisao (50% prodaj po jednoj ceni, zatim 25% po visoj, i ostatak lupis po nekoj max ceni)....
mislim na automatizovan proces a ne da se sedi i ceka vecnost pred ekranom :)

Ne razumem tvoje pitanje. Nema tu mnogo mudrosti od postavljanja limit sell ordera. Kao sto je i napisao gore kolega, postavis vise razlicitih sell ordera i cekas da se proda po zadatoj ceni, ne moras da sedis ispred ekrana.

Mozda je tvoje pitanje trebalo da glasi kako proceniti po kojoj ceni prodati. ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
I dalje je odgovor ono što ti je napisao čovek... Upiši cenu količinu i klikni na sell

Pa bas to sto ti je napisao epidemija. Napises cijenu i kliknes sell.
Odakle ti ideja da se sedi i ceka vrednost ako si vec zadao cenu ?

edit> vojkan je par sekundi brzi od mene

mozda je covek mislio na stop limit sell

Nemam nikakvog smisla stop limmit sell kad cena raste tako da tesko da je to mislio.

Poslednja izmena:
ljudi izvinite na prethodnom postu (ispalo je naopako).... pa da ako moze rec vise o "stop limit sell"?

bitfinexbanx.png
Već par puta su me prevarili na Bitfinex-u sa ovim krajnje čudnim pojavama. Retko se desi, uglavnom uoči promene trenda. Naime "Promet sveće" budu u zelenoj boji a "Protrgovano" u crvenoj, ili obratno a što nije logično. Da li je to margin kupovina ili skriveni nalozi? Slika je fotošopirana jer nisam stigao da u momentu da je usnimim ali ovako kao na slici izgleda.
La brate što ne javi za BCH kod 300USD?

XRP, ZEC i XMR - ovi zadnja tri novcica vredi pratiti ali nose i dosta veci rizik od ova prva tri. Ripple nisam nikad gotivio ali je sampion za ovu godinu, zajedno sa ETH-om i skidam kapu.

Nedavno sam ušao u cryipto, pa mi je nekako njihova priča odma zapala za oko xrp (ripple). Tu se pojavila i konferencija,
Pa sam bio pokupovali skoro svu lovu kad je bio oko 5500-6000, prošla konferencia ja još u među vremenu pročita brdo loših komentara, cijena se prepolovila na 3300!
Tako da sam pre par dana proda sve i
Kokošaria sam na ovim noname altcoinima
I nekako sam se vratio na 80% početne love.
SAD planiran ponovo uložit jedan dio u XRP. :))
Stvarno nisam pametan?! Može li još niže pasti?/a toliki mu je marketcap!

Ako imaš volje za dodatni komentar glede XRPa.
Kažeš da ti nije "drag" šta je odlučilo da uložiš u njega? I na koliko vremena?
:))

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
je l moze neko od iskusnijih da prokomentarise chart zec/btc 24h/5min? deluje mi kao da se nesto kuva u kuhinji

Nisam siguran za chart, on ume i da prevari ali meni mirise da ce ZEC da skace uskoro. Doduse isto mi mirisu i Dash i LTC a sigurno nece svi zajedno da skoce.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ekipo, a koji sajt je, uslovno rečeno, proveren za kupovinu alt coina? Snimao sam Vertcoin koji je pre nekoliko dana bio ispod 2$, nameračio se da ga kupim, ali nisam mogao da se snađem, večito neke komplikacije za Srbiju.

a da ides jednostavnijom metodom tj da kupis btc i za btc kupis vtc?

Postoji tema o menjačnicama
Postoji tema o kupoprodaji kripta

to mu je najbolja opcija.
glupo bi bilo da uzima ethereum zcash il idrugi coin, pa da prodaje u btc da bi kupio vtc..
Ne bih se iznenadio da vtc do kraja godine bude $10 - $20. A u 2018 cca $50

Pored bithumb-a nema sta da trazi.

Ma LTC skace i bez dobrih vesti, on je sigurica naspram ostalih.

BTC se sjajno drzi, pratim ga u sekundu. Dakle formirao se ozbiljan support na $6000. Nema zurbe, nema nereda. Probijen prosli ATH na $6200 i sad upravo odrzava taj nivo.

$6200 je, a sledeca stanica je tu oko $6500 - $6600.

Ja se nadam da cu se istresti do Nedelje, odnosno da ce mi proci orderi (od ~6860 do ~6980).

Ajde ako neko od iskusnijih...
Moje mišljenje da zeka moze gore ali na pikove.. pa da se vraća i mislim da će kroz par meseci bii stabilan na 280-320$..

Zasto bi zec ili bilo koji alt u ovom momentu skakao, mogu samo dole bilo kakav skok naredni 15 dana bio bi iznenadjenje, tek kad prodje fork na BTC tek ce tada biti jasnije na koju ce stranu altovi. Dva su puta naravno kao i uvijek :)

Postoji tema o menjačnicama
Postoji tema o kupoprodaji kripta

Zato mislim da bi bilo odlično napraviti neku lepljivu temu koja će biti nešto kao guide, da bi se izbeglo otvaranje novih tema, offtopic na postojećim i beskonačno listanje stranica u cilju pronalaženja informacija. Ali dobro, snalazimo se, manje više.

Rekao bih da je 15 dana je dosta vremena.. da je u pitanju 2 ili 5 dana onda bi se slozio sa tobom..

pa jeste velik period u ovom ludilu oko btc forka, ali bas zato i mislim da ce zec eth monero i sl coini bas da idu dole i da ce ljudi opet krenut u BTC bas iz ovi nabrojani altova i da ce tako ici sve do forka btc-a, a ako se to pokaze kao tacno onda nabrojanim altovima nema skoka prije tipujem da ce dole. Ovo je samo neko logicno razmisljanje, naravno cesto puta logika i kripto nemaju veze s vezom.

Pored bithumb-a nema sta da trazi.

Ma LTC skace i bez dobrih vesti, on je sigurica naspram ostalih.

BTC se sjajno drzi, pratim ga u sekundu. Dakle formirao se ozbiljan support na $6000. Nema zurbe, nema nereda. Probijen prosli ATH na $6200 i sad upravo odrzava taj nivo.

$6200 je, a sledeca stanica je tu oko $6500 - $6600.

Ja se nadam da cu se istresti do Nedelje, odnosno da ce mi proci orderi (od ~6860 do ~6980).

La.Prestige po kojoj ceni prodaješ LTC i ETH te kad misliš da ce orderi da prodju? Stvarno čekaš LTC na 100? Jel isto prodaješ kao BTH 50-25-25?

Kod LTC-a i ETH-a nemam jos uvek postavljene ordere jer cu ta dva novcica pazljivo pratiti.

Kod ovih ostalih sam postavljao ordere tik pred zidove, u slucaju nekog naglog pumpa (primer XRP, ZEC, BCH), da ne moram trcati i na brzinu prodavati & eventualno zakasniti.

Sto se tice targeta, nemam predstavu dokle mogu ici. Sve je skoncentrisano na BTC sada, a pare iz njega ce se u odrednjenom % prebacivati u altove kad dovoljno skoci u odnosu na iste.

Samo dva scenarija su moguca (ako izuzmemo worst case treci gde sve zajedno ponire)

1. BTC raste i raste i raste. Mini break se pravi (recimo $6600), tu dolazi do presipanja u altove i njihov neki blagi skok tj trzaj (LTC $70-75, ETH $380-400, etc) tu se zadrzavaju neko vreme, dok ltc nastavlja da raste. Kad BTC dodje do nekog peak-a, sledi ozbiljno presipanje u altove i finalno pumpanje (LTC 120-150, ETH 500-600, etc).

2. BTC raste do samog peak-a, dok altovi stagniraju. Cim btc sredinom meseca (recimo) dostigne peak, automatski se presipaju u altove i ide jedan po jedan kao u aprilu&maju prosle godine, kad je svaki alt imao neki svoj ciklus rasta.

Ima treci scenario BTC raste raste do pred sami fork ili neposredno nakon forka, onda puca balon. Za to vrijeme rasta btc-a altovi miruju prema/$, nakon pucanja BTC-a odvlaci altove za sobom.

Scenario kojeg se iskreno plasim volio bi da nece biti tako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno