Uhvatio sam trenutnu situaciju pre ovog dumpa![]()
Daleko od toga da je GPU mining mrtav, bio je prošle godine povuci-potegni pre cointelecta, ali od tada sve je bolje i bolje.... Opet će 7950 na oglasima biti 140e a 280x 170-180e
4x280x neka je 640e, napajanje to serversko 60e, mb+cpu+ram+4xextender+rig neka je jos 100e...To izadje 800e za 4x280X. Dnevno donosi 4.5 eur bruto, a potrosi 1.5eur struje. To je dnevno 3eur cisto. Dakle, sa polovnom opremom ROI je 270 dana u idealnom slucaju. Sve posle toga ukljucujuci i cenu polovne opreme je zarada. Ali ima par problema...1. ako crkne neka polovna komponenta 2. ne radi uvek bas sve tako idealno 3. takva je trenutna situacija koja je priznaces u pumpu visestrukom.
nije to bas tako kako si ti napisao,ja sam npr krajem februara poceo da kopam leo i jos neke jako isplative coine i za 6 meseci sam utrostrucio ulozeno tj vratio ulozeno puta 3...grafike sam kupovao tada kada su bile jeftine od 100-120e,rigovi su se mogli kupiti za 450e
Kod vas je situacija bolja njego kod mene. Ovdje su polovne 280x u prosjeku oko 200e a 7950 oko 150e i to bez garancije a sudeci po prodavcima uglavnom nisu ni radile ili su radile 2-3 mjesecaDanas je mnogo veći izbor polovnih komponenti, tako da ako se iz tog ugla gleda to ima smisla...
Problem je što treba neko da se potrudi i nađe povoljno na oglasima al daleko od toga da nema ništa povoljo, pre nedelju dana sam našao MSI 7970 Lighting sa 13 meseci domaće garancije po 150e, ima čovek i par sapphire 280x vapor trix nove dobijene na reklamaciji za po 175e, ima raznih ponuda samo treba biti uporan i naći povoljno..
Do skora su bila serverska napajanja DEL od 2.2KW na KP za 60e, sa tim napajanjem mogu da povežem 10 jakih kartica na dodatnim konektorima a ploče na rigovima da mi pogoni neko kvalitetnije napajanje od 500w...
Na ALI-ju sam video USB extender za 4$ i to free shipping, a obični za 1.8$....
Tako da ko želi da krene od početka ima razne opcije....
to je to, tamo oko 235 je bio top, sad krvarenje par dana.
Nadji mi GPU krsten u oglasimaDaleko od toga da je GPU mining mrtav, bio je prošle godine povuci-potegni pre cointelecta, ali od tada sve je bolje i bolje.... Opet će 7950 na oglasima biti 140e a 280x 170-180e
Vidimo se.Vidimo se na 400 do ponedeljka
boga mi, dno kanala ovog je negde na 280, tako da ne iskuljujem ostriji pad i test.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari