Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daleko od toga da je GPU mining mrtav, bio je prošle godine povuci-potegni pre cointelecta, ali od tada sve je bolje i bolje.... Opet će 7950 na oglasima biti 140e a 280x 170-180e

prosle godine je kopanje monera u pocetku davalo po 3$ i vise po kartici , ove godine gpu mining od marta (kako su se pojavili placeni mineri) je veoma isplativ

Daleko od toga da je GPU mining mrtav, bio je prošle godine povuci-potegni pre cointelecta, ali od tada sve je bolje i bolje.... Opet će 7950 na oglasima biti 140e a 280x 170-180e

Za mene mrtav ne znaci da li ga ti ili neki drugi stari rudar kopa. Za mene mrtav znaci da li biste nekom preporucili da danas kupi opremu i krene time da se bavi. Ne mozete gledati na stvari samo iz svog ugla...Za nase politicare je situacija kod nas nikad bolja, jer dok su na vlasti najvise zaradjuju. A da li je tako i za vecinu stanovnistva?

Danas je mnogo veći izbor polovnih komponenti, tako da ako se iz tog ugla gleda to ima smisla...
Problem je što treba neko da se potrudi i nađe povoljno na oglasima al daleko od toga da nema ništa povoljo, pre nedelju dana sam našao MSI 7970 Lighting sa 13 meseci domaće garancije po 150e, ima čovek i par sapphire 280x vapor trix nove dobijene na reklamaciji za po 175e, ima raznih ponuda samo treba biti uporan i naći povoljno..
Do skora su bila serverska napajanja DEL od 2.2KW na KP za 60e, sa tim napajanjem mogu da povežem 10 jakih kartica na dodatnim konektorima a ploče na rigovima da mi pogoni neko kvalitetnije napajanje od 500w...
Na ALI-ju sam video USB extender za 4$ i to free shipping, a obični za 1.8$....
Tako da ko želi da krene od početka ima razne opcije....

Ako kupuješ polovno, neki prosek ove godine je bio ~6 meseci za povraćaj, za novo je max 9-10 meseci, bar su takve moje računice...

4x280x neka je 640e, napajanje to serversko 60e, mb+cpu+ram+4xextender+rig neka je jos 100e...To izadje 800e za 4x280X. Dnevno donosi 4.5 eur bruto, a potrosi 1.5eur struje. To je dnevno 3eur cisto. Dakle, sa polovnom opremom ROI je 270 dana u idealnom slucaju. Sve posle toga ukljucujuci i cenu polovne opreme je zarada. Ali ima par problema...1. ako crkne neka polovna komponenta 2. ne radi uvek bas sve tako idealno 3. takva je trenutna situacija koja je priznaces u pumpu visestrukom.

druze , ne vredi neki jednostavno imaju mali ugao gledanja i ne vredi ih ubedjivati, znas kako se kaze nek su zivi i zdravi i neka PRODUZE :)

4x280x neka je 640e, napajanje to serversko 60e, mb+cpu+ram+4xextender+rig neka je jos 100e...To izadje 800e za 4x280X. Dnevno donosi 4.5 eur bruto, a potrosi 1.5eur struje. To je dnevno 3eur cisto. Dakle, sa polovnom opremom ROI je 270 dana u idealnom slucaju. Sve posle toga ukljucujuci i cenu polovne opreme je zarada. Ali ima par problema...1. ako crkne neka polovna komponenta 2. ne radi uvek bas sve tako idealno 3. takva je trenutna situacija koja je priznaces u pumpu visestrukom.

nije to bas tako kako si ti napisao,ja sam npr krajem februara poceo da kopam leo i jos neke jako isplative coine i za 6 meseci sam utrostrucio ulozeno tj vratio ulozeno puta 3...grafike sam kupovao tada kada su bile jeftine od 100-120e,rigovi su se mogli kupiti za 450e

nije to bas tako kako si ti napisao,ja sam npr krajem februara poceo da kopam leo i jos neke jako isplative coine i za 6 meseci sam utrostrucio ulozeno tj vratio ulozeno puta 3...grafike sam kupovao tada kada su bile jeftine od 100-120e,rigovi su se mogli kupiti za 450e

Tebi svaka cast...Mislim da 95% rudara ovde nije imalo takav ucinak, koji imaju dosta iskustva, a koliki procenat novih koji krecu od pocetka bi to uspeo???

i ja sam isto solidno prosao ove godine,a pojacao sam se za 50% u odnosu na proslu godinu,povratio sam ulozena sredsta i zaradio

pricam vec neko vreme da su KINEZI Zakon. i da njih nema bilo bi ovo sve gubljenje vremena..

The Chinese exchanges @OKCoinBTC, @YourBTCC and @huobicom have traded more than one billion USD in the last 24 hours

Danas je mnogo veći izbor polovnih komponenti, tako da ako se iz tog ugla gleda to ima smisla...
Problem je što treba neko da se potrudi i nađe povoljno na oglasima al daleko od toga da nema ništa povoljo, pre nedelju dana sam našao MSI 7970 Lighting sa 13 meseci domaće garancije po 150e, ima čovek i par sapphire 280x vapor trix nove dobijene na reklamaciji za po 175e, ima raznih ponuda samo treba biti uporan i naći povoljno..
Do skora su bila serverska napajanja DEL od 2.2KW na KP za 60e, sa tim napajanjem mogu da povežem 10 jakih kartica na dodatnim konektorima a ploče na rigovima da mi pogoni neko kvalitetnije napajanje od 500w...
Na ALI-ju sam video USB extender za 4$ i to free shipping, a obični za 1.8$....
Tako da ko želi da krene od početka ima razne opcije....
Kod vas je situacija bolja njego kod mene. Ovdje su polovne 280x u prosjeku oko 200e a 7950 oko 150e i to bez garancije a sudeci po prodavcima uglavnom nisu ni radile ili su radile 2-3 mjeseca :D (slicno onom, auto je vozila baba sa kracom desnom nogom).

to je to, tamo oko 235 je bio top, sad krvarenje par dana.

nista samo korekcija od utorka ce biti mnogo jasnije gdje ce krenuti ispod 300 ili prema 350$ (bar moje misljenje) ovo za vikend ce biti natezanje da se vrati ispod 300, ja mislim tek od utorka bice jasnije, ali aj da vidimo mozda ode i do 150 :p

Nadji mi GPU krsten u oglasima ;)
Vidimo se na 400 do ponedeljka
Vidimo se. ;)

d705c9a92a7d5216e4bbb3d76fe3496e.jpg

Ali neka bude cetvrtak.

Poslednja izmena:
Ja sam reako da ce su u utorak znati, a cetvrtak bi mogao biti finis, ne bi se ja bunio da u cetvrtak bude 4 broj pa iza sta bude ;)

@markons do ovog ponedeljka tesko, ali do narednog sasvim realno :)

Poslednja izmena:
ne bih znao, mene je malo zateklo, krenuo sam kupovinu na 240-250 sa idejom instinktivnom da ce krenuti rast do 290 u sledecih mesec-dva, pa me malo iznenadilo kad se desilo nakon 2 nedelje, e sad kako stoje stvari, sve je moguce :) Inace ne trgujem mnogo, 2-3 puta godisnje, ali u pravim momentima :D

To je bitno da ubodes kad je pravi momenat ;)
Inace Ltc prati BTc tako da izgleda sve ce opet Btc dirigovat gotovo sam siguran da ce ovaj rast BTc-a da se zavrsi jednim naglim skokom, samo strpljenja sto se tice vikenda mislim da ce se vrtiti malo prema 300 pa onda opet mali skok prema 320 ( btc-e kretanje)

ajmo sta ste se stisli, moze btc-e kod, ili btc po btc-e kursu, par hiljada...navali narode dok je povoljan kurs, a sutra ko zna, ako bude kako genije kaze obrali ste bostan :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno