Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vama prepustam te margine od 2%, pola popijem pola sarcu dajem (berzi) :d

I sta ces ako prodje nalog na 305$ sutra?

Pa kupiti ponovo kad potone...ne treba se plasiti manje zarade, treba se plasiti gubitka. Gubitak je kad btc padne a imas ga a ne kad raste a nemas ga. Dolar tj. fiat je sigurniji od btc-a jos uvek, na kraci rok. Ovo je samo eksperiment. Tek drk pokazuje kako bi mogla izgledati real life primenjiva kriptovaluta, tehnicki gledano. Jedino sto ta prava valuta po meni ne bi smela da bude pow, nego samo pos. Mozda bi se trebala dati neka dodatna stimulacija holderima (kao 1000 drk-a masternode, odnosno ako imas vise dobijas i malo vecu kamatu-analogno bankama danas). Pos je dobar ako bi se napravio wallet takav da je upotrebljiv na mobilnom a da radi kao node. Na taj nacin bi se zaista omasovila kriptovaluta, energetski bi bila prihvatljiva, moze prozvakati brdo transakcija, moralo bi ih biti vise ukupno itd.

POS je smesan... nikako nije dokazan kao sigurnost...... a da ne govorimo o raspodeli kapitala
inace kod UTC radi POS na telefonu.. kod vecine neradi jer nisu "full" wallet-u u pitanju i sa velikim blockchainom zato i nema full verzija za telefon

POS je smesan... nikako nije dokazan kao sigurnost...... a da ne govorimo o raspodeli kapitala
inace kod UTC radi POS na telefonu.. kod vecine neradi jer nisu "full" wallet-u u pitanju i sa velikim blockchainom zato i nema full verzija za telefon

O tome ti i pricam...sigurno ce se raditi na tome...a za par godina veca racunska snaga ce biti u telefonima i tabletima nego u desktop racunarima ukupno. Mobilne platforme se daleko vise prodaju i brze razvijaju od stacionarnih. A sigurnost dolazi kroz masovnu primenu. Kad budes imao kriptovalutu sa 200 miliona nodova kroz "mobilne" wallete videces sta je sigurnost...

Drk za razliku od btc-a ima jako mali blockchain, to bar nije frka ni za sadasnje telefone. Cak i sadasnji telefoni vise klase imaju vise nego dovoljno jak hw da guraju to. Pre neki mesec sam bas pricao o takvim stvarima s nekim clanovima odavde i bas sam komentarisao kako su mobilni uredjaji sledeca faza, pre nego sto pocnemo da ugradjujemo cipove pod kozu. Mozda sam ja predaleko otisao ali takav sam, razmisljam mnogo unapred :)
U svakom slucaju ovo za telefone se slazemo apsolutno. Za 10 godina to je vise nego realna opcija da funkcionise na delu.

ma najbolje će na telefonu neko skladišti blockchain. :D

to možda kad neko izmisli način da tipa mreža funkcioniše tako što se downloaduju samo header-i blokova, i poslednjih par blokova u fullu.

...

btw, informisao se malo za onu kompaniju 21e6 koja prikuplja 100 mil doloara. :D kakva suplja prica...oni za te pare planiraju razvoj novog asic chipa (haha, za te pare mogu da pocnu razvoj ozbiljnog gpu-a od 0, a ne tako rudimentalne stvari kao sto je sha256 jezgro), i sad prenose svi tu vest. WSJ i ostali, bez da su proverili one osnovne stvari i kao eto...sa tim parama (ciji je iznos vrlo upitan) oni realno mogu kupe 50 % mreže sad odmah...toliko je to nerealno...

al' nije to bitno, nego sto ce neki avarege Joe da cuje i "fuck bolje kupim btc", a do tad ce vec biti na peaku. :D wune su wune.

...

nisam jos zatvorio short, cenim danas ce da bude veselo.

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim DRK blockchain je samo 512MB do danas....Nemam pojma koliko je transakcija obavljeno ukupno, on postoji nekih 15 meseci cini mi se...Sve u svemu, dokaz da moze da se napravi blockchain da ne bude suludo velik kao BTC-ov (27GB za 5 godina) a da moze da primi mnooogo vise transakcija od BTC-a...Tako da je DRK tehnicki mnogo ispred BTC-a po svemu..Sto naravno nema veze ni sa cenom ni sa upotrebljivoscu za sada...Ne propagiram DRK, imam ih 0 trenutno, samo kazem da sve moze kad se hoce. BTC je ocito eksperiment, pa se sad vide neki teski previdi napravljeni u startu. Nove valute koje dolaze ce to sve ispeglati.

to je na ustrb sigurnosti sigurno. oni masternodovi verovatno drze sve. a da se veruje 3rd party snosi odredjene rizike.

uglavnom...mislim da resenja nema, i da je za sada bitcoin najbolji moguci coin.

opet poceo dolar da divlja, ne mogu reci da mi nije drago. :D skoro u paritetu prema evru.

lose za bitcoin.

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim DRK blockchain je samo 512MB do danas....Nemam pojma koliko je transakcija obavljeno ukupno, on postoji nekih 15 meseci cini mi se...Sve u svemu, dokaz da moze da se napravi blockchain da ne bude suludo velik kao BTC-ov (27GB za 5 godina) a da moze da primi mnooogo vise transakcija od BTC-a...Tako da je DRK tehnicki mnogo ispred BTC-a po svemu..Sto naravno nema veze ni sa cenom ni sa upotrebljivoscu za sada...Ne propagiram DRK, imam ih 0 trenutno, samo kazem da sve moze kad se hoce. BTC je ocito eksperiment, pa se sad vide neki teski previdi napravljeni u startu. Nove valute koje dolaze ce to sve ispeglati.

Nisi ni ti u toku, bitcoin blockchain je 35GB :).

Nego nije ta veličina toliko značajna, a najviše zbog toga što se za transakcije ne mora imati full client sa kompletnim blockchainom. Multibit zauzme oko 25MB.

Bitcoin nije eksperiment i neće ga zameniti nikakav drugi alt. Sve će se vrteti oko njega i plaćaće se njim.

Izgrađuje se infrastruktura i biće servisa koji će garantovati za depozite.

Na kraju krajeva ozbiljne cifre se drže offline, a koristiće se novčanici sa malim iznosima za koji te baš briga ako te neko i opelješi.

Slažem se ali bitcoin protokol nije završen projekat, već su intervenisali sa promenom veličine bloka, a sličnih evolutivnih poteza će tek biti.

ne mora transakcija da ide direktno u blockchain, vec moze da se napravi nadogradnja koja ce koristiti konkretnu BTC za overavanje i potvrdu, tako da ce realni broj transakcija biti N puta veci. Npr. ne moras da saljes 1000 pisama u 1000 koverti, vec u jednoj vecoj...doduse videcemo uskoro i tu nadgradnju.

Pa kupiti ponovo kad potone...ne treba se plasiti manje zarade, treba se plasiti gubitka. Gubitak je kad btc padne a imas ga a ne kad raste a nemas ga. Dolar tj. fiat je sigurniji od btc-a jos uvek, na kraci rok. Ovo je samo eksperiment.
A kada BTC raste a ti ga imas manje sutra nego danas to nije gubitak?
Hoces i ti poceti trgovati na 15m chartu ili gledas 1d ili 6h?
Najbitnija stvar trenutno je proceniti jesmo usli u up koji se moze lako pretvoriti u zestok pump ili propast jer ako ovo nakon 2 meseca rasta bude corak tesko da ce se uskoro oporaviti.

Najsrecniji bih bio da se vrati u rang 500-600 usd$, pri tome da $ ne padne u odnosu na eur i da bude stabilan (mislim i na $ i na BTC).
Pump svakako sanjam, ali ne mora ni ove godine sto se mene tice.

A kada BTC raste a ti ga imas manje sutra nego danas to nije gubitak?
Hoces i ti poceti trgovati na 15m chartu ili gledas 1d ili 6h?
Najbitnija stvar trenutno je proceniti jesmo usli u up koji se moze lako pretvoriti u zestok pump ili propast jer ako ovo nakon 2 meseca rasta bude corak tesko da ce se uskoro oporaviti.
ne gledam 15m naravno, 6h i 4h kombinovano, kad sam pri kompu i imam vremena za kliktanje moze i 1h ili 30m, sa sicom tada. Kombinujem stoch rsi, macd i proveravam volume, jer cesto imas polazatelj za rast a volume nikakav...To se vidi na 6h ali na 1h ili 30m moze da te prevari. Volim da povlacim fibb retracements da bih otprilike video drop-jump nivoe, i odredio stop-loss nivoe. Zanimljivo je da je 1w na stampu bio u rastu dve godine...od jula 2012 do maja-juna 2014. Naravno da smo tu jos uvek downtrend, to je ipak jako inertan period uzorkovanja. Uskoro ce i 3d da se prekrsti u uptrend. Nadam se da stizemo u zonu 300+ uskoro, inace imamo double top sto ne valja nikako. Volume je opao i ako ne eksplodira opet ce medjedi da izlete iz jazbine.

ma kakav zestok pump, rekao sam pre nedelju-dve. ovo do 360 $ moze da dogura, a ovo sto ovoliko kilavimo da prodjemo 300 samo ide u prilog tome.

21 miliona se zaduzise na onom bitfinexu, a provirili dva puta na 300 $...

na starnu sto je jos prerano za zestok pump. toga mozda bude krajem godine.

Poslednja izmena:
formira se lep cup and handle, sto znaci da bi trebalo da padne, pa onda probijanje na 300.

Cini mi se da ovo nije pump nego lep rast...mislim da cu ujutru skloniti sell naloge ako se ne zatvore, proslo je previse vremena da bi 305 bio neki level. Necu u short iz principa, nadam se daljem rastu...

ako si uzeo na 260 mogao si lepo da iskesiras i osiguras bar deo profita....

sad ces morati da sacekas drugi krug, posto kao sto rekoh mislim da ce dole.

a rast je takav da je ponestalo kesa za dalje. :)

na stampu totalno, a na bitfinexu za pozajmicu. gledam baš...nude se pare za 0.5 % kamatu dnevnu...sve su pokupili...mislio sam da će danas da počnu da šalju milione i da će na stampu onih 6 k na 300 u jednom zalogaju kupiti...no to se nije desilo...

Poslednja izmena:
mora da se šališ :D
pa pre par meseci je neki haker preusmerio sve masternode isplate na svoju adresu.. trajalo par dana dok nije izašao update..
Nadam se da ti nisi ozbiljan. DRK je dve svetlosne godine ispred BTC-a. Darkcoin je non stop unapredjivan i mali propust je bio za ocekivati u nekom trenutku. Pogledaj koliko je od januara prosle godine do sada napredovao. Ono sto je najbitnije svi problemi se resavaju u rekordnom roku i sve radi.

Ceo drk folder kod mene je 680MB, sto to nebi stalo na jedan prosecan telefon i danas a ne za par godina. Telefoni bar napreduju ogromnom brzinom, hw postaje monstruozno jak. Uostalom sigurno se nece ceo wallet i blockchain trpati na telefone, to moze da se resi bez frke.

Jedno je nazivo igranje sa DRK-om ali nesto sasvim drugo poveriti bilione tom projektu.... ne kazem da BTC nije u alfa fazi a li DRK je jos u pre-alfa, sto vise funkcija ima to je vise nesiguran...

Kako ste smešni. :D

Kriptovalute i "pametni" telefoni?

Baterija, ništa? Ko je šiša?

Kako ste smešni. :D

Kriptovalute i "pametni" telefoni?

Baterija, ništa? Ko je šiša?

nije problem baterija jer ne trosi "puno" CPU-a jer se ne radi o miningu (jer je POS) vec samo o sihronizaciji blockchain-a ali za to treba internet 24/7 koji takodje pre svega trosi net a posle i bateriju
U principu realno je da kuci bude desktop koji radi POW/POS a telefon samo za transakcije pa mozda za 10+ godina da bude i 100% mobilno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno