Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
to što je mreža skočila opet za xxx TH to ne znači da je neko za 45 miliona kupio hasheve, jer većinu tih hashova sada proizvođači isporučuju, jer je njima to svakako najisplativije zbog relativno niske cene proizvodnje i rizika minimalnog.
A kako su proizvodjaci napravili te TH? Morali su dati neku kolicinu dolara za njih. Sigurno manje od 45 miliona dolara ali opet su morali dati dolare da bi platili cipove i ostali hardver plus ulaganje u prostor za hosting.

Stigla vest i na B92. Očekujem urnebesne komentare. :D

Jel sam ja to ćorav il će se kako sam razumeo moći samo kupovati btc, al ne i prodavati?

da. samo ce moci da se kupuje na ovaj nacin. Cak je i za to komplikovano dobiti dozvolu od NBS...tako da ce u pocetku biti samo kupovina BTC . namenjeno pre svega da se ukljuci sira populacija ljudi koji ce na relativno lak nacin moci da dodje do BTC

dakle ideja je da se lako za dinare moze kupiti BTC...u slucaju da se prodaje i kupuje mora se traziti neka menjacka dozvola od NBS, a to je i skupo i tesko ostvarivo...

Poslednja izmena:
Vecinu nas zanima kako da izvucemo lovu a ne kako da se uvalimo jos dublje. Drzava je slepa pored ociju. Kuka kako imamo odliv novca a dozvoljava da se kupuju bitcoini na bankomatu pomocu kojih se mogu izneti milioni a ne dozvoljava da se unese novac sto bi podsticalo potrosacko drustvo i domacu privredu plus bi drzava uzimala pdv na sve to. Uzas.

Ma ove će za tri dana da drmne neka inspekcija NBS pazite šta vam kažem

Pa za ovo je vec trazena dozvola od NBS..i to se ceka..tj valjda u NBS vecaju kako da to prihvate...dozvolu i za kupovinu i za prodaju(tj za pravu menjacnicu, mislim da nema sanse da se dobije)...ovo se vodi slicno kao kupovina nekog vitruelnog kredita-posto moze samo da se kupi to nesto "virtuelno". bar bi tako trebalo da to procene drzava i NBS

a kao i kod paypal..nasa glupost je sto je mnogo teze da novac "dodje" nego da se "iznese" odavde...

A kao sto rekoh pre svega je namenjeno popularizacija btc i ukljucivanja sireg kruga ljudi..i to ljudi koji bi kupovali btc i onda ga koristi za placanje..nije namenjeno primarno za "nas" sto rudarimo, trgujemo i sta vec...a naravno da moze i da se proda btc - uz provizije. naravno i ovde ce biti provizija i kad se kupuje btc. normalno da to niko ne organizuje za dzabe:)

Poslednja izmena:
Nece jer ga zvanicno jos nisu pustili u rad. Za sada radi samo sa evrom , moraju da vide kako to ide zakonski , jer da ih ne bi kaznila inspekcija moraju da podese da radi sa dinarima.

da. bice u dinarima. i to je i jedino moguce u Srbiji da bude legalno..kupovina za dinare

aha, i ti si bio na prezentaciji :) ja sam otisao posle sat vremena

a to za 10e i 9,5e...vazno je da se okrece :D

5% provizije.... pffff
Daleko efikasnije mi funkcionisemo ovde kao grupa. Aj kao super je automat makar zarad popularizacije ali sto se drzave tice ja stvarno ne ocekujem da to bas ide tako lako.

Kad udare porez 20% pored tih 5%, pa jos neki porez posto je to virtuelno sta vec, i pare same kaplju a ne radis nista, posto su sve sami "strucnjaci" ne bi me cudilo da irade ovako nesto

5% provizije a ja ovde prodajem bez i skoro svi sto mi se javili hoce da kupe al ispod cene na berzi ..kao padace cena :D sto naravno nisam lud..

cjena izgleda stvarno pada :( umjesto da krene prema 600$ lagano se primice 400$ :(

Možda neko nije video:

Banks Cut Ties With Isle of Man’s Bitcoin Industry

Zato se prati LKZ:

"London has the majority of Bitcoin businesses in Europe, and recently received more Venture Capital investments than respective American companies in Europe. Consumers have complained about British Banks closing the accounts of Bitcoin businesses, and while the Treasury has not commented on these incidents, it is believed that this will be addressed in the 2015 budget proposal."

Poslednja izmena:
Prodajem 150$ kod na btc-e, 90 dinara po dolaru. Uplata na racun. Kontakt PM.

pfff, bitstamp izgleda uzasno.

do 420 samo 3 k novcica.

a i ovde na benchu svi prodaju. :D

Poslednja izmena:
prodavali su ljudi i kad je ltc bio 1,9 $ a posle 10 dana kuku lele - lele kuku

ljudi ako ne mozete da gledate berzu i uspone i padove idite negde , radite nesto i vratite se za mesec , dva i bice bolje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno