Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da pump neće pokrenuti adoption, nažalost, iako bi bilo logično za očekivati.
Bitcoin je još uvek "mali" (po market capu) a mala je bara puna krokodila pa će neki sledeći buble da se desi kad ga najmanje očekujemo.

Iskreno, ja ga najmanje ocekujem sutra ujutru :d

Ceka se novi kipar ili neki slican bum, kad narod krene masovno da kupuje zbog neke dobre vesti, ovako tu smo gde smo

Eno prilike, Rusija pod sankcijama. Taman da oni mogu da zaobilaze banke koristeci novcice. Gde ces bolju sansu od te? :d

3K market buy na Bitfinex-u, fino je počeo vikend :)

ne zaletati se nikako. to je samo neko zatvorio svoje shortove na bitfinex-u. shortovi su na samo 5 hiljada (sa druge strane long 19 miliona :D)

https://www.bitfinex.com/pages/stats

po meni, to je bearish iz dva razloga:

1. keš koji bio svojevrstan garant da cena neće padati mnogo i naglo, tj. da ako počne da pada ispod 450, da će neko pokušati da svoje velike shortove pre ili kasnije zatvori više nema.

2. ko će sada da pogura cenu iznad 500 ?

Poslednja izmena:
naravno da nećeš prodati sad, već kad i ako preskoči 495 ili 505.

tu su moje zone za short.

Poslednja izmena:
Krajnje je vreme je za novi porast..nize od ovog nece ici.. pogledajte samo ostale kriptovalute.. pare se ulazu posle duzeg vremena i ro nezavisno od cene BTC-a.

Za sada pokazuje tendenciju da ce ici gore ali to ne mora nista da znaci. Nisam siguran da ce se nesto sada menjati u vevoj razmeri. Ne jos u svakom slucaju. Krenuce kad tad, to sam siguran.

Sa druge strane:

"This week Xapo and Circle formed an alliance to challenge the New York Department of Financial Services BitLicense regulations, Sweden might get a bitcoin political party (if it can garner 1,500 signatures), Goldman Sachs is upping their salaries in attempt to retain young employees that are leaving for tech start-ups, and New York University and Duke University now offer courses on digital currencies."

http://boringbitcoinreport.com/2014/09/boring-bitcoin-report-september-8-2014/

Coinsetter CEO Jaron Lukasiewicz said, “In the last few months, we have seen increased demand for features that allow institutional systems to trade Bitcoin. "

http://www.coinsetter.com/blog/2014...reet-veteran-accelerate-institutional-growth/

Poslednja izmena:
Znači sve ide u prilog podeli na istok( LTC)-zapad (BTC) dok će oni izmedju (undergorund) koristiti DRK;XMR;CLOAK i slične...Uostalom videćemo šta nam budućnost donosi ;)

Posto su sada sve pare sveta na istoku, znaci Ltc ce porasti mnogooo :)

Ne verujem u ban u Rusiji..jos kad je bila vest da je Rusija zabranila bitcoin i svi su bili ubedjeni da je to stvarno a ispostavilo se kao obican FUD

To samo neka veruju, i neka padne ltc jos da se dopunim

Ja sam imao to na nekoj menjacnici. Kad bih se samo setio na kojoj pa bar da pogledam jel mi prosao order :p

Imam utisak da će ovi što su pametno kupovali i čuvali coine dok je obim bio nizak lepo da se opare. Prošli odmori i ljudi su sve više pored kompjutera. Biće pumpova verovatno više nego prošle godine.

ako bi neko kupio nesto dolara na btce nek mi se javi-oko 200$. Prodao bih po gornjem kursu u dinarima, koji se dobija u menjacnicama.

Ja sam kao i uvek pomalo skeptican, i mislim da do kraja godine necemo videti znacajniji pump BTC-a, a jos manje LTC-a. Cak stavise, mislim da je verovatnije da BTC ode ispod 400 nego preko 700 do kraja godine, a LTC ne ocekujem preko 7$, a verovatniji mi je i ispod 4...Pogledajte realno sta se desilo u poslednjih godinu dana, zanemarite marketing tipa start-up kompanije, prodaja robe za BTC, letovi u svemir, to je sve nebitno. Bitan je bankrot i pljacka MtGox (vrednost preko 500mil dolara), nespremnost drzava da prihvate BTC kroz zakone, "ogroman" rast proizvodnje BTC bankomata (cak oko 150 u celom svetu, ATM masina je bilo preko 2.2mil 2012.) i ogromna produkcija masina za kopanje i uvecavanje mreze, van svake logike i zdravog razuma. Da je neko ko zaista ima novac procenio da je ovo perspektivno, imali bismo na desetine hiljada ATM masina po celom svetu. Oni rade sa solidnom provizijom (ko ne zna), tako da ne vidim prepreku u razvoju, ako kriptovalute valjaju u ovom momentu. Ja sam jos pocetkom godine rekao da je 2014. izgubljena za kriptovalute. Ima negde taj post sigurno. A ako gresim, bice piva i rostilja za iskupljenje :) Ne znam kakve vesti bi mogle biti potpora za suludi hype koji bi naterao BTC preko 1000, a za njim i ostale shitove. Prosle godine rast je poceo pocetkom jula i trajao do pocetka decembra. Toliko vremena do kraja ove godine nemamo. LTC je ispunio svoju kvotu pozitivnih dana (15-30 dana godisnje) i njegov rast prema BTC-u u ovoj situaciji na preko 0.02 mi deluje potpuno nemoguce. Proslost me demantuje, videcemo. Sva sreca pa ima mngo coina koji rastu i padaju pa se moze nesto zaraditi, holding danas je losa stvar.

sve ovo sto kazes bi bilo tacno da ne znamo sta se desavalo ranije, Gox je pukao prosle godine ranije nego sto je poceo pump btc-a na preko 1000$ (tako da to nije smetalo da mu se podigne cena), nije bilo nikakve vesti ili nagovestaja da ce skociti, a kazes, kakve vesti bi mogle da btc "oteraju" preko 1000$, pa najprostije, a to je ZARADA i pohlepa , jer je ovo svet opasnih spekulacija i zato je i takva velika zarada, jer kada se oscilacije budu svele na ~20% i ovo trziste ce se smiriti i uci u mirnije vode, a gde se koriste kripto valute, pa bilo gde gde je potrebno prebaciti vece kolicine novca brzo i efikasno (svaki veci posao u kini mozes platiti BTC-om , tu mislim poslove preko milion $), tako da ja gledam na ocekivani pump kao na sneznu lavinu, a to je , potrebna je mala grudvica snega da je pokrene, tako ce i ovde biti :)

U zlatnim mining godinama sada već daleke 2011 :d (a za mene :( pošto tad nisam kopao) najviša cena je bila 32$ u junu ako se ne varam. Trebalo je više od godinu i po dana da ponovo dostigne (i prestigne) tu cenu, ko kaže da mora ove godine da bude cena 800, 1000 itd? Možda tek krajem sledeće (ili ni tada :trust:).

i ogromna produkcija masina za kopanje i uvecavanje mreze, van svake logike i zdravog razuma.
Mozda i nije tako.
S3 koji je placen po maloprodajnim cenama i dosao pocetkom avgusta na mrezu u kini (bez dodatnih troskova) ima velike sanse da napravi 50% vise novcica nego sto je placen.(ako dif ne ide preko 15% u ciklusu narednih 90 dana).
Da ce zaraditi 30% je 100% sigurno vec sada.

Od avugsta do sada je na mrezu stiglo oko 72.200 TH/s sto je po maloprodajnoj ceni S3 blizu 45 miliona dolara.
Nema puno proizvodjaca cipova, proizvodjaci ASIC-a verovatno znaju koliko je ko porucio i koliko ce biti povecanje mreze u narednih mozda i pola godine.
Kada raspolazes takvim informacijama, imas tehnologiju, prozivodne pogone i iskustvo da napravis ASIC (kao sto ima bitmaintech) nije preterano tesko naci investitore koji ce dati BTC koji im svakako stoji i uvecati ga mozda i za preko 50% u kratkom vremenu.
Ali taj BTC koji daju investitori zavrsi prvo u dolarima i zato cena klizi na dole.
Potrebno je da cena BTC-a padne na taj nivo da ni najnovija masina ne moze vratiti ulozene BTC da bi prestao odliv kesha na nov hardver.
U suprotnom ce biti sve manje i manje dolara jer i dolarski investitori kapiraju da im se vise isplati uloziti u hardver nego u sam novcic.

to što je mreža skočila opet za xxx TH to ne znači da je neko za 45 miliona kupio hasheve, jer većinu tih hashova sada proizvođači isporučuju, jer je njima to svakako najisplativije zbog relativno niske cene proizvodnje i rizika minimalnog.

najisplativije je zapravo isporučiti heshove a onda ih prodati u klaudu ili kroz ugovore. :D

kako bilo, zarade sa asicom skaču, jer ipak ne može bitcoin protiv murovog zakona, a da ne spominjem cenu koja pada.

...

što se tiče cene, mislim da će ona i dalje nastaviti da pada. treba se zabrinuti tek ako i kada padne ispod 340, jer će tek tada uslediti kapitulacija koja može opušteno da se završi i na ciframa znatno ispod 266 $.

ako bih morao da sada odmah stavljam bidove za to, to bi bilo u rasponu od 220~240 $.

...

normalno da nema pumpova kada nema vise botova sa goxa koji su kupovali sa nepostojocim novcima nepostojece novcice.

slobodno zaboravite na one stare pumpe od po 100~200 $ barem do 2015.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno