Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1000 ljudi kupi BTC po 600$, posalje fiat na berzu, u medjuvremenu cena BTC poraste i 800 ljudi povuce pare na 900$, stvorila se negativna razlika od 120k USD, ko ce to da im plati? :)

Kako mislis da cena BTC poraste ako neko ne ulozi nove pare? Tih 800 sto povlace pare, uzimaju profit od onih koji su izgubili na berzi. Nema menjacnica sa tim nista, ona uzima proviziju... jedino ako mulja pa trosi depozit korisnika, ali to je vrc drugo..

Teorijski, mogu svi u sell orderu da povuku ordere, i postave na 100$ visu vrednost i eto porasla cena a dinar nije usao u sistem.

e moje drustvo, niste dovoljno dugo u svemu, to sto vam pise na stanju 1000$ vi mislite da stvarno imate 1000$ na raspolaganju....hm...dobro...vreme ce pokazati, a pocecemo sa MtGox uskoro

Menjacnica nista ne kupuje niti prodaje. Koliko vidim ti ne kapiras kako ona funkcionise. Ona je samo posrednik za korisnike koji kupuju i prodaju i menjacnica uzima proviziju.

Ako menjacnica bilo sta drugo radi sa kupovinom/prodajom to su vec malverzacije i neka druga tema.

Ja mislim da covek prica razumno, dovoljno je videti kad je neka akcija npr na ltc'u na btc-e koliko sam oni uzmu ltc-a na proviziji samo, hiljade su u pitanju za sat vremena.. pa ti izracunaj koliko je to dnevno.. mesecno....
Meni je zakljucak logican, da menjacnice imaju najvise ltc'ova i btc'ova, oni dikitiraju cenu a ne pojedinci.. ti sell i buy wall-ovi
e sad ako se udruze to je jos gora prica.. jedini lek je da ima sto vise menjacnica jel sto ima vise igraca to ce kartel lakse puci i bice slobodna konkurencija (izmedju menjacnica)

Poslednja izmena:
On kaze da nema dovoljno fiata na menjacnicama. Ja kazem da mora da ima jer su ljudi uplatili pare za svoje buy ordere.

Sad sto su goxu zaplenili lovu je potpuno druga prica.

On kaze da nema dovoljno fiata na menjacnicama. Ja kazem da mora da ima jer su ljudi uplatili pare za svoje buy ordere.

Sad sto su goxu zaplenili lovu je potpuno druga prica.

mene to nista ne bi cudilo, pa ni banke ne drze sve pare od gradjana.. nego % obavezne rezerve.. 10-30%
nek bar 40% ljudi da povuku pare u kratkom roku sistem puca.. A banke su bar regulisane, pa postoje pravila igre.. Ovde jos ne postoji nista i moze samo biti gore

pa i nema dovljno fiat-a na menjacnicama nikako, da btc-e ima 10% fiat-a koliko imaju btc-a bilo bi dobro :)

Ne mozete porediti banke i menjacnice, banka radi sa orocenim sredstvima i iz obrtanja istih i dolazi u poziciju da isplacuje kamatu, dok menjacnica samo ubira porez na transakciju. Ako radi bilo sta drugo-to je domen malverzacija.

BTC-e, Mt. Gox i Bitstamp su zapravo berze a ne menjacnice, to unosi malo zablude kod novijih clanova.

previse gledate kroz ruzicaste naocare, znajuci ko je pokrenuo bitstamp, btc-e, a isto tako sta i kako je krenulo sa mtgoxom (silk roadd), pitanje je gde neko od njih drzi crvenu liniju i kad ce da kaze "cao drugari" dosta je bilo. Nadam se da se jos dugo dugo to nece desiti, i da cemo svi izvuci dovoljno fiata i audija pre toga ;) a ko je dovoljno dugo bio ovde seca se i egolda i LR , i wmz-a i svega ostalog...
Naravno , svi oni imaju "dovoljno fiata" da pokriju tekucu likvidnost, how-yes-no...gde je real time prikaz tekuceg stanja?

@MarkoNS
Mislis da su to pilicari da MtGox namerzno zeza?? a ostali ce tek tako podviti rep sa nasim parama kao da su nevidljivi :)

Drugar prodaje 2000$ na BTC-e ko hoce nek se javi sa ponudom ja mu saljem mob
Pm

E u tom zecu lezi grm, zasto su onda velicinu poola ogranicili? Ako sam ja najjaci zasto ne bih kopao sve novcice i bas me briga za druge, blokiracu rad svih ostalih i samo cu ja raditi? To je MtGox realno pokusao sa vecom cenom alu su zagrizli nesto drugacije od onog sto su hteli. Udeo pojedinog exchange se mora ograniciti da bi ceo sistem bio stabilan i napredovao, u suprotnom , cekamo 10. april #2.

Ogranicavanje poola je uradjeno iz bezbednosnih razloga da niko ne moze da ima 51% i da preuzme mrezu.
Ok, kazes da si par godina u ovome ali cini mi se da neke stvari ne razumes kako funkcionisu.

Cena koja je sada formirana je samo na osnovu toga koliko ce ljudi prepoznati neku buducu vrednost bitcoina i koliko para ima za kupovinu istih. Cena svih novcica sada je debelo precenjena jer novcici imaju malu upotrebnu vrednost trenutno. Cenu su odredili spekulanti koji su kupovali novcice zbog procene da ce za godinu ili dve umnoziti novce, nista vise.
Kada kriptovalute budu opste prihvacene cenu ce odredjivati broj transakcija, kolicina novcica u transakcijama i kolicina raspolozivih novcica.
Kome do sada nije jasno kako sve ovo fukcionise onda stvarno treba da batali mozganje. Nije ovo neka toliko komplikovana prica i svako zeli ovo moze da shvati samo ako ga interesuje.

Svi imaju cenu na kojoj ce da zapale, a znajuci ko su licno pojedini vlasnici berzi nece me iznenaditi, na 1.mestu mtgox i btce

Ti mislis da je srbistan ceo svet... Marka K. licno znaju svi zacetnici Bitcoin-a i postuju ga veoma i cene, ovo se naravno odnosi na 2009 do 2013, problemu za MtGox pocininju u prvoj polovini 2013... nazalost sve informacije nemamo

PAd cene nema nikakve veze sa tim mcgoxom vec zato sto je bitcoin juce zabranjen u Rusiji i svako koriscenje bitcoina je od juce u Rusiji krivicno delo

delimicno, ali ko je lud da ista kupi u rusiji za BTC, niko :)

pa pad cene je zbog toga a ne zbog goxa o kome svi mlate evo vec koliko strana ..rusija nije mala zemlja a ljude plasi da bi isto mogle da urade i druge zemlje..a prosto je smesno koliko se vlasti pojedinih zemalja plase bitcoina a ljudi kao ovce veruju u neke price o pranju novca,teroristima a hvale pay pal gde su provizije 5-10%

Pranje novca je ozbiljna tema. U terorizam se ne mijesam, ali pranje para preko ovoga je itekako izvodljivo.

Problem je druge prirode, sto se tim pranjem novca podvlaci sve drugo pa ajde, svako ko koristi bitcoin u stvari pere pare.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno