Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravi ste panicari i pesimiste, dobar deo, mada ima i lovaca u mutno pa se nadaju panici da kupe :)

I dalje su sve informacije po pitanju BTC-a pozitivne, ovo stvar oko MtGox kad se resi bilo kako cena moze samo gore....., ja nisam neki teoreticar zavere ali verujem Gox-u da su ih i dalje zestoko pritisle banke i USA i mozda jos neka ustanova oko pranja novca... sve je moguce pa i da Gox zatvore itd.... ali po meni da su hteli da ih zatvore vec bi odavno bio pod kljucem

Pa bice ok ako mogu ovo nekako ispeglaju tj da vrate zarobljen novac/btc ljudima tamo, ali ako su pukli tj namerno krali ili sta vec onda su gotovi ovog puta nejverovatnije...
A ovo optimista/pesimista, ja opet kazem cena je sa 300 na 1000+ (i 2 do 48 za ltc) prvenstveno otisla zbog kineza koji su uleteli masovno u pricu, ko ce sad da uleti toliko da potraznja poludi, Afrika :)? Zezam se malo, ne kazem da nece biti dosta veca cena od ove, ali ko ce to da napumpa opet na 1100 to mene zanima? :d

Uletece sheici, a kinezi su naspram njih mala maca :D

Nisi samo tu kinezi u pitanju, u istom vremenu desile su se vise pozitivnih stvari, kinezi su samo dodatno uticali, mada su oni pre svega radili pump, vazno je da je cena od 1000$ za BTC usaglasena u glavama ljudi to je najvaznije... ostalo je trziste i manipulacije

Nije Gox nista toliko posebno u BTC svetu. Jeste bio do sada ali dali ce da radi ili ne nema nikakve veze. Amerika ce regulisati btc kroz zakon i u najkracem roku ce se pojaviti par jakih berzi na njihovom tlu. Mislim da to najveci razlog zasto se MTgox koci. Kada Ameri uzmu dobar deo kolaca MTgox mozda i proradi mada mislim da ce vrsiti pritisak koliko god mogu. BTC-e nam nije nikakva alternativa zbog provizija za podizanje novca. Ostaje nam Stamp i dalje i mislim da ce on i dalje za nas s ovih prostora biti prva opcija.
Ljudi, opustite se i uzivajte. Ne brinite nista za cenu, cena mora gore vremenom.

Nije Gox nista toliko posebno u BTC svetu. Jeste bio do sada ali dali ce da radi ili ne nema nikakve veze. Amerika ce regulisati btc kroz zakon i u najkracem roku ce se pojaviti par jakih berzi na njihovom tlu. Mislim da to najveci razlog zasto se MTgox koci. Kada Ameri uzmu dobar deo kolaca MTgox mozda i proradi mada mislim da ce vrsiti pritisak koliko god mogu. BTC-e nam nije nikakva alternativa zbog provizija za podizanje novca. Ostaje nam Stamp i dalje i mislim da ce on i dalje za nas s ovih prostora biti prva opcija.
Ljudi, opustite se i uzivajte. Ne brinite nista za cenu, cena mora gore vremenom.

neverovatan si optimista SAJberu .. ;) samo kako GOx nije bitan a napravio je takav dar-mar zadnja dva dana ?.. ako Gox nestane, druge berze će biti preopterećene zahtevom za isplatu, lančana reakcije je moguća.. šta naprimer da i stamp odjednom kaže da ne isplaćuje ? šta onda ? mislim da će onda poverenje biti NULA,NULA,,.. fali ovde svežih dolara i to ja tako očigledno. mislimda sada treba biti veoma oprezan i sačekati u FIAT-u, ko može, da se sve malo iskristališe..

Pa to je zato sto ti razmisljas od danas do sutra. Ja razmisljam za sledece 2 godine npr. Do tada ti garantujem da ce biti otvoreno nekoliko jakih menjacnica i da ce sudbina mtgox-a uticati na btc koliko i ja na vremenske prilike.
Gox je jos uvek jak faktor jer je gomila coina i novca zarobljeno tamo i gotovo sam siguran da se gox namerno opstruira u radu dok menjacnice u Americi ne prorade. Sudbina goxa ce morati da se resi ali pitanje je kada. Za 6 meseci moze skroz da se promeni situacija s menjacnicama.
Dali sam optimista? Jesam. Zato sto verujem u ovo i mogu da vidim unapred kako se odvija situacija globalno. Ako ne bude nekih ostrih zaokreta iz nekog razloga onda sve ide po planu i bice puno pozitivnih vesti.

Jos jednu stvar da odjasnim ljudima kako funkcionisu negativne i pozitivne vesti...
Kada se cuju negativne vesti one naplase "sve" i krece masovna prodaja.
Kada se cuju pozitivne vesti reaguju samo spekulanti u vecoj ili manjoj meri i kupuju coine sada jer veruju da ce jednog dana vredeti vise. Mi para nemamo tako da nemamo sta da kupujemo. Ako i kupimo, to je sica koja nema uticaja.
E, zbog toga lose vesti imaju vise uticaja od dobrih.
Ljudi, opustite se i cekajte, sve ce da dodje na svoje. Cena ce ici gore.

57000 BTC trenutni Volume GOX-a.. Bitstamp odmah prati..ajmo još jedan pad...

Ako od ovoga nešto bude, a valjda će biti, to bi trebalo da malo olakša život svima koji se boje za svoju najveću investiciju u životu.
Jer Američka menjačnica je nešto što je potrebnije od bilo kojih drugih vesti o korišćenju coina u stvarnom plaćanju.

Treba biti optimista, i da sve opet padne, opet će se dići, a to što bi mi za 6 meseci stan da ućarimo, pa *** ne bi ni valjalo.
Treba biti strpljiv kao što nas ubeđuje SAJ, jer ne postoji bolja mogućnost da se zaradi novac u par godina kao što je ova.
Svaki balon koliko god dobar bio može da pukne naravno (ako neko zna nešto o nemačkim cepelinima iz prvog svetskog rata, skoro pa svaršeni, a ipak su ih sjebali),
ali ne treba ljudima skraćivati život na svakih 5 dana kad se desi neki pad ili loša vest.

Najgore od svega je što neki ovde pale ljude, voljno ili nevoljno, u oba pravca, čas raketa, čas ponor . . . I nije ni čudo što se onda neko posle plaši . . .
Analiziranje svakojakih vesti kako se kome digne misao uglavnom ne pomaže, jer se ljudi zalete i ne retko se *****u.
Ako neko misli da će se nešto desiti, pad ili rast, i za to ima neki argument to treba da podeli, pogotovo mislim na iskusnije članove koji čini se ne žele da budu odgovorni za svoje izjave.

Što sam se raspisao . . .

Ako od ovoga nešto bude, a valjda će biti, to bi trebalo da malo olakša život svima koji se boje za svoju najveću investiciju u životu.
Jer Američka menjačnica je nešto što je potrebnije od bilo kojih drugih vesti o korišćenju coina u stvarnom plaćanju.

Treba biti optimista, i da sve opet padne, opet će se dići, a to što bi mi za 6 meseci stan da ućarimo, pa *** ne bi ni valjalo.
Treba biti strpljiv kao što nas ubeđuje SAJ, jer ne postoji bolja mogućnost da se zaradi novac u par godina kao što je ova..
Sa ovim mišljenjem se slažem u potpunosti...
Svaki balon koliko god dobar bio može da pukne naravno (ako neko zna nešto o nemačkim cepelinima iz prvog svetskog rata, skoro pa svaršeni, a ipak su ih sjebali),
ali ne treba ljudima skraćivati život na svakih 5 dana kad se desi neki pad ili loša vest.
Najgore od svega je što neki ovde pale ljude, voljno ili nevoljno, u oba pravca, čas raketa, čas ponor . . . I nije ni čudo što se onda neko posle plaši . . .
Ko nema mu*da nek ne ulaže pare u privatni biznis (npr. otvoriš prodavnicu, radiš 3 meseca i podvučeš crtu kad ono ti u minusu. Znači 3 meseca radio džabe i još izgubio uložena sredstva). Ko nije spreman na gubitak nek ne ulazi u posao...
Analiziranje svakojakih vesti kako se kome digne misao uglavnom ne pomaže, jer se ljudi zalete i ne retko se *****u.
Ako neko misli da će se nešto desiti, pad ili rast, i za to ima neki argument to treba da podeli, pogotovo mislim na iskusnije članove koji čini se ne žele da budu odgovorni za svoje izjave.
Odluke se i donose na osnovu analiza raznih informacija (tačnih/netačnih) s tim što za moje odluke nisu krivi drugi nego isključivo ja. Oni koji za svoje odluke krive druge (po mom mišljenju) su labilne i nezrele ličnosti i nije im mesto u društvu odraslih nego u vrtićima i raznim drugim ustanovama koje su predvidjene za takve osobe.
Što sam se raspisao . . .
I ja sam ali za to forumi i služe da se podele mišljenja i informacije ;)

Za ovo ti treba vrlo malo pameti, malo para i puno strpljenja. Ljudi trebaju biti svesni da su kriptovalute jos uvek tek u pocetnoj fazi prihvatanja i da treba mnogo stvari da se resi da bi se kriptovalute koristile onako kako su zamisljenje. Govorim o BTC i LTC konkretno, ostalo su kopije. Kriptovalute se solidno razvijaju ali tek sada treba da se omasovi placanje njima. To ce sigurno podici cenu.

Ameri nisu ludi, lako ce oni da pootvaraju nekoliko menjacnica cim se zakonski sve dovede u red. Tu je cista lova. Zato gox ili stamp da uzimaju lovu od provizija ako to mogu oni. Oni zele da sve imaju na njihovom tlu i da ne zavise od stranih berzi ili banaka. Tako ce ujedno lakse moci da vode kontrolu o tokovima novca, placace se porez njima itd.
Kako i dali ce se Gox izvuci ne znam. Verujem da hoce jednog dana ali bice vidno oslabljena njegova uloga.

Za Gox mozda i ne treba toliko bas da brinemo, treba samo da nam bitstamp pozivi dugo :). Samo sto ce verovatno dosta opasti promet na njemu kada se otvori neka menjacnica u USA, e koliko ce to uticati na cenu na stampu videcemo..
(ali valjda ce se pojaviti i neka druga menjacnica u EU jednom koja nije skuplja od 15-20$ za povlacenje, posto od btc-e nema vajde sto se toga tice ;)).

Još jednom tvrdim da će biti jaaako loše ako Gox pukne, i ovo ne pišem samo zato što ću ostati bez 90 posto novčića. Gox i dalje ima najveći Volume posle Houbi-ja.
voleo bi i dalje da neko napiše neki pozitivan ARGUMENT, nešto konkretno pozitivno. a ne samo da ćemo biti bogati ako budemo strpljivi ;)

Ja ti opet kazem da Gox nece puci a da ce biti otvoreno nekoliko novih menjacnica. Naravno i Bitstampu ce otkinuti dobar deo kolaca jer Ameri preko stampa rade. Ali nema to veze, nebitno je koja je berza, bitno je da radi isplata.

Još jednom tvrdim da će biti jaaako loše ako Gox pukne, i ovo ne pišem samo zato što ću ostati bez 90 posto novčića. Gox i dalje ima najveći Volume posle Houbi-ja.
voleo bi i dalje da neko napiše neki pozitivan ARGUMENT, nešto konkretno pozitivno. a ne samo da ćemo biti bogati ako budemo strpljivi ;)
Ako uspem da izvucem 2k evra od ljudi koji mi duguju, ulozicu ih u ovo cudo. Nadam se da cu da te ohrabrim malo :)

Ja sam i dalje 100% siguran da su MtGox problemi pravne prirode, ima tu necega sto se javno ni nezna, verovatno delom su oni krivi a vise zlonamernici koji se bore protiv BTC-a
Verovatno i druge berze pritiskaju ali to JAVNO ni jedna berza nece reci, jer steti biznisu

Pa normalno da pritiskaju. Mozda su tu malo i rusi zakuvali ali ja celu pricu vidim kao klasicnu americku manupulaciju i zavlacenje dok oni ne ulete u pricu. 100% sam siguran u to. Stiskaju ih zbog silk-a, pravno ih maltretiraju... Ameri su nanjusili lovu i zele da budu pioniri s kriptovalutama. Siguran sam da ce ozbiljno uleteti u pricu. Kada njihov kes utrci u sistem bice veselo svima. Niko tada nece ni misliti o gox-u.

taman mislim da podignem 1 btc u parama a ono cena pada kao luda..ode ispod 700$

Nek saceka sledecu nedelju pa nek proba za 400, tako je najbolje :D

Strmoglavi juris na prednovembarski nivo se pojacava. Sad vec govorimo o panici i Armagedon scenariju(ko ono rece nece biti Armagedona?:d), na trolboxu ovi sto nisu pobegli u fiat zvuce kao da ce da se obese o prvu kvaku :-devil-: .

Ti bi mogao malo manje da mracis , da ne plasis ljude i siris paniku, na tom troll boxu je gomila budala koja nema veze sa mozgom, da njih slusas treba da se obesis odmah, jer ovo je kraj , nema vise , po stoti put

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno