Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BTC-E ima veze sa Rusijom toliko da mu je samo zvanicni jezik ruski i nista drugo, to sto su 2/3 rusi po rodjenju, nisam siguran da ima mnogo veze, posto mislim da su cak kiparski drzavljani od nedavno ;)

BTC-E ima veze sa Rusijom toliko da mu je samo zvanicni jezik ruski i nista drugo, to sto su 2/3 rusi po rodjenju, nisam siguran da ima mnogo veze, posto mislim da su cak kiparski drzavljani od nedavno ;)

Zna se to sve, i da se ne hostuje tamo i ostalo, ali nebitno je-cika Putin ima ocigledno mehanizam da ih pozove i postroji, e to je ono sto je bitno.

mogu da im pljunu pod prozor, to sto bi hteli ili pokusali da im uzmu pare druga je stvar :)

slažem se.

posetićemo mi ponovo 400 $, samo ne danas. potrajaće to.

@phoenix

na stampu, naravno.
Nece to kolega, "zaustavio" sam ga takticki sa 0,1BTC. Ja prodao po 702, on dohvatio 701 na BTC-E i sad polako penje. ;)

Cenim da ima tu jos baksuza k'o ja na forumu :D Da sam imao 5-6 BTC i da sam prodao, popodne bi gledali 1200$ :D

daj da ti doniramo :p

sto se tice citiranja, mozemo da pocnemo sa istim od pre 10ak meseci, a i vise

A gde je problem, 1/3 stek, 1/3 prodaja kad zatreba, 1/3 na berzi? :)

Zar je toliko tesko. Od plate (oni koji je imaju) placas struju a berzu pratis i trgujes i naravno kopas...

Ako stalno ocekujete padove pa kupovanje, pa prodaju za vece novce, samo se mucite. Zacrtajte neku cifru po kojoj cete kupiti malo novcica, odredite granicu za koliko cete ih prodati i to je to. Uvek moze vise, ali i manje.

Strpljenje i opusteno, ne vidim razlog za paniku i da li ce dole ili ce gore...

Poslednja izmena:
A gde je problem, 1/3 stek, 1/3 prodaja kad zatreba, 1/3 na berzi? :)

Zar je toliko tesko. Od plate (oni koji je imaju) placas struju a berzu pratis i trgujes i naravno kopas...

Ako stalno ocekujete padove pa kupovanje, pa prodaju za vece novce, samo se mucite. Zacrtajte neku cifru po kojoj cete kupiti malo novcica, odredite granicu za koliko cete ih prodati i to je to. Uvek moze vise, ali i manje.

Strpljenje i opusteno, ne vidim razlog za paniku i da li ce dole ili ce gore...

+1

Nisam pesimista ali ne volim da budem ni nerelani optimista: Gox je veoma lako povukao pretrošlu noć sve ostale berze za sobom, mislite o tome. Za mene lično koji sam držao najveći deo nočića na istoj berzi, jer mi je ipak ulivala najveće poverenje od svih, ovo je veliki pad poverenje u BTC ekosvet,.. isto verovatno misle i drugi koji ne mogu sad da prebace BTC sa GOx-a u wallet. a pozitivne vesti u zadnje vreme su bile da se tu i tamo otvara neki ATM i možda jednog dana uskoče neki veliki.. hmmm..

brajko i jezda i dafina su uradile isto i sta se desilo na kraju? zivot ide dalje

Da sam imao 5-6 BTC i da sam prodao, popodne bi gledali 1200$ :D

mislim da bi nasli donacije za tih 6 BTC-a , samo da ode na 1200$ :)

Poslednja izmena od urednika:
Nisam pesimista ali ne volim da budem ni nerelani optimista: Gox je veoma lako povukao pretrošlu noć sve ostale berze za sobom, mislite o tome. Za mene lično koji sam držao najveći deo nočića na istoj berzi, jer mi je ipak ulivala najveće poverenje od svih, ovo je veliki pad poverenje u BTC ekosvet,.. isto verovatno misle i drugi koji ne mogu sad da prebace BTC sa GOx-a u wallet. a pozitivne vesti u zadnje vreme su bile da se tu i tamo otvara neki ATM i možda jednog dana uskoče neki veliki.. hmmm..
Hteo bih samo da podsetim da je savet (svima koji su počinjali) iskusnijih članova foruma uvek bio "uloži onoliko koliko ti neće biti žao ako ovo jednog dana pukne". Nije baš citat ali smisao saveta je isti. Pri pokretanju svakog posla moraš prvo da uložiš "nešto" a niko ti ne garantuje da ćeš imati (i kolika će biti) dobit kad posao krene...Ko ima slabo srce nek se ne upušta u privatni biznis :-devil-:

Poslednja izmena:
... nikada nisam cuvao novcice na gox-u iz prostog razloga sto je cena bila nerealna, ako je na stampu, goxu i huobiju maltene ista a na goxu cena za 200-300 usd veca to mi prosto govori da je prenaduvana i da nesto nije u redu. Ljudi su tamo cuvali misleci da ce veci kesh da izvuku kasnije pa makar cekali i po 6 nedelja za obican transfer a na kraju se zalili i ovde i na drugim forumima kako ne mogu da pogidnu novcice, kesh ili sta vec. Uostalom mislim da je kod gox-a trenutno stanje nivelisanje njihove cene sa cenama koje su na ostalim berzama i menjacnicama. Na goxu je od 1000 pao na oko 700, na btc-e i stampu je od 800 na oko 700, ako je toliko bio bitan i toliko povuko po toj logici bi trebao da su btc-e i ostali sada vec na 500 usd a ne na ovoj na kojoj je sada.
U svakom slucaju na saslusanju koje se je vodilo kad moguceg uvodjenja regulative u New York-u, gde se je video klasican skolski primer demokratije, kapitalizma, slobode za razvijanje biznisa i ostalog, jedna od glavnih primedbi ucesnika na panelima je bila zasto bi radili menjacke poslove u sloveniji kada mogu u americi, niko ziv nije spomenuo gox. Ne kazem da nije bitan, ali da nisu cist - nije. U vezi btc-e, ne brinem ja za ruse i ostalu njihovu bandu od drzave, ovamo glume gvozdenu pesnicu a sa druge strane pola oligarha koji su u sprezi sa njima rade i dalje preko tog kipra, a vidi cuda btc-e registrovan na kipru, bas tako slucajno...

Reci cu vam isto sto sam juce i danas rekao kolegi: Gox je sra*e. Ne vidim potrebu za ovim pesimizmom ovde, pauzirali isplate da rese tehnicke probleme i iznenada svi predvidjaju 200$, kao da je kraj sveta. Kineze boli du*e za Gox, sta se mi brinemo. K'o sto kaze brajon, pala je cena 300$ na Goxu i to je oborilo ~100$ s ostalih, prezivecemo. Ja nakupovao BTC-a za dolare sto sam imao, cena vec ide na gore, jos da Gox vrati bitcoin transakcije u normalu i na konju smo.

Gledajte ovo kao priliku da zaradite na berzi, do pre par dana ste se zalili kako je sve ravno, ne moze da se vrti kinta. Sada na 15min cena ide +-15$, uzivancija.

Poslednja izmena:
Gox je kaput, za one koji nisu shvatili, nece biti normalizovano sve 10.2. vec ce da nas obaveste sta su do sad uradili, sama izjava je data vrlo oprezno i ciljano da ne daje previse nade. Sve do sad od MtGox-a posle optuzbe u USA je nizbrdo, mozda jesu prva berza ali su za mene istorija odavno.

Reci cu vam isto sto sam juce i danas rekao kolegi: Gox je sra*e. Ne vidim potrebu za ovim pesimizmom ovde, pauzirali isplate da rese tehnicke probleme i iznenada svi predvidjaju 200$, kao da je kraj sveta. Kineze boli du*e za Gox, sta se mi brinemo. K'o sto kaze brajon, pala je cena 300$ na Goxu i to je oborilo ~100$ s ostalih, prezivecemo. Ja nakupovao BTC-a za dolare sto sam imao, cena vec ide na gore, jos da Gox vrati bitcoin transakcije u normalu i na konju smo.

Gledajte ovo kao priliku da zaradite na berzi, do pre par dana ste se zalili kako je sve ravno, ne moze da se vrti kinta. Sada na 15min cena ide +-15$, uzivancija.

za BTC bi bilo bolje da je stabilniji, i da bude sto ravniji (sa blaaagom tendencijom rasta, ne previse! )

ili je gox tezak kaput ili se ipak radi o nivelisanju cene BTC sa ostalim berzama

Bitstamp: 728 BTC-e: 730 Mt.Gox: 738.54488 Huobi: 758.50/4599

ili ono kao, ajde da zamrznemo par dana, probamo da uskladimo i odrzimo nasu ("novu") cenu sa ostalima, pa onda ako je sve ok, odmrznemo gox i krene da sljaka ali sa 300 dolara manjom cenom btc-a :D
(samo glasno razmisljanje :smash: )

Poslednja izmena:
Nadam se da se bar jedna pozitivna stvar desava u ovim padovima i nagovestajima propasti btc-a :p, a to je da veliki holderi na kraju ciklusa ostaju sa manje btc-a, btc nikad nece dostignuti neke bas velike cifre i rasprostranjenost dok ima pojedinaca sa mnoooogo btc-a u dzepu...

zbog tih likova sto stekaju velike kolicine btc/ltc-a, [i nikako nemaju nameru da ih prodaju, ma kolko bila primamljiva cena do sad] svi ispastamo... ne znam koju cifru oni cekaju i zasto, kad i sa ovolikom vrednoscu, mogu da dobiju milione za to sto imaju...

Kako misliš ispaštaš?
Šta misliš da bi se desilo da par njih sad grunu 200k BTCa na berzu?

ispastamo, jer cena btc/ltc-a nikad ne moze otici na neku vecu vrednost, kolko realno vredi, dok ima ljudi koji stekaju previse?

Pa valjda što nečeg manje ima u opticaju cena mu je veća? :)

ispastamo, jer cena btc/ltc-a nikad ne moze otici na neku vecu vrednost, kolko realno vredi, dok ima ljudi koji stekaju previse?

da neko psotavi 200k bitocina na berzu da prdaje cena bi otisla dole, posle bi sa sobom povukla i LTC i bilo bi kuku lele majko ...

znaju oni da imaju mnogo miliona ali mogu ih uzeti samo ako ih podizu malo po malo, ako pokusaju da podignu sve odjednom.... Onda nece imati mnogo miliona nego manje miliona sto im nije u interesu ;)

ja sam samo pitao ima li neko neku pozitivnu vest ili analizu da se malo oraspoložim, a ne to dobijem "pukli su ljudi i kod Jezde i Dafine" ?! sjajno :)

Pa valjda si do sad video da pozitivne vesti nemaju nikakav uticaj, bar ne trenutni. To što se narod loži pa "skok" od 2% tumači kao reakciju na neku vest je druga priča.

aha, znaci tako to funkcionise...
secam se da se kobaya zalio kako su ti sto drze gomilu btc/ltc-a u steku kuga ove zajednice, pa ne znam na sta je tacno mislio, jer ocito da sam izvukao pogresan zakljucak, iako mi je delovao logicno :D

Da nije pukao Gox rekli bi ti-izaci ce izvesni LTC na Gox, ovako-nema vise ideja za mastanje :)

aha, znaci tako to funkcionise...
secam se da se kobaya zalio kako su ti sto drze gomilu btc/ltc-a u steku kuga ove zajednice, pa ne znam na sta je tacno mislio, jer ocito da sam izvukao pogresan zakljucak, iako mi je delovao logicno :D

Jesu kuga ali iz drugog razloga, što neko sa velikom količinom novčića (pogotovo kod ltca) može da upravlja cenom... Zato je smešno što se narod ovde loži na neke skokove i uspone kada se vidi da je sve to veštački. Evo ovaj poslednji put kada je ltc otišao sa 16 do 30 si svašta mogao da pročitaš kao tumačenja, a niko da primeti da si na Btce konstantno imao buy i sell wallove od par desetina hiljada $ koji su ostavljali neki sitan raspon cene i koji su konstantno išli na gore. Kako je nestalo zidova eto i cene opet na 20...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno