sad jedino bežati iz fiata u btc![]()
ma ok, samo pogoditi tajming
interesantno da se ovaj put LTC/BTC drži i tokom pada. obično je LTC dosta jače padao.
OK No comment više od mene, samo sam upozorio da može da se desi da Gox lančano povuče druge menjačnice i da se desi isti sindrom.. treba pripaziti, mislim da je wallet štek najbolji trenutno dok se ovo ne rasčisti konačno.. za bekstvo u FIAT je kasno jer su cene niske i neisplative.
100% isti lik koji je kupovao 113 btca ..stavio lazni sell wall of tih dogeova na ..ljudi se uplasili pa cena pala za 2 satosija a onda on kupio i skinuo taj lazni sell wall..walla sada nemaa sell wall 142 btc-a ..
meni se sve cini da kad se prepolovi blok, ima samo da se prepolovi i mreza doggi-ja (znaci ltc dif opet ide na 4000+) posto ne verujem da ce cena duplo skociti..
ti sto pumpaju pre ce da pumpaju neki drugi shit coin, npr koji je 10 satosija.. napumpas do 20 i duplirao si ulozeno odmah![]()
al videcemo...
e sad ce polako da dodje do izrazaja ono sto sam nekima pricao o formiranju cene BTC, likvidnosti itd...a sto je delom kostalo MtGox,npr. 1000 ljudi kupi BTC po 600$, posalje fiat na berzu, u medjuvremenu cena BTC poraste i 800 ljudi povuce pare na 900$, stvorila se negativna razlika od 120k USD, ko ce to da im plati?Naravno novih XYZ ljudi koji ce se pojaviti na berzi a koji ce tu doci jer se desava rast. Ceo BTC po sadasnjem sistemu hteli to ili ne ima piramidalni sistem ugradjen u sebe, sistem koji ce stvoriti balon pre ili kasnije kao i sistem koji ce blokirati rad odredjene menjacnice u jednom momentu ako je dovoljno velika, kao sto se desilo sa MtGox, isplatama koje ce biti vece od uplata u nekom vremenskom intervali. Sledeci najveci ce isto tako proci, nelikvidnost ce se pojaviti pre ili kasnije, cekanje na isplatu itd...jer naravno berzi ne pada na pamet da nadoknadi razliku vec ce jednostavno da ceka sa isplatom dok se queue ne popuni. Jedini koji realno zaradjuju u celom poslu sa kriptovalutama su berze, to je tako i bice tako. Da bi ceo sistem opstao treba sto vise manjih berzi i ograniciti udeo pojedine berze na neki % tipa 20%, slicno kao sto su uradili sa udelom pool-a koji moze da utice na rad sistema. Onda ce ceo sistem biti mnogo stabilniji , kao i cena. Do tad cemo imati manje i vece rolokostere, u kojima cemo mi neki zaraditi
a vi ostali kako prodjete. Ko stvarno i sigurno hoce da zaradjuje , neka otvori berzu i onda ga nije briga za cenu btc , ltc i drugih, vec samo kako da se desi sto vise transakcija sa 0.x % provizije.
Koliko ste primetili ili ne, a sigurno je tacno, same berze su dovoljno jake pa u odredjenim momentima poguraju malo dole ili gore BTC jer ako je stanje sa malim promenama, nema volume-a, nema trgovine i nema zarade. Ne postoji niko ko kontrolise berze i to je ono sto je lose. BTC foundation bas briga ako je BTC-E ili Bitstamp sam gurnuo 10-100k BTC tamo ili vamo i poremetio trziste kako bi doslo do FUD-a. Kad se to promeni imacete nesto ozbiljnije, a do tad, kockanje i nestabilan sistem na kojima ce samo neki profitirati, ne svi.
Udeo neke berze je nemoguce ograniciti jer svako ima pravo da prodaje gde hoce.e sad ce polako da dodje do izrazaja ono sto sam nekima pricao o formiranju cene BTC, likvidnosti itd...a sto je delom kostalo MtGox,npr. 1000 ljudi kupi BTC po 600$, posalje fiat na berzu, u medjuvremenu cena BTC poraste i 800 ljudi povuce pare na 900$, stvorila se negativna razlika od 120k USD, ko ce to da im plati?Naravno novih XYZ ljudi koji ce se pojaviti na berzi a koji ce tu doci jer se desava rast. Ceo BTC po sadasnjem sistemu hteli to ili ne ima piramidalni sistem ugradjen u sebe, sistem koji ce stvoriti balon pre ili kasnije kao i sistem koji ce blokirati rad odredjene menjacnice u jednom momentu ako je dovoljno velika, kao sto se desilo sa MtGox, isplatama koje ce biti vece od uplata u nekom vremenskom intervali. Sledeci najveci ce isto tako proci, nelikvidnost ce se pojaviti pre ili kasnije, cekanje na isplatu itd...jer naravno berzi ne pada na pamet da nadoknadi razliku vec ce jednostavno da ceka sa isplatom dok se queue ne popuni. Jedini koji realno zaradjuju u celom poslu sa kriptovalutama su berze, to je tako i bice tako. Da bi ceo sistem opstao treba sto vise manjih berzi i ograniciti udeo pojedine berze na neki % tipa 20%, slicno kao sto su uradili sa udelom pool-a koji moze da utice na rad sistema. Onda ce ceo sistem biti mnogo stabilniji , kao i cena. Do tad cemo imati manje i vece rolokostere, u kojima cemo mi neki zaraditi
a vi ostali kako prodjete. Ko stvarno i sigurno hoce da zaradjuje , neka otvori berzu i onda ga nije briga za cenu btc , ltc i drugih, vec samo kako da se desi sto vise transakcija sa 0.x % provizije.
Koliko ste primetili ili ne, a sigurno je tacno, same berze su dovoljno jake pa u odredjenim momentima poguraju malo dole ili gore BTC jer ako je stanje sa malim promenama, nema volume-a, nema trgovine i nema zarade. Ne postoji niko ko kontrolise berze i to je ono sto je lose. BTC foundation bas briga ako je BTC-E ili Bitstamp sam gurnuo 10-100k BTC tamo ili vamo i poremetio trziste kako bi doslo do FUD-a. Kad se to promeni imacete nesto ozbiljnije, a do tad, kockanje i nestabilan sistem na kojima ce samo neki profitirati, ne svi.
Udeo neke berze je nemoguce ograniciti jer svako ima pravo da prodaje gde hoce.
Cena sada je podlozna promenama a toga ce biti i kasnije. Cena ce zavisiti iskljucivo od broja transakcija i broja razpolozivih novcica na berzi. To je jedino na sta se treba orijentisati u buducnosti. A sada samo treba sacekati da sve ovo prodje![]()
CEna se formira tako sto imas buy i sell ordere..ti stavis sell order za 1 btc na 900$ i da bi ga neko kupio ON MORA da im tih 900$ ..kako mislis da kupi..od vazduha...i ne kupuje menjacnica te btcove od tebe nego neko ko je usao sa tim parama...menjacnica samo uzme proviziju na transaciju.mislis, a kako se formira cena na berzama? postoji neka strogo odredjena matematicka formula koja "gleda" na stanje realnih fiat rezervi ili? iskustvo mi pokazuje da to bas i nije tako, posto mtgox ne bi imao probleme koje ima npr
E u tom zecu lezi grm, zasto su onda velicinu poola ogranicili? Ako sam ja najjaci zasto ne bih kopao sve novcice i bas me briga za druge, blokiracu rad svih ostalih i samo cu ja raditi? To je MtGox realno pokusao sa vecom cenom alu su zagrizli nesto drugacije od onog sto su hteli. Udeo pojedinog exchange se mora ograniciti da bi ceo sistem bio stabilan i napredovao, u suprotnom , cekamo 10. april #2.
btc e down?
e sad ce polako da dodje do izrazaja ono sto sam nekima pricao o formiranju cene BTC, likvidnosti itd...a sto je delom kostalo MtGox,npr. 1000 ljudi kupi BTC po 600$, posalje fiat na berzu, u medjuvremenu cena BTC poraste i 800 ljudi povuce pare na 900$, stvorila se negativna razlika od 120k USD, ko ce to da im plati?Naravno novih XYZ ljudi koji ce se pojaviti na berzi a koji ce tu doci jer se desava rast. Ceo BTC po sadasnjem sistemu hteli to ili ne ima piramidalni sistem ugradjen u sebe, sistem koji ce stvoriti balon pre ili kasnije kao i sistem koji ce blokirati rad odredjene menjacnice u jednom momentu ako je dovoljno velika, kao sto se desilo sa MtGox, isplatama koje ce biti vece od uplata u nekom vremenskom intervali. Sledeci najveci ce isto tako proci, nelikvidnost ce se pojaviti pre ili kasnije, cekanje na isplatu itd...jer naravno berzi ne pada na pamet da nadoknadi razliku vec ce jednostavno da ceka sa isplatom dok se queue ne popuni. Jedini koji realno zaradjuju u celom poslu sa kriptovalutama su berze, to je tako i bice tako. Da bi ceo sistem opstao treba sto vise manjih berzi i ograniciti udeo pojedine berze na neki % tipa 20%, slicno kao sto su uradili sa udelom pool-a koji moze da utice na rad sistema. Onda ce ceo sistem biti mnogo stabilniji , kao i cena. Do tad cemo imati manje i vece rolokostere, u kojima cemo mi neki zaraditi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari