Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa oni koji prodaju u panici moraju da MRACE jer bi inace ostali bez coin-a, mada i to mracenje im slabo ide ;)

OK No comment više od mene, samo sam upozorio da može da se desi da Gox lančano povuče druge menjačnice i da se desi isti sindrom.. treba pripaziti, mislim da je wallet štek najbolji trenutno dok se ovo ne rasčisti konačno.. za bekstvo u FIAT je kasno jer su cene niske i neisplative.

ma ok, samo pogoditi tajming :)

interesantno da se ovaj put LTC/BTC drži i tokom pada. obično je LTC dosta jače padao.

OK No comment više od mene, samo sam upozorio da može da se desi da Gox lančano povuče druge menjačnice i da se desi isti sindrom.. treba pripaziti, mislim da je wallet štek najbolji trenutno dok se ovo ne rasčisti konačno.. za bekstvo u FIAT je kasno jer su cene niske i neisplative.

ako budu i druge menjacnice onda ce ti bitcoini koje si povukao postati bezvredni..vise ih niko nece hteti

Ali je stvarno tuga da i dalje nema normalna menjacnica..sve divlji zapad..poslah bitcoin na crypsy jos juce i cekao do 12 uvece da bi kupio i legao da spavam jer jos stojalo u pending depozit .. sad ustao a on jos stoji u pending a cena otisla 10% sto sam hteo da kupim i sad mi vise nista i ne znaci.

Poslednja izmena:
Za ove nove kojima je malo 700$ nekada smo kopali i za 2$ tako da je ovo jos uvek dobra cena jest da je sad mnogo teze doci do 1BTC ali nista nema dzabe

Pa sta mislite da kitovi cekaju na gox sta ce biti, oni sigurno imaju spremne varijante, samo cemo mi girice i planktoni da se tresemo, sve je to veliko blefiranje ko u pokeru, naj mirniji ide dalje

Jedno pitanje...

Da li je neko nekada menjao nesto na WaBiGong.Com?

Kupujte doge dok nije kasno..za neki dan polovljnje blokova..provalite malopre lik koji kupuje doge u cugu za 113 BTCa..za tren oka digao cenu za 5 satosija

doge.jpg

a sell wall 142 btc-a ..
meni se sve cini da kad se prepolovi blok, ima samo da se prepolovi i mreza doggi-ja (znaci ltc dif opet ide na 4000+) posto ne verujem da ce cena duplo skociti..
ti sto pumpaju pre ce da pumpaju neki drugi shit coin, npr koji je 10 satosija.. napumpas do 20 i duplirao si ulozeno odmah :)
al videcemo...

a sell wall 142 btc-a ..
meni se sve cini da kad se prepolovi blok, ima samo da se prepolovi i mreza doggi-ja (znaci ltc dif opet ide na 4000+) posto ne verujem da ce cena duplo skociti..
ti sto pumpaju pre ce da pumpaju neki drugi shit coin, npr koji je 10 satosija.. napumpas do 20 i duplirao si ulozeno odmah :)
al videcemo...
100% isti lik koji je kupovao 113 btca ..stavio lazni sell wall of tih dogeova na ..ljudi se uplasili pa cena pala za 2 satosija a onda on kupio i skinuo taj lazni sell wall..walla sada nema

e sad ce polako da dodje do izrazaja ono sto sam nekima pricao o formiranju cene BTC, likvidnosti itd...a sto je delom kostalo MtGox,npr. 1000 ljudi kupi BTC po 600$, posalje fiat na berzu, u medjuvremenu cena BTC poraste i 800 ljudi povuce pare na 900$, stvorila se negativna razlika od 120k USD, ko ce to da im plati? :) Naravno novih XYZ ljudi koji ce se pojaviti na berzi a koji ce tu doci jer se desava rast. Ceo BTC po sadasnjem sistemu hteli to ili ne ima piramidalni sistem ugradjen u sebe, sistem koji ce stvoriti balon pre ili kasnije kao i sistem koji ce blokirati rad odredjene menjacnice u jednom momentu ako je dovoljno velika, kao sto se desilo sa MtGox, isplatama koje ce biti vece od uplata u nekom vremenskom intervali. Sledeci najveci ce isto tako proci, nelikvidnost ce se pojaviti pre ili kasnije, cekanje na isplatu itd...jer naravno berzi ne pada na pamet da nadoknadi razliku vec ce jednostavno da ceka sa isplatom dok se queue ne popuni. Jedini koji realno zaradjuju u celom poslu sa kriptovalutama su berze, to je tako i bice tako. Da bi ceo sistem opstao treba sto vise manjih berzi i ograniciti udeo pojedine berze na neki % tipa 20%, slicno kao sto su uradili sa udelom pool-a koji moze da utice na rad sistema. Onda ce ceo sistem biti mnogo stabilniji , kao i cena. Do tad cemo imati manje i vece rolokostere, u kojima cemo mi neki zaraditi :) a vi ostali kako prodjete. Ko stvarno i sigurno hoce da zaradjuje , neka otvori berzu i onda ga nije briga za cenu btc , ltc i drugih, vec samo kako da se desi sto vise transakcija sa 0.x % provizije.
Koliko ste primetili ili ne, a sigurno je tacno, same berze su dovoljno jake pa u odredjenim momentima poguraju malo dole ili gore BTC jer ako je stanje sa malim promenama, nema volume-a, nema trgovine i nema zarade. Ne postoji niko ko kontrolise berze i to je ono sto je lose. BTC foundation bas briga ako je BTC-E ili Bitstamp sam gurnuo 10-100k BTC tamo ili vamo i poremetio trziste kako bi doslo do FUD-a. Kad se to promeni imacete nesto ozbiljnije, a do tad, kockanje i nestabilan sistem na kojima ce samo neki profitirati, ne svi.

Poslednja izmena:
e sad ce polako da dodje do izrazaja ono sto sam nekima pricao o formiranju cene BTC, likvidnosti itd...a sto je delom kostalo MtGox,npr. 1000 ljudi kupi BTC po 600$, posalje fiat na berzu, u medjuvremenu cena BTC poraste i 800 ljudi povuce pare na 900$, stvorila se negativna razlika od 120k USD, ko ce to da im plati? :) Naravno novih XYZ ljudi koji ce se pojaviti na berzi a koji ce tu doci jer se desava rast. Ceo BTC po sadasnjem sistemu hteli to ili ne ima piramidalni sistem ugradjen u sebe, sistem koji ce stvoriti balon pre ili kasnije kao i sistem koji ce blokirati rad odredjene menjacnice u jednom momentu ako je dovoljno velika, kao sto se desilo sa MtGox, isplatama koje ce biti vece od uplata u nekom vremenskom intervali. Sledeci najveci ce isto tako proci, nelikvidnost ce se pojaviti pre ili kasnije, cekanje na isplatu itd...jer naravno berzi ne pada na pamet da nadoknadi razliku vec ce jednostavno da ceka sa isplatom dok se queue ne popuni. Jedini koji realno zaradjuju u celom poslu sa kriptovalutama su berze, to je tako i bice tako. Da bi ceo sistem opstao treba sto vise manjih berzi i ograniciti udeo pojedine berze na neki % tipa 20%, slicno kao sto su uradili sa udelom pool-a koji moze da utice na rad sistema. Onda ce ceo sistem biti mnogo stabilniji , kao i cena. Do tad cemo imati manje i vece rolokostere, u kojima cemo mi neki zaraditi :) a vi ostali kako prodjete. Ko stvarno i sigurno hoce da zaradjuje , neka otvori berzu i onda ga nije briga za cenu btc , ltc i drugih, vec samo kako da se desi sto vise transakcija sa 0.x % provizije.
Koliko ste primetili ili ne, a sigurno je tacno, same berze su dovoljno jake pa u odredjenim momentima poguraju malo dole ili gore BTC jer ako je stanje sa malim promenama, nema volume-a, nema trgovine i nema zarade. Ne postoji niko ko kontrolise berze i to je ono sto je lose. BTC foundation bas briga ako je BTC-E ili Bitstamp sam gurnuo 10-100k BTC tamo ili vamo i poremetio trziste kako bi doslo do FUD-a. Kad se to promeni imacete nesto ozbiljnije, a do tad, kockanje i nestabilan sistem na kojima ce samo neki profitirati, ne svi.

U osnovi ti je razmisljanje totalno pogresno jer ne moze 800 ljudi da podigne po 900$ ..kad 10 njih prodao po 900$ cena ce da padne 890$ ..jos 10 njih proda i cena pada na 880$ ..tj oni mogu da prodaju samo po buy orderima.

:) mislis, a kako se formira cena na berzama? postoji neka strogo odredjena matematicka formula koja "gleda" na stanje realnih fiat rezervi ili? iskustvo mi pokazuje da to bas i nije tako, posto mtgox ne bi imao probleme koje ima npr

Udeo neke berze je nemoguce ograniciti jer svako ima pravo da prodaje gde hoce.
Cena sada je podlozna promenama a toga ce biti i kasnije. Cena ce zavisiti iskljucivo od broja transakcija i broja razpolozivih novcica na berzi. To je jedino na sta se treba orijentisati u buducnosti. A sada samo treba sacekati da sve ovo prodje ;)

evo pogresio sam, cena u medjuvremenu naraste na 3000$ i ljudi krenu da prodaju, njih 300 uspe da proda po raznim cenama, 100 x 3000, 100 x 2000, 100 x 1000, kako se cena dalje formira? :) Ili bi se cena strmoglavila toliko da svi mogu da dobiju tacno toliko koliko ima realnih rezervi u fiatu? Ono na sta zelim da ukazem je problem formiranja cene BTC, kao i realnih rezervi fiata koje niko ne prikazuje u realnom vremenu niti bilo kako a za sta ne postoji regulacija - tj. bitcoin fondaciju za sad bas briga , a morace da to urade uskoro, jer u suprotnom ce nam svima biti jasno sta je bTC u stvari. Ovo govorim kao neko koje nekoliko godina u ovome, sam sam hiljade prodavao / kupovao po raznim cenama i imam jos dosta u kriptovalutama u rezervi itd...nisam skeptik ver realno razmisljam i ukazujem na postojeci problem od starta. Videli ste ranije sa mikrotrgovinama, pa trgovinama botovima sta se desavalo, sad su druge stvari u pitanju ali je isto sve jos uvek vrlo primitivno.

Udeo neke berze je nemoguce ograniciti jer svako ima pravo da prodaje gde hoce.
Cena sada je podlozna promenama a toga ce biti i kasnije. Cena ce zavisiti iskljucivo od broja transakcija i broja razpolozivih novcica na berzi. To je jedino na sta se treba orijentisati u buducnosti. A sada samo treba sacekati da sve ovo prodje ;)

E u tom zecu lezi grm, zasto su onda velicinu poola ogranicili? Ako sam ja najjaci zasto ne bih kopao sve novcice i bas me briga za druge, blokiracu rad svih ostalih i samo cu ja raditi? To je MtGox realno pokusao sa vecom cenom alu su zagrizli nesto drugacije od onog sto su hteli. Udeo pojedinog exchange se mora ograniciti da bi ceo sistem bio stabilan i napredovao, u suprotnom , cekamo 10. april #2.

:) mislis, a kako se formira cena na berzama? postoji neka strogo odredjena matematicka formula koja "gleda" na stanje realnih fiat rezervi ili? iskustvo mi pokazuje da to bas i nije tako, posto mtgox ne bi imao probleme koje ima npr
CEna se formira tako sto imas buy i sell ordere..ti stavis sell order za 1 btc na 900$ i da bi ga neko kupio ON MORA da im tih 900$ ..kako mislis da kupi..od vazduha...i ne kupuje menjacnica te btcove od tebe nego neko ko je usao sa tim parama...menjacnica samo uzme proviziju na transaciju.

Poslednja izmena:
E u tom zecu lezi grm, zasto su onda velicinu poola ogranicili? Ako sam ja najjaci zasto ne bih kopao sve novcice i bas me briga za druge, blokiracu rad svih ostalih i samo cu ja raditi? To je MtGox realno pokusao sa vecom cenom alu su zagrizli nesto drugacije od onog sto su hteli. Udeo pojedinog exchange se mora ograniciti da bi ceo sistem bio stabilan i napredovao, u suprotnom , cekamo 10. april #2.

Ovo nema nikakve veze jedno sa drugim.
Veličina poola može da predstavlja tehnički problem, a ne organizacioni ili finansijski ili kako bih ga već nazvao. I poolove niko nije ograničio, njihova je dobra volja (i zdrav razum) da zatvaraju registracije kada počnu da se bliže polovini mreže.

Vidi matori skroz si promasio poentu, kada prodas btc onda je taj btc neki ziv covek kupio za svoj fiat koji je uplatio na menjacnicu.
Isto i kada kupis ti si ubacio fiat na menjacnicu i za svoje pare kupujes btc od ljudi koji ga prodaju. Dakle ne postoji negativna razlika i sl...

Menjacnice samo uzimaju proviziju a lova je kod korisnika i ne mogu da budu nelikvidne sem ako nemaju neki zesci problem, da im je zaplenjena sredstva il sl.

e moje drustvo, niste dovoljno dugo u svemu, to sto vam pise na stanju 1000$ vi mislite da stvarno imate 1000$ na raspolaganju....hm...dobro...vreme ce pokazati, a pocecemo sa MtGox uskoro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno