Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako se prodaje LTC fizickom licu?
skupio sam nesto sitno, pa kad budem hteo da prodam, da znam...voleo bi da izbegnem banke...

Kontaktiraj clana Zmajns.

generalno sta radite sa sitkoinima, odma prodajete ili cekate bolju cenu?

sad znaci kako ga ubodete, onda za svaki slucaj sve u stek pa se ceka pump

Koliko su me samo potresale ove vesti i vesti o ASIC-u tamo '12-e i 13'e, da se ovima samo smejem.

Zabraniti BTC ne mogu, zabraniti rad menjacnica mogu ali sto neko rece ne mogu oni zatvoriti onoliko menjacnica, koliko se novih moze otvoriti. A i nemaju kontrolu nad svim. Da ga mogu tako lako smaknuti, ne bi toliko cesto pisali o njemu i problemima koje stvara. ;)

Bez brige rudarite i cekajte ltc na 200+$. ;)

Jedino sta ne mogu zabraniti to da Ti Ja i Saj npr sednemo na toplu prasetinu i uz pivo upalimo racunare on line na par minuta ili Kosooke uz pirinac ili susi... zar ne ? ;)

LTC bez frke izlazi na 200+, potpuno sam siguran u to. Sad sam malo gledao live stream iz NY u vezi btc-a i ljudi zvuce sasvim realno. Do kraja godine ocekujem da se dese neke jako bitne stvari za BTC, to ce drasticno pogurati cenu a i LTC kao prvu sledecu valutu.

To mi i cekamo 100, 200+ zar ne ? ;)

Potrajace malo dok se neke stvari ne rese. Cim se donese zakona kako ce se tretirati virtelne valute u Americi i kad se resi problem s bankama krenuce se s ulaganjima i velikim projektima. Onda ocekujem da polete cene. Dosta ulaganja ce ocekivati BTC ali najvise ce LTC da profitira jer on tek ceka veliki skok.

@Cacanin Pa zar treba da nosite racunare i kad idete na prasetinu i pivo? I jos gledate kosooke na youtube :D. Bestraga vam glava.....

Pa da, neko namerno spusta cenu. To je super, onda znate sigurno da ce se coini kupovati i da ce cena ici gore za koji mesec.
Ako kitovi zele da poguraju napred moraju prvo dobro da se najedu, ja tu nemam nista protiv. Od mene ih uzeti nece, noobovi neka ih hrane.

Lepo pre transfera odete do banke, trazite sefa, objasnite i pitate ga lepo da li ce biti problema???

Ako pocne da zeza oterate ga.. i kazete gasim racun, ima drugih banaka sa manje retardiranim osobljem.. i cao

Ima oni vas da LJUBE u guzu a ne vi njima da se pravdate

Bas tako uradih danas. Ljubazan i bas onakav sef kakav i treba da bude, strucan i sa poznavanjem materije u Aik banci - Nije tako rekao, ali sam shvatio i posao da trazim drugu banku, znaci mojim recima i dalje obilazite Aik banku u sirokom luku za podizanje novca iz inostranstva. Za online domace placanje su ok, 0 dinara :).

AIK "banka", to kad se vidi prelazi se na drugu stranu ulice, nadam se da ce neko u ovoj zemlji jednom procesljati rad bankarskog sektora i pozabaviti se ovakvim mastodontima.

Sto se tice "redova dugih kano klisurine" za prodaju LTCa, daj boze da je ovo sto kaze Saj ali ja nisam neki optimista ovaj put, necu da mracim ali moguce je razlog nesto mnogo gore i da lose vesti tek slede.
U svakokm slucaju nece se dugo cekati na rasplet.

AIK "banka", to kad se vidi prelazi se na drugu stranu ulice, nadam se da ce neko u ovoj zemlji jednom procesljati rad bankarskog sektora i pozabaviti se ovakvim mastodontima.

Sto se tice "redova dugih kano klisurine" za prodaju LTCa, daj boze da je ovo sto kaze Saj ali ja nisam neki optimista ovaj put, necu da mracim ali moguce je razlog nesto mnogo gore i da lose vesti tek slede.
U svakokm slucaju nece se dugo cekati na rasplet.
za mnoge stvari aik banka je majka..npr kurs eura ..dok u svim bankama je razlika izmedju gornjeg i donjeg 5 dinara u aik banci je samo 50 para..povoljniji su mnogo i od bilo koje menjacnice.
Drugo krediti..uzeo sam dinarski kredit da kupim kola i povoljnije je od svih ostalih banaka da ne moze ni da se poredi..efektivna kamata u dinarima mi je manja nego sto druge banka nude i u eurima a nije mi trebalo nikakvo ucesce i gluposti..a dobijes izvod za sve 4 godine za svaki mesec koliko ces tacno za taj mesec da platis koliko taj mesec das za kamatu a koliko za glavnicu i koliko ti posle tog meseca ostaje..to npr 99% banaka nece da ti daju.
Ja sam promenio mnogo banaka zadnjih 10 godina i AIK banka je povoljnija u svemu od ostalih za 3 koplja ali zbog ovoga sto sam citao na forumu za podizanje para sam za to otvorio u intesi taj devizni ali za dnevne poslove nikad ne bi u intesi bio (a bio sam i kod njih)
Jos nisam probao da podignem preko intese (do sad sam sve prodavao bitcoine na kupujemprodajem) ali valjda nece da bude problema..iskreno nervira me ta sporost..ja posaljem preko bitstampa i onda osedim cekajuci da legnu pare kao sa marsa da stizu.

Sad je bas o zloupotrebi btc-a na saslusanju...

kad su izasli kdc i digi na menjacnicu kopam i cekam da skoci cena a ona pada iz dana u dan, sad nakopao nesto lisca i odma prodam u nadi da ce da padne cena pa da kupim a ona skoci za 50% ahahahahahha :lupko:

Jel ima neko od Vas problem sa logovanjen na Cryptsy??? Nece da mi posalje na e-mail Auth Code.

kad su izasli kdc i digi na menjacnicu kopam i cekam da skoci cena a ona pada iz dana u dan, sad nakopao nesto lisca i odma prodam u nadi da ce da padne cena pa da kupim a ona skoci za 50% ahahahahahha :lupko:

KDC je upropastila nestabilna mjenjacnica. Ja svoje nisam prodao i cekam skok cijene. Cim izadje na cryptsy bice skok cijene.

Jel ima neko od Vas problem sa logovanjen na Cryptsy??? Nece da mi posalje na e-mail Auth Code.
Kod mene radi ok, mada ja primam na sms. Hoce nekad da zeza to slanje auth code-a. Treba sacekati malo i ili ponovo poslati.

Poslednja izmena:
Sad je bas o zloupotrebi btc-a na saslusanju...

Sve u svemu ja sam potpuno zadovoljan saslusanjem za ova dva dana. Osim ovog celavog profesora na kraju svi su bili pozitivni i stavili su akcenat da uvodjenje regulative kao pocetak necega krupnijeg. Vidim da i USA zeli sto pre da regulise kriptovalute sto moze samo da raduje nas kao minere. Ove godine ocekuje neke krupne dogadjaje, sledece godine BOOM.

ono sto je bitno je da do kraja godine ce biti nacrt za "legalizaciju" biznis entiteta koji rade sa virtuelnim dobrima, a sledece se moze ocekivati nesto konkretno, sta god - mirni smo godinu dana :) nece biti znacajnih turbulencija u negativnom smislu od strane US vlade, a to znaci i da biznis moze da se sprema da procveta :)

Sami su rekli da ce gledati da nece razvlaciti pricu dugo, da ce truditi da odrade sve sto pre ali kako treba. Pricali su sa tvorcima valuta, holderima, finansijerima, odgovornim sluzbama za borbu protiv kriminala, advokatima, trgovcima, profesorima... Generalno, svi su za to da se reglative donesu i US gov. tu ne vidi nikakvu pretnju vec priliku da se napravi novi model placanja, daleko efikasniji i brzi. Kada odrade to onda krece ludilo. Uletece i banke, uletece i brdo love.
Predstavnik Overstock-a je rekao da se nece zaustaviti samo na BTC-u vec ako jos neka valuta bude sigurna i ako nece imati problem s naplatom prihvatice i tu valutu (citaj: LTC) ;)
Takodje, onog trenutka kada se bude donela regulativa u USA ce biti otvoreno nekoliko jakih menjacnica, Amerikanci jedva cekaju na to. Nekoliko su puta spominjali, zasto bi drzali pare na nekoj menjacnici u Sloveniji ako mogu to na svom tlu. Znate na koju se menjacnicu misli ;)

Saslušanje je ok ali hapšenje Čarlija Shrema i prateća priča koja se raspreda po medijima baš i nije.

Poslednja izmena:
Saslušanje je ok ali hapšenje Čarlija Shrema i prateća priča koja se raspreda po medijima baš i nije.
Prateca prica po medijima, to treba potpuno zanemariti, oni su najveci lesinari koje poznajem, bitno im je samo da pre teksta stave "kako nezvanicno saznajemo" i onda pisu sta im padne na pamet.
Kao sto rece SAJ. i Marko. mirni smo narednih godinu dana, i predstoi samo cvetanje.

Ok ovo što spominjete za US ali se pitaju i rusi a pogotovo kinezi, zar nije cena sa 250 otišla na 1100 prvenstveno zbog kineza i ogromne potražnje? Ja jesam optimista za dugoročno, ali ako ne bude u skorije vreme povećanje potražnje a desi se restrikcija sa istoka onda bi cena mogla fino polako i da padne jedno vreme...hoću reći da za novih 1150 (bitstamp) treba jaaako dobra vest ili nova gomila $ uloženih.

ukoliko cijela prica prodje barem na jednom od tri velika trzista, amerika, kina i rusija ona ce zivjeti a vremenom ce je prihvatiti i ostali. u americi se stvari krecu svojim tokom i kako se cini prica bi mogla ozbiljno zazivjeti. dakako, sve pod dva uslova. prvi, i onaj koji je lakse ostvariv, da trenutni finansijski sektor "nadje sebe" u cijeloj prici i drugi, daleko tezi, da se rijesi problem anonimnosti prilikom transakscija crypto valutama kako bi se sprijecilo pranje novca koji je glavna prepreka za dalji napredak u svakom smislu.

to je cak i na saslusanju podcrtano vrlo jasno:

“If the choice is permit money laundering on one hand, but permit innovation on the other, we’re always going to choose squelching the money laundering. It’s not worth it to society to allow money laundering to exist to allow 1,000 flowers to bloom from innovation.”

suma summarum, jos smo na staklenim nogama i tankom ledu.... ali idemo u zeljenom smjeru.

ukoliko cijela prica prodje barem na jednom od tri velika trzista, amerika, kina i rusija ona ce zivjeti a vremenom ce je prihvatiti i ostali. u americi se stvari krecu svojim tokom i kako se cini prica bi mogla ozbiljno zazivjeti. dakako, sve pod dva uslova. prvi, i onaj koji je lakse ostvariv, da trenutni finansijski sektor "nadje sebe" u cijeloj prici i drugi, daleko tezi, da se rijesi problem anonimnosti prilikom transakscija crypto valutama kako bi se sprijecilo pranje novca koji je glavna prepreka za dalji napredak u svakom smislu.

to je cak i na saslusanju podcrtano vrlo jasno:

“If the choice is permit money laundering on one hand, but permit innovation on the other, we’re always going to choose squelching the money laundering. It’s not worth it to society to allow money laundering to exist to allow 1,000 flowers to bloom from innovation.”

suma summarum, jos smo na staklenim nogama i tankom ledu.... ali idemo u zeljenom smjeru.

Dobro je sto si to spomenuo. Imaju veliku zelju da sprece pranje novca i da jasno znaju ko sta radi s novcem preko menjacnica i dokazivanja identiteta. To je ok sto se nas tice, ne smega nam. Ali opet su naglasili da ne zele da preteraju s tim da nebi ugusili ljude i napredak. Sve u svemu imaju dobru ideju sta bi trebalo da se uradi.
Sto se tice Kineza, ja sam vec rekao da mislim da je jedini razlog njihovog "ispadanja" iz price korumpiran parlament. Kina ce raditi na crno do daljeg. Vratice se oni u nekom trenutku. Rusija je zainteresovana za pricu.
Ovo su jos uvek poceci za kriptovalute, tek sada cemo videti pravu upotrebnu vrednost.

Meni jedna stvar nije jasna, jasno se vidi da prica ide u pravcu onog sto britanci i singapurci vec pocinju da implementiraju, a radi se o regulaciji, stvaranju osnova za buduci fiskalni upliv drzave u crypto te eliminaciju "problema" anonimnosti. S jedne strane je to dobro jer je neka vrsta osiguranja od prelaska citavog koncepta u ilegalu ali s druge strane ako oduzmes kriptovalutama anonimnost transakcija i neoporezivost, ne oduzimas li im dve najvece prednosti u odnosu na fiat? Sta sem forme onda ostaje?
A znamo da ako izgube atraktivnost izgubice i na ceni.

Sto se tice kineza, nama je potpuno nebitno zasto banuju kripto, cinjenica je da banuju i da to vec ima i tek ce imati jako jako lose posledice, a sve je vise naznaka da se i rusi spremaju da krenu djonom.
Ne znam, nikako mi se ne svidja ovaj trend i nisam optimista, daj boze da gresim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno