Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo da dam neko iskustvo sa
coinmarket.io
sve lepo i brzo radi, depozit, i povlacenje

poloniex.com
isto sve ok, depozit i povlacenje, bio sam zaboravio sifru i slao sam email podrsci, odgovorili mi za oko 5h, poslali novu privremenu sifru koju sam posle promenio, za sad su ok,

da napomenem da se nisam igrao sa velikim sumama, sve ukupno na obe 0.1btc

Koje ludilo sa cijenom btc. Prije par dana kad je bio pad prodam na 755 ujutro vidim 730 ali me zbog posla nisam imao vremena tad da kupim i dok sam se vretio kuci ono otislo na 790. Sinoc prodam po 809 i cekam 800 a vidi sad 817.95. A jesam nesreca :D

Koje ludilo sa cijenom btc. Prije par dana kad je bio pad prodam na 755 ujutro vidim 730 ali me zbog posla nisam imao vremena tad da kupim i dok sam se vretio kuci ono otislo na 790. Sinoc prodam po 809 i cekam 800 a vidi sad 817.95. A jesam nesreca :D

Samo da znaš da je provizija 0,2% na svaku transakciju.
Ti si prodao na 809, a želiš da kupiš na 800.
matematika kaže da je 809/800-1 = 1.1%.
Kada oduzmeš od toga 0.4% koje ti je uzela menjačnica ti se kockaš za 0.7%.

Ako ti na primer ode sad na 900, a tebi zarobljene pare, ti si izgubio 900/800 - 1 = 12.5%

Što će reći da ti moraš 18 puta da obrneš (18 puta kupiš i 18 puta prodaš) onih tvojih 0.7% da bi pokrio jedan ovakav skok koji se može desiti.

Možda si i sam računao ovo, a možda i nisi.
Tako da je ovo račun za tebe i za sve one koji nisu računali koliko trgovinom mogu da se *****u ako baš sitničare previše.
Ovo je samo matematika koju treba imati u vidu.

Hvala za info ali nikad sigurno ne mozes znati kad ce cijena da ide gore a kad dole. Ja sam npr juce shvatio da sam pogrijesio sto sam prodao po 809 jer sam na kraju pretpostavio da ce danas da skoci ali sam se nadao da ce jos jednom ici dole al' *** ne mozes sve da pohvatas. Negdje se zaradi negdje izgubi al' bitno je da na kraju budes u plusu.

Pored svih pozitivnih vesti zadnja 3 dana nisi imao ni nagovestaj da ce cena krenuti na gore? Ni mrvicu?
U tom slucaju ti odmah kazem da batalis trgovinu jer ce ti samo stetu donositi.

Nisam bas pratio sve ovih dana ali po onome sto sam procitao pretpostavljao sam da ce ici gore. Medjutim trebaju mi pare pa sam odlucio malo da trgujem prije nego sto povucem lovu. Cijena ce definitivno ici gore ali meni sad trebaju pare. Doduse batalicu trgovinu na stampu jer nemam vremena od posla da stalno pratim cijenu.

Hvala za info ali nikad sigurno ne mozes znati kad ce cijena da ide gore a kad dole. Ja sam npr juce shvatio da sam pogrijesio sto sam prodao po 809 jer sam na kraju pretpostavio da ce danas da skoci ali sam se nadao da ce jos jednom ici dole al' *** ne mozes sve da pohvatas. Negdje se zaradi negdje izgubi al' bitno je da na kraju budes u plusu.
Ne zelim ja da ti kazem kako da se kladis, naravno da ne znas gde ce ici, samo da ti ukazem na to po kojoj ceni se kockas, da li je vredno za sicu zarobiti pare.
I da ti je prosla ova trgovina skoro pola dobitka ode na proviziju menjacnice. O tome razmisli. Kad igras na 10% onih 0.2% je ok, ali na 1% te kida.

prije tri dana smo imali ozbiljne indikacije da se cijena stabilizirala I da zbog dobrih vijesti, ponovnog jacanja mreze, porasta diffa, moze ici samo gore.

upozorih na to da smo blizu dna I da je vrijeme za povratak u coine...

da kucnem, za sada razvaljujem na berzi :D

zanima me kako vidite odnos BTC/LTC na duze vrijeme? kakav odnos predvidjate?

licno sam sklon misljenju da ce s vremnom odnos BTC/LTC rasti u korist BTC. brzina razvoja BTC eko sistema, kolicina trenutno iskopanih novcica, tezina kopanja, medijska popularnost su samo neki od razloga koji idu tome u prilog. na strani LTC su nazalost samo spekulacije npr. LTC na Goxu, integracija u Coinbase te ocekivanje ASICa za scrypt koji se, realno, ne nazire.
mislim da ce u 2014. godini odnos ici u korist BTCa da bi se taj odnos poceo vracati na "staro" tek pocetkom 2015. ukoliko do toga uopste dodje.

iako nije to ta tema, kako vidite Ripple i imate li neka predvidjanja?

Nikad mrtvije berze nego sad evo skoro ceo januar.. sem onog perioda do 8. Januara.. imam osecaj da je sad cilj da se cena btc-a stabilizuje sto je dobro za velike kompanije da krenu stvarno u odobravanje BTC trgovine, ako npr. najavljeni walmart i e-bay.. niko od tih velikih nece da rizikuje sa valutom koja osciluje 20-30 posto na dan.. ovako su sa velikim buy i sell wall-ovima postavljenim istovremeno dozvolili neki okvir od do od 20 dolara ukupno gore dole i potpuno ubili te oscilacije na berzi koje su nas tolko i privukle ka istoj.. januar od eto 8-og nikad jadniji za bilo kakvu trgovinu i zaradu.. Nikakav jbni pad se nije desio 31-0g al vala nije ni rast.. mnogo dosadno i na ovome sad na berzi mogu da profitraju oni koji imaju puno.. ajde skoci vise, ili makar padni ! mrtvilo.

Upravo tako, jedino to moze da zatalasa skok LTC, odnosno da pocnu kinezi da pumpaju LTC ali to im se ne isplati jer kod njih je 90% ASICA za BTC a za LTC ga nece biti jos mesecima, mozdaaa

evo da dam neko iskustvo sa
coinmarket.io
sve lepo i brzo radi, depozit, i povlacenje

poloniex.com
isto sve ok, depozit i povlacenje, bio sam zaboravio sifru i slao sam email podrsci, odgovorili mi za oko 5h, poslali novu privremenu sifru koju sam posle promenio, za sad su ok,

da napomenem da se nisam igrao sa velikim sumama, sve ukupno na obe 0.1btc

Zato na CRYPTSY-ju posto je neko vreme radilo odlicno, sad treba pola dana da shvati da si napravio order.
Ne daj boze da hoces da neki povuces i da ga postavis drugacije treba ti ceo ****ni dan.
Ne smem da pomislim kako bi bilo da hocu da povucem novcice na drugo mesto.

Trazi mi drugar koja bese menjacnica kod nas za BTC i LTC

Neka se javi meni drugar :)

Ma reko sam mu ali deca ne slusaju on je pretvorio neke LTC u evre na ok pay i sad normalno ne moze da povuce:smash:, oce nesto da vrslja sad sa skrilom, ja to ne znam i reko mu za tebe da mu je to naj jednostavnije. Baci mi tvoj mob na PM pa cu da mu prosledim pa se cupajte:)

Ocisti malo inbox

Ja sam do sada video bar 10 oglasa gde mozes kupiti auto za btc i litc. Ima bas neki lik iz Loznice par komada na prodaju.

Moj poznanik kupio motornu testeru za LTC... ovo postaje zanimljivo.

Ja razmatrao da kupim tablet pre koji dan na tigerdirect-u i da to isporucim kolegi u US-u koji bi mi to doneo kad bude dolazio ovde.

Ja sam vec rekao da Kina nije luda da se odrekne ovoga. Narod ce raditi na crno ako treba a Kineska vlada malo zateze ali svi znamo da Kina nece odustati od nekog vida biznisa. Nebi njihova ekonomija belezila toliki rast da su sprecavali neki biznis. Nisu oni gadljivi na novac.
Samo strpljivo i stekajte novcice, tek nas ceka ogroman skok ;)

A koliko to da cekamo?Mislis da ne treba prodavati sada ono sto je iskopano?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno