Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima limit i za fizicka lica, stvar je toga koliko cesti i koju kolicinu povlacis.
Ja sam povlacio jednom 15k i nikad vise... vredi svaki % koji uzmu dileri da isplate za kes.
Trpanje od strane n.b.s. u slucaju da im se ucini da imate dovoljno novca da mogu da vas oporezuju je daleko bolnije od famoznih %.
I zauvek ste pod nadzorom.

Ovako, solarno placanje i mogu da vam povuku nesto drugo, a ne pare iz dzepa.

Da niiiije slucajno kur**na ? :-D

Slazem se, najbolje i najbrze je solarno, tako vise odgovara i kupcu i prodavcu, samo ne odgovara ovoj lopovskoj drzavi :p

Ja sam proslog meseca preko intese povukao 1900EUR. Niko nije pravio problem, samo sto sam dao izjavu da je pomoc od rodbine iz inostranstva kao sto mi je i predlozila radnica u banci.

Pitao sam je do koliko smem da povucem da nemam nikakvih problema sto se tice inspekcije. Dobio sam odgovor da do 15.000EUR za fizicka lica nema nikakvih problema

Ja sam proslog meseca preko intese povukao 1900EUR. Niko nije pravio problem, samo sto sam dao izjavu da je pomoc od rodbine iz inostranstva kao sto mi je i predlozila radnica u banci.

Pitao sam je do koliko smem da povucem da nemam nikakvih problema sto se tice inspekcije. Dobio sam odgovor da do 15.000EUR za fizicka lica nema nikakvih problema

Pomoc od rodbine ne moze - jer ti uplacuje firma.
To sto si ti rekao tj ona ti predlozila, verovatno nije proslo, nego su nesto drugo upisali, a sta... ko zna.

EDIT: zbog NBS sada ima neki list koji popunjavate sa vise opcija. Ne znam jeste li se sretali ranije sa tim. Ja nisam, pa sam ga malo uzeo da prostudiram...

Poslednja izmena:
15000 u jednom povlacenju ili ukupno na godisnjem nivou. @Arrow daj taj papir PRPICU to je njegovo maslo i ovih medijatora o bogacenju:mad:
Jos ce kinezi da ispadnu majka Tereza za njihove, oni imaju toliko dolara da ne znaju sta ce jer im Ameri ne daju da ih obrcu pa im BTC izgleda kao izlaz, cak je i onaj k***** od Tominog prijatelja balavio o tome pa se frljao sa cifrom od 10 000 milijardi

Poslednja izmena:
Dok cekamo list...

Koji bag ;)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1389047156733.jpg
    uploadfromtaptalk1389047156733.jpg
    10.2 KB · Pregleda: 171
20131206_223702.jpg

druga strana, na prvoj imaju poverljii podaci, ne mogu je veceras ul.

15k u jednom povlacenju. ne preporucujem nikome.

Poslednja izmena:
Prosto, po ovom njihovom sifarniku ovo je racunarska usluga devizni derivat FWD, e sad posto su banke zaduzene da prate zarade, odnosno poreske osnovice i to da prosledjuju poreskoj upravi, NBS im je dala kategorije ali fali taj dopis iz 2011 koji ti banka nije dala a to je vrv oporezivamje po datim stavkama. Sad sve zavisi od banaka koliko ce biti zainteresovane za ovo, odnosno koliki je njhov procenat.

Ja sam popunjavao neki drugi papir gde sam morao da upisem adresu Bistampa i dosta nekih podataka od onog ko je poslao, kao i moje podatke i naravno zaokruzio. Odmah mi je navela da ne moze rodbina jer mi je firma poslala novac.

Upisivao si one podatke Bitstamp-a, koji pišu pod About us?

Lepo pre transfera odete do banke, trazite sefa, objasnite i pitate ga lepo da li ce biti problema???

Ako pocne da zeza oterate ga.. i kazete gasim racun, ima drugih banaka sa manje retardiranim osobljem.. i cao

Ima oni vas da LJUBE u guzu a ne vi njima da se pravdate

^amen

koriste se vasim parama, a satro tu nesto da izvoljavaju i *****avaju...

U to ime, ponovo radi bioskop ;)

Intesa mi nikada do sada nije trazila podatke o posiljaocu. Sto se papira-izjave tice ta forma je kao sto neko vec rece u opticaju vec nekoliko godina (mozda su dodali ili obrisali po nesto, ali u osnovi to je to). Inace koliko je meni poznato banke nemaju nikakvu drugu obavezu osim da NBS rutinski dostave taj papir koji dalje ide u poresku na obradu. IT usluge su naravno oporezive po zakonu, s tim sto se relativno manje sume tolerisu.

Poslednja izmena:
Jel zna neko zasto je btc-e iskljucio opciju za isplatu preko neteller-a??

to samo oni znaju

nesto mi u zadnje vreme baguje btc-e

Poslednja izmena:
A koliko vas izadju provizije (intesa i stamp-a) dok ne dobijete cist novac na ruke.

15 usd bitstamp, 0,25% intesa za iznose od 100 - 10.000 eur i 0,15% preko 10.000 eur.

15 usd bitstamp, 0,25% intesa za iznose od 100 - 10.000 eur i 0,15% preko 10.000 eur.
Da li to znaci da ako 1000 dolara posaljem sa stampa uzme stamp proviziju ostane 985 a intesa bi po 0.25% provizije uzela 246 dolara stiglo bi znaci 739 dolara to je skuplje od mtgox-a . Ranije sam citao u temi da su na iznose od 1000 dolara banka uzimala 600 din ili gresim ?

Poslednja izmena:
Slabo ti ide matematika... :) ti si izracunao 25%...a ne 0.25...

Malo pobrkao nulice covek, 2.4625$, komercijalna uzima 0.35%, treba jos tu da zaracunas intremediar banku, ne znam da li je Intesa ima

Poslednja izmena:
Koja mi bese kartica treba kod Intese za dovlacenje novca?

Ja trenutno kod njih imam i dinarski i devizni racun, od kartica imam Maestro, Master i American.

Malo pobrkao nulice covek, 2.4625$, komercijalna uzima 0.35%, treba jos tu da zaracunas intremediar banku, ne znam da li je Intesa ima

Nema toga kod prijema novca,vec kod slanja.Ovo su svi troskovi.

To znaci da od 1000$ stize ti 982$ . Komercijalna ima intermediar banku i ona uzima oko 1% po mojoj racunici, ne znam koliko racunaju u Bitstampu konverziju ako ides da ti posalju evre. @eternity jel ti bese radis u Intesi

Poslednja izmena:
Za 15.000$ poslatih pored cene slanja koju svaki ima ponaosob menjac (gox, stamp...) meni su uzeli tacno ovoliko: 25$ za intermediary bank - INTESA JE IMA CIM NAPLACUJE - i kad su legle pare (14.975$) uzeli su jos 22,47$ tako da su na kraju troskovi bili: cena podizanja novca + 25$ + 22,47$

Troskovi nisu veliki, ali je rizik ne isplativ za ljude koji dizu kesa dosta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno