Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sacekajte da se ftc napumpa i istovar moja iskrena prepoiruka, posle kupujte sta zelite pa makar i opet ftc djubre ;)

inace nemogu svi copy coin-u da imaju vrednost, zamisli da imas 100 000$ u FTC sa mrezom od 10% i LTC sa mrezom od 90%, i jedan velik pool odluci da pljacka(primer), moze da se igra sa FTC kako kod zeli ako snagu preusmeri na njega dok to rudari ni neznaju (u letu)
zato akzem valuta koja krene komercijalno da se koristi mora imati SOPSTVENU mrezu rudara a ne preletace!

Poslednja izmena:
Razmisljam prodati 1/5 na $20. To mi je bio deo plana, ali takva je psihologija da, cim vidis da je vrednost tu i lako je ostvariva, ti bi hteo jos. Takozvana pohlepa. :p

$965, jos malo pa cetiri cifre...

P.S Da citiram sam sebe pre nedelju dana, kad je sa ~$800 pao naglo na $400. Samo sam litecoin omanuo jer je ovaj rast bio k'o iz topa.

Ja predvidjam stabilnih $1000 i to pre Decembra meseca. Znaci za ~11 dana ocekujem. :)

Litecoin neka bude tu oko $10, to je sasvim fina cena za sada.

Poslednja izmena:
Ko vise kupuje po ove pare BTC-a? Koji vec dan po redu je "ludacka" cena..a i trenutno ponovo divlja,na bitstamp-u prelazi 890$........

Ko vise kupuje po ove pare BTC-a? Koji vec dan po redu je "ludacka" cena..a i trenutno ponovo divlja,na bitstamp-u prelazi 890$........

Ovo ni najveći optimisti nisu predviđali.

Mora da kolumbjski i meksički karteli pumpaju novac u ovo čim su Ameri rekli AMIN. :D

Cini mi se da je sve manje i manje sitnih riba koje cuvaju ltc/btc, ljudi prodaju sve sto iskopaju na ovim cenama

balkanci da... bar vecina ;)

ja cekam gox, bitstamp (bitpay sve vise spominje ltc, btc china)... do tada ne trgujem

Na bitstampu neces videti ltc, a gox je sve manje bitan, tako da... Za ostale ne znam

Na bitstampu neces videti ltc, a gox je sve manje bitan, tako da... Za ostale ne znam

Spomenuo sam bitpay bas zbog toga, bitpay se oslanja na bitstamp tako da ako bitpay za ltc nadje drugu berzu, bitstamp ce biti na gubitku, ona sprdnja od ripple-a ima kad tad da im dune u glavu...

Bez da mislis da teram neki inat sa tobom, bitstamp je trenutno maltene jedini izvor realnih para za dobar deo korisnika, grcaju pod pritiskom sa svih strana - razne sajtove preko kojih ti trebaju nedelje za isplatu ne mogu da shvatim ozbiljno. Cirkus sa ltc-om im ne treba ni na slici, i ovako ne znaju sta ce. A gox je ok za trgovinu, ali opet sve ide na stamp za isplatu.

Spomenuo sam bitpay bas zbog toga, bitpay se oslanja na bitstamp tako da ako bitpay za ltc nadje drugu berzu, bitstamp ce biti na gubitku, ona sprdnja od ripple-a ima kad tad da im dune u glavu...

A bitpay se oslanja na njih jer ih voli? Ne, nego nema nikog drugog. Da nece da se oslone na btce :D. Bitstamp malo po malo ima zastoje, a to nikad ne vodi dobrom.

A bitpay se oslanja na njih jer ih voli? Ne, nego nema nikog drugog. Da nece da se oslone na btce :D. Bitstamp malo po malo ima zastoje, a to nikad ne vodi dobrom.

Pa to sve stoji, ali to sve sve preko noci okrene... kinezi su ozbiljni (koliko toliko.... bar za svoje trziste ), od kad je fincet izjavio i americki senat da nemaju nista protiv crypto valuta, ja se nadam da cemo jako brzo videt neku alterativu po pitanju ozbiljne berze.. barem sto se tice USA jer su oni ipak najvece trziste...
Bitstamp ce tad morat da reaguje, jer trenutno moze kako oce jer ostali svi smrduckaju po pitanju isplata/uplata kao sto kazes :)

Mora to sve da se izregulise, da bi neko mogao da isplacuje velike pare bez zastoja, bice gora verifikacija za isplatu neki na paypalu. A kad dodje do toga, kome ce trebati i zasto, to je veliko pitanje !? Sada se masovno peru pare kroz btc, a pomalo i kroz ltc, kad to ne bude moglo, zivi bili pa videli ko ce ga koristiti i za sta.

Uffff bas si preteran pesimista :)

I ja sam uvideo da ce prodor btc/ltc u regularne kupovne transakcije biti spor, ali onda sam uvideo drugu stranu, ne samo spekulativnu vec i zelju ljudi da koliko toliko budu i anonini i da zaobidju banke u jednoj meri... ono sto se sad desava je to da su neki skontali da u tom pogledu valuta itekako ima smisla, takodje za velike kolicine para za koje se do sad koristio wire transfer BTC itekako predstavlja bolje resenje jer je trasnfer pa skoro besplatan...
E sad ne spominjem bogatase po celom svetu koji se kupaju u $ i neznaju kako da ga sakriju, mi obicni smrtnici ni neznamo koliko para ima ali nema ko da ih trosi :) za njih je crypto ko rodjen oni nama zelembace da troskarimo a oni nek se digitalizuju u block chain-u :p

Po meni ovo je slicno dot com revoluciji, gde su i bezvredni sajtovi vredeli milione, pa je puklo ali nije puklo u bescenje, takodje smartam da je ovo tek start.... nece biti nekog velikog pucanja bar ne u sledecih 6-12 meseci...

Poslednja izmena:
Ovo za wire nisi u pravu, pogotovo za vece kolicine para ... Samo anonimnost. Sve u svemu, trgovati sa dnevnim oscilacijama, ili ko je nakopao dosta, izabrati pravi momenat (sto je teze nego trgovati) i izvuci se.

Poslednja izmena:
Ma ovo je sjajna fora za multimilionere da muljaju lovom i peru novac. Zbog toga ovo itekako ima ozbiljnu buducnost.
To sto se nasi balkanci istovaraju samo potvrdjuje u ogranicenosti i nemastini. Videli par hiljada eura i udarile im pare u glavu. Sa mojom sakom coina cifra se blizi petocifrenoj iz sata u sat ali nemam nikakvu nameru da prodajem.
Jos dobijam poruke od nekih usera kako zele da kupe moje coine. Svaki dan me neko pita a ja ne znam dal ima strane gde nisam napisao da NE PRODAJEM NIJEDAN SVOJ COIN. Mozda ovo pomogne malo :D

Mnogo brze, jednostavnije i jeftinije. Primer. 50k eura Austrija - Svedska. Logovanje online na Austrijsku banku, biras sumu, da li je hitno ili ne. Hitno stize sutradan, ako nije, prekosutra. Hitno kosta 50 eura, sporo 20 eura.

Isto to sa BTC - da pretpostavimo idealnu situaciju gde ti vec imas btc, sto se retko desava i obicno moras da ga nadjes ili da ga kupis na berzi. Saljes btc onom u Svedsku. I sta on radi sa njim? Prodaje ga na berzi po nekom kursu koji je par eura nizi od onog koji je racunat, recimo 500 vs 495 eura - iz razloga sto nema kolicine za tu vrednost ili bilo kog drugog. Na tih 495 eura po coinu vec je 500 eura u minusu, i exchange mu uzima recimo 0.2% na sumu, sto je jos 90 eura. Voila, transfer je kostao 590 eura. Ni jedan bankovni transfer ne kosta toliko. Ako mislis da sam preterao sa cifrom od 5 eura razlike, napravi razliku od 2 eura, opet sracunaj, 290 eura transfer.

Ako mislis da sam uzeo preveliku cifru za primer, transfer za 10k eura kosta 12 i 5 eura ...

Dakle, samo za anonimnost, a anonimnost nikad nije jeftina

Anonimnost nema cenu. Dzaba je da muljas preko banke kada mogu da otkriju gde su smotao novac. Da bi ti neko sakrio veliku kolicinu oklepace ga i 10% bez problema. Ovde je to daleko jednostavnije i jeftinije. A nas biznis cveta ;)

Anonimnost nema cenu. Dzaba je da muljas preko banke kada mogu da otkriju gde su smotao novac. Da bi ti neko sakrio veliku kolicinu oklepace ga i 10% bez problema. Ovde je to daleko jednostavnije i jeftinije. A nas biznis cveta ;)

E tu zapinje cela nauka. Ali neka, dok traje, traje.

Ma ljudi su ti cudo, pokazi im nesto novo lepe se ko muve na *****.... crypto valute po meni najvise im fali adaptacija, lakoca upotrebe i zastita, sve je to veoma lako dobavljivo, ali posto nemamo regulativno telo koje ima interes da isto brzo razvije, kasnimo... ali po meni pitanje vremena...

takodje zaboravih decentralizaciju kao jako vazan parametar i ogranicenu kolicinu... sve je to ono sto $, euro ili na primeru dinara najbolje vidimo sta ne valja...

Cela prica bi imala smisla sad recimo kad bi ceo svet presao na btc, da nema svaka zemlja svoju valutu, nego da se sve vrednuje u btc. A to cak ni banana drzeve ne bi dozvilile jer peglaju svoje minuse emisijom novih para

Ma ljudi su ti cudo, pokazi im nesto novo lepe se ko muve na *****.... crypto valute po meni najvise im fali adaptacija, lakoca upotrebe i zastita, sve je to veoma lako dobavljivo, ali posto nemamo regulativno telo koje ima interes da isto brzo razvije, kasnimo... ali po meni pitanje vremena...

takodje zaboravih decentralizaciju kao jako vazan parametar i ogranicenu kolicinu... sve je to ono sto $, euro ili na primeru dinara najbolje vidimo sta ne valja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno