Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma igraju se malo sa onima kojima drhte ruke, ici ce to opet gore.

Redovno pratim vaša razmišljanja na ovu temu, pa mi je lakše šta i kako. Uglavnom je sve suprotno na kraju.

Redovno pratim vaša razmišljanja na ovu temu, pa mi je lakše šta i kako. Uglavnom je sve suprotno na kraju.

pa gresili su samo oni (nek se prepoznaju) koji tvrde da je crypto ponzi :p
ostalo je cist pump/dump i oscilacija, dok je trend uzlazan jer sve vise njih priznaje i veruje u crypto potrebu...

e da i student je gresio po pitanju LTC pa kad je video 9.99$ (u kini besa 16-17$) odjednom je promenio misljenje ;)

Poslednja izmena:
Malo šale. ;)

Nema ovde pametnih, sve je lutrija.

pa gresili su samo oni (nek se prepoznaju) koji tvrde da je crypto ponzi :p
ostalo je cist pump/dump i oscilacija, dok je trend uzlazan jer sve vise njih priznaje i veruje u crypto potrebu...

e da i student je gresio po pitanju LTC pa kad je video 9.99$ (u kini besa 16-17$) odjednom je promenio misljenje ;)

Jeste, sad si dokazao kako on nije u pravu, a ti jesi. To je nivo kad u školskom dvorištu treba da impresioniraš drugare pa onda kažeš nešto što će da zvuči efektno jer nema starijih da te napuše :p. Baš šteta što ima :d

Naravno da funkcioniše berza, da se može zaraditi... ali to sve nema veze sa suštinom, a ona nije ružičasta kako je ti predstavaljaš. Trend jeste uzlazan dok postoje ulagači, posle je trend silazan. Svi vole da su u piramidici dok se penju stranom koja ide ka vrhu, a ona druga je rezervisana za većinu.

Pa pump dump je ocekivan kad je jos volume "nizak" pocetkom godine su sa 260 srozali na 60, sad su sa 1000 srozali na 500, znaci u buducnosti ce oscilacije biti sve manje, naravno ako se nesto cudno ne desi (LTC zameni BTC :p, itd... ) :)

USA je jasno rekla da nema nista protic crypto-a i da priznaje i veruje u inovacije i da ih nece sputavati, ono sto rade i sto su oduvek radili je borba sa kriminalom, sledece pretnje su banke, ja to priznajem ali otom potom... ponzi NIKAKO

Student je najvise gresio bas na LTC-u. Kad god ga je imao, ono drugo je bilo bolje, osim par dana juna-jula i par dana novembra. Gresio je i na BTC-u, posto ga je prodavao prerano-kao i svi ovde :). Ali Student je otplatio masine, zaradio i podigao pare i ima i nesto coina, da mu se nadju :) E da, i jedan BTC od milion dolara. Taj je specijalan.

Poslednja izmena:
Valjda će i student jednom da diplomira. :)

Varuj mi, student si dok si ziv...taman nesto naucis, dodje nesto novo. Dodje brak, pa razvod, pa drugi brak:), pa jedno dete, pa drugo, pa skola, pa 5. razred :) a za dalje-videcemo :)

Eh sta BTC radi ljudima: studenta se secam iz bench diskusija sa simpsonom, gedzom i tom ekipom, tamo iz 2003-2004... a zadnjih min 5god ga nije bilo (verovatno pod uticajem zivotnih lekcija koje je nabrojao) i evo, bio je potreban BTC da mu opet rasplamsa forumasku strast :)

A ova ludnica sa oscilacijama na berzama pogoduje auto-traderima samo tako. Voleo bih da znam koliko oni zaradjuju...

"autotrederi" oko 30% dnevno iz prve ruke ;)

Ne bih da mračim, ali zar trenutno stanje
drop2.png
ne liči na...
drop.png
:trust:

Ma to niko nemoze znati, neko na stampu kupuje ko lud......

@student slazem se jako je tesko pogoditi gde ce LTC da ide kratkorocno ja sam to uvideo i sad mi je to investicija, jer je fontas bas zaheban igrac.... BTC/$ je mala maca za LTC.... nekako je bio vise predvidiv, sad cemo videt jer se nezna vise sta je skupo a sta jeftino po pitanju BTC-a

Poslednja izmena:
Ništa nije sigurno, ali ovo ide kao po receptu. Nadam se da grešim.

Ljudi kako da se verifikujem na Bitstamp-u nemam nijedan racun na sebe? Jel mora da bude ista adresa na racunu kao u licnoj karti?

Svi vole da su u piramidici dok se penju stranom koja ide ka vrhu, a ona druga je rezervisana za većinu.
Zdrav razum, pogotovo ovaj nas napaceni balkanski cesto moze smanjiti vidike.
Ja od pocetka verujem da je ovo piramidalna sema i zato sad "jos" nisam u milionu cvrste valute ali zadnjih par dana sam razmisljao u drugom pravcu.

Nadam se da amerikanci shvataju da im je lakse elektonski novac staviti pod kontrolu nego ga zabranjivati. To ce najlakse uraditi tako sto bi u bankama mogao regularno imati racun u BTC koji bi se tretirao kao bilo koji drugi novac.
Cena bi se odradjivala na foreksu a banke bi sluzile kao menjacnice uzimajuci proviziju.
Tako nesto bi donelo nesto novo u vec dosadni fin sektor gde se odavno nista znacajno novo nije desilo.
Kompanije poput WU i slicno svim silama ce se boriti protiv toga ali verovatno je i njima postalo jasno da je vreme u kom postar donosi kesh na kucnu adresu gotovo pa ce mozda upravo neka te vrste sa imenom biti pionir u bas tom poslu.

Pre par godina bilo je nezamislivo da ce u srbiji biti moguce imati skrill karticu sa kojom mozes otici na bankomat i uzeti dinare ili kupiti nesto u prodavnici i pri tom nista drasticno ne izgubiti na provizijama.
Sada ja nekom sa mog skrill-a mogu prebaciti pare na njegov i za par sekundi i on ih moze podici na bankomatu. Takvi servisi su ustvari preteca kripto valuta.
BTC je jos prostije resenje. Imas karticu koja je vezana za btc adresu koja je pod kontrolom tvoje banke koja ju je i izdala. Primi, posalji bez puno nauke.
copy/paste i cao.

LTC kao druga valuta moze lepo da se zavrti jer i zlato ima srebro :)

Ako se preskoci ta barijera po pitanju legalnosti mislim da ce LTC za par godina a mozda i ranije biti kao sada BTC a BTC kao kg zlata :)
1 kg zlata danas vredi preko 40k dolara.

Mozda za 15 dana sve propadne ali vredi rizikovati.
Meni licno je najveci problem iskontrolisati se da kada/ako vrednost onoga sto imam u novcicima predje neku kriticnu vrednost koju ja smatram dobrom cifrom ne krenem sa panicnom prodajom u strahu da cu to izgubiti jer ipak je to sve palo sa neba. A kao sto na pocetku ovog dugog pisanja napisah ipak smo mi napacene balkanske zivuljke koje nisu naucile leba bez motike.

Jedino o cemu razmisljam je da polovinu LTC-a u nekom BTC/LTC bulu prebacim u BTC pa da imam pola pola.

Matori, drz se ti onoga sto ja upravo sada radim. Prebacujem sve LTC-e u wallet i ostavljam ih da cekaju bar sledecu godinu i neku mnogo bolju cenu. Vise ne rizikujem nista sa berzama i pool-ovima jer sve moze da pukne. Ja u celu pricu imam poverenja i nemam nameru ni u ludilu da prodam sve. Ako prodajem prodavacu po pola i to je to. Ne razumem sto bi imao problem da se iskontrolises? To trebas odmah sa sobom da raskrstis sta ti smatras da je dobra cena i dali ces mozda cekati jos. Ja zato imam plan da prodam neku sicu na 20 i to je mozda, da prodam recimo pola na 50... Nikada nebih prodao sve. Napravi i ti plan u startu i nema mozganja dalje, pridrzavas se svojih pravila.

Matori, drz se ti onoga sto ja upravo sada radim. Prebacujem sve LTC-e u wallet i ostavljam ih da cekaju bar sledecu godinu i neku mnogo bolju cenu.
A koju bolju cenu, ako se ne varam vecina nas je ovde pre 20 dana kada je bio 2$ mastala da ce jednog dana biti 10$ i tada da smo mogli potpisati da prodajemo na tu cifru ako dodje do kraja godine vecina bi potpisala.
A onda kada je dosao do 8$ pocele su da sevaju slike audija i jahti i samo nebo je bila granica... :)

Svako ima neku cifru u glavi sa kojom misli da bi mogao otici u penziju. Nekom je to 100k nekom 500k, nekom milion ili 10 miliona. Ali kako se vremenom priblizavas toj cifri tvoj apetit raste.

A koju bolju cenu, ako se ne varam vecina nas je ovde pre 20 dana kada je bio 2$ mastala da ce jednog dana biti 10$ i tada da smo mogli potpisati da prodajemo na tu cifru ako dodje do kraja godine vecina bi potpisala.
A onda kada je dosao do 8$ pocele su da sevaju slike audija i jahti i samo nebo je bila granica... :)

Svako ima neku cifru u glavi sa kojom misli da bi mogao otici u penziju. Nekom je to 100k nekom 500k, nekom milion ili 10 miliona. Ali kako se vremenom priblizavas toj cifri tvoj apetit raste.

da da
eh taj R6
,)

A mislio si ga uzeti od raspara tipa imam 10800LTC pa cu ovih 800 prodati da uzmem R6 a ostatak cuvam ?:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno