Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sasadjak je napisao(la):
A koju bolju cenu, ako se ne varam vecina nas je ovde pre 20 dana kada je bio 2$ mastala da ce jednog dana biti 10$ i tada da smo mogli potpisati da prodajemo na tu cifru ako dodje do kraja godine vecina bi potpisala.
A onda kada je dosao do 8$ pocele su da sevaju slike audija i jahti i samo nebo je bila granica... :)

Svako ima neku cifru u glavi sa kojom misli da bi mogao otici u penziju. Nekom je to 100k nekom 500k, nekom milion ili 10 miliona. Ali kako se vremenom priblizavas toj cifri tvoj apetit raste.

To je prica od pre 5 meseci a ne od pre 20 dana. Odavno je nekolicina nas resili da cekamo 50$ makar. Na 20$ mogu samo nesto malo prodati i to je to. Ostalo ceka neke bolje dane koji ce uskoro doci. Ko nije nestrpljiv sacekace, ostali neka se zadovolje tom trenutnom cenom ako im je dosta ;)

Bas tako. Ili da probadne ili 50$ veci deo. Obecao sam sam sebi da necu napraviti gresku kao sa BTC-om.

To je prica od pre 5 meseci a ne od pre 20 dana. Odavno je nekolicina nas resili da cekamo 50$ makar. Na 20$ mogu samo nesto malo prodati i to je to. Ostalo ceka neke bolje dane koji ce uskoro doci. Ko nije nestrpljiv sacekace, ostali neka se zadovolje tom trenutnom cenom ako im je dosta ;)

koliko se secam ti si drruze moj rekao kada bude bio 7 da ces se samo tako istovariti i platiti svima pice u kafani

Phoenix257 je napisao(la):
koliko se secam ti si drruze moj rekao kada bude bio 7 da ces se samo tako istovariti i platiti svima pice u kafani
Lepo se secas ali to je neki plan od pre 5 meseci. Od tada se dosta promenilo. Kad sam dosao u situaciju da moram da cekam 6 meseci za to onda sam lepo napravio plan na duze staze i to je to. Mogao sam pre neki dan da uzmem par hiljada eura ali nisam hteo, svestan sam da je to sitna lova i da ce LTC oici mnooooooogo vise i necu da ih dam dzaba i da se neko ovajdi na njima. Meni sad ove pare ne trebaju ali za godinu dana znam sta cu s tim parama koje mozda uzmem ;)
cacanin je napisao(la):
To je bilo pre nego sto je pokraden.
Bas tako. Los trip skroz :(

Prebacio sam malopre 500LTC-a u wallet i cao, to se ne dira bar do 50$.

Ako su na flesu, fles u sef sa dva kljuca jedan kljuc kod tebe a jedan u banku na "orocenje" od dve godine bez prava podizanja. ;)

cacanin je napisao(la):
Ako su na flesu, fles u sef sa dva kljuca jedan kljuc kod tebe a jedan u banku na "orocenje" od dve godine bez prava podizanja. ;)
3 SD kartice koje ce se cuvati na 3 razlicite lokacije. Ne brini za moj karakter. Ako ja kazem da se ne dira to nece se dirati sigurno ;)
Uros Novakovic je napisao(la):
Kako si pokraden Kurajberu? Sa sajta ili komp?
Upao mi lik na komp i s moje masine sa btc-e maznuo 360ltc-a pre nepuna 4 meseca. Unazadio me 2 meseca, sad bi opusteno stavio 900 u stek ali neeema :p

A koju bolju cenu, ako se ne varam vecina nas je ovde pre 20 dana kada je bio 2$ mastala da ce jednog dana biti 10$ i tada da smo mogli potpisati da prodajemo na tu cifru ako dodje do kraja godine vecina bi potpisala.
A onda kada je dosao do 8$ pocele su da sevaju slike audija i jahti i samo nebo je bila granica... :)

Svako ima neku cifru u glavi sa kojom misli da bi mogao otici u penziju. Nekom je to 100k nekom 500k, nekom milion ili 10 miliona. Ali kako se vremenom priblizavas toj cifri tvoj apetit raste.

haha a kad dodje 50$ ma sta 50 koj k. 100$!!! :D

Ja sam zato odredio prodaju po postocima od ostatka... 30% na 20$, pa 30% od ostatka na 30$, itd... Tako da teorijski, nikad ih necu prodati i imacu nesto da prodam i kad cena bude 10000...0000$ :D

Stize asic i za Scrypt uskoro.....

attachment.php

http://alpha-t.net

Prilozi

• ScreenShot214.jpg
    ScreenShot214.jpg
    375.5 KB · Pregleda: 373
Smejurija. :d

Nisu samo rekli koliko desetina hiljada eura ce kostati ako izadje i koje tacno 2020-te? :p

Ih..nadam se da neće bar još nekoliko meseci da zaista izbace tako nešto ;). Pre ili kasnije će verovatno nekio i da odradi to (pa će da ćuti i kopa za sebe u početku :D)

Poslednja izmena:
Ma daj ovi coming soon fazoni su katastrofa...sigurno imaju preorder opciju (nisam hteo da odem na sajt da im ne pravim veci promet). TO je ciganija...LTC miner je nedostupan u sirokoj primeni jos 101%.

Ne kazem da ih nece biti ali i ako danas postoje jedan kosta preko 20000 evra i ne moze da pravi vise od 280x ili 280-ke, tako da je to jos fantazija. Uzimaju pare na malom skoku LTC-a i euforiji od strane nas kopaca.

Ma daj ovi coming soon fazoni su katastrofa...sigurno imaju preorder opciju (nisam hteo da odem na sajt da im ne pravim veci promet). TO je ciganija...LTC miner je nedostupan u sirokoj primeni jos 101%.

Ne kazem da ih nece biti ali i ako danas postoje jedan kosta preko 20000 evra i ne moze da pravi vise od 280x ili 280-ke, tako da je to jos fantazija. Uzimaju pare na malom skoku LTC-a i euforiji od strane nas kopaca.

Ko kaze da FPGA za ltc uveliko ne radi. Samo da dodam tako je neko pisao u temi za btc da ASIC ne postoji i gle cuda 2 adrese u aprilu sa 500k btc-a.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    9.7 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Istorija se ponavlja...

Ko kaze da FPGA za ltc uveliko ne radi. Samo da dodam tako je neko pisao u temi za btc da ASIC ne postoji i gle cuda 2 adrese u aprilu sa 500k btc-a.

Pa rekao bih i ja da se ponavlja, ova snaga je nenormalna na grafičke. Naravno nije nemoguće ali za ovo bi trebala zgrada sa GPU-ovima.. Ajd da mi iskopamo još nešto malo dok ne krene diff da skače ludo kao i za BTC od aprila :D

znaci cuvamo kesh za jeftin ltc ako bude kao sa btc-om, nakupujemo se i cekamo peak od 20-40$

ako primaju ltc za asice pa moraju taj ltc da iskesiraju da bi dosli do kesha

Poslednja izmena:
Pa rekao bih i ja da se ponavlja, ova snaga je nenormalna na grafičke. Naravno nije nemoguće ali za ovo bi trebala zgrada sa GPU-ovima.. Ajd da mi iskopamo još nešto malo dok ne krene diff da skače ludo kao i za BTC od aprila :D

Upravo. A posle pare na berzu i povlacimo samo "kajmak" :)

AL su lepo zaradili sad koji su kupili po 380-450$ juče-prekjuče, evo ga na 666$ :D

To mogu da budu graficke ili su developeri napravili sebi tu snagu u FPGA ali je to jaaako skupo govorim jer to znam...trenutno vise nego grafe. Smatram da postoje frajeri sa velikim halama grafickih ili FPGA...postoje i slike na netu koji mogu da kopaju taj hrate....ulog par miliona, ROI-6 meseci ;)

nije to 500k, gde ti to gledas. prvi pravi 858 coina po danu, a drugi 263 i kusur. Zbirna snaga je 2048komada 7950 grafickih pri 600kh/s. To mu dodje 600.000 EUR ulaganja u opremu, a u dolarim sa sve prostorom i njihovim eur=dollar cenma to ne prelazi 700.000$

Treba li reci da je u aprilu diff bio oko 370-380 i da je za 1 mesec sa tim moglo da se izrudari jako mnogo, tacnije 95000 LTC. E samo taj jedanm mesec da su ostavili "u stranu" i prodavali sada prosecno po 8$ to ti je 760.000$. Treba li dalje da diskutujemo na ovu temu, sta je realno a sta ne. Nekima je to bukvalno posao i neki ne "pilicare" koa mi sa 10 grafickih vec su se ozbiljno dali u posao.

A stacemo sa sledecim mesecima, maj, jun, jul, avgust, septembar, oktobar... pa neka su i samo 25.000 coina po svakom mesecu pravili to je 150.000LTC

Koliko to danas vredi? Jedno 1-1,1 milion $. Koliko su puta samo takvi "gurali" cenu gore ili dole kako njima odgovara i na razlikama jos dodatno zaradjivali? Tesko je i zamisliti. Znas kako imaju para imaju i M*DA i neka im, i treba da zarade, kapa dole...

Poslednja izmena:
^
500k btc-a sam napisao, ne znam da li si slucajno permutovao. Slazem se u potpunosti sa svim sto si napisao sem dela o grafickim karticama jer su se sporadicno pojavljivala jos dva usera sa po GH snage. Dodaj na sve to da im treba mini elektrana da napaja sve te grafike koliko god njima struja bila pristupacna.

Moje neko msiljenje je da 90% rudara se ne upusta u berzanske manupilacije... jednostavno idu drugom logikom rada...

U principu verujem da njih par vecih se igraju berze i tona pilicara na btc-e ;)

Ma ne postoje FPGA koji su jeftini u nabavci (citaj jeftiniji od GPU-a), a da prave veci hrate...sto se struje tice i ako postoje manje trose ali ne mnogo manje. Ovde pricamo o najnovijim FPGA cipovima koji nisu skupi ali su ploce za komunikaciju preskupe. Mnogo grafika, to je za sada!

@zeljko
Sto se rudara tice, mislim da u praksi deo njih 20-30% kombinuje berzu i logiku rada...ja sam medju njima :)

Ma dovoljno je da postoje fpga koje prave isto i kostaju isto kao grafike i eto resenja, ne treba ti vise elektrana.
Ok, mene ova vest raduje. Cacanine, sve ide po planu :D
Krenula je prica o asicu odmah po podizanju cene. Uskoro ce jos ici cena, pa ce jos veci diff da bude i sledece godine kad se prepolovi nagrada ocekujem skok koji propustam i tek posle toga mozemo pricati o ozbiljnoj ceni. To ja cekam. Kopanje me ne zanima koliko me zanima cuvanje. Doci ce dan kada nedelju dana budemo kopali za 1ltc, onda ce neki lupati glavu sto su prodavali stotine coina za 3-4$.

FPGA scrypt ne postoji u stabilnoj varijanti, a prica o njemu postoji vec godinu dana...ne kazem da "sutra" nece biti, moguca je 2014.ali po mojim informacijama po-tesko.

Ma secam se ja otkad kruzi prica ali kapiram da ce sledece godine biti nesto od toga. Skok cene novcica ce sigurno malo da pogura stvari ;)
Sve ce se vise pricati o tome a diff ce da skace sve vreme.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno