Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo 166.89$ na Gox-u, najvisa cena u poslednjih 6 meseci.

Ajd sad budi pametan, dal ce i dokle gore.... i kad krene dole dokle ce?

Ajd sad budi pametan, dal ce i dokle gore.... i kad krene dole dokle ce?

Hehe, tu je sad pitanje koliko zelis da zaradis, i dal ces se zeznuti - licno znam ljude koji su na proslom pumpu cekali 280 dolara, i ostali naravno kratkih rukava, posle prodali po 150 sto opet nije bilo lose. I sad imam dosta musterija koje su rekle cekaju 150, pa sad kao, ajd jos malo ce. Postavis sebi cilj i ako dodje prodas, tako je najbolje...

Veliki je hype sada za btc, za razliku od proslog puta sad je mnogo veca lova u igri i zbog toga nije moguc onako strmi rast, ali zato ni pad nece biti isto tako strmoglav.
Ne bih se slozio da je sada mnogo veca lova u igri nego u aprilu i maju.
U tabeli levo-plavo su najveci prometi sa goxa u aprilu i maju a desno-zuto prometi zadnjih 16 dana isto po prometima ne po datumima.

Bitno je gde ce cena pri sledecem velikom obimu, ako krene na dole to ne valja.
EDIT: Zaboravih da napisem od aprila do danas je napravljeno preko 860.000 BTC ili po sadasnjoj ceni vise od 130 miliona dolara sto mozemo slobodno racunati kao 15% inflacije.

Poslednja izmena:
Nemozes ti proizvodnju BTC racunat kao inflaciju ako on povecava svoju prisutnost .... takodjem tokom vremena sve je vise ljudi upoznato sa istim

U stanju si da ispišeš koncentrovane gluposti. Naravno da je inflacija u pitanju ako povećavaš masu valute na tržištu, a to ne pokrivaš ničim. Nadaš se da će biti i dalje ulagača koji veruju u piramidalnu šemu iz koje će izaći na vreme. Povećava svoju prisutnost? Pa to je isto što i reći ima je više na tržištu, a to je kao kontra argument da nije inflacija? Urnebesno. Ne sporim da je sve više ljudi upoznato ali je to mač sa dve oštrice jer kad ta kritična masa postane dovoljno velika to je momenat kad će piramida da okonča svoj ciklus i da kolapsira fantastičnom brzinom.

Poslednja izmena:
120€ gox.
Da ponovim da btc mogu da stavim u "dzep" kao zlato, dinar... bilo sta ne bi ni jedan do sad prodao ali posto nisam i ne mogu i plasim se kradje... prodavao sam masu po 10$, 25$ 80$ 109$ 140$...

@Paradigma

Ne vredi se sa nekima ovde raspravljati... jednostavno nemate maste nista, zivite u kamenom dobu, produkt ste skole koje ste zavrsili a to je da budete dresirani da verujete svemu sto vam je neko nametnuo...... crypto valute nece unistiti "inflacija" ili piramidalna sema vec je jedino mogu unistiti ljudi koji je vise nece koristiti iz nekog razloga, ja verujem da se to nece desiti jer potreba postojanja digitalnog novca jeste potrebna...

Takodje da li je cena naduvana, naravno da je prenaduvana ali isto tako na primer akcije tesla motors-a su otisle gore koliko 5000%+ zasto, zbog verovatnja u sutrasnji boljitak istog, tako isto i BTC raste jer ljudi veruju da ce sutra vredeti vise......

Poslednja izmena:
120€ gox.
Da ponovim da btc mogu da stavim u "dzep" kao zlato, dinar... bilo sta ne bi ni jedan do sad prodao ali posto nisam i ne mogu i plasim se kradje... prodavao sam masu po 10$, 25$ 80$ 109$ 140$...

OVO je jako jako realno. I ja sam tako prosle god radio i nisam se ovajdio mnogo. Ali mi ni jedan feler nije falio.
Ove godine sam mislio da sam pametniji pa sam 93 BTC do sada pustio u toalet. A nesto sam i naplatio lepo. No onih 93 boli boli boli, mnogo boli...

Pa samo ako naduvaju vise od predvidjenog mozemo videti veci pad... vec smo videli da dumpov-i na 120-140 bas i nemaju nekog efekta..... oni sa 180+ ko zna ako uruse do 100-120 eto prilika da zarade

Poslednja izmena:
Od mene vise nista po tom pitanju... ovo kad unovcim, tj sto kaze Cacanin, metnem u dzep, zabole me vise i za btc i dif i asic i edb....
Bilo je lepo dok je trajalo, ne lozimo se da se sada mogu napraviti pare na rudarenju, idemo tamo gde smo stali pre godinu-dve :)
Trazimo dalje sir, negde ga sigurno ima.

fino fino...
Mark Karpeles ‏@MagicalTux 15m
Spent another week full of meetings and more meetings to improve the situation. Things are starting to come together..

I ovaj pumpa BTC :)

Od mene vise nista po tom pitanju... ovo kad unovcim, tj sto kaze Cacanin, metnem u dzep, zabole me vise i za btc i dif i asic i edb....
Bilo je lepo dok je trajalo, ne lozimo se da se sada mogu napraviti pare na rudarenju, idemo tamo gde smo stali pre godinu-dve :)
Trazimo dalje sir, negde ga sigurno ima.

Bas tako ali ostace nam kajanje za neku godinu kad btc bude 1000+$ a trebace nam godina da isti napravimo.

Bas tako ali ostace nam kajanje za neku godinu kad btc bude 1000+$ a trebace nam godina da isti napravimo.

Mislim da se ovo nece desiti.
Niti je BTC toliko zgodan niti univerzalan kao sredstvo placanja, zasta je bio namenjen, a tek koliko je "anoniman" uhuuuu......

Jesi citao nekada Tamni vilajet? To je ljudska strana - ko uzme kajace se sto nije uzeo vise, ko ne uzme kajace se sto nije :)

Ala se rita cena :p

$181 MTGox.

Ko planira da se istrese, neka to odmah uradi. :)

Jos nije u Turbo brzini, ovo je za sada stabilan rast, jos nema "histerije", samo polako... sada svi cekaju 200$, dakle na 190$ istovar.

Poslednja izmena:
Da li istresti i LTC pa onda ispocetka

I ode preko 180$....

...preko $190.

Ne mirise mi ovo ni malo.

Prebrzo ovo pici, uskoro krece haos tj pad a?:trust:

Tako je, bravo student.

Sto god manje pohlepi bili u ovoj prici, to cemo vise profitirati.

$196 MTGox.

P.S

Odnos BTC/LTC sada 0.0108, treba menjati i doci do jeftinog lajtkoina.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno