Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po svemu sudeci, usled SR publiciteta, kineza koji masovno ulecu u BTC trenutno mozemo ocekivati uskoro nov balon, po svemu sudeci ako probije ~165$ ide duvacina... da li je eko spreman da spekulise dokle?

LTC naravno ide dole ali privremeno dok se trziste ne stabilizuje ili balon pukne...

Ja kontam da za 2-5 dana mozemo da vidimo 165$ a posle toga??? granica je nebo ili pucanje na nekoj vrednosti

Ni meni se ne svidja ovaj rast. Sav je nekako vestacki i bojim se da cemo mozda videti cifru od $50-60...

Za to vreme LTC pada polako ali sigurno...

Ni meni se ne svidja ovaj rast. Sav je nekako vestacki i bojim se da cemo mozda videti cifru od $50-60...

Pa neznam, ali neverujem da cemo videti cifru nizu od 100-120... jednostavno, oporavak od SR je dokaz snage crypto valute, medijska fama je samo digla popularnost, kinezi polako kupuju BTC sve vise, cak je jedan dan kineska berza bila na top listi trgovine, pre par dana... naravno ako probije 160$ krece baloncina samo pitanje kolika, ali nema sanse vise da vidimo 60-70$ bez neke negativne vesti o crypto valutama

sad posto sam prebacio sve u ltc da vracam u btc :d :S:

400? Pa lepo si ti to pukao. Necu da pitam koliko si imao.

Ne može čovek da bude pametan šta da radi. Možda je najpametnije opet preći u BTC (uz gubitke), pa u dolare ako se uhvati peak BTC-a, ali kao da gledam da bi tad LTC počeo da divlja dok nisam pored kompa. :d

Ja ću najverovatnije štek podeliti pola-pola između LTC i BTC i samo trgovati sa alt coinima.

Poslednja izmena:
neka mracna vremena su iznad nas :p ma neka stoji pa makar propali jer cim bih presao u btc poceo bi da pada :p

Ja kontam dva puta sam izabrao pogresno, ako gledamo statisticki vece su sanse sad da dobijem :p

Ja isto prebacujem/prebacivao ltc/btc, i u nekom blagom sam plusu al sam mogao mnogo više da zaradim do sada, ali ja baratam sa par stotina $ tako da ni gubitak ni zarada se ne računaju u hiljadama kod mene :D. A što se tiče cene btc-a...hmmm, pa lepo to ide gore već desetak dana, naravno bilo bi lepo znati dokle će :).

Poslednja izmena:
Da da , ali moze i obrnuto, samo nemoj da se vadis kao kockar ;)

Ako gledate mtgox koji se i dalje racuna ma kakav bio, potrebno je kupiti 15K BTC da se probije zid ka 170$+ i dalje nema otpora bar za sada... ako i pumpaju ili cena ide gore plus pump, to je odlicna prilika da "jeftino" odu u nebo

ufff ali jaz izmedju LTC-a i BTC-a sto se stvara postaje nezanemariv...ocekivano, svi smo mislili da ce LTC na visokoj nozi uci na mtgox ali izgleda da ce se srozati do krajnjih granica pa ce biti svoj na svome

Ako gledate mtgox koji se i dalje racuna ma kakav bio, potrebno je kupiti 15K BTC da se probije zid ka 170$+ i dalje nema otpora bar za sada... ako i pumpaju ili cena ide gore plus pump, to je odlicna prilika da "jeftino" odu u nebo

Obicno se ne mesam u ove diskusije, jer znam da niko od nas ne zna sta ce tacno biti - ali znaj da jako puno ljud ceka 100 eura, zatim 150 dolara - to su magicne cifre gde ce jako da se prodaje. Naravno pricam u realnom exchangeu, ne o goxu, posto od virtuelnih dolara nema koristi :). Ovi za 100e se lome danas, malo prodaju, malo gledaju, ali ne daju da cena ide dalje, na 150 dolara je mnogo veca populacija koja ce da istrese btc za usd. Znaci, bez ikakvog vracanja i predvidjanja, cisto da imas bolji uvid u situaciju sta se desava. Kuda god da ides btc meni dobro, jedino bi voleo da ltc ode na cca 5 dolara pa da se zavrsi i ta prica :)

Ja kontam dva puta sam izabrao pogresno, ako gledamo statisticki vece su sanse sad da dobijem :p

Mislim da ni statisticki nije tako :( Bacas kockicu i dva puta zaredom dobijes 6, kolika je verovatnoca da ces i treci put dobiti 6? Opet 1/6 i da si 99 puta dobio 6 za redom stoti put je opet verovatnoca 1/6. Sasvim je druga prica ako trazimo verovatnocu da tri puta za redom bacis 6 tj. ne uzdaj se u statistiku ako mozes :)

Pa on i gleda tako, hteo je reci da su male sanse (12.5%) da pogresi tri puta uzastopno...

Za kockice jesu sanse 1/6 ako se zanemari proslost...

Nije za ovu temu, ali ne gleda dobro, posto su se dva promasaja vec desila i to ne utice uopste na treci pokusaj sansa mu je 1/2. Prethodi dogadjaji ne mogu da uticu na buduce. Sada su mu sanse 12.5% za sledeca tri pokusaja od kojih se ni jedan nije desio. A za ovaj treci mu je opet sansa da pogresi 50%

Za kockice jesu sanse 1/6 ako se zanemari proslost...

I ako zamenaris i ako ne zanemaris, verovatnoca bilo kog ishoda bacanja kockice je 1/6.
Kladionicari su najskloniji da na ovaj nacin povezuju statisticki nezavisne dogadjaje, a kladionice to dobro znaju i na tome zaradjuju masu parica.
Ne bih ja u kladionicu pustio nekoga bez znanja statistike. Sa druge strane, ko iole zna statistiku, u kladionicu nece ni uci :)

pa dobro ja to vise psiholoski gledam :)
statistika je cudo znam...

Samo sam hteo da skrenem paznju na to da recimo, to sto 5 puta promasis ne povecava verovatnocu da sesti put pogodis :) Pre je psihologija cudo :)

Matematika je majka. Ali matematika ne zna za maler :d

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-22/why-the-chinese-love-bitcoins.html

kinezi

Inace treba pratiti kinesku berzu u CNY BTC china, definitivno sve veci igraci, pre svega kod njih vidim da se BTC kupuje i nesto na bitstampu... pa panicna kretanja sa mt_gox-a i oni isprate... a i mtgox reaguje kad se tamo vise BTC-a kupi
Bas gledam od Oktobra su se bas aktivirali... sad da li je neki veci igrac sa gox-a presao tamo ili stvarno su se kinezi aktivnije ukljucili
Kinezi ustaju za neka ~4h pa tad treba preatiti kinesku berzu..

Danas nije bilo pumpa BTC-a, par njih je dumpovalo 2-3K i to je to

Poslednja izmena:
A sto te cudi sto su kinezi doziveli revoluciju? Prave asic, ko zna koliko ih ima tamo u Kini sto rade, sigurno vise nego u ostatku sveta. Normalno je da im berza procveta kad vecinu novcica oni naprave.

Pa nije bilo bas tako, ili su svi trgovali na mtgox-u, promet na btcchina se tek od oktobra naglo povecao za duplo

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno