Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigle mi pare na racun u intesu konacno ali nije kraj beskrajnim smaranjima ..ugnjavili me tamo dok sam potpisivao izjavu "okle mi pare" ..napisao sam IT usluge i sad cekam da mi neki stranacki drugar u bgu u administraciji da dozvolu da mogu da podignem svoje pare.

To nije "beskrajno" smaranje, kroz to smo svi prošli.

Prolazi li racun za ADSL kod verifikacije na Bitstampu?

Trebalo bi da prodje, nema razloga zasto ne sve dok je u papirnom obliku, vidi se jasno i kompletno.

Meni konacno legle pare..sem onih fiksnih 15$ nije bilo nikakve druge provizije

moze li neko da objasni razliku izmedju proof of work i proof of stake coina? I da li je uopste bitno da znam razliku izmdju ta 2

Poslednja izmena:
Pow kopaš, pos držiš u upaljenom walletu i leže kamata

Stigle mi pare na racun u intesu konacno ali nije kraj beskrajnim smaranjima ..ugnjavili me tamo dok sam potpisivao izjavu "okle mi pare" ..napisao sam IT usluge i sad cekam da mi neki stranacki drugar u bgu u administraciji da dozvolu da mogu da podignem svoje pare.

Prelistao sam stotine stranica na ovom forumu i stekao sam utisak da prolaze pravdanja tipa: "poklon od tetke", "poklon od babe", "IT usluge"...
Sada me zbunio tvoj slucaj, da i pored toga sto si naveo "IT usluge" ti je potrebna neka veza da bi dobio dozvolu za dizanje para?!
Ako ti nije tesko, daj nam par detalja oko toga sta su te sve smarali (razmisljam da im se nije mozda promenila politika u vezi svega toga?).
Koristilo bi meni, a verujem i ostalim clanovima koji trebaju da prodju kroz isti drill.

Prelistao sam stotine stranica na ovom forumu i stekao sam utisak da prolaze pravdanja tipa: "poklon od tetke", "poklon od babe", "IT usluge"...
Sada me zbunio tvoj slucaj, da i pored toga sto si naveo "IT usluge" ti je potrebna neka veza da bi dobio dozvolu za dizanje para?!
Ako ti nije tesko, daj nam par detalja oko toga sta su te sve smarali (razmisljam da im se nije mozda promenila politika u vezi svega toga?).
Koristilo bi meni, a verujem i ostalim clanovima koji trebaju da prodju kroz isti drill.
pa napisao sam it usluge al je bilo ono kao koje usluge sta si radio tralala..rekao sam bitcoin ako zna sta je pa nek pise tamo sta hoce ..al legle pare par sati posle toga

Kul, znaci proslo je i tako...
Ako mi ne budu dali da podignem pare, saljem ti pm da me spojis sa stranackim drugarom :p

ja sve vise razmisljam da otvorim racun u Madjarskoj pa me niko nista nece pitati

Nije po nasem zakonu ali u Madjarskoj taj zakon ne vazi. Siguran sam da nigde ne pise da drzavljanin Srbije ne sme da otvori racun u Madjarskoj banci ;)

ne pise ali nece bas tako lako moci da otvori i ne u svakoj banci, a usput razmena podataka postoji i kad tad ce doci na naplatu ;) pa nek izvoli, samo da ne bude kao sa Goxom - "told you so!" :)

btw. sta je bilo sa onima sto smo upozoravali na povlacenje novca preko Gox-a i cekanje vs. isplata ovde na ruke za razumnu proviziju? Par vas je odobravalo i podstrekavalo ljude da to rade zarad manje provizije, i sta se desilo na kraju?? hm?

Poslednja izmena:
Tacnije moze da se otvori jos samo u jednoj banci, a ta ima tesnu saradnju... Ko voli nek izvoli

ne pise ali nece bas tako lako moci da otvori i ne u svakoj banci, a usput razmena podataka postoji i kad tad ce doci na naplatu ;) pa nek izvoli, samo da ne bude kao sa Goxom - "told you so!" :)

btw. sta je bilo sa onima sto smo upozoravali na povlacenje novca preko Gox-a i cekanje vs. isplata ovde na ruke za razumnu proviziju? Par vas je odobravalo i podstrekavalo ljude da to rade zarad manje provizije, i sta se desilo na kraju?? hm?
Izvini, kojih par nas? Nemoj mene da mesas u to, ja sam makar bar uvek bio razuman i preporucivao Zmaja i jos par ljudi vecito a i tebi sa poslao neke ljude. Za postenje nekih sam i licno garantovao. I kupovao sam i prodavao novcice ljudima licno.
E sad ko ne zeli da poslusa savet i zeli da ide na komplikovaniji nacin zarad malo vece zarade... Takvima nema pomoci druze. Alavost je mnogo gadna, obije se o glavu brzo.

Vecina njih je trgovala na MtGox-u (veci volume, poverenje jer je berza u Japanu), u isplatama nije bilo vise od par procenata njih... to potvrdjuje i stanje koliko je cega nestalo... 95+% BTC

A to stoji da se treba paziti sibicarskih banaka koje ne garantuju koliko toliku privatnost deponentima...

Poslednja izmena:
Da li neko iz struke može da napiše šta definitvno treba da se radi kod priliva novca iz inostranstva od privatnog i od pravnog lica, pri tome mislim na godišnje limite, da li treba da se podnese poreska prijava ili kako se već zove, ako treba da li za svaki priliv ili preko nekog limita kada je..

Meni su više njih u istoj banci tokom vremena davali različite teorije, mada suština je da će banka uvek da pusti novac šta god ti napisao, a posle je tvoj problem da li ćeš u zatvor jednog dana zbog toga.

Dosta sam sam sebi slao sa moneybookersa, nekada i po 10-15.000 eura odjednom, od nekih firmi isto naplaćivao na devizni račun.. I defitinivno nemam pojma da li sam nešto trebao da uradim još, ne znam koga da pitam.

Bila je neka priča kao do milion i po dinara godišnje nema veze, nakon toga treba da se prijavi neki kao poerz na ekstra dobit (ako tako nešto postoji..)..

Svakako ću kriptovalute koje sada imam na berzi unovčiti preko posrednika, kada LTC ode na mesec :) , ali nevezano za to, bilo bi lepo da jednom neko ko zna napiše nešto oko ovih poreza i taj rad

@reboot
Ovo je zemlja gde zakoni vaze za sirotinu na jedan nacin, isti se menjaju kako se kome cefne zavisno od licnih interesa... koga god sam pitao a delom je u vecin finansijama dobio sam cudan odgovor... u prevodu niko ti nece reci realnost, neko ce ti kvazi prevesti zakon na srpski i to je to, druga stvar je sto to niko ne postuje ili zaobilazi

U principu ti bi svaki priliv trebao da prijavis poreskoj a ni oni sami nemaju pojma sta i kako, preko ~1.5 miliona profita godisnje treba da placas ekstra profit, itd

Naravno da svaki priliv neoze biti cist profit (kao i priliv ti imas prava da prilozis svoje troskove a to za smesne iznose do par miliona godisnje moze svako tako da si uvek u minusu, itd), zato i ne slusaj savete jer ce zlobnici reci da moras platiti za sve, a nemaju pojma ili ne zele da kazu koje su zakonski ispravne mere kao bi sakrio ili ponistio profit... a IMA ih
PS: tako da i pitas one u poreskoj jedni ce ti zelet odrubiti glavu za svakih 5din, dok ce drugi reci da sis emsan i da im nisi interesantan nimalo...
PPS: Ne zaboravi da 800 000 monstruma bez mozga radi u drzavnoj adminsitraciji, njima je cilj da pljackaju, 98% nema tri ciste sa zivotom, zakone citaju bukvalno kao 99% ljudi u srbiji... od takvih nikad neces dobiti istinit odgovor jer ni oni sami nemaju tri ciste...

Poslednja izmena:
Na papiru glasi ovako, svaki priliv iz inostranstva od firme je profit - a berze jesu firme, nisu ni rodjak ni dobrotvorna organizacija. U praksi, ljude koji povlace manje cifre niko ne dira, e sad gde je ta granica, saznacemo jednog dana. Mislim da ljude koji su povukli do par stotina hiljada niko nece nista pitati, ali to je samo misljenje, a ono je kao du*e, svako ima jedno. Realno, nikad se ne zna koliko ce "nekome" para da zafali ...

ma nece niko u zatvor zbog toga, bar ne odmah, samo ce morati da plati porez 10-20-30-50% zavisi kao mu se zalomi :)

setio sam se malog primera, iz skoro pa prve ruke :) naime 2003/4 jedna poznata pivara u Srbiji je isplatila odgromne sume na ime akcija svojim denicarima, obicnim gradjanima, i te sume su bile reda od par desetina hiljada do par stotina hiljada eura i miliona ako si bio srecnik u porodici sa nekoliko zaposlenih tamo kao neki moji prijatelji, naravno da nije bilo govora o placanju poreza i bilo cemu, dok se posle 2-3 godine nije obracunao svima porez na kapitalnu dobit i to je moralo da bude placeno. Mnogi su morali da prodaju automobile, stanove i slicno sto su prethodno kupovali da bi taj porez platili jer su pare u medjuvremenu potrosili, a porez su morali da plate. Tako da je svaka slicnost ocigledna i namerna.

Poslednja izmena:
Samo ludak ovde moze povuce veci iznos radi investiranja u propalu lopovsku tvorevinu... zato i taj ako neko povuce veci iznos, nije citav...

Izbor je, koji?

Da ne budem pogrešno shvaćen, svi znamo za metode ovde, kako sve možemo razmeniti BTC za FIAT. Pitanje se odnosilo, kada su u pitanju veći iznosi, postoji li način, da ne budeš tretiran kao "krimos"?

Poslednja izmena:
Pa recimo da uopste ne povlacis novac ovde nego da ga usmeris u investiranje u inostranstvu, posebno ako vec sve ode dotle da bude moguce i direktno investiranje alt valutama u npr nekretnine napolju itd.

Pa recimo da uopste ne povlacis novac ovde nego da ga usmeris u investiranje u inostranstvu, posebno ako vec sve ode dotle da bude moguce i direktno investiranje alt valutama u npr nekretnine napolju itd.

Naravno.... mada i ako dignes vani u banku pa ulozis vani, niko ti nista nemoze... mada tacno direktna investicija bi bila najbolja

A kakva je situacija sa npr mastercardom koji izdaje na primer skrill, doduše nebitno, znači ino online račun na moje ime i mastercard. Da li to negde ostaje u sistemu, šta sam dizao na ATM i plaćao po prodavnicama. pa mi neko jednog dana sabere.
Mislim da su male šanse, ali ko zna.

Sada baš masovno koristim ovo, dnevni limit je 250 eura za bankomat i 1000 za plaćanje. Bedno za nas kriptomilionere naravno, ali može da se preživljava :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno