Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam čitao Skeleton Crew, ostalo jesam.
Porast nezaposlenosti u SAD od 1% posredno izaziva smrt 40 hiljada ljudi, citat iz Big Short. Ne, nema boljeg horora od ekonomije.

Trebalo bi, makar pročitaj pričicu Survivor Type. Da viš šta je prava strava, a kofer pun... oh well, neke vrste zlata.
To je piiiip dim, više ih krepa od hamburgera, nagađam.

Kripto nešto kao trza ka gore, kako se drži zlato na olimpijskom semaforu?

Trza, sve više vesti o zaobilaženju sankcija prema Rusiji.

To su uvek dobre vesti mada pitanje je sta ce biti od toga. Bez obzira na to kripto iz svake krize izlazi kao pobednik.
LTC krece da jaca lagano, MW signal je startovao, to je najbitnije. Kako se broj minera koji signaliziraju MW bude fastao tako ce i cena verovatno. Trebace vremena da se MW aktivira, sigurno nece u prvoj rundi. Uskoro ce ici onaj deo kada ce kontaktirati sve pool-ove da puste signal. Bice preslikano kao sa aktivacijom segwit-a.

Tako je i apsolutno me ne zanima zlato. U slučaju nekog rata ne znam kako da prenesem 100kg zlata. 😂
Nekretnine, zemlja, stocks nekih novih tehnologija, Crypto, više vrsta valuta.
Ovo je vise ljudi pisalo ovde, kako ce da prenesu 100kg zlata pa me bas zanima:
A kako ces bilo sta drugo da preneses? Hoces da vozis kola kukuruza? Ili ces kripto koji izgubi 98% vrednosti?

Ako može kraće objašnjenje zašto misliš da ćemo uskoro biti na tom nivou?
Mislim da sukob nije ni zagrebao finansijsku situaciju, i da cemo kroz para dana imati jasniju sliku. Tek ce poceti zalopojke po svetu sto ce naravno izazivati sankcije na sankcije. Ubedjen sam da rusi i usa rade u talu i da gledaju da sto vise destabilizuju svet kako bi izvukli svoje krize... Nadam se da ce se odraziti i na kripto jer ce nam svima lepo leci cena od 30-33k, pre neki dan kad je bajden uveo sankcije smo sisli do 34k, a "mere" tek pocinju... Naravno, ja se uvek ogradim, nisam najpametniji, mozda je sve greska , ali ok ja cekam taj iznos za dokup. Svakako sam u kriptu jednim delom, rado bi ga povecao...
A kako ces bilo sta drugo da preneses? Hoces da vozis kola kukuruza? Ili ces kripto koji izgubi 98% vrednosti?
Nosis ono sto moras, a to je garderoba, lekovi, hrana. Kad se natovaris time da bi uopste preziveo nema govora o zlatu, kukuruzu itd... Tu je jedan usb flesic da sacuva lovu...ako ne destabilizuju i internet..

Mislim da sukob nije ni zagrebao finansijsku situaciju, i da cemo kroz para dana imati jasniju sliku. Tek ce poceti zalopojke po svetu sto ce naravno izazivati sankcije na sankcije. Ubedjen sam da rusi i usa rade u talu i da gledaju da sto vise destabilizuju svet kako bi izvukli svoje krize... Nadam se da ce se odraziti i na kripto jer ce nam svima lepo leci cena od 30-33k, pre neki dan kad je bajden uveo sankcije smo sisli do 34k, a "mere" tek pocinju... Naravno, ja se uvek ogradim, nisam najpametniji, mozda je sve greska , ali ok ja cekam taj iznos za dokup. Svakako sam u kriptu jednim delom, rado bi ga povecao...

Nosis ono sto moras, a to je garderoba, lekovi, hrana. Kad se natovaris time da bi uopste preziveo nema govora o zlatu, kukuruzu itd... Tu je jedan usb flesic da sacuva lovu...ako ne destabilizuju i internet..

Kripto i u najmirnijim vremenima ume da padne 10x.
Ne razumem kako je to nesto na sta bi se oslonio kada se desi mnogo vece ******.

Prvo i osnovno pitanje bi trebalo da bude kako će uopšte da nabavi 100 kila zlata kad to po sadašnjim cenama košta pet miliona evra. 🤣

Drugo, 100 kila zlata bez problema staje u ranac ili akt tašnu. 🤣 Šta ćeš, ljudi se ne razumeju u fiziku, a televizija ih naučila pogrešno. Čuvena scena kada Indijana Džons uzima zlatni idol i zamenjuje ga vrećicom zemlje, da je taj idol stvarno bio od zlata, težio bi oko 60 kilograma i Indijana ne bi mogao da ga podigne jednom rukom. Zlato je jedino tačno prikazano u Umri muški 3 gde se Samjuel L. Džekson oteli noseći zlatnu polugu. :giggle:

Nisam to hteo da mu kažem, pošto je bio nervozan, a ionako me optužuju da trujem temu pričajući o zlatu, tako da bolje ne nastavljamo ovu priču.

Poslednja izmena:
I šta ti pomaže bila koja količina zlata ako si u situaciji poput trenutne u Ukrajini i gledaš da pobegneš iz zemlje, kad te zaustave na nekom punktu i uzmu ti sve ?
U poredjenju sa kriptom recimo.

Generalno i sa fiatom je horor sada tamo, ode sve što si imao u bankama.

Winter Olympics Applause GIF by SB Nation

Bitcoin on-chain analiza - Bitcoin Bear Market Survival Guide

Diskusija o cenama​

Ne verujem da ovde ikoga zanima sta raditi u situaciji kad pokušavaš da pobegneš iz Ukrajne ili bilo koje druge zemlje.

Slažem se, ali u pitanju je suština, danas Ukrajina sutra to može biti i kod tebe.
Sem toga, ne pričam ja o zlatu niti me zanima, nego veliki prijatelj foruma stalno drobi o njemu, specijalista za FUD

Prvo i osnovno pitanje bi trebalo da bude kako će uopšte da nabavi 100 kila zlata kad to po sadašnjim cenama košta pet miliona evra. 🤣

Drugo, 100 kila zlata bez problema staje u ranac ili akt tašnu. 🤣 Šta ćeš, ljudi se ne razumeju u fiziku, a televizija ih naučila pogrešno. Čuvena scena kada Indijana Džons uzima zlatni idol i zamenjuje ga vrećicom zemlje, da je taj idol stvarno bio od zlata, težio bi oko 60 kilograma i Indijana ne bi mogao da ga podigne jednom rukom. Zlato je jedino tačno prikazano u Umri muški 3 gde se Samjuel L. Džekson oteli noseći zlatnu polugu. :giggle:

Nisam to hteo da mu kažem, pošto je bio nervozan, a ionako me optužuju da trujem temu pričajući o zlatu, tako da bolje ne nastavljamo ovu priču.
Čovek polu "krah berze" polu "kupite zlato" 😂

I šta ti pomaže bila koja količina zlata ako si u situaciji poput trenutne u Ukrajini i gledaš da pobegneš iz zemlje, kad te zaustave na nekom punktu i uzmu ti sve ?
U poredjenju sa kriptom recimo.

Generalno i sa fiatom je horor sada tamo, ode sve što si imao u bankama.

Ne moraš ti da držiš fizičko zlato, čoveče. Ni ja ne bih držao puno metala, za sad mogu pošto ne pričamo o ne znam koliko velikoj količini. Imaš razne firme širom sveta koje platiš, kupe i čuvaju zlato za tebe, imaš ETF-ove koji su specijalizovani za zlato, možeš da kupiš akcije rudnika zlata, ima mnogo načina da investiraš u zlato. Imaš i kriptovalute koje su tokenizovano zlato, ako im veruješ, ali nemaju dobru reputaciju. Svejedno, verujem da su kriptovalute koje predstavljaju zlato i druge commodities budućnost u kripto industriji, umesto sadašnjih kockarskih kriptovaluta koje predstavljaju digitalni qrac od ovce.

Al dosta više o tome, ajmo malo o cenama kripta, malo mi se srce razgalilo kad vidim zeleno. Ne smem više ni da se ponadam da smo konačno ušli u taj završni rally koga stalno pominjem, al nikako ne dolazi. Baš sam danas gledao, 75% akcija u NASDAQ indeksu su već u bear teritoriji, nemamo mi još ne znam koliko da idemo pre nego što ovo pukne, ali mora doći bar taj završni rally, jer kad je to berza pukla kad su to svi redom očekivali...

Najzad i ja nesto korisno da uradim, pretrčim iz LINK ($23.47) u LUNA ($51.28) kada mi se ukazao povoljan odnos i evo, LUNA ($76.01) izvadi me iz minusa a i zaradilo se malo.
Čekam sutra pa ili u SOL ili u LINK opet, bem ti ovaj rat sad i to mora da se gleda.

Isti slucaj... Gledam upravo order history, kupio sam LUNA 05.02. pri 55.59$ i od tada nisam apsolutno obracao paznju na nju.
Danas vidim nesto nije kako treba, drasticno mi skocila.
Nisam mogao da odolim i prodao je upravo za 77$.

Ne znam iskreno sta je razlog ali alal joj vera...

Koliko sam razumeo raste potraznja za UST-om, samim tim raste i Luna.
U principu, kad god je trziste u padu i/ili u nekoj meri neizvesno ljudi izlaze u stable coine (u sta spada i UST) pa Luna raste.
U teoriji, kada sve pada, Luna bi trebalo da ide na gore.
Ako gresim neka me neko ispravi...

Ma vukla se ko krava skoro mesec dana, tek od pre 2 dana krenula uvis.
Sada gledam samo profit, čim pređe par procenata izlazim, dosta mi je više davljenja.

Luna raste ovako jako jer danima sabijaju short ratnike. Hvala im bez njih nikad nećemo videti 100k ❤️

Prilozi

• Screenshot_20220226-162547.jpg
    Screenshot_20220226-162547.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 49

UPDATE: The German government says that the ban only affects the Russian banks that were already sanctioned a few days ago! (which are big important banks, but obviously already under sanctions)

Znači ipak nije toliko bitno...

Ne moraš ti da držiš fizičko zlato, čoveče. Ni ja ne bih držao puno metala, za sad mogu pošto ne pričamo o ne znam koliko velikoj količini. Imaš razne firme širom sveta koje platiš, kupe i čuvaju zlato za tebe, imaš ETF-ove koji su specijalizovani za zlato, možeš da kupiš akcije rudnika zlata, ima mnogo načina da investiraš u zlato. Imaš i kriptovalute koje su tokenizovano zlato, ako im veruješ, ali nemaju dobru reputaciju. Svejedno, verujem da su kriptovalute koje predstavljaju zlato i druge commodities budućnost u kripto industriji, umesto sadašnjih kockarskih kriptovaluta koje predstavljaju digitalni qrac od ovce.

Al dosta više o tome, ajmo malo o cenama kripta, malo mi se srce razgalilo kad vidim zeleno. Ne smem više ni da se ponadam da smo konačno ušli u taj završni rally koga stalno pominjem, al nikako ne dolazi. Baš sam danas gledao, 75% akcija u NASDAQ indeksu su već u bear teritoriji, nemamo mi još ne znam koliko da idemo pre nego što ovo pukne, ali mora doći bar taj završni rally, jer kad je to berza pukla kad su to svi redom očekivali...

Pa pričao si u toj poruci kako 100kg zlata nije ništa, kako ta količina staje bez problema u ranac itd.
Te druge opcije koje spominješ nisu za sirotinju.

Kripto valute neće nestati, tek su u povoju, evidentno je da je postojeći platni sistem na izdisaju i da ga je potrebno zameniti nekim drugim.
Neće biti preko noći ali ide se ka tome, shit coina ima dosta i propadaće, ali bitcoin će uvek biti tu, kao primaran, sa još desetak alternativnih.
Zato su korekcije i dobra stvar, da iskorene ****** koja nemaju upotrebnu vrednost, neki meme coini odolevaju jer ima dosta budala.
Ako će da pukne kao što tvrdiš pa šta i da pukne, od pesimizma se ne živi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno