![]()
Mlogo jak coin🙄
Skocio u jul-aug kad je svaki shit skakao jer je bio alt season. Jedini balon koji je imao do sada. Ja coine uvijek gledam kroz btc i eth odnos, nikad kroz usd.Prikazi isti grafik za period u od 2019 do danas ( ovo je bila zadnja faza proslog balona )..
A da prosle godine u ovo vreme je bio na 33-cem mestu ..
Nadam se da cemo dobiti "return to normal" u nardnim mesecima ..
Tacno je da od nove godine na ovamo ne blista..
Kapiram te sta pricas. Ja nekad kontam da kao zdrav razum kaze kako propustam priliku za zaradu tako kad se sprema korekcija ali stoje novcici na wallet-u i miran san nema cenu. Znas kad mi se ne igra uopste da rizikujem ista zarad 20% zarade. Nije naivna cifra uopste ali mi se ne rizikuje uopste. Gledam kako pada i mirno spavam (koliko god to nekome ne zvucalo normalno)Ma meni u stvari smeta sto nisam prodao i sad me sve nervira, znao sam da ce bar malo da se odbije od okrugle cifre 200e(240$), ali sam za veci odbitak cekao sledeci target oko 260$. I onda me korekcija iznenadila ko putare snijeg u decembru, jedno 60ltc ili lijep ulazak u nekoliko drugih altova na popustu me kostala ta glupost.
Trejding BTC budzet mi je bio zarobljen 10 dana u ALPHA i ALGO, krenuli su sad i konacno sam nesto u plusu, prati li ko ta 2, da li da begam ili da ipak cekam prvobitne targete?
Apsolutno, +1.Kapiram te sta pricas. Ja nekad kontam da kao zdrav razum kaze kako propustam priliku za zaradu tako kad se sprema korekcija ali stoje novcici na wallet-u i miran san nema cenu. Znas kad mi se ne igra uopste da rizikujem ista zarad 20% zarade. Nije naivna cifra uopste ali mi se ne rizikuje uopste. Gledam kako pada i mirno spavam (koliko god to nekome ne zvucalo normalno)
Toliko sam oguglao na skokove i padove da mi desetak hiljada dnevno gore ili dole ne znace apsolutno nista.
da mi desetak hiljada dnevno gore ili dole ne znace apsolutno nista.
Kapiram te sta pricas. Ja nekad kontam da kao zdrav razum kaze kako propustam priliku za zaradu tako kad se sprema korekcija ali stoje novcici na wallet-u i miran san nema cenu. Znas kad mi se ne igra uopste da rizikujem ista zarad 20% zarade. Nije naivna cifra uopste ali mi se ne rizikuje uopste. Gledam kako pada i mirno spavam (koliko god to nekome ne zvucalo normalno)
Toliko sam oguglao na skokove i padove da mi desetak hiljada dnevno gore ili dole ne znace apsolutno nista.
Zavisi kako gledas na stvari. Ja 2019-te nisam nista izgubio, meni je broj novcica isti. Ovo sto cekam moze doci ove godine, moze i 2023-ce, moglo je i pre 2 godine... Termin je nebitan. Ne moram trgovati, ne moram hvatati svaki damp. Bitno mi je da akumuliram na vreme i sacekam pump. Nema nerviranja, nema stresa, nema zevanja u berze i grafikone nekoliko sati dnevno. Znam da me mozda ne kapiras ali ne znam kako drugacije da ti objasnim.Zdrav razum te podseca na 2019u godinu kada si se provozao gore pa dole holdujuci, a ti nemoj da ucis ni na sopstvenim greskama...
Ne ubacuju oni milijarde u BTC da bi spekulisali i zaradili vec da bi se zastitili od inflacije i ocuvali vrijednost ,dolar i evro se stampaju u neogranicenim kolicinama ,inflacija je nikad veca ,poverenje u te fiat valute je sve slabije a moze sutra galopirajuca inflacaija ,stariji ljudi u Srbiju znaju sta je hiperinflacijaElon Musk je u decembru pre skoka tvitovao "BTC is bs as fiat money" verovatno oboreći mu cenu kako bi Tesla uskočila. Ranije danas je opet tvitovao kako prevaranti i kripto trebaju "uzeti sobu". Za mene je to dobar signal, mada čovek je postao čudan sa tvitovima u zadnje vreme.
I dalje ne kapiras. Ulazim u ono sto procenim da moze da mi ostvari target (konkretno 40x ovog puta). Ne pratim sve novcice i nemam vremena da pratim 50 novcica na ovom nivou. Mogao sam uci all in i u ETH. Sta je problem uci u jedan novcic?Kapiram te u potpunosti ali nije ni bezbedno a ni optimalno, pogotovo sto 1) holdujes 2) jedan coin 3) koji je LTC. Jedan parametar da je drukciji ne bih ti rekao nista da holdujes 1 coin koji je nesto drugo tipa najbanalniji primer ETH, ili da holdujes vise coina pored LTCa (tipa 3-4-5 po 20/25/33%) skapirao bih. Pritom kazes termin je nebitan, kako druze nebitan ljudska bica smo imamo rok trajanja, ti si jedini na ovoj planeti kome je nebitno kada ce u penziju.
Sa druge strane ti chartove ocigledno pratis, hvatas svaki pump i dump ali ne assetom nego porukama ovde na forumu. Onda bi mogao koji daily/weekly da pogledas ponekad i prespes iz jednog u drugi iz treceg u cetvrti i to je to, ako ti mene razumes.
I to je sve ok kada ovako napises, ultimativno tvoja stvar to svakako stoji, ali kada si "Veteran" koji savetuje ostale sta i kako, onda mi se malo vraca u usta.
Ne spominji kripto i kocka u istoj recenici. Sada ce weasel da ti prospe pricu o hamburgerima, prelasku ulice i prodavacicama noci.😀Ljudi ne shvataju da ima ljudi koji se bave ozbiljnim poslovima i nemaju vremena da bleje u chart-ove i da se kockaju.
Udjes u ono za sta si procenio na duzi rok da ce doneti lovu i to je to.
Isto, najbolje dve odluke u zivotu.Ja sam napustio ozbiljan posao da bih se bavio kriptom i to je najbolja odluka koju sam u zivotu doneo. Ako izuzmemo razvod.
Ne ubacuju oni milijarde u BTC da bi spekulisali i zaradili vec da bi se zastitili od inflacije i ocuvali vrijednost ,dolar i evro se stampaju u neogranicenim kolicinama ,inflacija je nikad veca ,poverenje u te fiat valute je sve slabije a moze sutra galopirajuca inflacaija ,stariji ljudi u Srbiju znaju sta je hiperinflacija
Ne kazem da ne mogu shortati kako bi uvecali broj BTC ali ovo gore im je primarni cilj,traze instrumente zastite od infalcije a BTC je izgradio narativ digitalnog zlata
Može li neki info o ovome? I ja HODL-ujem YLD App...yld app ce isto ovih dana da opali😉
Reality check:Deset godina se ponavljaju iste očigledne gluposti. Nije ni čudo što se stalno isti ciklus ponavlja, ljudi nikad ništa ne nauče.