Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slypire , divno je da si otkrio opciju ignore i da ona postoji .

Eto tako ces ubuduce samo videti to kako BTC ide na 300 000 , a ltc na 2000 , i neces videti vise postove da neko postavlja pitanje da li su takva pisanja racionalna .

Ja absolutno nikoga ne podbadam i troluje " (osim trolovanja i podbadanja drugih clanova) " kako ti pises , vec ceo zivot pokusavam da vidim i drugu stranu medalje i da iznesem i svoj stav koji je mozda razlicit

Ali posto si ti sad ukljucio ignore a i jos neki necete vise imati problem sa mojim pisanjem , a drugi nalog nemam .

Opet neki ljudi me pitaju za misljenje ili smatraju da umereno pisem ,
Kako je ovo javni forum nadam se da nemas nikakav problem sa tim a i ako ga imas , tvoj problem

Poslednja izmena:
Ja dupliram ovo da techno apsolutno nikoga ne podbada i troluje i ako neko kaze jos nesto dalje i to dupliram:d

Posto vidim da se ovde vodi ozbiljna diskusija o tome sta sam ja to napisao i sta sam " predvideo " sa mojim postom o analizi kretanja BTC evo pokusacu da objasnim najjednostavniej sto mogu .

Kako niti ja niti vecina ozbilnljnih svetskih mozgova ne vidi buducnost i ne moze da predvidi cenu i kretanje trzista sa sigurnoscu ( to mogu samo oni koji su umislili da mogu , mogu vracare , gatare , vidovnjaci i slicna fela ljudi ) a ja nisam vidovnjak , Dakle evo sta sam ja napisao :

BTC vec nekoliko dana pravi figuru na trzistu koja se zove " trougao " ili " opriga "ili " simetrican trougao " . Opruga se dakle sve vise sabija i kad se dovoljno sabije mora da ode na jednu stranu .

Dakle ako zelite da ucite trgovanje i kada uocite da cena pravi trougao ili oprugu , cekate rasplet i tada u zavisnosti na koju stranu probije ulazite u trejd .

Sve sto sam ja u svom postu napisao jeste da cena BTC a slicno je i na ceni ETH pravi trougao i da mozemo uskoro ocekivati neko vece kretanje . Opet ako ne dodje do nekog veceg kretanja , market ce nastaviti da se krece bocno ili u sranu ili u rangu .
Dakle evo i tog sablona od strane drugih pametnijih od mene trejdera

Symmetrical-Triangle-Pattern.png

Poslednja izmena:
Previše ste nervozni :d ja sam jos tamo krajem 2018g govorio kad dodje uptrend ljudi ce imati kratke zivce, trebace strpljenja i evo bas je tako doslo vrijeme.

U klasicnom smo uptrendu a ljudi su nervozni, nestrpljivi, cijenim da ako probije BTC 20k da ce vecina sve da rasproda da nece imati strpljenja da cekaju neke vece cifre, i ovako je dobar dio ljudi sve rasprodao ili ostao u nekim altovima.

Strpljenje je kljuc uspijeha u kriptovalutama to je jedina istina od svega sto se do sada napisalo....

Sto se tice konkretno cijene primjetio sam pola milijarde naprintani Tethera, a svi znamo kako i sta se desava nakon printanja tethera ukupno je marketcap 19.7 Milijardi tako da dok se USDT printa po mome dosadasnjem iskustvu uz cinjenicu da je ovo sad vec jasan uptrend jasno je sta nas ocekuje u narednom periodu. Uprkos svemu poneta je da se strpite, ne gubite zivce bezveze, strpljenje i na kraju cete biti sami sebi zahvalni poneta je donjeti najbolju odluku a do dobri odluka se dolazi hladne glave.....

Sto se tice konkretno cijene primjetio sam pola milijarde naprintani Tethera, a svi znamo kako i sta se desava nakon printanja tethera ukupno je marketcap 19.7 Milijardi tako da dok se USDT printa po mome dosadasnjem iskustvu uz cinjenicu da je ovo sad vec jasan uptrend jasno je sta nas ocekuje u narednom periodu. Uprkos svemu poneta je da se strpite, ne gubite zivce bezveze, strpljenje i na kraju cete biti sami sebi zahvalni poneta je donjeti najbolju odluku a do dobri odluka se dolazi hladne glave.....

Malo se previše poklanja pažnja Tether-u, drugačije se on koristi danas nego što je prošle godine. Tada su ga kupovali veliki igrači, pa znaš kad stigne nova količina, neko će da kupi kripto. Sad je drugačije, svaka kladionica nudi Tether, pa ljudi beže u njega kad očekuju swing umesto kao ranije u dolar. Takođe, Tether se kao ERC20 token koristi puno i u smart ugovorima i za DeFi zajmove.

Ja sam prvenstveno bullish zato što je mnogo novca ušlo, a nema gde da ode. Pričao sam već ranije, sad ako kupiš akcije Apple recimo, treba da ih držiš vekovima da bi povratio pare kroz dividende. :D Ako vrednost akcija više ne zavisi od prinosa, po čemu su onda one išta drugačije nego kriptovalute? Stavi svoj kripto u DeFi lending, imaćeš viši prinos na njega nego što ti bilo koji stock ili banka nudi.

Tako da se kriptu sve otvara da napravi jedan kratki ali slatki bull run u prvoj polovini sledeće godine. Ništa nije garantovano, može ovo i da opali klasičnu ABC korekciju i izbije mi povelike pare iz džepa, ali smatram da vredi rizika.

Ja samo ne razumem jednu stvar...
Ako je covek tako dobar u tome sto radi zasto mu treba da od vas naplacuje bilo sta?
Razumem ljude koji dele svoje savete da bi se pokazali ili da bi pomogli ljudima ali takvi obicno ne naplacuju nista.

Ako je covek tako dobar u tome sto radi zasto mu treba da od vas naplacuje bilo sta? -> Da uzme jos para.

Pojasnjenje i moja predpostavk: Covek verovatno ne moze da duplira svoj portfoilo svakih mesec dana ( da se nelazemo to niko ne moze ), ali recimo da moze da ga uveca za 50% ili 100% tokom jednog market ciklusa. ( 4 godine ) ako nije poceo sa XYZ kolicinom novca i ako radi ovo kao part time posao ( sto je takodje vrlo verovatno ) onda ces priznati ima smisla da uradi to sto radi.

Sa druge strane moja je procena da mi je bolje da dajem 75$ mesecno sledecih 4-5 meseci pa da vidim kako stoje stvari nakon toga nego da posle razmisljam "Sta bi bilo kad bi bilo" ipak je covek konkretan u tome koliko trazi ..

Sto se mene tice moja pozocija se i dalje ne menja za sad.
1. Uglavnom sam u ETH-u ako skoci kako terba vracam se u BTC i mozda u LTC .
2. Ako padne dokupljujem kripto za jos para ( verovatno BTC ) .

Nadam se da ce ETH napraviti korak na gore do sredine ili kraja januara ( ako napravi ranije odlicno ) .

Kratkorocna situacija mi deluje vise bearish nego bullsih, ali mislim mi je manji rizik da uradim ovako kako planiram nego da cekam korkeciju.

Jel ako dodje do korekcije dokupicu i imacu vise novca kad se cnea vrati na staro.

Ako ode gore onda moram da doplatim da bi bio na istom.

Poslednja izmena:
Da radis ovo kao part time job i da budes uspesan na bilo kom nivou po meni je nemoguce.

Razmisljao sam danas i jedino logicno objasnjenje jeste da on na taj nacin otrese trolove, tj. likove kakvi su odavde oterali skoro svakog ozbiljnijeg tradera.

pa evo nečeg konkretnog za promenu :

SNX-USDT

Upad :

• 5.111 ✔️
• 4.798 ✔️

Izlaz :

• 5.457 ✔️
• 5.746
• 5.920
• 6.861

Stop loss : 4.481

Ovo naravno pod uslovom da se BTC bude ponašao kako treba.

Prvi izlaz je tu, +13.7% ako je upad bio na nižem ulazu.

Bravo. Odličan posao. Samo nastavi da postavljaš takve signale.

Uh, nisam ja bas siguran da ce ovo da se vrati sada. Mislim da je pocetak jedne dobre korekcije pred praznike. Izgleda da nisu jos uvek raspolozeni da guraju preko 20. Najverovatnije gledamo drugu epizodu tek posle Nove. Ovaj period nek iskoriste ljudi za dopunu. Iznenadio bih se da se cena vrati pre Nove na level od pre par dana.

Opusteno , Prilika da se povoljno kupi , ETH 551 , LTC 76 BTC 18200 ili pak da se zatvore pozicije sa profitom za one koji su isli u short

Ako je slucajno neko po mojim instrukcijama usao u Long na ovom nocasnjem padu , Predpostavljam u zavisnosti na kojoj je ceni kupio da je sad vec pozitivan , dakle moze da stavi stop loss na cenu na koju je usao , ili moze da izadje sa pola pozicije sa profitom , a ja sam zatvorio sve pozicije malocas ,

Da se razumemo imao sam i postavljene ordere na nize cene od ovih koje sam napisao i neke od tih ordera ( ehh posebno mi je realizovao orderi su bili na 541 i 531) naravno to su sve finese i zato sam i rekao da nije lako kratkorocna trgovanaj iznositi na forumima

Kako sam vec pisao ranije da cena BYC ulazi u jednakostranican trougao i skrenuo vam paznju na moguca desavanja , pokusacu za one koje zanima da analiziram sta se desilo .

Dakle cena je probila trougao na dole i prvootisla do 0.5 a zatim i do 0,618 Fibonacci retracement levels . Ostale valute su ovo samo ispratile . Na grafikonu imate ucrtane moguce scenarije i zuta strelica oznacava momenat probijanja trougla .

Dakle ucite tehnicku i fundamentalnu analizu a ne slusajte razne vidovnjake proroke , ljude kojima se cini , koji su sigurni da ce se nesto desiti itd , a da pri tome ti ljudi ne znaju da objasne zasto tako misle i kako su dosli do toga da ce market ici u tom pravcu itd

Za one koji se pitaju zasto se market ponasa po nekim sablonima , Ponasa se tako jer je to ljudska psiha i zato sto drugi trjderi na osnovu tehnicke analize ulaze ili izlaze iz trejdova , Posebno moderni roboti koji uglavnom trguju najpoznatije sablone i trend linije

https://www.tradingview.com/x/pMGfxpbC/

Pa nece niko da te proziva za 100 puta kad si pogodio al ce ti se krvi napiti za jednom kad si omasio. ;)

Pa nece niko da te proziva za 100 puta kad si pogodio al ce ti se krvi napiti za jednom kad si omasio. ;)

Moja deviza je da je uspesan trejder onaj koji od 100 trejdova ima 52 pozitivna :) Tako da ti koji ocekuju cuda i veruju u deda mraza mogu da nastave svojim putem , Ja sam ovde izneo neke svoje analize cisto pokusavajuci da dam smisao ovoj temi ,

Ali ako vecina samo zeli da slusa HOLD ide ovo do marsa , za dve do tri godine svi cemo biti milijarderi , Onda ja to postujem ,.

Inace za ignor opciju kliknete na profil nekoga i ukljucite da ignorisete nejgove postove :)

:) kako god iako sam predpostavio da ce to da se desi , pogresio sam kada ce to da se desi :) kasnim u namerama 7 dana , sada ce biti uzmi sta ti se da. sta da se radi kada se uvek namesti ona situacija tipa > kada moras da prodas uvek prodajes po niskoj , nizoj ceni , a kada hoces da kupis uvek ga kupis po visokoj ceni :)

aj da l cemo videti hoce l bar jos jednom da ima snage da ode uvis , pred finalno srozavanje (pre kraj nove godine)

Poslednja izmena:
Kako sam vec pisao ranije da cena BYC ulazi u jednakostranican trougao i skrenuo vam paznju na moguca desavanja , pokusacu za one koje zanima da analiziram sta se desilo .

Dakle cena je probila trougao na dole i prvootisla do 0.5 a zatim i do 0,618 Fibonacci retracement levels . Ostale valute su ovo samo ispratile . Na grafikonu imate ucrtane moguce scenarije i zuta strelica oznacava momenat probijanja trougla .

Dakle ucite tehnicku i fundamentalnu analizu a ne slusajte razne vidovnjake proroke , ljude kojima se cini , koji su sigurni da ce se nesto desiti itd , a da pri tome ti ljudi ne znaju da objasne zasto tako misle i kako su dosli do toga da ce market ici u tom pravcu itd

Pfff, neko će ti biti zahvalan što se mučiš. Ja sam prestao, moje analize ubuduće samo za mene. Evo jedna brzinska, da ne ispadnem cava. BTC opet dobio podršku na 21DMA, nema korekcije iako RSI i MACD nastavljaju da padaju. Zaključak - rulji je zinulo dupe.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    51.2 KB · Pregleda: 198
Pfff, neko će ti biti zahvalan što se mučiš. Ja sam prestao, moje analize ubuduće samo za mene. Evo jedna brzinska, da ne ispadnem cava. BTC opet dobio podršku na 21DMA, nema korekcije iako RSI i MACD nastavljaju da padaju. Zaključak - rulji je zinulo dupe.
Zaključak br. 2 - ne trguj na osnovu indikatora. :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Pravilno zboriš, odoh da otvaram tarot, gledam u kristalnu kuglu i bacam pasulj.

Eto, ja ti dajem ozbiljan savet, a ti se sprdaš. Ali ajde, pokušaću još jednom - trendovi i leveli - 2 najbitnije stvari kod trejdovanja, ne indikatori.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Sta mislite, sta bi se desilo sa cenom kada bi u skorije vreme izbacili tether i zatvorili menjacnice koje ne rade sa fiatom?

Sta mislite, sta bi se desilo sa cenom kada bi u skorije vreme izbacili tether i zatvorili menjacnice koje ne rade sa fiatom?
Veliko ŠBBKBB, jer ne mogu da zatvore sve menjačnice, jer nisu u istoj jurisdikciji.
Zatim, da li bi izbacili i ostale stable coine ili ne i sl.

Eto, ja ti dajem ozbiljan savet, a ti se sprdaš. Ali ajde, pokušaću još jednom - trendovi i leveli - 2 najbitnije stvari kod trejdovanja, ne indikatori.

To da, u bull run periodu svakako. Indikatori su za vremena mirne trgovine, kad logika gospodari nad emocijama. Da nema emocija, ne bi kockari sada ovako mirno stajali dok im kitovi istresaju, pale bi cene dobro.

Šta kaže tehnička analiza? Hoće li ovo još dole uskoro?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ovo bi za mene bio idealan scenario. 1D TF je u pitanju, na 1H i 4H ima još levela koji mogu da pokažu reakciju.
This is not financial advice. :D

J9PvnFAQ

Ovo bi za mene bio idealan scenario. 1D TF je u pitanju, na 1H i 4H ima još levela koji mogu da pokažu reakciju.
This is not financial advice. :D

J9PvnFAQ

Ima i druga mogućnost, ono što jedan trejder zove "vremenska korekcija". Na slici ti je primer od letos, BTC je napravio 2x, ali umesto da se koriguje posle tolikog rasta, samo se vucarao na tom nivou tri meseca pre nego što je krenuo opet gore. Tako i sada pošto ima i jak resistance gore i jak support dole, BTC može da se vrti na oko 18-19k celu zimu. Najgori scenario za trejdere, nikome ne odgovara.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    16 KB · Pregleda: 199
I nije najgori scensrio za tradere. Mlatili bi praznu slamu 3 meseca na par % da bi izvukli 52% uspesnih trgovina i koliko bi zaradili. Ovako je skoro zagarantovano da ce duplirati pare posle stagnacije, cim krene gore. Kapiram ja da neko mora da stavi ordere po svaku cenu ali to je meni daleko vece kockanje nego jednostavno sacekati da se pokrene opet. To je moje vidjenje, nece se svako sloziti samnom.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno