Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Ah, PlanB, legenda. Kad sam ga pitao kako može da napravi model kretanja cene BTC koji uzima u obzir samo ponudu, ne i potražnju, on kaže da BTC isto što i zlato u vreme kad je zlato bilo jedini novac, prema tome ponuda je jedino što je bitno. 🤣 Ali lik je zapravo jako kulturan i simpatičan, a koliko god da mu je Stock to flow model besmislen, to je jedini model kretanja cene BTC koji postoji.

Da nije ludaka sa Bliskog istoka, i jednih i drugih, BTC bi odavno prešišao 100K. Naravno vrlo žalosno za obične ljude tamo, šta se dešava kod njih, pogotovo zadnje dve godine.

Cetvorocasovni i dnevni chart mi izgledaju bas lose, naravno morate da upalite MA, EMA, i WMA 100 i 200 da biste uopste videli o cemu pricam 😃.
Ovaj savetuje da se obrišu svi indikatori ;) .
Njegova priča čini mi se da ima logike, na 4h chartu stvarno se vide faze ciklusa. Sudeći po tome sada smo u fazi distribucije, predstoji nam da prepoznamo kada nastupa faza akumulacije pa da se pridružimo akciji.
Mislim da bi to bilo na 52-54k, sudeći po trendu od početka godine (trend is your friend:cool:).

Poslednja izmena:
Nista lepse nego kada ti dan zapocne sa Happy Endom. 😀 A sto se tice trejda dobar sam okruglo 50 ETH-a. Da li ce ostati u ETH-u videcu ali sigurno cu izvuci deo kesa oko 20-30k a ostalu razliku mozda raspodelim u AVAX i mozda jos neki coin. Uvecam BTC hodl deo je uvek dobra opcija. Mozda mogu da kupim FET da ga poguram gore. 😂

Ovaj savetuje da se obrišu svi indikatori ;) .
Njegova priča čini mi se da ima logike, na 4h chartu stvarno se vide faze ciklusa. Sudeći po tome sada smo u fazi distribucije, predstoji nam da prepoznamo kada nastupa faza akumulacije pa da se pridružimo akciji.
Mislim da bi to bilo na 52-54k, sudeći po trendu od početka godine (trend is your friend:cool:).

Apsolutno ne kaze da se obrisu svi indikatori ;). Kaze da se ne koriste odredjeni indikatori, po odredjenim kriterijumima, a opet koristi druge indikatore koji poseduju iste te kriterijume. Da ga ne analiziram u sitna crevca, jer nemam nista od toga. Cinjenica je da su MA, WMA i EMA predstavljale znacajan support i ressistance u proslosti i nastavice da predstavljaju u buducnosti, i nema sta jedan youtuber da prica na tu temu.Eventualno bi bio u pravu kada bi ga poslusalo 2/3+ ucesnika na berzi :LOL:.

Da nije ludaka sa Bliskog istoka, i jednih i drugih, BTC bi odavno prešišao 100K. Naravno vrlo žalosno za obične ljude tamo, šta se dešava kod njih, pogotovo zadnje dve godine.
da btc bi presisao 100k ali jos 2020-te . Ludak postoji ali je pogresna lokacija i nema ih dva nego samo jedan. Ludak vuce za nos ceo svet i prstom fura u ocno dno ocigledno od 2020.

Prilozi

• 20241003-200145.png
    20241003-200145.png
    841.4 KB · Pregleda: 180
Poslednja izmena:
Ah, PlanB, legenda. Kad sam ga pitao kako može da napravi model kretanja cene BTC koji uzima u obzir samo ponudu, ne i potražnju, on kaže da BTC isto što i zlato u vreme kad je zlato bilo jedini novac, prema tome ponuda je jedino što je bitno. 🤣 Ali lik je zapravo jako kulturan i simpatičan, a koliko god da mu je Stock to flow model besmislen, to je jedini model kretanja cene BTC koji postoji.
Nije istina da je S2F jedini model dugorocne projekcije kretanja cene bitcoina
Postoji vise modela dugorcne projekcije cene kao Stock to income ili Power law

Power law je najiintreresantniji i do sada se pokazao kao pouzadan model

Da li jos nekome izgleda da se formira head & shoulder pattern ako gledamo 1D chart? I ovo nam je 4. zeleni dan za redom. Ako budu jos 2 mislim da cu prodati opet. To mu dodje oko 2600-2650$.

Mislim da ne bih prodavao ispod 2600$ ovaj put. Ne bih da rizikujem bez neke potrebe ali iznad 2600$ bi bilo oko 300$ po novcicu od prosle kupovne cene sto je vec primamljivo jedino mi se ne svidja sto sam kupio na samom dnu pa nismo generalno puno odskocili. Uglavnom gledam da trejdujem kada razlika izmedju top to bottom bude od 500-700$ a ovde bi bila samo 300$ sto mi ne ostavlja puno prostora za izvlacenje ako nesto krene po zlu i krenemo u pravcu koji ne ocekujem. Ali videcemo. Pratim i igram Lords of the Fallen. 😀 Dobra igra. 👍

Prilozi

• Screenshot_20241007-110100.png
    Screenshot_20241007-110100.png
    139.2 KB · Pregleda: 97
Deluje tako, a i bear flag se formirao, 2150-2200?

USA dobili dozvolu da prodaju Silk Road 69k BTC, stize dip, ko je cekao priliku za ulaz.

Odgledao jutros pola, sutra ću ostatak, nije loše ovako generalno za pogledati, bio i naš princ, loži Crnu Goru da bude novi El Salvador :ROFLMAO:
Pojma nisam imao za to, ministar onaj u CG nije naivan, vidi se da zna o čemu se priča ali ne bi on sa time da se zeza haha
Peter Todd je zanimljiv lik, Adam Back je misteriozan i bizarre ali daleko su oni od Satošija, ko god to bio, on ona ili oni.
Ima i onaj jedan , zaboravio sam sad kako se zove, što se borio u Siriji, isto čudan tip, ali takvi su ti old school developeri ...

Postoji Youtube dokumentarac radjen u privatnoj radnji ..

Traje 4 ili 8 sati ukupno ( ako se ne varam )

Lik je tamo pokazao manje vise konje satoshi nakamoto.

Uvek cu vise verovati "samostlanom istrazivacu" koji je ocigledno posvetio maksimim enrgije u to nego u HBO za koju si radili ljudo koji oce da "odrade posao"

P.S. MISLIM da je ovaj link ne mogu sad da gledam da bi potvrdio.

Ja ću pogledati ovih dana, jer mi je zanimljiva tema. Da li ću "verovati" HBO produkciji? Sumnjam. Samostalnim istraživačima tek ne verujem. Profesionalno istraživačko novinarstvo mi jedino daje neku kakvu takvu dozu sigurnosti da su informacije tačne.

Nije ni bitno ko je Satoši, ne verujem da će se to ikada saznati, ako je neko uspeo da milion bitkoina ne pipne od osnivanja praktično, ta osoba je u teškom zenu i pažljivo je sve isplanirala do detalja.
Anarhista iznad svega, cela ta ekipa iz tog perioda, svi su anarhisti u suštini.
Moguće da je CIA/NSA ali ne verujem, ne vidim koja je poenta i šta je bio cilj, kod je otvoren i dostupan svima.

Dokumentarac treba pogledati bez obzira.

Anarhista iznad svega, cela ta ekipa iz tog perioda, svi su anarhisti u suštini.
Ne verujem da je anarhista u suštini, jer anarhista ne veruje u sistem, on teži da nema nikakvog poretka, već da postoji totalno bezvlašće, a BTC pretenduje da jedan sistem zameni drugim.
Pre bih tipovao na to da je u pitanju osoba (ili više njih) kojoj se smučio ovakav svetski finansijski poredak, pa je odlučio da pokuša da ga uzdrma i po mogućstvu slomi.

Odgledao do kraja, po meni je ok skroz dokumentarac, klikbejt je naslov naravno kao i tema, ali ima zanimljivih momenata generalno.
Najzanimljivije mi je bilo, tj nisam o tome razmišljao bio ranije, da čim je Satoši nestao CIA/NSA su krenuli sa poznatom tehnikom rasturanja "opozicije", podelili ostatak developera da se posvadjaju medjusobno oko veličine blocka, tzv block wars, u isto vreme napravili brdo shitcoina i promovisali ga do iznemoglosti, nakon čega su krenuli rug pullovi, scamovi itd. da bi se btc stavio u isti koš i kao eto .. bežite od tog smeća...

Sam povod zbog čega misle da je Peter Todd Satoshi je smešan, sa foruma su uzeli njegov post gde je replicirao satoshiju, kao zeznuo se pa pošto je napravio 2 naloga, dakle svoj kao peter todd a inače je kucao i kao satoshi, pa se onda zeznuo i odgovorio pod peter todd nalogom a hteo je pod satoshi nalogom, mislim glupost, ali dobro ga je izdriblao peter todd, ovo sam našao na brzaka, umro je od smeha kada ga je ovaj optužio da je satoshi

Sve mi se čini da će možda još 1X do 65k a posle naglavačke dole.

oL8WYle5

Sve mi se čini da će možda još 1X do 65k a posle naglavačke dole.

oL8WYle5
Ili gore ? ;) definitvno svi čekaju da Izrael prvo zvekne Iran, niko neće da kupuje ozbiljnije dok prvo dobro ne ljosne. zato zatišje trenutno, al cena se ipak dobro drži, pa zato tipujem dugoročno UP.

Zar se ne čeka da prođe sezona uragana u SAD?
to je zanemarljiv "event" čak i za Amere (ogromna je to država sa ogromnim resursima), u poređenju sa tim kakve posledice svetskih razmera može da izrodi direktan napad jedne nuklearne sile na drugu.
Nadam se da će razum prevladati i ograniče se opet na nešto sitnije (mada teško s obzirom kolko su agresivni), jer inače će nam najmanje biti bitna berza.

Nazad
Vrh Dno