Šta je novo?

Dijaspora shop

Žalim što nisam čitao temu ranije, rade na crno, u ovoj državi sve može, znači ne izdaju račune i valjaju polupanu robu za koju znaju da je oštećena. Meni danas stigla polupana mašina, znači sav lim pokrivljen to je negde ispalo sa kamiona ili palete a ne vidiš ništa dok ne otpakuješ. Inače ne bih ni uzimao da sam znao da su tehnomanija, njih zaobilazim već par godina u širokom luku.

Piši im na email. Moraju da ti pošalju račun, odnosno link do poreske gde je evidentiran račun. Ako neće, prijavi poreskoj...

Iako je proslo dosta vremena od otvaranja teme, Dijaspora je Tehnomanijina. WinWin, Emmi, Dijaspora = Tehnomanija i Roaming Electronics.
Skoro pa godinu dana kako Roamimg nema veze sa Tehnomanijom, Emmi-ja nema već par godina takođe. Totalno druga grupacija je na čelu brenda Tehnomanije.
Iako je proslo dosta vremena od otvaranja teme, Dijaspora je Tehnomanijina. WinWin, Emmi, Dijaspora = Tehnomanija i Roaming Electronics.
Roaming već skoro godinu dana nema nikakve veze sa Tehnomanijom, Emmi takođe već dugo nepostoji. Totalno druga grupacija je kupila brend Tehnomanija. Što se Roaminga tiče, najveći su dobavljači bele tehnike tako da ćete njihove uređaje svugde kupiti.

Poslednja izmena:
I vrlo moguće da kada je poručiš nećeš je dobiti.... Drže te na čekanju kao mene za šporet skoro 2 meseca dok ih nisam otkačio a onda se izvinjavaju...

Znaci sigurnije je za 5500dinara vise uzeti iz Tehnomanije/Winwin (to je ionako sve isti Roaming)?

Znaci sigurnije je za 5500dinara vise uzeti iz Tehnomanije/Winwin (to je ionako sve isti Roaming)?
Ако купујеш у Дијаспори, обавезно тражи фискални рачун (или било какав други), јер сами то неће да пошаљу. (Види претходне постове.)

Skoro pa godinu dana kako Roamimg nema veze sa Tehnomanijom, Emmi-ja nema već par godina takođe. Totalno druga grupacija je na čelu brenda Tehnomanije.

"Novi" vlasnici mogu biti samo Koefik ili Prointer. Obe kompanije su, ako istrazis vlasnicku strukturu, duboko povezane sa Roaming-om odnosno njegovim vlasnikom.

Roaming već skoro godinu dana nema nikakve veze sa Tehnomanijom, Emmi takođe već dugo nepostoji. Totalno druga grupacija je kupila brend Tehnomanija. Što se Roaminga tiče, najveći su dobavljači bele tehnike tako da ćete njihove uređaje svugde kupiti.

Apropo Roaming-a kao najveceg uvoznika i distributera, neupitno je jedan od najvecih (ako ne i najveci), sto je dokazao kroz prisnu saradnju sa Tehnomanijom, Emmezetom, Gigatronom i Tehnomedijom te su nagradjeni kaznom od preko 20. miliona dinara zbog namestanja cena.

Editovan post nakon sugestije moderatora.

Da li je sigurna kupovina preko Dijaspora shop?
Moram li da naznači da mi pošalju račun i da li je račun van kutije kad mi stigne porudžbina?

Pročitao sam da ne salju račun. Mozda da pročitaš opet moja pitanja jer nisam našao odgovor u predhodnim postovima.

Od ovih iskustava koja sam pročitao ja ne bih rizikovao sa njima a na tebi je da odlučiš.

Da li je sigurna kupovina preko Dijaspora shop?
Moram li da naznači da mi pošalju račun i da li je račun van kutije kad mi stigne porudžbina?
Ја нисам добио никкав рачун, ниу у кутији ни ван кутије. Ни на мејл. Апсолутно никакву потврду о куповини.
Тек након мог инсистирања послали су ми линк ка рачуну у пореској управи. Да ли је то баш мој рачун, то већ не знам.

А да би остварио право на гаранцију, мораш да имаш рачун. (Тако ми је речено код произвођача који је давалац гаранције.)

Razmišljam da ako poručim, tražim da račun bude na kutiji prilepljen inače u suprotnom neću preuzeti paket. Tako da kad stigne, odvojim račun i vidim da li je to što sam poručio pa onda platim i uzmem paket

Да поделим искуство можда некоме помогне.

Била је добра цена фрижидера па сам се размишљао и на крају наручио 😀 . Наручио 14.05 у 21х, а фрижидер стигао 16.05. Пре наручивања контактирао сам их мејлом да проверим да ли је аутлет или нов фрижидер, на шта су ми они одговорили да се ради о потпуно новом фрижидеру из магацина. И стварно, стигао фрижидер у фабричком паковању, момци унели унутра, без проблема пристали да га распакујемо и да проверимо да ли има оштећења.

Рачун су ми рекли да ћу добити на мејл, нисам га добио па ћу сада са њима да се јурим мало. На сајту стоји да је пошљика у обради иако ми је испоручена. 🙂

Đubrad su poslala peglu u otvorenoj kutiji, prašnjavu, sa iskrivljenim vrhom.
Ja sam budala što sam im dao šansu, sad me čeka patnja oko povrata.

Narucio neku kantu za otpatke preko dijaspora shop nema ni kante niti odgovaraju na mejl ovi iz tehnomanije a naveo sam im broj porudzbine , niti mi je stigla potvrda na mejl da sam narucio kao sto vecina onlajn prodavnica posalje.

Nisam budala temu ima bolju podrsku od tehnomanija , sprdacina od firme a ovaj dijaspora shop im je neki outlet ko zna sta ci mi poslati ako uopste stigne.

Definitivno su najgori po tom pitanju... Meni su držali šporet mesecima u porudžbini, naravno nisam ih čekao...

Vidim dijaspora shop ima i bezobrazni shop dodatak kod njih , vala dok stigne ima da zagori ko kupuje preko njih.

Koje im je uobičajeno vreme isporuke telefona?
Narucio za "crni petak" po mnooooogo dobrim popustima telefon, cena trun veća nego kod prerpodavaca na KP (onda znate da je maximalno dobra cena) i telefon ne dolazi vec 10 dana.
Sutra, ponedeljak, je 11. dan...
Telefon nisam platio online, iskoristio sam opciju plaćanja pouzećem.
Dal će stići il da se "oprostim" od inače vrlo skupog telefona po "bagatelnoj" ceni?

U temi o telefonima, o tom "mom" telefonu kazu ljudi da im je stizao brzo i sve sa racunom fiskalnim od Tehnomanije.
Mog Sime još nema. 😥

Moj zet letos uzimao preko njih Honor 400 pro, za račun ne znam, znam da je zvao više puta i čekao jedno dve nedelje.

Ja mislim da ce oni mene zavrnuti za telefon...

Na moj upit emailom šta je sa isporukom, kad dolazi, dal dolazi, dobio sa ovakav odgovor:
"Poštovani,
Prevashodno želimo da Vam se zahvalimo na ukazanom poverenju odabirom naše kompanije za mesto Vaše kupovine.
Na osnovu izvršene provere želim da Vas obavestim da uređaj više nije na stanju, budući da su sve zalihe rasprodate usled velikog interesovanja stoga je Vaša porudžbina stornirana.
Kada je internet prodaja u pitanju, više kupaca može poručivati istovremeno proizvod sa istom šifrom, pri čemu zalihe nisu neograničene.
U trenutku kreiranja Vaše porudžbine uređaja je bilo na stanju, međutim poruždbine se obrađuju, odnosno potvrđuju prema hronološkom redu pristizanja, odnosno kreiranja porudžbina od strane kupaca.
Kako bismo sprečili slične ishode u budućnosti, predlažem da ovim putem proverimo raspoloživost i kreiramo porudžbinu jer se podaci ovim putem unose direktno u sistem.
Imajući to u vidu, u prilogu Vam šaljem link ka celokupnoj ponudi istovetnih uređaja:https://tinyurl.com/22an6d7b
Ukoliko Vam neka alternativa odgovara, budite slobodni, prosledite mi uređaj kako bih proverila dostupnost za Vas.
Srdačan pozdrav,"

Sta su oni meni ovo napisali, sta ovo znači?

Naravno da sam im poslao i odgovor na njiho odgovor ali bojim se da nece biti nista od telefona.
S25 ultra 512GB po ceni od 930€ virtuelan...

Mada lazu u emailu, pokusavao sam uzeti crni i nisam mogao ostvariti na sajtu porudzbinu nikako, ni placajuci karticom ni placajuci pouzecem.
Nazovem podrsku, gospodja jedna isproveravala i rekla porbajte vi neki drugi, druge boje, crnih nema na stanju, samojedan koji je verovatno rezervisan, sistem vidi stanje i ne odobrava kupovinu.
Kreiram novu porudzbinu na sivi sa placanjem pouzecem i odma prihvati porudzbinu.
ZNaci da sistem Dijasporae vidi stanje ali ovi hoce da me zavrsnu, mnogo im je popusta uslo u cenu, preniska im je ova cena od 109.000din a mogao sam uzeti telefon da nije bilo popusta u dijaspori (5% niza cena same Dijaspore i jos 10% na "crnicetvrtak" kod Tehnomanije koji vazi i za Dijasporu) po ceni od 126.000.
Cene u Dijaspori sada 56.000din visa od ove po kojoj sam narucio, a u Tehnomaniji još viša 15-20kdin.
Koji ološ.

Pomaže li ovde neka inspakcija (koja), neko udruzenje za zastitu potrošača (koje, koja), da li bi ovde neka tuzba imala izgleda da prodje jer sam dobio potvrdu o porudzbini, sve sa brojem...?

Ne pomaže voda, majko, sa korita Ivanova Ni ljekari, ni travari.

ukratko: ne možeš im ništa, jednostavno se ne petljaj sa firmama tehnomanija, winwin, dijaspora, to je najbolje rešenje.

Stidljivo se javljam da će izgleda ipak doći telefon.
Da ne ureknem, pa da mi pošalju pokvaren, otvoren, outlet po bilo kom osnovu, kuc kuc kuc o drvo (triput)... 🙂
Detaljan izveštaj kad stigne. 😉

Telefon stigao.
Porucen i porudzbina prihvacena 27.11.2025. (crni cetvrtak), telefon spakovan i predat za isporuku 13.12.2025.
Mislim da je jedini razlog sto mi je stigao telefon taj jer su u medjuvremenu u Tehnomaniji samim time i u Dijaspori dobili jos telefona od Samsunga sa popustom, cak vecim jos malo od onog za crne cetvrtke i petkove i postpetkove. Bio je 30e jeftiniji (900e) prekljuce telefon nego sto sam ga ja platio (930e).
Verovatno Samsung hoce da se oslobodi viskova pre dolaska novih telefona iz porodice S26 ...
Verujem da sam platio online karticom da bi telefon mnogo ranije bio isporucen a prvobitna porudzbina ne bi bila obustavljena.
Nisu nikakav racun dostavili uz telefon, na email trazio da mi poslaju racun(e) (za online trgovinu i fiskalni) pa su mi isti dan dostavili nesto sto bi moglo biti neka vrsta racuna za online trgovinu sa QR kodom koji kad se skenira kaze da je racun ok.

Naravno pisao sam oštro (pristojno) i ljutito (umereno) pismo (email) prodaji (dijaspora-tehnomanija) u kome sam trazio da kako god isporuce telefon i pomenuo inspekciju trzisnu, udruzenja za zastitu potrosaca i na kraju ako bude moralo, advokata i tuzbu...

Mislim da je samo nova tura telefon sa popustom pomogla.

pssst, telefon je odlican. 😉

Nazad
Vrh Dno