Veštački razvukao gameplay ?
Gameplay razvlačimo sami kako nam volja. Nekome ok kad ubije bosa na normal neko hoće da ga ubije iz 3 udarca na najteže.
Bitna je razlika kakav progres pravi to razvlačenje gameplay-a, da li 100 puta čistiš istu tamnicu i ne dropuje ti ništa (D2) ili dok radiš raidove dropuju ti materijali i ako ti na kraju ne dropuje item koji ti treba možeš da ga craftuješ (Guild Wars 2).
Najgora stvar kako da veštački razvuku gameplay je da svi itemi budu soulbounde odmah, ok je tipa kao u New World ako ne upotrebiš neki item možeš da ga prodaš ili tipa da može jednom ili 2 puta da se proda item, i ok je da quest reward itemi ne mogu da se trguju. Ali trulo mi je u ARPG gde RNG igra važnu ulogu da sve bude soulbound (account bound).
U D3 RoS ubacili vremenski soulbound kako mi se čini što je opet trulo, jer moraš da igraš u grupi i da trguješ tada ako nekome nešto dropuje ili sve sam moraš da dropuješ.
Ovaj sistem jedino spašava da sve onda možeš i da craftuješ, pa neka su i crafting materijali untradeable.
Iskreno nemam iskustva u klasičnom MMO-u, osim protraćenih 40€ i sto sati u New World i skoro 300 sati u Lost Ark.
Obe igre imaju prednosti i mane. I da u core-u MMO je zilion sati grinda za materijale, XP nekog skilla i sve na kraju da bi dobio određeni item da bi ti lik bio jači i brže lakše ubijao bosa ili u PvP (ako PvE itemi svi mogu u PvP, u Lost Ark nije taj fazon jer je igra heavy Pay2LessGrind).
Ako ćemo tako i Diablo 2 je težak grind samo u drugom formatu, hoćeš Enigmu ili Inifinity lepo sedi i radi stotinak ako ne i hiljade runova da bi ti dropale rune. Ali bar ima fora da ako ti usput dropaju itemi dobri koji ti ne trebaju pa možeš lepo da trguješ za rune.
Hoćeš lik da ti bude jak za PvP e farma ili kupuj one fensi charmove za dmg. koje niko ne konta da vrede