Šta je novo?

Diablo IV

Xbox će moći sigurno. Nisam siguran za PS.
During the game's gameplay deep dive at the 2022 Xbox & Bethesda Games Showcase, Blizzard explained that PC and Xbox players will be able to slay demons together — or go head to head in PvP

Ja ću kupiti siguno ali preorder ne dolazi u obzir. D3 sam kupio Collectors edition ali sam opasno skeptičan prema ovom novom Blizzardu.

"Will Diablo 4 have cross-platform play?
The good news is that players on Microsoft platforms will be able to play together. During the game’s gameplay deep dive at the 2022 Xbox & Bethesda Games Showcase, Blizzard explained that PC and Xbox players will be able to slay demons together — or go head to head in PvP."

Nema vise regiona, sada ce svi biti na jednom serveru i moci ce da se igra izmedju svih konzola i racunara.
Ok, ubedio si me , uzeh i ja ultimate 😂
Nasao sam nekog lika na redditu koji valjda kupuje igre sa WoW zlatom i giftuje, pa me ultimate verzija izasla 80$ preko njega, tj. oko 75e.
Jel mozes da pitas tog lika koliko izadje standard verzija, ako moze da uzme? Hvala

Da li igra dolazi na Game Pass budući da Microsoft kupuje Activision Blizzard?
Znam da ih je Sony tužio ali još nemamo neki epilog.

Ne, nema ni teoretske sanse da ovo dodje na Game Pass.
Mozda za jedno 2-3 godine od izlaska, mada i to je pitanje..
Jel mozes da pitas tog lika koliko izadje standard verzija, ako moze da uzme? Hvala

Pitao, kaze da je potrosio ceo balance koji je skupio.
Ali pretrazi malo ovaj subreddit, naci ces jos likova da prodaju, samo gledaj nekoga ko ima dosta pozitivnih komentara i potvrdjenih trejdova :

Poslednja izmena:
Interesantno je da konzolaške verzije imaju full support za miš+tast. Sličan fazon kao u D2R što ima na PC kad se prikači kontroler dobije se feel kao na konzoli, sve promeni.

322372321_594442525776390_4165678513854639866_n.jpg

Burger King u Japanu. Marketing mašinerija ne odmara.

keiwmqp481ba1.jpg

Nista cudno posto su im oni glavno trziste i ocekuju da ce najvise gejmera da bude bas iz Japana i drugih aziskih zemalja.

Nista cudno posto su im oni glavno trziste i ocekuju da ce najvise gejmera da bude bas iz Japana i drugih aziskih zemalja.
Nisam siguran za Japan. Oni su univerzum za sebe. Mislim da baš tamo i guraju reklame da bi ser probili jerr Diablo nije toliko popularan u Japanu.

Mozda ali azijati obozavaju Diablo igre i nema sumnje da se nece igrati.

Nego mi je cudno sto nema nekih novih video snimaka ili da dozvole beta testerima da postavljaju svoje snimke sto su igrali.

Closed beta test je završen. Što su leakovali klipovi leakovali su. Ima na redditu brdo high res screenshtova uglavnom na ruskom jeziku. Klipovi su svi sa watermark buildom.

U Kini je mega popularan, kako samo grindaju ovaj D2R to nije realno. Mislimda zbog njih najviše ograničavaju trading jer takvi sajtovi bi nicali kao pečurke posle kiše kad se igra pojavi.

Meni gluplje što nema neko Blizzard gameplay klipa makar teaser na gameplay. Očekujem da krenu negde od februara jer tu bi se već znalo kad će open beza za preordere.

Pa ne znam jel se secas ali zasto je aukciska kuca u D3 zatvorena, pa zbog kineskih botova koji su bili podeseni da tako igraju i skupljaju legendarne iteme i da ih sami kace na market da se prodaju ako su valjali nesto.

Video sam jedan video gde su neki likovi imali zakupljen hangar sa racunarima i na svakom se vrteo d3 i bot ukljucen. Kinezi su tada dok to nije bilo ugaseno ogromne pare zaradili.

Mislim da nije losa odluka sto nece biti set itema (bar na pocetku kad izadje igra). U D3 se previse sve vrtelo oko setova.

Veceras u 19 casova po nasem vremenu ce da pricaju za Diablo 4, a sta to ce da cujemo a mozda i prikazu neki novi gameplay i mozda kazu kada ce bude open beta?

Screenshot (92).png

Ništa novo sem najave bete

FpRLUJ9WcAAi0uU.jpg

dovoljno :)

28.02. će biti novi developer talk.

Nadam se da će nešto novo od sistema u igri pokazati, jer do sada uglavnom su vrteli jednu te istu priču.

28.02. će biti novi developer talk.

Nadam se da će nešto novo od sistema u igri pokazati, jer do sada uglavnom su vrteli jednu te istu priču.
To im je prilika da pokažu nešto malo dublje. Ipak je mesec dana do otvorene bete. Za sada dosta potenciraju izgled likova što znači da će da guraju kozmetiku samo tako. Mene iskerno interesuje šta je "ispod haube". Ako je D3 na steroidima onda su džabe krečili.

Cosmetics će da guraju maksimalno, predpostavljam da sve od alt izgleda unique itema, raznih krila, 100% će biit i alternative efekti za spellove do kozmetike za konja (mount), avatara i 300 čuda.

Meni je to OK tj. neće mi smetati sve dok nema neku gameplay prednost u vidu P2W ili Pay4Convenience (mada pre-order je već ovo drugo jer kreće se ranije).

Igra će biti ogromna, developement i infrastrutura takve igre košta nezamislive pare (D2 u 2000 danas bi bila kao neka indie igra). Ovo će u momentu krenuti da igra par miliona igrača. I tome public open beta će služiti da se iztestira server infrastruktura - nadamo se.

A što se tiče dubine igre, spomenuo je glavni dev nekih 30+ sati samo mainstory što je OK pitanje kako izveden.
Ostaje da vidimo da nisu zasrali naraciju, world building i mini questove i ceo taj vibe koji čekamo od izlasaka D2.
Jer D3 je meh što se tiče priče i atmosfere naspram D2. (I ako D2 je mnogo manji po tom pitanju ali x100 puta bolje izveden).
Realno ovo je hack&slash ARPG, ali biće ljudi koji će uzeti osnovnu verziju samo da iskuse priču.

Ovaj openinig in-engine cinematics koji su izbacili je cool što će se baš lepo videti lik kojeg ste napravili a i kasnije sa armorom kako se bude budžio. A ne kao u CP2077, tamo nebitno kako izgleda vaš lik jer tokom igre vidite samo ruke i šarene nokte, eventulano kad se pogledate u ogledalo (ili iz 3. lica dok vozite motor).

Vidi se baš da idu agresivno na fazon mračno, krvavo, sivilo i taj neki gotic-dePra look.
Samo me brine što odmah u openingu kreću sa jump scares vizijama.
Nadam se da neće im to biti glavni adut jer to će samo decu da plaši a meni je to kliše i baš jadno, posebno u novim horor filmovima kad to previše forsiraju (odmah znaš da je smeće film).

Glasovna gluma mi se čini da obećava, bar što sam čuo iz open cinematica.

Pa posle fijaska sa sarenilom u D3 nikako im ne pada na pamet da ponove tu pricu, verujem da su dobili tone i tone poruka da rese to sarenilo u D3. I ono je stvarno smesno, pogotovo kada vidis na mapi na stotine mobova pa 4 lika koja rade rift i onda dodje do tolikog prepterecenja da sve zapuca na nekoliko sekundi pa cak i minut.

To mi je bas bila najveca mana u igri sto do dana danasnjeg nisu ubacili neki mod koji bi igru napravo malo mracnijom.

Nadam se da ce ostaviti izbor da moze da se ukljuci ili iskljuci da vidis tudja krila i te ostale drangulije koje se budu dodatno dokupljivale.

Jos igru nisam uzeo ali sam 99% sigurna da uzimam samo osnovnu verziju, delux ili ulitimate me ne zanima.

Ja uzima ultimate hoću da probam betu kako valja. Ali ako budem video da su odmah krenuli igru da upropšćavaju ima da bude najglasniji pljuvač blizzarda tj. šta je ostalo od njega :LOL:.

Bolje da uzmem na drugom nalogu da mogu da ga prodam na vreme i negledam.
Mada sad u beti neće se videti end-game tako da džaba, moraću da uložim vreme u finalnu verziju da i to vidim.

Ovaj openinig in-engine cinematics koji su izbacili je cool što će se baš lepo videti lik kojeg ste napravili a i kasnije sa armorom kako se bude budžio. A ne kao u CP2077, tamo nebitno kako izgleda vaš lik jer tokom igre vidite samo ruke i šarene nokte, eventulano kad se pogledate u ogledalo (ili iz 3. lica dok vozite motor).
Nije ti neko poređenje. Igre se razlikuju totalno. Jedna je izometrija, druga iz pogleda fps-a. Najmanji problem Cyberpunka jeste izvedba u prvom licu.

i ovako official :)

Nije ti neko poređenje. Igre se razlikuju totalno. Jedna je izometrija, druga iz pogleda fps-a. Najmanji problem Cyberpunka jeste izvedba u prvom licu.
Nije neko, ali dobro objasnio. :)
Poenta je da izgled lika kojeg osmisliš da ga vidiš u ključnim momentima igre (cutscene) a ne samo kad uključiš photo mode ili zumiraš kameru.

Meni se baš svidelo u 2018 E3 CP2077 gameplayu kad su prikazali te povremene cutscene gde se vidi igrač (mada prikazali samo jednu) a na kraju izbacili to, pa ispadne da tokom igre izgled lika je skoro pa nebitan jer moraš svesno da uradiš nešto da bi ga zagledao.
Tako da jedno je iskorišćena mogućnost nečega na kreativan način ili samo eto i druge AAA igre imaju to moramo i mi, videćemo kako će to da ispadne u D4.

Retko ruzan in-game cinematic. Ovo kao da je sklepano na brzinu, i da dolazi iz 2012. godine, ni nalik na Blizz cinematics.
Možda su držali grafiku na low pošto je in-game xD
Šta bi ti hteo one njihove nabudžene cinematike i još da se vidi tvoj custom lik sa sve sa bradom kako leprša na povetarcu i zelenom kosom xD.

Pogledaj samo poslednji WoW kakve ima te in-game cinematics to tek izgleda još starije kao iz 2006-te.

Nazad
Vrh Dno