Šta je novo?

Diablo 3

@zli bokser
za tu jeftiniju varinatu-kako bi se uklapao neki dobar dex skorn sa LoH(sa preko 1000LoH)?
ovo je vise pitanje-predlog nego cisto predlog...posto prilicno dobar skorn bi mogao da nadjes za tipa 50mil (ili manje).

Poslednja izmena:
Samo monk sa skorn mi nejde u glavu, ok moze ali monk je ipak za dva orzuija i to brza, na jednom neka ima loh a na drugome life steal i podobavezno socet na oba. Ja sam za tu varijantu vise, mada moze skorn samo mi je monk u tom slucaju spor i nema onu agilnost koju bi trebao da ima. Tako da bolje tih 50 mil sto mu predlazes da da na jedno orzuije da potrosi na dva koja ce mu sluziti i sa kojima ce biti nezaustavljiv jer ipak za 25 mil po jednom oruziju to vec nije malo golda pa samim time i moze da nadje nesto da kupi za 25 mil po jednom oruziju.

Skorn sa LOH je glupost, bolje bi prosao sa life stealom na njemu...

Nema leba od Skorna, cisto bacanje para osim za Rend Barba i Beam Wiza.

Što se tiče LoH vs LS za Monka - testirao sam i radio kalkulacije sa sledećim zaključkom: za Monka koji koristi FoT:TC (dakle svi :) ), ima 40% CritCh, 100k DPS unbuffed i 2 aps, 1000 LoH vredi otprilike koliko i 3.8% LS, s tim da LS počinje u potpunosti da radi kasnije, tek kada imaš puna 3 stacka SW i napraviš gomilu ciklona. Odnos se malo menja u korist LS jedino kada si okružen sa 4+ mobova, ali ti onda i najmanje treba, realno.

Skorn (i generalno 2-handed oruzja) ide sa Life steal a ne sa LOH.
Nije bacanje para, naprotiv. Skillovi na koji ne utice attack speed kao sto su Furious charge i Ancient spear rade odlicno sa Skornom.
A o Hammer of the Ancients da ne pricam. Ja sa 130K dps, sa hamer-om dok sam u Berzerkeru pravim po 2 miliona iz udarca, plus sto kacim vise njih. Kad zakacim barem dvojicu sa 6% life steal-a popunim ceo helth. Osim sto je daleko jeftiniji od 2 dobra 1-hand oruzja, jos jedna dobra stvar je ta sto kad nabudzis dps na ~200K, uopste ne treba da juris ni LOH ni life steal na opremi, dovoljno je da stavis pasivni Bloodthirst i gotovo.
Ja ne znam za build kojim mozes brze da ubijes elite nego Skorn + hammer of the ancients.
Za Rend Skorn i nije najoptimalniji, zato sto Rend ide na cist dmg, crit ne utice na njega, a Skorn daje mnogo na crit dmg. Bolje je juriti nesto sa vecim dps-om i str.

Što se tiče Skorna, jako je dobar (čak i neophodan) za neke buildove WD-a, čak i sa LoH. Dobri LS Skornovi su preskupi.

Rend crittuje to je cela poenta :p.

A sto se tice WDa, to nisam znao, ne razumem se mnogo u Doctora, ali sam pretpostavio da se koristi nesto drugo korisnije. Ako je tako kako ti kazes onda ok :).

Skorn za monka je losa ideja. Monk treba da ima sto veci AS

Poenta je da je reflect damage iznad mp5 prevelik i ogranicava mogucnost buildova drasticno, jer samo LS tu dolazi u obzir, a ta su oruzja preskupa. Loh ne pomaze vise kad imas iznad 100k dps.
Mislim da bi morali to da nerfuju, jer nije fer prema mele klasama. Dzaba sto imas velik armor, all rez, hp i dps 150k svejedno umires.

ok.hm,premda da oko 2k LoH nije dovoljno - deluje mi malo cudno.Ipak je to mnogo LoH...ali nisam igrao monka pa ne znam

Naravno da je dovoljno. Ali sa 2k loh mozes imati 50-60k dps zbog skupe opreme. A sta da radis s tim na vecim mp lvl!? LS je jos skuplji i trebas imati 4-5% da bi radio posao.

Ne pricam ovde o igracima koji imaju 500-1000m budzete i kojima ovo verovatno nije problem. Ali za veliku vecinu ostalih je to zid. I tu najvise mislim na monka, jer barb ima druge opcije kako da prezivi.
Zato su svi high dps monkovi (120k+) primorani da farmaju nize mp levele.

Poslednja izmena:
Kazes da je Skorn za monka losa ideja :D? Osim ako nije ovakav, 5.2% Life steal.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Cryptozombol-2216/hero/100875

Mada jeste ako nemas dovoljno Attack Speed bonusa na opremi a ovaj lik ih ima dosta, tako da njemu extra pasuje Skorn. Mada mislim da ima frku kad nalete neke elite sa Extra Health, Reflect, i recimo Plague ili Molten.

Gde nadje ovu zver :) Kontam da s kesom nista nije problem sklopiti.

AS ti treba za generaciju spirita, LOH i crit udarce. Sa malim AS ovo sve gubi smisao kod monka

^^ Kao i u stvarno zivotu tako i u D3 kesh je najveci problem, mada isto i inflacija :d
Evo recimo ja offhand hocu da zamenim za neki bez Loh, i sa sto vise CHD i DEX ,ali nema nista konkretno ispod 100m, tako da back to farm.

poslao mi link @thepace

Poslednja izmena:
^^ Pa imas solidnih maceva sa 800-850 dps, 250 DEX, 80-90% CHD i socketom do 10m. I das jos 3m za perfect star i dobices oko 10k dmg za pocetak

Poslednja izmena:
Kazes da je Skorn za monka losa ideja :D? Osim ako nije ovakav, 5.2% Life steal.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Cryptozombol-2216/hero/100875

Mada jeste ako nemas dovoljno Attack Speed bonusa na opremi a ovaj lik ih ima dosta, tako da njemu extra pasuje Skorn. Mada mislim da ima frku kad nalete neke elite sa Extra Health, Reflect, i recimo Plague ili Molten.

Pa da, još mu Lacuni i Mempo fale da udara sa Skornom ko na struji. :)

Inače, Skorn je dobar i za Tempest Rush build za famanje XP-a na A3 MP0, pošto TR sisa spirit samo tako na većim APS. Ja sam kupio neki jeftini (3-4M) i sada radim alk run za 10-12 minuta i dobijam 9-12M exp. Skoro konstantan 59% movespeed. To mi je super varijanta kada nemam puno vremena da igram. :)

Pozdrav svima.
Pratim forum vec neko vreme i po nekad se igram sa par vas, a nikako da vam se prikljucim ovde.
Nemam nesto puno vremena sada, tako da se kuckamo kasnije. Vidim da se dosta diskutuje u zadnje vreme o klasi sa kojom ja igram (monk), tako da bih voleo da pomognem svima koji pocinju da igraju sa monkom ili vec igraju a treba im pomoc.

Sto se tice ubijanja bossova za delove za key, uglavnom sam uvek za kada sam online.
Mozete slobodno da me dodate: Sen5ei#1461

Pozz, pa se kuckamo....

Poslednja izmena:
^^ Kao i u stvarno zivotu tako i u D3 kesh je najveci problem, mada isto i inflacija :d
Evo recimo ja offhand hocu da zamenim za neki bez Loh, i sa sto vise CHD i DEX ,ali nema nista konkretno ispod 100m, tako da back to farm.

poslao mi link @thepace

to mi je ortak sa friend liste.

skorn je koristan ako se upakuje oprema

inace tip ciji je profil linkovan ima nenormalan efektivan dps mnogo veci nego sto pise na profilu zokocx moze da objasni izbor skilova za one koji se ne razumeju

sto se tice reflecta mora da se ima jaci defence pa reflect nije problem ( resistance, loh, ls )

i da dodam pre mp patcha sam igrao sa njim coop , nije imao frku ni sa jednom elitom , cak u coop sa 3 igraca sve sredjuje sam, jedino sto je smanjio igranje od kad je paragon 100

Poslednja izmena:
lako je kad ti oprema koju imas i nema cenu na AH jer takvih itema i nema na AH :)

Kad bi bila takva oprema na AH to bi bio znak da su svi SKORO maximalno opremljeni tj. igri bi bio kraj.

malo sam racunao kolko ovaj monk ima DPS, uglavnom stalno ima oko 300k, i na 3sec skoro 400k, critovi su mu preko milion.

udari sa Deadly Reach (2. spirit gen.) 3 puta i od rune dobije 18% damage na sve napade za 30sec, i isto tako odmah jos 8% damage za 3sec od Combination Strike pasivne, dalje nastavi da udara sa WotHF (1. spirit gen.) isto dobije odmah jos 8% od pasivne na 3sec, i kad crita od rune na WotHF dobije 5% AS (i MS) i to max 3 stacka sto je jos DPS sa 15% AS, koji se stalno obnavljaju tako da garant je oko 300k DPS, jer progresivno samo bez ovog buffa ima jedno 260k DPS.
Još kad aktivira Blinding Flash dobija na 3sec 30% DPS, i tako mlati sa skoro 400k DPS.

Kad baci mantru sa Overawe, svi primaju +24% veci dmg., i jos kad nekome baci Palm +12% dmg.
Build ima sve offanzivne skillove, jedino Blinding Flash moze da ga izvuce, a 2 pasivne su mu defanzivne.

Mislim da bi i WD mogao ponosno da nosi taj Skorn.

Nazad
Vrh Dno