Šta je novo?

Deus Ex: Human Revolution

ahahaha ubijate me vas dvojica. Zreli ljudi cvrsto formiranih misljenja, pokusavaju jedan drugog da ubede u suprotno. Cista politicko-isprazna polemika monoloskog karaktera. Mada bi, priznajem, voleo da vas vidim zajedno u nekom suvival-horror reality show-u.:D
Totalno pogrešno shvataš, makar kada se o ovoj strani radi. Meni apsolutno ne pada na pamet da pokušam da njega uverim u bilo šta. Pišem to što pišem jer sve ovo i drugi čitaju, pa da se ne primaju na stavove onih koji prave mnogo šuma i luče pljuvačku na sve strane, i gde treba i gde ne treba. Neka pročitaju pa neka prosude. Tome forum i služi, a ne da ja pokušam da nekoga lično uverim u ispravnost svojih stavova. Zabole me za to.

Deus Ex 3 Is First 'Product of Joint Effort Between Square Enix and Eidos'

Final Fantasy developer Square Enix will be creating the cinematics for Eidos Montreal's Deus Ex 3, studio general manager Stephane D'Astous has told Edge.

"The people in Tokyo are just so glad to work on it," said D'Astous. "This is the first project for them that's a non-Final Fantasy title--they even want to work on Thief 4 too."

The Japanese publisher and developer purchased Eidos earlier this year after the Tomb Raider developer and Deus Ex publisher struggled and courted buyout bids.

The cyberpunk prequel was originally scheduled for release in late 2009--a date clearly no longer happening--with PC the only confirmed platform. It's unknown when Eidos' first entry in the hallowed Ion Storm-created shooter RPG series is now due to arrive.

Lead designer Jean-Francois Dugas simultaneously raised fan hopes and crushed their dreams in 2008 by saying Deus Ex 3 may not hit consoles due to its complexity--sequel Invisible War was often criticised as 'consolised'--while commenting that Ion Storm's original was "kind of slow" and had too few "exciting, memorable moments."

Deus Ex 3 PC-Only?

Evo još lepih vesti.

It seems that bit-tech.net has word that Deus Ex 3 might be a PC exclusive.
"It has been confirmed that the game is a cyberpunk prequel to the first game though and that it won't be getting a console release due to the complexity of the game," says the report. Still, the story doesn't list any sources for the nfo.
Eidos Montreal did mention recently that Deus Ex 3 will be more like the original, although this may not necessarily mean it could be a PC exclusive.

Iako od ovoga naravno neće biti ništa, zanimljivo je da neko ipak razmišlja u tom pravcu.

Meni je dovoljno da procitam ovo i odmah mi je jasno koliko je sati:

Lead designer Jean-Francois Dugas simultaneously raised fan hopes and crushed their dreams in 2008 by saying Deus Ex 3 may not hit consoles due to its complexity--sequel Invisible War was often criticised as 'consolised'--while commenting that Ion Storm's original was "kind of slow" and had too few "exciting, memorable moments."

Ovaj covek jednostavno ne zna o cemu prica, koristi izraze koje je cuo od drugih a zapravo ne zna sta znace. Naravno da postoji jednostavno objasnjenje zasto je on takav.

Ljudi kao Warren Spector i uopste ceo Looking Glass tim su bili entuzijasti koji su mogli vise da zaradjuju radeci u banci ali su izabrali da budu pioniri industrije u usponu. Ovaj lik je neki momak sto je na koledzu izabrao za major Art & Design jer mu je to delovalo cool i trazeci posao zavrsio u Eidosu (iako je ista verovatnoca bila da radi na bilo kom drugom mestu), njemu je omiljena igra Zelda sa N64, Deus Ex verovatno ne bi nikada igrao da mu to nije o opisu posla (da vidi kakva je to igra ciji nastavak pravi) i posle pola sata igre je zakljucio da igra nije cool kao Modern Warfare 2 i Halo 3 vec je "kind of slow" i nije narocito uzbudljiva.

Iz istog razloga kvalitetne i inovativne igre u buducnosti mozemo ocekivati iskljucivo od Nemaca, Ukrajinaca, Rusa i ostalih brace Slovena. Kod njih se sada desava ono sto se u USA desavalo krajem 90-tih tj. pocetnici su sazreli ali nisu jos izgubili entuzijazam. Na zapadu su video igre postale deo mejnstrima i rad u industriji je postao posao kao i svaki drugi. Cak i mesar moze da zavrsi na modelovanju novog J.C. Dentona uz zavrsen odgovarajuci kurs...

Sta se lozite. :d
Deus Ex 3 not exclusive to PC after all?
A spokesperson for Eidos Montreal has dismissed talk that the third Deus Ex game will be exclusive to PC.

The rumours began after a story on Bit-Tech stated, "[Deus Ex 3] won't be getting a console release due to the complexity of the game."

However Eidos man Rene, writing on the company's forum, stated, "Only the PC version has been announced so far... I dunno where that website is getting its info from!"

The Bit-Tech story has since been changed to read, "Eidos has previously hinted that it might not be getting a console release."

So, er, only the PC game is official, but it's probably coming to consoles too. Or not. Yep, slow news day. Might as well watch the trailer.

Deus Ex 3 will be the subject of an entire Games Developer Conference 2010 lecture this March.

Eidos Montreal's art director Jonathan Jacques-Belletete will blabber on about "The Successes and Failures of Creating a Near-Future Cyberpunk Setting with a Renaissance Twist in Deus Ex 3."

He'll pay particular attention to the "Cyber Renaissance" look that is "infused across fashion, characters, environments and story", wrote the GDC website.

Deus Ex 3 will be at the show, then, and possibly viewable. And we'll also be at the show. Let's hope those two elements collide. Deus Ex 3 is in development for PC, PS3 and Xbox 360.

zamalo da kupim i PC... ;) mada mozda i bude nekih iznenadjenja :D

Jedina nada za PC verziju je sto je UBISOFT izdaje. Mada i oni su nagovestili da ce se od sada fokusirati vise na nextgen konzole.

A jel ima uopste neka najava kada bi trebalo da bude gotova ?

Jedina nada za PC verziju je sto je UBISOFT izdaje. Mada i oni su nagovestili da ce se od sada fokusirati vise na nextgen konzole.

Otkud ti da DE3 izdaje Ubisoft :trust:

Izdaje Eidos, ona manja krš kompanija :D

Ja ne znam sta vi teski fanatici Deus Ex serijala (ili bolje da kazem: samo jednog dela) ocekujete ali ... mislim da ovde nece biti ni D od DE :)

zbog cega je uopste bitno ko ga izdaje ? koje su to Ubi soft igre ultra kvalitetne u poslednje vreme? ja poslednje kvalitetno sto pamtim iz UbiSofta je "Fred".

To je tvoje mishljenje. Ima ljudi koji misle drugachije, kojima je Ubi vrh izdavach. Ali i dalje ne kapiram otkud vam Ubi, jel to neko objavio da igru koju razvija Eidos izdaje Ubi? (shto bi bilo jako neobichno).

Slazem se sa kutijom, ovo ce najverovatnije biti slab naslov. Ako uspeju da prenesu makar delic kvaliteta koji je imao prvi Deus Ex onda ce u potpunosti prevazici moja ochekivanja.

stvarno sam pitao sta se to smatra za UbiSoft kvalitetne naslove. Fred je igra iz neke 1991. za Atari i Amigu. Posle toga sam i prestao da pratim izdavacke kuce i timove jer se sve izmesalo... tako da ne vidim zasto bi izdavac nekog naslova bio garancija za bilo sta. (npr. gledam sad Alien vs Predator (zbog ove igre sam kupio i Atari Jaguar i prvi PC 1999.), kazu da na ovom najnovijem delu rade ponovo ljudi iz Rebelliona ali sad je npr. glavni project design leader lik koji je u prvom delu bio 3 covek na audio efektima... :D ali ***, ipak ga radi Rebellion)

a sto se tice DeusExa, zar ga nije napravio ION STORM?
znam da su se npr. 100% isti audio semplovi koristili i u DeusExu i u System Shock 2 i u Thieves. a sve tri igre su fenomenalne!

a sto se tice DeusExa, zar ga nije napravio ION STORM?
znam da su se npr. 100% isti audio semplovi koristili i u DeusExu i u System Shock 2 i u Thieves. a sve tri igre su fenomenalne!

Looking Glass Studios, firma koja je propala zahvaljujući mizernoj prodaji svojih fantastičnih igara. I posle se ljudi pitaju zašto danas niko neće da pravi System nego Bio šok, gde se dedoše igre kao što je Battlezone, ili zašto naslednik Deus Ex-a ne postoji. "Inteligentni igrači prepoznaju kome dati podršku..."

Looking Glass je propao jer su video igre postale krupan biznis gde ima mesta samo za krupne igrače. Nisu oni jedini koji su propali zbog toga i nije tačno da se ne može živeti od 200k prodatih kopija. Krivi su giganti koji dave male firme, zapravo kriv je sistem koj to dozvoljava (svi znamo kako se taj sistem naziva).

Od 200k se verovatno može živeti. Od 30-40k ipak ne može. To što se posle u okvirima Value edicija proda još 160-170k naknadno za po 3-5 evra kreatorima ne znači ništa, jer su prava na Value izdanja ionako daju za malu, fiksnu naknadu onima koji imaju široke distributivne mreže. Najbitnije je koliko se igara proda u startu, "u cugu", u prvih par meseci. Koliko se sećam, Battlezone je prodat u 40k, System Shock u 90k, Deus Ex u oko 50k, Thief-ovi su isto bili slabo prodavani. Može biti da cifre nisu baš egzaktno precizne jer ih pišem po sećanju, ali to je otprilike taj red veličine.

Da su prodavane u 200+ hiljada kopija, to bi bila druga priča.

Nisam imao pojma da je ovaj projekat jos u zivotu!

Na ovo sam nabasao recimo jako davno: Deus Ex 3 - concept art

Looking Glass Studios, firma koja je propala zahvaljujući mizernoj prodaji svojih fantastičnih igara. I posle se ljudi pitaju zašto danas niko neće da pravi System nego Bio šok, gde se dedoše igre kao što je Battlezone, ili zašto naslednik Deus Ex-a ne postoji. "Inteligentni igrači prepoznaju kome dati podršku..."

jeste, Looking Glass Studio. to, pored Civilizacije (AlphaCentauri pre), je jedino sto sam sa pravim uzivanjem igrao na PCu. (+, mozda, onako izdaleka, i prvi AvP moze da se svrsta u istu grupu. i McGee Allice (jos dalje) :D)

ion storm je radio deus ex a glavni dizjaner je bio cuveni Warren Spector

pare ljude kvare ;)

ion storm je radio deus ex a glavni dizjaner je bio cuveni Warren Spector

Jeste, Ion Storm je radio Deus Ex. Međutim taj tim je bio sastavljen mahom od Looking Glass ljudi. Slično kao što je Obsidian sastavljen od ljudi koji su radili u Black Isle samo što je situacija sa Ion Storm-om obrnuta tj. ljudi koji su zaslužni za uspeh Looking Glass igara su završili u Ion Stormu što se ne može reći za Obisidian i Black Isle.

Iskustvo u gejming svetu me je naučilo jednu stvar a to je da je apsolutno nebitno šta piše u creditsu. Obisidian ekipa je navodno zaslužna za Fallout 2, Baldurs Gate i Torment ali kad pogledaš njihove skorije radove, nijedna od tih igara nema ni približan kvalitet. Dok sa druge strane Troika je takođe nastala raspadom Interplaya je napravila igre čiji je kvalitet mnogo približniji legendama iako ima manje zvučnih imena.

Warren Spector je napravio Deus Ex, igru koja je nemerljivo bolja od oba Bioshocka koje je radio Ken Levine, čovek kome se pripisuje da je tvorac System Shocka. Mada ni Warren nije bez mane jer je posle napravio Deus Ex 2. Ali je ipak poslednji napravio legendarnu igru (Deus Ex - 2000. godina, System Shock 2 - 1999. godina).

Iskustvo u gejming svetu me je naučilo jednu stvar a to je da je apsolutno nebitno šta piše u creditsu. Obisidian ekipa je navodno zaslužna za Fallout 2, Baldurs Gate i Torment ali kad pogledaš njihove skorije radove, nijedna od tih igara nema ni približan kvalitet. Dok sa druge strane Troika je takođe nastala raspadom Interplaya je napravila igre čiji je kvalitet mnogo približniji legendama iako ima manje zvučnih imena.

Warren Spector je napravio Deus Ex, igru koja je nemerljivo bolja od oba Bioshocka koje je radio Ken Levine, čovek kome se pripisuje da je tvorac System Shocka. Mada ni Warren nije bez mane jer je posle napravio Deus Ex 2. Ali je ipak poslednji napravio legendarnu igru (Deus Ex - 2000. godina, System Shock 2 - 1999. godina).

Mislim da si previše isključiv po ovom pitanju. Rad na jednom projektu tipa film ili video igra u principu jako je kompleksna i teško sagledljiva stvar, a u pogledu uspešnosti totalno ne predvidljiva. Mene je iskustvo naučilo da ništa pa čak ni sam kvalitet niti nekakva originalnost nekog naslova ili projekta ne znače baš previše kada je upitanju epitet "legendaran nalsov"! Mnogo kockica treba da se složi u datom momentu da bi neka igra zaslužila da ponese ovaj da tako kažem prefix u svom naslovu! To je tako i u svetu filma a i ovde u svetu videoigara. Naprimer, postoje filmovi poput recimo jednog "Brazila" koje je svojevremeno spadao u red skupljih i svakako u tehničkom pogledu zahtevnijih filmova, koji je takođe okupio plejadu vrsnih glumaca, koji je imao genijalnu i originalnu atmosferu i priču, a u komercijalnom pogledu predstvljao je totalni promašaj. Mislim da čak nije uspeo da izvuče ni uloženi novac, a generalno film je genijalan i više nego odličan, pa se samim time postavlja logično pitanje kako je to moguće? Ja ovde ne bih sada otvarao to pitanje, ali svakako mogu da konstatujem da je takvih momenata bilo i ovde u svetu video igara poprilično. Recimo ja volim da navedem primer jednog Blade of Darkness-a, koji i dan danas barem kada su PC naslovi u pitanju nosi epitet naj Hack & Slash igre, pa ipak u komercijalnom pogledu skoro totalni promašaj baš kao i recimo gore navedeni Brazil! Dakle zaključak je da nijedan studio koji se bavi izradom video igara ne može da bude 100% siguran u uspešnost sopstvenog naslova, a u većini slučajeva nisam ubeđen ni koliko tačno uopšte mogu da procene kako će proći na tržištu i naročito u tom komercijalnom delu!

To je jedno, a druga stvar se odnosi na ovo što si rekao za ovu dvojicu autora čuvenih serijala. Pa ne znam, ja ne bih merio to po tome ko je poslednji od te dvojice napravio legendarnu igru jer mislim da to nije važno koliko to ko je napravio od njih dvojice bolju i originalniju igru. Sysem Shock nisam odigrao do kraja, pa ne bih da donosim bilo kakav zaključak ali Deus Ex jako dobro znam šta je! Lično bih ja recimo Deus Ex stavio u prvi plan i ispred jednog Sysem Shocka i to iz nekoliko razloga a možda glavni od njih bi recimo mogao da bude, kompleksnost i raznovrsnost za šta sam siguran da toga nema u igri kao što je Sysem Shock! S tim što opet ponavljam, System Shock nisam završio pa ostavljam mogućnost i da me neko ovde eventualno demantuje...

Omaške tipa, nastavak Deus Ex 2 ili šta god već ne bih pripisivao tvorcima ovih igara, jer retko kada nastavci izađu kao nešto što je bolje od originala pa cenim da to ne treba da umanji nešto specijalno poimanje i veru u sposobnost ovih autora da naprave dobrar koncept za igru, a pogotovu u slučajevima gde nastavci nisu ni planirani od samog starta što je slučaj predpostvaljam kod obe igre, te je originalna priča ili radnja tu zaokruženog ili mahom zaokruženog karaktera i sa jasnim raspletom. Deus Ex to ima, čak i više od toga! On nudi nekoliko različitih krajeva i svaki od ovih je jednako logičan i interesantan. Ono što treba da nastupi dalje u budućnosti kao nekakav dalji rasplet samo je nabačeno na kraju ali je to opet nešto što je jako teško i sagledati i isplanirati odnosno formulisati u vidu nekakvih novonastalih situacija i to pre svega jer se završnice drastično razlikuju u hronologiji eventualnih događaja. To ukazuje samo na jedno, da je vrlo ne zahvalno uopšte i pomišljati a kamo li planirati nekakav iole pismeniji i ozbiljniji nastavak. Predpostvaljam da je to i glavni razlog zašto su se autori odlučili ovaj put za prequel a ne sequel, što u neku ruku i jeste mudrija odluka. Pa sad videćemo šta će ispasti od svega toga na kraju...

S tim (to moram reći) što ja apsolutno ne očekujem da će Deus Ex 3 postati legendarna igra, već u najboljem slučaju prolazni hitić! ;)

Poslednja izmena:
Mislim da si previše isključiv po ovom pitanju. Rad na jednom projektu tipa film ili video igra u principu jako je kompleksna i teško sagledljiva stvar, a u pogledu uspešnosti totalno ne predvidljiva. Mene je iskustvo naučilo da ništa pa čak ni sam kvalitet niti nekakva originalnost nekog naslova ili projekta ne znače baš previše kada je upitanju epitet "legendaran nalsov"! Mnogo kockica treba da se složi u datom momentu da bi neka igra zaslužila da ponese ovaj da tako kažem prefix u svom naslovu! To je tako i u svetu filma a i ovde u svetu videoigara. Naprimer, postoje filmovi poput recimo jednog "Brazila" koje je svojevremeno spadao u red skupljih i svakako u tehničkom pogledu zahtevnijih filmova, koji je takođe okupio plejadu vrsnih glumaca, koji je imao genijalnu i originalnu atmosferu i priču, a u komercijalnom pogledu predstvljao je totalni promašaj. Mislim da čak nije uspeo da izvuče ni uloženi novac, a generalno film je genijalan i više nego odličan, pa se samim time postavlja logično pitanje kako je to moguće? Ja ovde ne bih sada otvarao to pitanje, ali svakako mogu da konstatujem da je takvih momenata bilo i ovde u svetu video igara poprilično. Recimo ja volim da navedem primer jednog Blade of Darkness-a, koji i dan danas barem kada su PC naslovi u pitanju nosi epitet naj Hack & Slash igre, pa ipak u komercijalnom pogledu skoro totalni promašaj baš kao i recimo gore navedeni Brazil! Dakle zaključak je da nijedan studio koji se bavi izradom video igara ne može da bude 100% siguran u uspešnost sopstvenog naslova, a u većini slučajeva nisam ubeđen ni koliko tačno uopšte mogu da procene kako će proći na tržištu i naročito u tom komercijalnom delu!
Ne samo to, već mi u suštini i ne znamo ko je bio odlučujući faktor u izradi tih igara. Ko je bio kreativni direktor, ko se bavio samim izvođenjem, ko je dirigovao kakvi trebaju da budu elementi gejmpleja, ko je presudno uticao da X bude takav, a Y onakav...teško je to, posebno u malim, a opet dovoljno brojnim timovima gde se mnogi bave svime i svačime.

Lično bih ja recimo Deus Ex stavio u prvi plan i ispred jednog Sysem Shocka i to iz nekoliko razloga a možda glavni od njih bi recimo mogao da bude, kompleksnost i raznovrsnost za šta sam siguran da toga nema u igri kao što je Sysem Shock!
Računaš da ti je lakše da napišeš ovo nego da šalješ adminima molbu da te banuju i ugase account? :trust:

:d

Nazad
Vrh Dno