Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
sta su oni beli i crveni duhovi? tj crveni sam skapirao sta su, replay poslednjih nekoliko sekundi ljudi koji su zginuli bas na tom mestu. ali beli nisam razumeo sta su..
edit:
moji utisci posle pola sata igre:
1. ovde ce zaista mnogo da se gine
malo nepaznje i pad koncentracije i moze restart nivoa .. u sustini zato su bar korisni oni crveni duhovi jer ti manje vise skrecu paznju da moze neko da te zaskoci
2. grafika je prosek, ocekivao sam vise
3. ima nesto sto te stvarno vuce da igras
4. odlicna fora kad neko oce da te nabode a ti stitom skrenes udarac pa odma kontra napad.. samo malo zaje*ano izvesti, treba pogoditi trenutak
sta su oni beli i crveni duhovi? tj crveni sam skapirao sta su, replay poslednjih nekoliko sekundi ljudi koji su zginuli bas na tom mestu. ali beli nisam razumeo sta su..
edit:
moji utisci posle pola sata igre:
1. ovde ce zaista mnogo da se gine
malo nepaznje i pad koncentracije i moze restart nivoa .. u sustini zato su bar korisni oni crveni duhovi jer ti manje vise skrecu paznju da moze neko da te zaskoci
2. grafika je prosek, ocekivao sam vise
3. ima nesto sto te stvarno vuce da igras
4. odlicna fora kad neko oce da te nabode a ti stitom skrenes udarac pa odma kontra napad.. samo malo zaje*ano izvesti, treba pogoditi trenutak
Crveni fantomi su neprijatelji, oni mogu biti i ljudi i npcovi (ai) ili kao sto si rekao drugi ljudi koji su tu poginuli.Plavi fantomi su drugi ljudi koji su ti se joinovali za pomoc, dok su beli, koje povremeno vidjas na spawn pointima i u nexusu, su isto ljudi koji su na istom levelu samo u drugacijem svetu kao i u istom vremenu/trenutku.
Crveni fantomi su neprijatelji, oni mogu biti i ljudi i npcovi (ai) ili kao sto si rekao drugi ljudi koji su tu poginuli.Plavi fantomi su drugi ljudi koji su ti se joinovali za pomoc, dok su beli, koje povremeno vidjas na spawn pointima i u nexusu, su isto ljudi koji su na istom levelu samo u drugacijem svetu kao i u istom vremenu/trenutku.
Crveni i plavi fantomi se ne srecu dok se ne predje prvi boss, tako da su crveni duhovi zapravo zabelezene smrti igraca a beli su igraci koji trenutno igraju taj deo level-a ili mape, kako god, uglavnom, i kada ih sretnes bice ti vidljivi na par sekundi i to je to...inace, igra zaista tek pocinje kada se ubije prvi boss, a souls mozes da trosis i pre toga na kupovinu item-a ali ne i na levelovanje skilova...uglavnom, kada se predje prvi boss dobijes mogucnost da summon i da budes summoned, zato samo strpljivo, posle ipak bude malo lakse jer treba vremena dok se navikne na sam sistem borbi itd....pozdrav
Uh, kako je vise igram sve vise i vise mi se dopada, nabudzio sam lika na 43 souls nivo sa par magija (miracles tek trebam da nabudzim) i sada se vracam na prve staze i brisem sve one koji su mi pravili probleme na pocetku igre, kako je dobar osecaj
Jos uvek se ne snalazim sa black i white tendency pa jos uvek nisam naletao na pomenute phantome ali ima vremena...
Daj Ranko okaci se online sa Sonijem da updatujes trofeje, da vidim koje boss-ove si roknuo do sada.
Evo nudim nekom liku 50e za DS, sad cekam odgovor, ako oce odo sad po igru. :d
*** ne mogu vise da cekam, mesec dana je proslo, je*eni Axelmusic, poludeo sam od cekanja !
Moraju da mu vrate pare, ali on nece jos da ima salje mail za refound ?
Ja cu izgleda da narucim sa Playasie, od tamo su mi uvek stigle igre za 15 tak dana, sem GoW 2.
Savet za pocetnike: ako vas neki deo muci i stalno ginete, samo pre nego sto dodjete do tog dela i imate dosta souls-a idite na quit game, tako se radi save us tvari, ali fora je ako pogines opet kreces iz pocetka nivoa bez souls-a.
Oce li neko da probamo kako radi online ? Mada ja nisam ubio nijednog boss jos, ni ne mogu jos uvek da igra co-op ?
edit:
Zamislite kad su zakljucali save game, da ne mozes da kopiras ? Eto dokle su isli da ucine ovu igru brutalnom.
Evo par hintova za totalne pocetnike za ovako brutalno tesku igru.
Mislim da ovo nije nikakav spoiler, vec samo mala pomoc da se snadjete u igri, da je ne batalite ako vam se ucini preteska i frustrirajuca.
1. Uvek drzite L1 (stit). Kad krenete u napad uvek sacekajte da vas on udari u stit i onda krenite u kontru, tako se zavrsava posao sa jednim protivnikom, max 2. Kada ih ima vise korisite luk/samostrel da ih skinete health na pola iz daljine, a onda i dovrsite macem. Pazite se brzih protivnika. Uvek malo posmatrajte kako vas napadaju, svaki ima svoj nacin napada, a i trenutak kad je moguce napasti.
2. Obratite paznju na stamina bar(zelenai), jer je to po meni najvaznija stavka u igri, ako nemate stamine, ne mozete da blokirate, niti da napadate kako treba, svaki jaci protivnik ces vas ubiti u 2 poteza ako sraljate bez stamine. Kad je neka teza borba napadnite, pa se povucite, i tako dok ih ne pobijete sve.
3. Cuvajte se protivnika sa crvenim ocima(red Tower Knight), znaci ne dirajte ih uopste, ubice vas jednim potezom, ja sam pokusao 10 puta i dzabe, ne vredi dok ne unapredite soul level. Fora je kad ginete vracate se na pocetak nivo i svi protivnici su zivi, ali srecom itemi ostaju svi tu.
4. Ova igra nema klasican XP kao svi RPG-ovi, imate sam iteme i souls-e, to vam je najbitnija "stvar" koju mozete pokupiti. Meni nije bilo jasno kako se leveluje lik, ali sam provalio da je to nemoguce dok se ne predje prvi boss, Phalanx. Posle toga kad odete u Nexus popricate na spratu sa nekim monasima i onda kod crnokose devojke radite soul level upgrade. Fora je sto ce se cena upgrade-a bilo koje osobine povecavati kako kupite upgrade. Tako da birajte ono sto je najneophodnije za vas klasu.
5. Magijama i miracles-ima se ne opterecujte dok ne dodjete do min 2-1 dela igre. Trebace vam neki itemi za to. Do tada koristite luk/samostrel.
6. Obratite paznju na vasu opremu i oruzja, jer se trose kako ih koristite, najvise macevi/stapovi/koplja. Mozete ih popravljati u Nexusu.
7. Posto nema sanse da ne zaginete 50 puta za privh 4,5h igre morate paziti gde vam souls ostanu (ja sam protracio 10k soulsa jer nisam pazio kako da stignem do njih). Uvek je pozeljno pokupiti ih jer bez njih nema sanse da napredujete.
8. Neko rece da nema grinda u ovoj igri, gresi silno. Pobijete sve na jednom levelu, odete u Nexux (duhovni grad) i vratite se i opet ih ubijate i kupite dragocene soulse. Neko ce ovo nazvati varanjem, ali mora se malo nabudziti lik jer je igra brutalna, vecina protivnika ubija jednim potezom. :smackbum:
9. Nadam se da ce neko ko je igrao vise od mene objasniti kako funkcionise ono kamenje za prizivanje drugih igraca. Da se ne pravim pametan.
Evo i nekih mojih utisaka o igri koju sam konacno docekao! :banana:
Ali nije bas skakanje od srece vec malo vise igra radi :smackbum:.
Pozitivne stvari:
1. Svet u kome se desava Demons Souls je uradjen extra sa umetnicke strane, stvarno sve izleda onako kako bi trebalo za jedan mracni RPG.
2. Grafika nije bas wow, ali sasvim lepo odradjeno. Malo ponekad se igra muci sa FPS, ali jako retko, tako da je zanemarljivo.
3. Gameplay je fantastican, nijedan RPG koji sam igrao do sad nije zahtevao da budem ovoliko aktivan u toku borbe, genijalna upotreba stita, bloka, kontra napada. Mozda je konfuzno u pocetku, ali brzo se povataju cake.
3. Prica nije a la LOTR, ali sasvim ok, jer u igri nije akcenat toliko na samoj prici vec na fantasticnih i nikad orginalnijim boss-ovima. Boss-ovi su nesto najbolje i najorginalnije sto sam ikad video u nekoj igri, genijalna strana igre. Ovo je daleko najjaci adut igre.
4. Pejzazi u igri su fantasticni, bilo da gledate zmajeve kako vam lete iznad glave, i da se osecate kako neki mis, bilo da vam u pozadini lete neka ogromna stvorenja. Ovo cete dugo, dugo pamtiti. Dal sam spomenuo da je igra spookey kad se igra nocu ?
5. Savrseno uradjen osecaj da ste niko i nista u tom ogromnom svetu, da vam svaki demon moze zgaziti za 2 sekunde. Naravno to se menja tokom igre, ali ne mnogo.
6. Tezina! Toliko spominjana i ovde na forumu i na netu po review-ovima. Ja sam zatecen tezinom igre, mnogo je teza i surovija nego sto sam mislio. Jos jedna genijalna strana igre. Aj ovo nek predju CoD paljevine.
7. Protivnici, raznovrsni po izgledu, nacinu napada. Oni jaci imaju svoje heath napitke pa vi vidite i ako se odmaknete od nih na par sekundi eto njih na full healthu. :S:
8. Muzika, iako je nema mnogo, ona uvodna numera mi se svidja, plus sto je sva snimljena na pravim instrumentima (to se ceni). Lepo docarava napetu atmosferu u svakom slucaju.
9. Raznovrsne klase za igranje, sve klase koje vam padaju na pamet su tu(Barbarianom se igra go, golcijat u igri :-devil-, plus sto pravite lika po izgledu kako zelite, mada ako ima slem nista vam to ne znaci.
10. Kada ste online, nailazicete na bele duhove, to su igraci koji se nalaze na istom mestu u igri u svom svetu, extra fora. Takodje cete naialziti na krvave tragove igraca i kada kliknete na njih pojavice vam se crveni duh koji ce pokazati par sekundi zivota igraca koji je poginuo na tom mestu, genijalno! Takodje postoje roze poruke po mapi, na koje kad kliknete bicete upozeoreni ili savetovani od strane tamo nekog ko zna odakle igraca sta vas ceka dalje u nivou. Jako lepa i orginalan stvar, da ne biste ginuli na debilne nacine, jer je igra puna zamki. Naravno i sami mozete ostaviti hintove na mapi (nisam provalio jos kako se radi).
11. Iako jos nisam probao online co-op verujem da jos jedna genijalna strana igre, plus sto je revolucionara nacim izvodjenja istog.
12. Ko zna sta bi sve mogao da navedem kad predjem igru, ali stvarno je genijalno uradjena kao jedna celina.
Negativne stvari:
1. Lesevi vam se lepe za noge, nemaju tezinu, iako igra ima Havok fiziku ?
2. Tezina igre, iako je meni jedna od najboljih stvari, nedostatak check pointa i save-a ce odvratiti mnogo zainteresovane. Ne gubite nadu ako vam je zanimljiva igra, vec posle prvo boss bicete izuveni iz patika. :zgran:
3. Zasto se ne cuju koraci vaseg lika ? Bas je glupos to toga nema, mnogo bi mocno zvucalo u uskim hodnicima.
4. Nema ih vise!
U svakom za svakog ljubitelja bilo RPG-a, brutalno teske igre, izazova, genijalna igra i meni licno najbolja igra ove godine uz Killzone 2 ( Dead Space je najbolji, ali nije iz ove godine).
Moja ocena 97%, jer ce se ova igra dugo pamtiti po svojoj tezini i boss-ovima.
Stanes i pritisnes 'Select' onda ces dobiti mini-meni za pisanje poruka. Btw, ako je tvoja poruka korisna drugi igraci mogu da je rate-uju, a ti tada dobijas heal
3. Zasto se ne cuju koraci vaseg lika ? Bas je glupos to toga nema, mnogo bi mocno zvucalo u uskim hodnicima.
Ne cuju ti se koraci kada si duh (soul forma). Kad ubijes prvog boss-a ili kasnije kada budes koristio Stone Of Ephemeral Eyes za vracanje u body formu, onda ce se cuti
Danas ili sutra i meni stize US verzija pa se mozda vidimo za co-op.
Cheers...
Pa kako je bilo krenulo proletos, dobro je i da je u US izasla, posto je izdavac za ameriku ATLUS a ne SCEA! *******, privatni/nezavisni izdavac da se ukljuci u distribuciju ovakvog bisera. Evropa se jos uvek NIGDE nije spominjala
Ima li svrhe vracati se u iz soul forme ? Inako me ubiju svakih 10 min. :d
Ozbiljno, dobija se heal ako ti valja poruka ?
Covece onaj 2-1 deo je bas tezak, oni rudari imaju mnooogo HP.
Ima li svrhe vracati se u iz soul forme ? Inako me ubiju svakih 10 min. :d
Ozbiljno, dobija se heal ako ti valja poruka ?
Covece onaj 2-1 deo je bas tezak, oni rudari imaju mnooogo HP.