Šta je novo?

DELL XPS M1530

Da li je moguce da winamp radi sa njegovim daljinskim i onim tasterima iznad tastature?

KMPlyer radi bez problema samo winamp nece.

Nasao sam i za winamp treba samo u
Options > Preferences > General Preferences > Global Hotkeys > da se stavi sve na ENABLE.

haha extra radi u winampu ;) nego jel moze neko da mi kaze gde mogu da skinem driver za scsi/raid host controller za XP. Nigde ne mogu da nadjem:mad:

Jesi probao da skines : Udi_M1530_XP_Drivers.exe Tu bi trebalo da budu svi driveri za XP.Nisam probao ali kazu ljudi na netu da su OK driveri.

instalirao sam win 7 64 bit. jel kad u device menageru pise da hvali drajver za biometric coprocessor jjel to znaci da treba driver za citac otisaka prsta? imam jos jedno pitanje nece da mi prihvati driver za citac kartica instalira se i izbaci da nije lepo instaliran?

Odradi update 7-ce...........Jesi skidao ricoh drivere sa dell sajta 64-bitni OS?To ti je za citac kartice.A citac otiska prstiju ti nalazi update 7-ce.Evo ti driveri za citac kartice skinuti sa dell sajta original:

http://www.sendspace.com/file/4ruy34

Upakovao sam ti u rar pa samo otpakuj i pokreni exe i instaliraj driver

sve sam zivo skinuo od drivera i intalirao ali to nece da se makne :wall: ae sacu da probam i to pa da vidim.. Jos nesto skinuo sam ovaj driver za zvuk jel nema problema to sto je IDT a ne Sigmatel ?

Poslednja izmena:
Bolje stavi 32bit win 7 i postedi sebe muka oko drivera sada i nekompatibilnih programa kasnije.

^ i da mu vidi samo 3gb memorije, nije bas dobar predlog.

Poslednja izmena:
^ i da mu vidi samo 3gb memorije, nije bas dobar predlog.
Nikada nece imati problema sa 3GB memorije, niti ce mu biti malo, dok sa 64bit win ima sanse svaki drugi dan da mu po neki program ne radi kako treba.
Moj predlog je bio da se bira manje zlo :)

Poslednja izmena:
Jednostavno nisi u pravu. Windows 64bit je u stanju da izvršava 32bit aplikacije bez ikakvih problema. Samo specifične aplikacije bi mogle da imaju problema ali takvih je izuzetno malo a i one se mogu poterati u tzv. compatibility modu. Ako ja mogu da koristim 64bit windows za sve što mi je neophodno, a bavim se pc računarima 20 godina onda ne znam kome to preti opasnost.

Ja sam ga probao na mom PC, i pored toga sto drajveri nisu radili kako treba, stalno mi se javljao po neki program koji ne radi kako treba na 64bit. Recimo kada sam fleshovao telefon nisam ni smeo to da probam na mom PC.
U svakom slucaju, svako moze da proba i da vidi pa da izabere sta je bolje.

Cisto za info kome treba, na jednom xps-u, ne na svom naravno ;), stavio sam win7 ultimate 32bit i vidljivo je bilo 3.5 od 4 giga rama. Eto, ko je skeptican, ne gubi se mnogo.

Tacno.Ja imam 32-bitni OS i vidi mi 3.5 gb ram-a.Sto se tice toga iskreno meni je najveca nebuloza da glavni razlog stavljanja 64-bitnog OS-a bude to da vidi 4 gb ram-a.Ljudi 64-bitni OS trosi vise memorije nego 32-bitni.Znaci kad podignes 64-bitni OS trosi ti u startu 2 gb a 32-bitno 1 gb.Pricamo naravno teoretski jer sve zavisi sta ljudi imaju u start up.Tako da je glupa prica stavi 64-bitni OS da ti vidi svu memoriju.Ispadne isto kako god okrenes jer od 4 imas slobodno 2 gb na 64-bitnom a ovde 3 gb. :) OK ako neko koristi zato sto mu treba ali stavljati 64-bitni zbog 0.5 gb rama meni je glupost.Jocifer koliko sam uspeo da vidim fali ti jedino citac otisaka prstiju.Uporedio sam ostalo i to je to.Uknown driver ne znam sta je.To mozes da vidis pomocu ultimate everest programa.Ovako ne bi znao da ti kazem sta je.Meni je citac otisaka prstiju nasao update 7-ce.Idi u control panel pa windows update i odradi update.Trebalo bi da ti nadje.Sto se tice audio drivera sigma tel je audio kartica naseg dell-a.

Hajde ram manje vise koliko trosi x64...probao sam ga i nemam pojma zasto temperature su mi skocile,istripovao se i vratio na 32 bit.***.
Kolike su vam temperature procesora i grafike,inace?

Pa gde ti skidas drivere uopste???Kakav IDT driver.Za audio imas samo sigma tel i nista vise.........Idemo iz pocetka.Idi na ovu stranu:

http://support.dell.com/support/dow...bIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False

Klkni na audio.Kad ti otvori sigmatel klikni na download.Pitace te dal oces da skidas iz firefox i IE ili internet browser.Izaberi to drugo internet browser.Ono prvo je da ti otvara preko dell aplikacije ali to je nepotrebno.E tu na toj strani imas sve drivere.Jedino sto ja driver za graficku skidam sa nvidia sajta jer su noviji.

@scouser

Meni je temperatura graficke uvek od 55-60 stepeni, zatim CPU je od 45-50 stepeni a hard od 35-37.Koliko sam video kod drugih tako je svima pa smatram to pod normalno.Ne igram igre na laptopu pa nemam pojma kolike su temperature u 3D-u

Sinoc devojka prosula kafu po laptopu. Nije mnogo, uglavnom u gornjem delu tastature. Odsekao sam se bio.
Brzo sam odreagovao, iskljucio iz struje obrisao i osusio fenom. Sve radi normalno, stim sto gornji tasteri malo baguju, tesko se pritiskaju.
Znam da je tastatura nepromocljiva, nisam se tu brinuo da moze tecnost da stigne do maticne, nego gore gde su rupice od zvucnika.

Ima li neko predlog kako da ocistim ove tastere sto malo baguju?

Temperature dok se igra igrica left 4 dead 2, graficka 70, procesor 50. Ali dobro, igra se na 800x600. :)

Poslednja izmena:
Cisto za info kome treba, na jednom xps-u, ne na svom naravno ;), stavio sam win7 ultimate 32bit i vidljivo je bilo 3.5 od 4 giga rama. Eto, ko je skeptican, ne gubi se mnogo.

Moze da se vidi i 4GB ... nije poenta u tome koliko se "vidi" vec koliko moze da se koristi.
Kod 32bit sistema, maksimalno sto moze da se koristi je 2GB po aplikaciji.
S'obzirom na cene memorije jos malo i 8GB RAM-a je "mainstream" za racunare a tada 32bit OS gubi svaki smisao.

Dobro, priznajem da se nisam dobro izrazio, pisalo je "usable" 3.5GB.

Ma 64 bit odlicno radi nema potrebe za 32 bit vise. Samo sam steko utisak da dok stoji upaljen, a nista se na njemu ne radi, cuje kako hard disk povremeno krci ko kad se koristi, verivatno neki proces aktivan inace je super :)

Da li je iko probao da ubaci vise od 4GB rama?
Na netu nailazim na razne informacije, u user manual-u pise da jedan soket podrzava 4GB.

Da li je iko probao da ubaci vise od 4GB rama?
Na netu nailazim na razne informacije, u user manual-u pise da jedan soket podrzava 4GB.

Koliko ja znam maximum je 4gb ukupno.

Zasto mi se pali lampica za numlock prilikom paljenja i gasenja o_O

Da nije mozda sto si je ostavio ukljuceno?

Nazad
Vrh Dno