Šta je novo?

DELL XPS M1530

Каква је ситуација са Win7 драјверима за овај лаптоп, пошто видим да се на Dell сајту могу скинути само драјвери за Vistu?
Занима ме и то колико је трајање батерије на овом лаптопу, у односу на стандардне 15" лаптопова у том ценовном рангу? То питам због тога што је старија платформа, а и ово што га има сада по овако ниској цени ми делује као неки лагер од раније, а познато је да се батерија деградира временом иако се не користи.

Evo od ortaka otac uzeo u Tehnomaniji XPS M1530 T4200 i nema ništa samo zvučna.
Evo BIOS device info:

Audio Controller = Sigmatel 9205
Modem Controler = {none}
Wi-Fi device = {none}
Cellular Device = {none}
Bluetooth Device = {none}
Flash Cache Module = {none}

Znači bogalj. Pa bar su mogli da stave wi-fi. Ovaj bluetooth imash da nabavis još(usb ili modul) ali gde da nađeš u Srbiji zemlji mini-PCIe WLAN katricu po normalnoj ceni.

Interesuje me kakav je rad u photoshopu sa ovim laptopom?
Po specifikacijama 4 gb ram je super ali da li bi graficka bila ok?

Evo od ortaka otac uzeo u Tehnomaniji XPS M1530 T4200 i nema ništa samo zvučna.
Evo BIOS device info:

Audio Controller = Sigmatel 9205
Modem Controler = {none}
Wi-Fi device = {none}
Cellular Device = {none}
Bluetooth Device = {none}
Flash Cache Module = {none}

Znači bogalj. Pa bar su mogli da stave wi-fi. Ovaj bluetooth imash da nabavis još(usb ili modul) ali gde da nađeš u Srbiji zemlji mini-PCIe WLAN katricu po normalnoj ceni.

Bogalj je zato sto mu je osakacena cena. USB wifi stick se moze naci za 10e, a USB bt za 5e.

@filip

bez ikakvih problema ces moci raditi u ps, dreamweaver, flash itd

Moze li ova Nvidia da gura full HD materijal preko HDMI na LCD/Plazmu?

Каква је ситуација са Win7 драјверима за овај лаптоп, пошто видим да се на Dell сајту могу скинути само драјвери за Vistu?
Занима ме и то колико је трајање батерије на овом лаптопу, у односу на стандардне 15" лаптопова у том ценовном рангу? То питам због тога што је старија платформа, а и ово што га има сада по овако ниској цени ми делује као неки лагер од раније, а познато је да се батерија деградира временом иако се не користи.

Svi drajveri za Win7 64-bit mogu se naći ovde:

http://keyliner.blogspot.com/2009/10/dell-xps-m1530-windows-7.html

Ne može kroz DXVA, ima malo memorije, ali može host procesor.

To je jedina "geota" da tako kazem :) Inace je lap extra za te pare... Ako je neko probao da ubaci SLIC 2.1 bios verovatno je uvideo da i nije bas peace of cake... Ja sam se napatio solidno :)

Poslednja izmena:
za sve koji pitaju za mini PCIe wifi... rešenje možda nije elegantno, ali je efikasno i jeftino... Posetite naš "kiseli" sajt za aukcije, redovno se može naći wifi kartica za laptop (miniPCI i miniPCIe) na aukcijama, obično se prodaju ~10e...

Poslednja izmena:
Kako se krecu temperature procesora za ovaj model?

meni trenutno 45 cpu, hard 40, graficka 55. Ukljucen je vec 6 sati, i stalno na stolu ukljucen na punjacu.

Jesu li to ok temperature?

Pa s`obzirom da si video moju temu gde je temperatura procesora 60, mislim da je super. :)

Kada je neopterećen temperatura na jezgrima je asimetričana. Ovo jedno jezgro što nešto i radi je 45°C a drugo 35°C, kad ga opteretim u wPrime prvo ode na 50°C a drugo na 55°C i tada ventilator konstantno radi na ~ 3K o/min.

NB:
Imam T8300 procesor ali je njegov TDP isti kao i T4200 tako da bi temperature trebalo da budu podjednake. Ako neko ima više temperature savetujem da skine onu termoprovodnu masu i stavi klasičnu silikonsku pastu.

Poslednja izmena:
meni se temperature jerzgra ne razlikuju toliko, nego svega 1 do 3 stepena.

Instaliran je Win7 64-bita ali mi ne radi Travel Remote control, da li je neko uspeo da ga pokrene

Instaliran je Win7 64-bita ali mi ne radi Travel Remote control, da li je neko uspeo da ga pokrene

Ja sam instalirao isto to i radi. Mozda ti treba neka aplikacija ili drajver ti fali.

Ponovo instaliran drajver i radi, svaka preporuka za laptop.

kupio sam xps m1530, instaliro windows 7 32bit i imam problem sa web kamerom! (nece da radi) kaze: no supported camera detected, please plug-in to continue... verovatno fale drajveri ali na dellovom sajtu nude samo za vistu koji ne rade! pa ako neko moze da mi pomogne nek se javi i bicu mu vecno zahvalan! HVALA!

POMOC
Citao sam celu temu i drago mi je sto je laptop tako popularan. Ja sam ga uzeo pre 2 meseca i stvarno je lep XD. Ali imam 2-3 problema.
1. Da li je i vama (M1530) na tastaturi u gornjem desnom uglu malo udubljen pa onda iznad tastature malo izdignut? Ja sam zvao i servis i oni kazu da je to normalno kod njega ali to mene neverovatno jako nervira iz nekih ne objasnjivih razloga.
2. *******
3. Da li da instaliram driver-e za Vistu 64bit ili ove "hakerske" za Win 7 64bit koje ste vi dali (http://keyliner.blogspot.com/2009/10/dell-xps-m1530-windows-7.html)?

Jako mi je vazan odgovor na prvo i drugo pitanje pa molim da mi makar nesto napisete. Hvala unapred. Cekao sam 2 meseca jer idem u skolu pa nemam puno vremena da se bakcem sa njim pa je sad dosao zimski raspust.

Poslednja izmena od urednika:
1. Nisam to primetio
2. :)
3. Instaliraj drajvere sa datog linka, sve lepo radi.

@dekik

Imas drivere i softver za web cam dobijes uz njega.A i mislim da kad odradis update 7-ce da ti nadje driver za web cam.Ljudi sta ce vam driveri sa hakerskih sajtova kad 7-ca sa update digne 95% drivera.Jedino sto mi nije nasla 7-ca je driver za firewire i citac kartica.A to imate u chipsetu ispod intel chipset drivera na sajtu dell-a.Remote control radi samo sto onaj softver sa sajta dell-a meni ne radi na 32-bitnoj 7-ci.Jedino sta vam trebaju hakerski driveri su za XP.Zvanicno XP ne moze na ovaj model medjutim nasao sam jedan sajt gde je lik okacio ceo package.Ako nekom treba javite da okacim link.Inace utisci su fantasticni i laptop je odlican.Nemam ni 1 zamerku na njega.Neki kazu da hard je malo glasan ali nije strasno.Kamerica je isto super i remote controler je super a posebno za citanje PDF file i gledanje filma.Zavalis se u krevetu i citas neku knjig u PDF a sa daljincem pomeras strane.Stvarno prava stvar i masina vredi svaki dinar.Pored dell studia ovaj mi je prvi dell da sam odusevljen.Samo kad prvi put dignete win odradite update obavezno jer meni nije nasao dosta drivera dok nisam odradio update.

@jasaleja

Imas PM gde sam ti sve objasnio sta da radis u vezi tvog 2 pitanja

Zahvaljujem se na odgovorima za 2 i 3 pitanje. E sad samo jos jednom molim da se dobro zagledate u moje prvo pitanje^ i onda u svoj laptop i da mi kazete da li je i kod vas tako. Kupio sam lap u List Computers u BG a ja sam inace iz NS.

Ništa ne treba da bude ulubljeno, a ni izdignuto. Deluje mi kao da je neko nešto budžio, nisu čista posla.

Zahvaljujem se na odgovorima za 2 i 3 pitanje. E sad samo jos jednom molim da se dobro zagledate u moje prvo pitanje^ i onda u svoj laptop i da mi kazete da li je i kod vas tako. Kupio sam lap u List Computers u BG a ja sam inace iz NS.

Postavi neku sliku ovde. Kako misliš da ti odgovaramo napamet na takvo pitanje?

mozak stvarno nisam koristio. XD. evo dolazi slika uskoro i izvinjavam se za pirateriju.

Evo. Nadam se da ce vesti biti pozitivne po mene :D . Inace da napomenem jos jednom a to je da sam kupio laptop u List Computers i da sam odma tog dana nazvao po primanju i pitao da li je to normalno da bude tako. Na prve 2 slike se i ne vidi, zatim na trecoj se vidi lepo i onda na poslednje 2 je bas uocljivo. Pomogucstvu da dobijem kao odgovor mozda isto po koju sliku. Ja bi ga otvorio i pogledao sta se tu dole nalazi ali se bojim zbog garancije a nije mi bas maciji kasalj da odem do BG.

Prilozi

• IMG_4846.jpg
    IMG_4846.jpg
    112.6 KB · Pregleda: 67
  • IMG_4847.jpg
    IMG_4847.jpg
    114 KB · Pregleda: 68
  • IMG_4848.jpg
    IMG_4848.jpg
    121.9 KB · Pregleda: 75
  • IMG_4849.jpg
    IMG_4849.jpg
    103.1 KB · Pregleda: 74
  • IMG_4851.jpg
    IMG_4851.jpg
    101 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena od urednika:
U prvom postu imaš link na service manual, pogledaj referencu Hinge Covers and Center Control Cover.

Sa tvojih slika je očigledno da pomenuti deo nije dobro uklopljen odnosno postoji regija u kojoj ne leži dobro. Taj deo sam skidao jer sam ugrađivao Bluetooth modul pa mogu da ti kažem da nije suviše komplikovano ali nije ni trivijalno skinuti i vratiti taj panel.

Poslednja izmena:
Da li da saljem na servis i da im kazem problem ili da rizikujem garnaciju. da li t u iam ikakva zastita koja bi se mogla probiti ako bi ga otvarao. ne bojim se da otvoaram i zatvaram stvari(oduvek to radi(pricam o elektricnim uredjajima)), ali se bojim eto sam zbog te garancije od 3 godine.

Ne može kroz DXVA, ima malo memorije, ali može host procesor.
Sta znaci ovo,ako moze malo pojasnjenje? I da li neki ovlasceni servis ubacuje mini wifi karticu,mogu relativno lako da dodjem do nje?

Nazad
Vrh Dno