Šta je novo?

DELL XPS M1530

Jel ima ova baterija zastitu od overcharge-a? I jel bi mogao neko da mi objasni kako bi trebalo da se odnosim prema bateriji da bi joj vek trajanja bio u granici normale.

@scouser

Problem u ovom na linku je sto je to samo pola posla da bi doshao do DVD-a :D Da ne pricam sto ako neko u servisu skonta da si ga sam rasturao u delove, ode garancija ;)

Ortak dobio ovaj model laptopa, covek koji mu je dao tvrdi da ga nije uopste koristio (neka prebijanja dugova). Problem je sto mu na tastaturi ne reaguju strelice levo, dole i desno kao i spejs i Fn taster. Mislim da ne moze sam nista da uradi nego da ga nosi u servis. Jesam li u pravu?

@scouser

Problem u ovom na linku je sto je to samo pola posla da bi doshao do DVD-a :D Da ne pricam sto ako neko u servisu skonta da si ga sam rasturao u delove, ode garancija ;)
Lako cu ja doci do dvd,veruj mi,nije prvi koji cu otvoriti..Naravno,ostaje mi problem garancije. Jos razmisljam da li da je gubim ili ne,laptop ima 6 meseci,videcu.Kako god,ja cu ono naruciti,pa posle godinu dana cu sigurno raditi nesto.

Ortak dobio ovaj model laptopa, covek koji mu je dao tvrdi da ga nije uopste koristio (neka prebijanja dugova). Problem je sto mu na tastaturi ne reaguju strelice levo, dole i desno kao i spejs i Fn taster. Mislim da ne moze sam nista da uradi nego da ga nosi u servis. Jesam li u pravu?

Majstore te price"Nisam ga ni pipnuo" su price za malu decu.Tastatura na laptopu crkava sama od sebe 1 od 1 000.99% kvarova tastature jeste sto je neki m.... prosuo nesto po njoj.Imam tog dell-a oko 5 meseci a za to vreme mi je na poslu proslo kroz ruke bar 100 raznih laptopova a takodje i dosta mojih drugara imaju laptopove.I utisak je da je tastatura na dell xps m1530 jedna od najboljih kojih sam koristio u zivotu i merim ih sa sony vaio skupim laptopovima.Znaci tastatura je prakticno savrsena.I ta prica da on nije koristio i da je crkla tek tako jeste prica koja moze da prodje jedino kod moje necake od 11 godina.Znaci prijatelju prosuo je nesto 100% i zato ne radi.Tastatura kosta bar oko 40 evra plus to je super ako nije jos nesto unistio mada verovatno nije.Ne moras da ides u servis dell-a.Svaki iole ozbiljan servis laptopova u BG-u ce ti to odraditi za 5 minuta.Samo ako imaju tu tastaturu.Pogledaj na sajtu svezalaptop dal imaju i to je to.

Poslednja izmena:
Majstore te price"Nisam ga ni pipnuo" su price za malu decu.Tastatura na laptopu crkava sama od sebe 1 od 1 000.99% kvarova tastature jeste sto je neki m.... prosuo nesto po njoj.Imam tog dell-a oko 5 meseci a za to vreme mi je na poslu proslo kroz ruke bar 100 raznih laptopova a takodje i dosta mojih drugara imaju laptopove.I utisak je da je tastatura na dell xps m1530 jedna od najboljih kojih sam koristio u zivotu i merim ih sa sony vaio skupim laptopovima.Znaci tastatura je prakticno savrsena.I ta prica da on nije koristio i da je crkla tek tako jeste prica koja moze da prodje jedino kod moje necake od 11 godina.Znaci prijatelju prosuo je nesto 100% i zato ne radi.Tastatura kosta bar oko 40 evra plus to je super ako nije jos nesto unistio mada verovatno nije.Ne moras da ides u servis dell-a.Svaki iole ozbiljan servis laptopova u BG-u ce ti to odraditi za 5 minuta.Samo ako imaju tu tastaturu.Pogledaj na sajtu svezalaptop dal imaju i to je to.
E vidis ovo je bio taj "jedan u milion" ortak odneo u servis, oni ga pogledali i odmah mu dali N5010 i3370. Ovog m1530 nisu ni pokusali da poprave. Ipak za svaku pohvalu je sto je dobio novi komp u roku od tri dana, bez ikakvog natezanja.

Poslednja izmena:
Popraviće ga, ne brini, i imaće bolji računar od tog što su mu ponudili u zamenu!

Ne razumem koja je nauka zameniti tastaturu?Pa to je 20 min posla ako ne i manje...........Pa eto to je stvarno retkost da tastatura crkne na takvom laptopu bez fizickih ostecenja.A nije ni dell XPS m1530 idealan.Citao sam ja na netu svasta da su se ljudi zalili.Od loseg harda preko loseg rezaca pa do crknute ploce , grafike i...Ali to jako zavisi i od korisnika.Laptop nije za dugacko igranje 3D zahtevnih igrica.To mogu da tvrdim 100%.Svako ko igra igrice svaki dan smanjuje zivot svom laptopu.Normalno nece svakom crknuti ko igra ali u svakom slucaju prasina i grejanje su najveci neprijatelj svakog laptopa i jedan od najcescih kvarova.

Imam jedan problem u vezi sa ovim notebook-om, koji imam vec skoro 3 godine. Naime nakon poslednje opravke, desni ugao palmrest-a mi je iskocio i i to celom duzinom od ulaza za citac kartica pa sve do ulaza za cd.

Postoji li sansa u nasem servisu da se to popravi, ili zameni ceo palmrest? I koliko bi to kostalo (novi palmrest ili da se ovaj isti ponovo zategne)?

Procitah negde da je to, uz zamenu maticne, najkomplikovaniji zahvat na ovom notebook, jer mora skoro ceo da se rastavi :) A ne bi da mi tako landara, ako ga slucajno negde potkacim malo jace, nece na dobro da izadje :)

Imam problem. Pre, kad je baterija puna 100% pisalo je on A/C power, a sad pise samo fully charged 100% o_O. Koja je to fora sad?

Meni nikad nije pisalo A/C power,uvek je bilo fully charged.Baterija je smart,i tako i treba.

Ali ja koliko se secam pisalo je valjda, mada mozda je to na XP-u. Posto ima ona fora kad se napuni da laptop radi na struju, to sto ti kazes smart, valjda, pa je logicno da pise al ok.

Jel znate mozda koja se wireless kartica fabricki ugradjivala u ovaj model? i jel bluetooth modul je kao poseban hardver,posto hocu da ubacim oba.

Wireless kartica moze bilo koja MiniPCIe posto na ovom laptopu ne postoji WhiteList (BIOS lista podrzanih kartica)

Primetio sam male crtice u gornjem delu ekrana koje se vide samo na beloj povrsini i kao su udubljene, iza slike. Moje pitanje je: da li je to neki problem sa ekranom. Pitam cisto jer je jos pod garancijom.

Ladno bez fotke postavljaš ovakvo pitanje?

Izvinite nisam to reko. Slikao sam ali se nista ne vidi jer su crtice previse male. Mislim da mozete da ukapirate iz opisa :)

Izvinite nisam to reko. Slikao sam ali se nista ne vidi jer su crtice previse male. Mislim da mozete da ukapirate iz opisa :)
Izvini,ja uopste ne kontam sta si hteo da kazes a ne u cemu je problem.Kako mislis crtice iza slike,udubljenja...?

Pa pazi, kad se gleda u ekran i sad vidis sliku a te crtice su kao iza slike, na tu foru kapiras

Imaš macro mod na fotoaparatu? Slikaj taj predeo da vidimo, ne može da bude toliko malo da fotoaparat ne beleži u macro modu.

Primetio sam male crtice u gornjem delu ekrana koje se vide samo na beloj povrsini i kao su udubljene, iza slike. Moje pitanje je: da li je to neki problem sa ekranom. Pitam cisto jer je jos pod garancijom.

Nakaci laptop na eksterni monitor, ako se crtice vide i na njemu problem je u grafici, ako ne
onda je problem verovatno u ekranu.

Jocifer ima stalno problema sa laptopom ali od svih tih problema nije bilo nista do sad :) Sumljam da mu je grafika crkla.......Nemoguce da kad slika sa aparatom ne vidi se na slici nista.A i takodje jos cekamo od 6 novembra da okaci sliku :)

Sumlja ne postoji ... sumnja da

Nisam bio tu, ekskurzija i neka volonterska putovanaj pa nisam stigo. Uglavnom pokusao sam da slikam i u makro modu i normalnom i ne vidi se nista. Pretpostavljam da su se pojavili mrtvi pikseli, mozda, i mnoogo me iritiraju te crtice. Moj najveci problem je sto je laptop kupljen u vranju, reko sam vec poklon, inace bi ja to po kratkom postupku. Odneo bi u servis pa oni nek muckaju glavu sta je.

Vrh Dno