Šta je novo?

Dell UP2414Q - 4k @ 24" :)

Stigao mi je Dell pristupačni 4K TN monitor, sa jednim takvim neviđeno glupim i kritičnim nedostatkom. U pitanju je Dell PB2815Q koji je ograničen na 30Hz u 3840 x 2160 rezoluciji... Nema MST, tako da kako god da okreneš, bilo DisplayPort bilo HDMI osuđen si na 30Hz pri 4K.

Zato je i pristupacan.

Kao fora pristupačan, P2815Q kod nas košta 630 evra. Ne znam zašto bi bilo ko uzeo njega umesto Asus PB287Q koji je isto oko 650 evra a nudi 60Hz bez upotrebe MST-a. Mada, da li je moguće da PB287Q i dalje nema da se kupi kod nas, testirao sam ga sredinom juna još...

edit:

Da odgovorim i mickeyrs-u - 100% siguran, ne postoji MST kod P2815Q, da postoji mogao bi da daje 60Hz kao UP2414Q i UP3214Q koje sam testirao.

Poslednja izmena:
stigla azdaja :), 32" dell da kucnem u drvo sve radi kako treba iz prve , nema razdvajanja slike,mst radi kako treba , sve za sad sljaka na nivou. Ja sam prikacio monitor na minidp port (kabl sto ide uz monitor) i prebacio na 60hz i radi sve ko podmazano, filmovi , igrice itd. Mnogi se zale na monitor , ali izgleda je fora da se prikljuci na minidp port , ovo je slucaj sa amd grafikom ( devil13 7990 ) , nisam siguran za nvidiu. Probao fifu 15,csgo , hazardops , sve na 4k rez. radi, pustio par filmova (1080p) rade, 4k klipovi sa yutuba rade itd.
Budjenje iz powermoda nisam probao jer mi je ta opcija disejblovana.

Jedino kada se ukljuci minidp port i 60hz ne mozes da menjas rezoluciju samo je u opcijama moguce staviti ovu max 3840x2160 , tako da treba jaka masina da to sve izgura ako igrate igrice .

Sad ne znam dal je normalno monitor se pozadi greje 2x vise nego dell 2713hm (uporedjivao i sa starim samsungom t260 i sa viewsonicom 27 ne znam model ) i oni isto svi manje zagrejani nego ovaj ? Ima li neko predstavu zasto ili je to normalno ?

pa dobro 8h rada je trebalo da pocne da baguje :), evo upao u power sleep mode i nece da se upali hahahah ... :)) veselo...

Previse si ga 'zagrejao' :)

Enivej, jesi uspeo da ga povratis?

uspeo sam nesto, tipa ugasis komp restartujes ga, iskljucis displayport 1.2 , onda ga vratis i onda radi na 60hz, ali ne ulazim u igrice nit palim filmove, samo mi koristi za radnu povrsinu. kada se udje u igricu ( ako prosere igrica radi, kada izadjes udjes u drugu igricu odma se pali powersaving mode i gasi se monitor ) :) veselo.
ako vam nije ovo preko potrebno(kao sto je meni potrebna ova radna povrsina) izbegavajte ovaj monitor u sirokom luku .

inace fifa, liga, canter na 4k izgleda stvarno prelepo , ali dzabe...

edit:
posto sam direktno nabavio monitor iz dell-a, oni hoce odma da zamene monitor i da mi daju drugi, ali to ne resava problem...cekamo reviziju novu ako je budu izbacili ako ne , refund moneyz plz !:)

edit 2:
da li neko zna , da li je mozda problem sto sam ubacio u minidisplay port ? nemam drugi na gpu, a i taj sam dobio uz dell monitor???

problem je sto si kupio odma a trebao si da sacekas nekoliko revizija :)

problem je sto mi treba odmah, nisam mogao da cekam :\
sad cu da instaliram 14.7 rc3 catalyst drivere, kazu da su impruvovali podrsku za 4k, pa cu i to probati da vidim dal ima razlike... :)

ovo dobijem kada ukljucim displayport diagnostics u catalystu 13.12 verzija trenutna
dpport.png

Poslednja izmena:
jeste trolovi :)) hahaha poboljsali , moze tako ?:)

Nazad
Vrh Dno