Šta je novo?

Dell UP2414Q - 4k @ 24" :)

img8265.jpg

Super, bar troijica nas će da pročita test, isplatiće se Dell-u ulaganje u reklamu na benchmarku :)

Mislim da mnogi, što se može videti iz većine predhodnih postova, ne shvataju da velika gustina piksela ne mora da znači da će sve da bude presitno.. pogledajte telefon sa 400+ ppi na primer..

A ovaj 32" ima gustinu kao 1920x1080 na 16", što i bez ikakvog uvećanja nije sitno, čak su veoma vidljivi pikseli, tu ni ne treba ništa, dobija se samo radna površina velika kao 4x16" 1080p. No, čekamo Gizmo-a :)

Komplikacije opet, sutra se javljam sa utiscima kad nabavim napajanje koje moze da pogura ATI R9 290X potreban za ove zveri... Nisam osvezio konfu sto godina, barem do sad nije bilo potrebe, nisam neki gejmer.

Povezan UP3214Q. Čekam malo da se slegnu utisci pa se vraćam :)

img8391.jpg

Lepo, lepo :d

Povezan UP3214Q. Čekam malo da se slegnu utisci pa se vraćam :)

img8391.jpg

Nisam ni primetio da je 32 inca dok nisam video da pise UP3214Q. Lepo, lepo, nema sta. :)
Pozuri, jedva cekam, koliko ti treba da se slegnu utisci. :) Samo se salim, cekam ja. Imam vremena. :)

Evo i manjeg brata u poredbi - UP2414Q. Koliko mi 24 inča deluje smešno malo pored "triesdvojke" :) Sa druge strane, ovo je bolesna oštrina za jedan monitor, fenomenalno je za rad iako naizgled deluje sitno. Pobogu, Benchmark sajt je jedna trakica po sredini u ovoj rezoluciji :D Eh da mi je novca, ovo je milina za korišćenje.

img8436.jpg

img8441s.jpg

Ne znam zašto fotoparat učini sliku crvenkastom, kad je u stvarnosti savršeno bela, spičih Brightness na max. Loše vesti za Hackintosh -R9 290X nije podržan još uvek :( Moraću da pojurim neku drugu grafiku od kolege.

Cekaj malo, ovo je 4k@24/32"???

Aj daj sliku neke aplikacije, Photoshop-a ako imas ili tako nesto...

ps.jpg

img8455.jpg

Poslednja izmena:
O da, skoro pa četiri Bencha može da stane :) Multitasking raj.

bench.jpg

Strasno. Koliko € zadovoljstvo? Ovo je sa PS i slicne alate dusu dalo.

Spremi se da za 32-inčni model isprsiš 2300 evra u Švici, ili 1060 evra za manji 24-inčni :)

Vidim da je vreme da skupljam pare za novi monitor... Ovaj od 32" izgleda veoma privlacno. Ah da, jos neki GTX780 Ti ce morati da padne.

Да ли би могао да пробаш на 24” да користиш оно за шта је тај монитор и реално прављен, ака ”ретина” резолуцију?
Дакле, то би на Вин машинима било, ваљда, scalling 200% ?

Мене би то занимало... због повезивања на Мек рачунар искључиво. Хвала унапред! :)

Scaling 200% u Windowsu je dobar za neke stvari, kao što su recimo UI elementi, ikonice i slično, one postaju krupnije i super oštro izgledaju, dok je sa druge strane prikaz fonta u Chrome-u neviđeno loš i krzav.

1.jpg
2.jpg

OSX skalira na drugi nacin, ne bi trebalo biti tih problema. Nisam siguran, ali mislim da i Ubuntu 14.04 daily ima podrsku za high dpi.

Ja bih rado isprobao u OSX-u, ali džaba kad ova R9 290X još uvek nema podršku... Bezveze, lepo skinuo i 10.9.3 Beta 1 update, kad ono sačekala me 1024 x 768 rezolucija i u System profiler stoji Unknown... Za Linux ne znam, mogao bih da proverim i tamo kakva je situacija.

Sad sam malo guglao, ipak je podesavanje skaliranja na lnuxu cimanje. Ali kao i obicno, imas vecu kontrolu nego u osx/win.

Možeš probati osx sa grafikom koju si imao pre, koliko shvatam nećeš imati 60Hz, ali nema veze, da se vidi kako deluje na toj rezoluciji.. :type:

Misliš da to ne bih uradio do sad :) Moja prastara ATI 4870 ne podržava 4K rezoluciju, ima samo DVI portove koji ne mogu da izbace više od 2560 x 1600.

Evo i karte za OSX - blagi overkill, zar ne? :d

Prilozi

• IMG_8760.jpg
    IMG_8760.jpg
    785.6 KB · Pregleda: 174
Koliko ti samo uzivas u svemu tome :) Mislim da je san pola bencha da radi to sto ti radis :D
Svaka cast i samo napred, monitori su vrh vrhova, a ova crvena kutija, bez reci :D

Ajoj, pa ja ne bi spavao da imam to u kući :D

Uspeh! Namučio sam se pošteno, ali sam napokon uspeo da namestim GTX 290 Ti da radi sa 10.9.3 pomoću Nvidia Web drivera. Prvo, dok sam našao koji driver uopšte hoće da radi ovom Beta 1 verzijom, drugo, svejedno sam dobijao 1024 x 768 rezoluciju i nepoznatu kartu iako su drajveri instalirani i aktivni. Kopao, kopao i rekoh ajde da probam da bootujem sa GraphicsEnabler=No i na moje iznenađenje proradilo. Koliko vidim još uvek mi nije ponuđen 60Hz i scaling opcije, ali ima vremena sutra da vidim šta se tu dešava, odoh da spavam.

Okačih na Tonymac screenove, a da ne kačim i ovde, evo link http://www.tonymacx86.com/graphics/115731-gtx-780-ti-9.html#post783408

Da, da, hibrid 290X i GTX 780 Ti naravno, spava mi se! :)

Zezam se ja malo :d
Super si to sve namestio, a i stvarno je vreme za spavanje :)

Nazad
Vrh Dno