Ako je vise za igranje i manje za filmove onda ti je bolji 16:10, ali razlika u ceni ne opravdava razliku u velicini, tako da ja ni u ludilu ne bih uzeo dvajes' cetvorku.
16:10 je za sve bolji, osim za filmove, zbog rezolucije ostaje malo neiskoriscenog prostora, dok je kod 16:9 to u vecini slucajeva popunjeno kod filmova.
Ti poredis velicinu displeja, a ne graficki prikaz u igrama. Danasnje igre su optimizovane za 16:9, upravo zato sto je takvih monitora najvise. Naravno da monitor iste dijagonale sa odnosom 16:10 ima generalno vecu povrsinu prikaza - ali to ne igra ulogu u igrama, sto se i vidi na linku. I naravno da je monitor 16:10 bolji i prijatniji za rad u svemu ostalom, upravo zbog vece povrsine - ali ne i u igrama.HAHAH WIN. Uporedjuju 16:9 i manji 16:10. Pa kako moze da bude fer da u prikazu 16:10 samo skrate sa levo i desno vidljivost, a ne povecaju po vertikali? Kad je vec radio neko subjektivan stranicu mogao je za 16:9 da stavi 3 puta vecu sliku, da ljudi slucajno ne pogrese i kupe 16:10 xD. Ovom logikom 21:9 je najbolje resenje, najvise prikazuje (nema veze sto treba da bude 5 inca veci, to se ne gleda, uporedjujemo monitore iste vertikale).
Ovo je njihov nacin poredjenja:
http://www.displaywars.com/22-inch-16x9-vs-20,4-inch-16x10
Ovako bi normalna osoba uradila:
http://www.displaywars.com/22-inch-16x9-vs-22-inch-16x10
Aj molim te pejstvuj oba screenshota. Ove sam nasao na battle netu posto ne posedujem diablo 3.
Po ovome se vidi da je 1920 x 1080 nativna rezolucija za diablo, tj vidi se da 1920 x 1200 prikazuje vecu povrsinu slike u igri ali ne i vecu vidjlivost.
Neces dobiti dodatni kontent sa vecom vertikalom ako igra nije pravljena za tu rezoluciju tj. aspect ratio, ono sto mozes da dobijes sa vecom rezolucijom je veci kvalitet slike.
BTW net je pun informacija, sve ovo nadjes na guglu za 2 min, nema potrebe da te ja ubedjujem.
Ako nemas black barove verovatno nisi ukljucio leterbox mode, jos jedan screenshot ovog puta sa diablo foruma in game.
Pogledajte prilog 97974 Pogledajte prilog 97975
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari