Šta je novo?

Dell U2412M IPS/LED

...

sad,ne znam je li to istina ili neki trach,ali cuo sam da DELL ima bolju kontrolu kvaliteta svojih proizvoda od HP-a.....pa samim tim,manja je mogucnost da sa DELL-om dobijes neki felerican primerak monitora....

takodje se prica da HP za ralzliku od DELL-a ima razlicite panele u istim modelima monitra u zavisnosti za koje trziste su namenjeni(citaj nase istocno evropsko selo ima losije primerke od zapadne civilizacije)...slicno kao sto je slucaj sa SAMSUNGOM....

pogledaj komentare na ITsvetu i za jedan i za drugi...

opet ponavljam,ne znam da li je sve to 100% tacno,tako da treba uzeti ove informacije sa rezervom....ali u svakom slucaju,ne mogu da skode....a to sto ne skodi,mozda i koristi....:D

(ne znam zasto sam vam ovo ispricao) :p

Pa baš ovde s foruma, po količini vraćenih i reklamiranih U2412M ne bih rekao da je Dell tu mnogo bolji od HP-a, sve je made in China :(

Ubaci slobodno i U2312HM u tu pricu... defektnih (u manjoj ili vecoj meri) koliko hoces... :)

Kontrola kvaliteta my ass...

Poslednja izmena:
HP LP2475w je još uvek na HP sajtu, makar na US.

Juče sam proverio i HP Product Bulletin (zvaničan HP alat za specifikacije proizvoda) i za LP2475w nije objavljen EOL (EndOfLife) tako da se još uvek proizvodi. Mada jeste već dosta dugo u proizvodnji i verovatno će uskoro biti EOL, ali to će verovatno biti i Dell 2410.

Kod nas ima jedan na stanju u Com***de-u, to je sve što videh na lageru kod naših distibutera. ZR2440w već ima mnogo više, pošto je nov model.

Od ponedeljka ću otići da vidim negde sve što nađem od tih modela na delu, pa koji mi se svidi.

Poslednja izmena:
Pošto mi je firma zvanični servis za HP, zbog garancije bih išao na HP, jer znam da će mi sigurno biti ispoštovana garancija za 0 bad i 0 bright piksela za sve 3 godine (pošto su oba HP Performance monitori), da neću morati da se oko toga natežem s uvoznicima, servisima i sl.

Nemas vise sta da se raspitujes i razmisljas, uzimaj dok ima (prvo sve raspakuj i testiraj, pa tek kad zadovolji prvu kontrolu onda placaj ...) i nema sikiriki.
CUJ ZVANICNI SERVIS i razmisljas neki drugi sem HP-a ... cccc...

Ma samo zbog cene gledam. U2412M je 24.000, na akciji sada, a praktično identičan ZR2440w će me izaći preko 29.000, a LP2475w 34.000.

E sad, da ću mirno spavati s HP-om, to da :)

Poslednja izmena:
ja i dalje glasam za 2412m.

sto vise ga gledam, to sam vise impresioniram kakav monitor danas moze da se dobije za 235e.!!

btw onaj drugi primerak 2412m koji imam i dalje ima ono treperenje. :/ jednostavno odredjena nijansa SIVE prouzrokuje vidljivo treperenje. Drugi primerak nema taj problem :/

Od danas sam i ja vlasnik ovog monitora :) Kupljen u W..W.. u NS, moj primerak je crne boje :) Za sada fenomenalni utisci, uglovi gledanja skoro savrseni, posle malo kalibracije prikaz boja na vrlo visokom nivou...

Da li ste ga(2412) negde u bgu videli upaljen/izlozenog, cisto da prrodjem da licno ocenim sliku:D

Video sam moj kada sam ga kupovao, ali neces videti razliku u slici ni najmanju. Pre svega sto je povezan kao i ostali preko splitera na vga sa nekom niskom rezolucijom, a drugo sto nisu dirana fabricka podesavanja. Cak i kada ga doneses kuci bices blago razocaran, tek nakon nekog vremena poceces da uvidjas boje i prednosti.

Pih voleo bi negde da ga vidim na delu, ipak ne prelazim sa neko bezveznog TNa, plasim se da ne budem mnogo razocaran:D

sa velicinom neces sigurno :) Sumnjam da ce ti doneti dubinu crne kao tvoj 971p, ali sve ostalo je na strani dell-a. Da ne pricam koliko ce ti bolje igre izgledati na Dell-u nego na tom Samsung-u.

A uglovi gledanja? Mislim nista ekstremno ali kad se zavalim u stolicu ili legnem u krevet, jel se menjaju boje?
Video sam jedan izlozen ali na 2.5m visine i dosta "sive" boje su izgledale odozdo:D

Poslednja izmena:
sa velicinom neces sigurno :) Sumnjam da ce ti doneti dubinu crne kao tvoj 971p, ali sve ostalo je na strani dell-a. Da ne pricam koliko ce ti bolje igre izgledati na Dell-u nego na tom Samsung-u.

Kontrast i crna ne mogu ni da se prinesu 971p. Uglovi su dobri na oba, dok je jedina prednost 2412 (pored veličine naravno), malo brži odziv i nepostojanje promene boja pri ekstremnim uglovima. Dell sam imao na kratko, ortak ga ima, a Samsung sam odneo u office da i dalje služu, tako da ti ne pričam napamet. :)

Što se igara tiče, primetićeš bolji odziv i to je to. Što se statične slike tiče Samsung all the way.

^ +1 za ovo. Ja imam Dell-a ali manjeg brata i 971p takodje na caletovoj masini. Sve je istina sto kaze kolaga iznad :)

Posto znate o cemu pricam, jel imate boljeg kandidata za zamenu? Kakvi su novi amva?

Idi slobodno na Dell-a. Za ono za sta tebi treba monitor bice win win situacija. A ni cena nije visoka.

Sharpshoooter je napisao(la):
Što se statične slike tiče Samsung all the way.

Osim crne i kontrasta...sta ti smeta kod staticne slike?
Nisam ja obicno cepidlaka i ne smaram, ali nekako monitor je posebna stvar...platio bi ja i vise ali ne znam sta da uzmem:D
I blizu sam della, kopa me samo taj amva...(neki bolji ips ako je samo do 8bitnih boja mi ne treba)

Poslednja izmena:
Ne fali Dell-u ništa osim kontrasta, ali ipak ima razlike u slici. Teško je opisati rečima. Uostalom saznaćeš sam kada se budeš ponovio :)

Trenutno nemaš ništa bolje od tog 2412m. Šteta je što Samsung nije napravio naslednika 971p.

Poslednja izmena:
Npr. 971p ali u dijagonali 24", led osvetljenje i poboljsan odziv. Pa to bi bio bestbuy decenije.

Koliko se secam samsung 245t je imao isti panel kao 971p, ali naravno 24". Steta sto se vise ne proizvodi. Zao mi je sto nisam uspeo da ga kupim pred kraj kad je kostao oko 700e.

Koliko se secam samsung 245t je imao isti panel kao 971p, ali naravno 24". Steta sto se vise ne proizvodi. Zao mi je sto nisam uspeo da ga kupim pred kraj kad je kostao oko 700e.

Koliko znam nije baš isti panel bio u pitanju. Sličan, ali je bilo nekih razlika. *** mrzi me sada da prekopavam review-ove da bi našao tu sitnicu :)

Jednostavno kada se navikneš na 971p, teško da će te neki drugi monitor oduševiti slikom. Uglavnom prođu sa dobro i nije loše.

Koliko znam nije baš isti panel bio u pitanju. Sličan, ali je bilo nekih razlika. *** mrzi me sada da prekopavam review-ove da bi našao tu sitnicu :)

Jednostavno kada se navikneš na 971p, teško da će te neki drugi monitor oduševiti slikom. Uglavnom prođu sa dobro i nije loše.
971p je PVA, 245t je SPVA.

Ma svaki je bolji od tn-a

Uzeo sam danas, utisci su tacno kao sto ste rekli....dobar i nije los:D Tacnije ISTI su kao sto si rekao, ako zanemarimo uglove, crnu i kontrast koji se odmah primete, slika je odlicna ali nekako nije to "ona" sa 971. Da kazem da sam zadovoljan ali ako se pojavi nesto novo na trzistu sto lici na pva a da je ovih dimenzija....menjam:)

Kako se napaja USB hub? Preko strujnog kabla monitora ili preko USB na ploči? Zeza me BT dongle, gubi vezu.

USB na ploci. Dobio si onaj kablic, treba (i) njega da povezes.

Pa, povezah, kako bi drugačije radio port na koji sam priključio dongle? Problem je što gubi vezu sa telefonom kad je na monitoru.

Vrh Dno