Šta je novo?

Dell U2412M IPS/LED

ZR2440 nema s-ips nego e-ips (6-bit+FRC). U pitanju je LG panel LM240WU8-SLA1.

ZR2440 je potpuni parnjak U2412M po pitanju panela, koji koristi LG LM240WU8-SLA2.

Specifikacije panela su identične. Razlikuju im se elektronike, ali su paneli isti.

Pravi S-IPS je HP LP2475W, ali ga je HP izgleda povukao.

Što se tiče ZR2440 i U2412M, ZR je po meni dosta kvalitetnije izrađen, ali je i cena osetno viša. Što se same slike tiče, verujem da bi propisnom kalibracijom mogla da se na oba dobije približno ista slika, opet sve zavisi ok konkretnog primerka.

Poslednja izmena:
ZR2440 nema s-ips nego e-ips (6-bit+FRC). U pitanju je LG panel LM240WU8-SLA1.

ZR2440 je potpuni parnjak U2412M po pitanju panela, koji koristi LG LM240WU8-SLA2.

Specifikacije panela su identične. Razlikuju im se elektronike, ali su paneli isti.

Pravi S-IPS je HP LP2475W, ali ga je HP izgleda povukao.

Što se tiče ZR2440 i U2412M, ZR je po meni dosta kvalitetnije izrađen, ali je i cena osetno viša. Što se same slike tiče, verujem da bi propisnom kalibracijom mogla da se na oba dobije približno ista slika, opet sve zavisi ok konkretnog primerka.

http://www.directdial.com/XW477A8#ABA.html
https://sites.google.com/a/shopping...p-zr2440w-24-in-led-s-ips-monitor-best-price/
http://www.pbtech.co.nz/index.php?z=p&p=MONHDT1797748
ZR2440w uses IPS (In Plane Switching)
http://www.computer-highway.co.uk/index.php/catalog/product/view/id/1690408/category/940/

Nema govora da se radi o E-IPS tj istom panelu koji koristi dell 2412m
Paneli uopste nisu isti Dell ima panel sa 8ms odziva a HP zr 2440w sa 6ms.

HP ZR2440w XW477A4/A8... je tacna oznaka modela o kome je govorim da ne bude zabune.

http://purpleflytrading.co.za/shopping/index.php?main_page=product_info&cPath=8_64&products_id=6546

Poslednja izmena od urednika:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2440w.htm
e-IPS

Panel
http://www.tftcentral.co.uk/search.php?query=e-ips&select=panel
"ZR2440w 6ms G2G 24"WS LG.Display e-IPS (LM240WU8-SLA1)"

Ni sam HP ne navodi koji je tačno IPS panel http://h18004.www1.hp.com/products/quickspecs/14145_na/14145_na.html

Odziv se reši elektronikom, a razliku izmedju 6 i 8 ms nema šanse da primetiš.

EDIT: HP ZR2440w definitivno ima e-IPS LG LM240WU8-SLA1 panel http://www.hp.com/hpinfo/globalciti...ltiCountry/disassembly_monito_20119723513.pdf

Poslednja izmena:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2440w.htm
e-IPS

Panel
http://www.tftcentral.co.uk/search.php?query=e-ips&select=panel
"ZR2440w 6ms G2G 24"WS LG.Display e-IPS (LM240WU8-SLA1)"

Ni sam HP ne navodi koji je tačno IPS panel http://h18004.www1.hp.com/products/quickspecs/14145_na/14145_na.html

Odziv se reši elektronikom, a razliku izmedju 6 i 8 ms nema šanse da primetiš.

EDIT: HP ZR2440w definitivno ima e-IPS LG LM240WU8-SLA1 panel http://www.hp.com/hpinfo/globalciti...ltiCountry/disassembly_monito_20119723513.pdf

U jednom od ovih linkova a i po netu sam citao da je HPzr2440w upgrade HPZr34w koji ima S-IPS panel.

Overall I felt that the ZR2440w was a very good improvement and upgrade over the older ZR24W model. HP have managed to improve the screen in nearly every area to some degree. Some aspects such as black depth, contrast ratio and luminance range were improved quite significantly. If you have a ZR24W already then I'm not sure it would be worth upgrading and spending a lot of money for a new screen when overall performance characteristics are quite similar. If you are buying new, then I would recommend the ZR2440w as the better choice between the two certainly.

Uglavnom nigde ne pise E-IPS to nisam video dok sam na S-IPS nailazio na mnogo mesta u opisu ovog monitora.

LED Backlit IPS monitor, successor to the ZR24w.
Uglavnom nigde ne kazu da je ZR 2440w isto sto i sell 2412, nego ga uporedjuju sa ZR24w tj. kazu da je zr2440w boljli monitor od zr 24w kao vidi se napredak u odniosu na stari model.
Bilo kako bilo nije ni bitno sto se mene tice, probao sam taj Dell 2412m ocena je katatrofa, sad sam uzeo pomenuti hp i razlika je evidentna tu dileme nema, kao nebo i zemlja. Koji god da je tip panela monitor je vrh prikaz slike i boja u odnosu na 2412m koji sam vratio
ne moze da se poredi.

Naslednik jeste, ali ima e-ips. HP ZR2440 ima LG panel LM240WU8-SLA1, definitivno.

Pogledaj poslednji link od RazbojNick, tj. HP dissasemby dokumentaciju.

Budući da već neko vreme planiram da pazarim ZR2440, već dosta dugo vagam za i protiv istog.

I sta si odlucio ?

Zavisi od para koje dobijem uskoro od nekih poslova i uslov mi je da se prvo prodam mog LG L204WT, da ne gomilam monitore po kući. Ali uzeću ZR-a 99% (ako u poslednjem trenutku ne odlučim za neku 27-cu).

HP po meni ima jos jednu prednost, a to je prisutan HDMI. Mislim da je to dobra stvar u eri kada HDMI izlaz se pojavljuje na svim uredjajima od telefona do konzole... I DP mu je 1.2 ako se ne varam, ako to nekome nesto znaci...
Ne znam koje je generacije DP na Dell-u? 1.1? 1.2? Cisto onako... Nema zvucnika ni na jednom koji bi to iskoristili, ali volim da sam "up to date" kad pazarim...

HDMI2DisplayPort adapter košta možda 10 evra. DP verzija na U2412M je 1.1a.

Bilo kako bilo nije ni bitno sto se mene tice, probao sam taj Dell 2412m ocena je katatrofa, sad sam uzeo pomenuti hp i razlika je evidentna tu dileme nema, kao nebo i zemlja. Koji god da je tip panela monitor je vrh prikaz slike i boja u odnosu na 2412m koji sam vratio
ne moze da se poredi.

na osnovu ova dva rivjua

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-dell-u2412m.html

http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-hp-zr2440w-part9.html

DELL-ov monitor je bolji(mozda osetno) za gaming.....a sve ostalo bi trebalo da im je tu negde na istom nivou,jer je u pitanju isti tip panela.....

sad,ostaje misterija kako si ti mogao da primetis toliko DRASTICNU razliku u kvalitetu slike izmedju ta dva monitra,a jos veca je misterija kako to da si na manjem Dell-u U2311 video bolju sliku,kada bi trebalo da je u najboljem slucaju isti kvalitet slike.....(jedino ako si dobio defektan primerak veceg Dell-a)

na osnovu ova dva rivjua

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-dell-u2412m.html

http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-hp-zr2440w-part9.html

DELL-ov monitor je bolji(mozda osetno) za gaming.....a sve ostalo bi trebalo da im je tu negde na istom nivou,jer je u pitanju isti tip panela.....

sad,ostaje misterija kako si ti mogao da primetis toliko DRASTICNU razliku u kvalitetu slike izmedju ta dva monitra,a jos veca je misterija kako to da si na manjem Dell-u U2311 video bolju sliku,kada bi trebalo da je u najboljem slucaju isti kvalitet slike.....(jedino ako si dobio defektan primerak veceg Dell-a)

Nema tu misterije 2412M je prosto los proizvod, ne bih ga vratio da nije tako. Poredio sam 2412 sa 2311 i sa ZR 2440 i razlika je evidentna. Na osnovu informacija na net sam i kupio dell 2412 i ispostavilo se da sam se prevario. Dakle jako lose za Dell. Mozda je defektan ne znam ali ispada da ima mnogo defektnih. Znam coveka koji je u Desk-u probao 3 monitora i odustao jer su svi imali mrtvake ili zaglavljene. Ja sam prosle god bio na ivici nerava jer sam 2311 3x vracao u Bell computers zbog losih pixela. Tek sam iz 4tog puta uboo dobar primerak koji nije imao mana. Tako da dell pocinje da me razocarava.
Kolega sa foruma je pazario prosle god 2711 koji je imao nenormalna probijanja svetlosti na vise mesta naravno vratio ga je a platio ga tada 650e, u svakom slucaju pocelu su da prave fus proizvode. Cim Kinez uzme nesto da sklapa problemi u startu.
to je neko moje iskustvo sa Dellom. Ovaj 2412 su neki nahvalili neki nisu mozda su ti bili defektni ne znam, ali ako je tako onda je to veliki procenat defektnih to nije vise 1 ili 2 to je na desetine.

^ kao sto rekoh: imam dva monitora. sasvim su ok.

na jednom i dalje imam treperenje kad prikazuje sivu boju ali to je 99% do kabla. cekam da stigne novi kabl.

Moj 2311 nije kinez, vec ceh. :p

To je bio prvi uvoz, posle toga su sve Kinezi..........:mad:

^ kao sto rekoh: imam dva monitora. sasvim su ok.

na jednom i dalje imam treperenje kad prikazuje sivu boju ali to je 99% do kabla. cekam da stigne novi kabl.

Da, tu si u pravu ako ubodes ok primerak da nema zevanje izmedju panela i okvira ili lose pixele onda se moze reci da je 2412M Ok, ali samo Ok bez mnogo odusevljavanja.

sa jedne strane, ispade monitor najveci krs, mrtvi pikseli, ovo ono. to se desava jer ljudi koji kupuju ovaj monitor idu u shop sa 3 lupe i 2 mikroskopa i traze manu. sigurno se desava da neka radnja izadje u susret i za taman piksel koji nije pokriven garancijom i kako uvoznik to ne priznaje za reklamaciju onda mora i takav monitor nekome da se proda i onda se dodje u situaciju da u radnji ostane nekoliko komada sa takvim pikselima i onda kada neko hoce da kupi dobije 3x za redom takav monitor. to je jedino objasnjenje zasto se to desava, cega realno nema ni na monitorima od 60e u toj meri. sa 2. strane, ima ljudi koji ga dizu u nebesa kao da je monitor ne znam kakvo cudo, vrhunski monitor, resenje za jutarnju erekciju itd. istina je kao i uvek negde izmedju, monitor je dobar ali nije nista za padanje na dupe, u toj klasi best buy, cak i za solidno vise novca nema da se kupi nista mnogo bolje ako i uopste. ko ima umerena (realna) ocekivanja od njega za njega je ovaj monitor pun pogodak.

^+1

Vidim da se baš često poredi sa HP ZR2440w koji, sem HDMI, nema šta da doda za 100 evra višu cenu. HP čak za ovaj monitor nema ni premium garanciju što se tiče piksela. Pošto sam počeo da obilazim prodavnice još pre Nove godine u potrazi za 24" modelom, pogledao sam i pomenuti HP izmedju ostalih (u Ušću). Moje lično mišljenje koje sam formirao pre kupovine jeste da ZR2440w ne opravdava razliku u ceni. Tada sam čak mislio (na osnovu lažnih informacija sa neta) da ima S-IPS panel, pa sam još i to uzeo u obzir. Metalna izrada je dobar detalj, ali posle 10 dana posnatne potpuno neprimetna odlika. Sem ako ne gledate u nju, a ne u ekran, što malo narušava svrhu monitora. Prosto: 100 evra razlike, po meni, nije opravdano.

Možda U2412M ima mnogo defektnih primeraka, ali to je uvek tako sa robom koja ima mnogo prodatih komada (kao što je i Quantum, pa posle WD bio pljuvan jer se masa ljudi žalila na crkavanja, a oni bili naprodavaniji diskovi). Zato garancija i postoji. Zato pogledate monitor pre kupovine u prodavnici.

Niste u pravu, ja sam taj koga je vuk125 pominjao i probao sam 3 komada, 1 tamo a 2 sam nosio kuci. Svaki je prvi put bio ispred mene otvoren, fabricki selotejp sam licno ja isekao.

Nismo u pravu da ima defektnih primeraka, kao što ima i odličnih?

sa jedne strane, ispade monitor najveci krs, mrtvi pikseli, ovo ono. to se desava jer ljudi koji kupuju ovaj monitor idu u shop sa 3 lupe i 2 mikroskopa i traze manu. sigurno se desava da neka radnja izadje u susret i za taman piksel koji nije pokriven garancijom i kako uvoznik to ne priznaje za reklamaciju onda mora i takav monitor nekome da se proda i onda se dodje u situaciju da u radnji ostane nekoliko komada sa takvim pikselima i onda kada neko hoce da kupi dobije 3x za redom takav monitor. to je jedino objasnjenje zasto se to desava, cega realno nema ni na monitorima od 60e u toj meri. sa 2. strane, ima ljudi koji ga dizu u nebesa kao da je monitor ne znam kakvo cudo, vrhunski monitor, resenje za jutarnju erekciju itd. istina je kao i uvek negde izmedju, monitor je dobar ali nije nista za padanje na dupe, u toj klasi best buy, cak i za solidno vise novca nema da se kupi nista mnogo bolje ako i uopste. ko ima umerena (realna) ocekivanja od njega za njega je ovaj monitor pun pogodak.

Nema tu nikakvog izlazenja u susret sve sto neko kupuje mora da vidi sta kupuje, onaj ko placa ima pravo da zna sta placa. Ja npr kad narucim monitor i on stigne negde u neku firmu prodavnicu itd. kazem otvaraj i pustaj ako kazu to ne moze ja kazem nista onda nema posla i idem dalje kod drugog koji ce mi otvoriti kutiju i pokazati platicu i par hiljada vise radije nego da kupujem macku u dzaku. To sto nije pokriveno garancijom mene ne interesuje ja hocu nedefektnu stvar za svoje pare. Mrtav pixel je defekt i tu nema dileme., pa sad amoze on da 16x bude tretiran kao regularna stvar.
To je onda problem uvoznika, kupci odbijaju defektnu robu i robu loseg kvaliteta, jedino resenje je da se takve stvari ni ne uvoze vec da se uvozi kvalitet da niko ne bi bio na gubitku. Ljudi su danas mnogo edukovani sto se tice tehnike i tacno znajju sta traze i sta kupuju neke stvari moraju na prvom mestu uvoznici pa onda i trgovci da shvate. osnovna je da ne moze vise svasta da prodje. U principu gledam da kupujem uvek kod ozbiljnih firmi i u prodavnicama sa kojima necu imati problema.
Za Atom, emmi, win-win, desk vip house, mozda sam neke izostavio, me vezuju samo za pozitivna iskustva i uvek cu pazariti kod njih i ako nadjem negde jeftinije. Npr kod montor-a i racunara.net i a maze-a bi dobro razmislio i ventilator da kupim, u pakomu ne bi ni cd za rezanje kupio.
Konkretno 2412 je jako loseg kvaliteta po mom misljenju, kuciste je odradjeno od katastrofalno lose plastike meni je to dovoljno da kazem da je los proizvod.
To je neko moje skromno misljenje.

PS Primerak Dell-a koji sam ja imao sam ja licno rapskovao skinuo sticker traku kojim je kutija bila oblepljena.

^+1

Vidim da se baš često poredi sa HP ZR2440w koji, sem HDMI, nema šta da doda za 100 evra višu cenu. HP čak za ovaj monitor nema ni premium garanciju što se tiče piksela. Pošto sam počeo da obilazim prodavnice još pre Nove godine u potrazi za 24" modelom, pogledao sam i pomenuti HP izmedju ostalih (u Ušću). Moje lično mišljenje koje sam formirao pre kupovine jeste da ZR2440w ne opravdava razliku u ceni. Tada sam čak mislio (na osnovu lažnih informacija sa neta) da ima S-IPS panel, pa sam još i to uzeo u obzir. Metalna izrada je dobar detalj, ali posle 10 dana posnatne potpuno neprimetna odlika. Sem ako ne gledate u nju, a ne u ekran, što malo narušava svrhu monitora. Prosto: 100 evra razlike, po meni, nije opravdano.

Možda U2412M ima mnogo defektnih primeraka, ali to je uvek tako sa robom koja ima mnogo prodatih komada (kao što je i Quantum, pa posle WD bio pljuvan jer se masa ljudi žalila na crkavanja, a oni bili naprodavaniji diskovi). Zato garancija i postoji. Zato pogledate monitor pre kupovine u prodavnici.

ZR 2440w po kvalitetu izrade je avion za 2412 ,a 2412 u poredjenju za zr2440w je traktor iz IMR-a, i pre cu da dam tih 100e vise nego da kupujem nesto za 100e manje sto ce me samo zivcirati.
Dell ima ime i staru slavu i ako ovako nastave nece vise imati ni to, jer ima dosta defekta i na skupljim monitorima. Primer 2711 koji je kolega sa foruma platio debelo i vratio nakon 2dana., pitajte ga zasto...

Ja tvrdim da nije avion i da je 100 evra preplaćivanje. Dokaz je da moj primerak U2412m radi kao zmaj i nema apsolutno ikakav defekt, što je slučaj i sa podosta zadovoljnih korisnika na ovom forumu, i ne samo ovde. Šta sad?

Nema odlicnih 2412 ima samo defektnih i ok primeraka. Ok je ako nema mrtvaka i ako nije lose legla plastika koja je sama po sebi katastrofa. Jako su ga lose uradili i to je cinjenica.
Na jeftinijim tn-ovima nema toliko defekkata kao kod ovog modela.

facepalm.gif
U redu je, ZR2440w je fantastičan zato što si ub'o dobar primerak iz prve, a U2412m ne valja nijedan jer ima primeraka sa defektima...

Za opštu informaciju, panel ne prave ni HP ni Dell, već ih dobijaju gotove, pa kakav se kome zalomi.

Kao sto rekoh svako ima svoje standarde nekome neke stvari nisu vazne nekome jesu.
Ako je tebi dobar to je jedino i vazno za tebe, zar ne.
Svako to gleda iz nekog svog ugla meni je pored speciofikacija jako vazan i kvalitet izrade, nekome mozda nije i to je ok.

Defektan primerak i nekvalitetan proizvod se mnogo razlikuju po meni.
Kvalitet della 2412 i hp a kome pricamo ne moze se porediti i to moze svako da uoci, a ja nisam jedini koji vidi tu razliku.
panel moze da pravi i EI nis ako je stvar kvalitetna onda jeste ne vredi nista sto panel vlaja kad jke ostalo jako lose.
Ptrobao sam del 2412 kao sto rekoh razocarao sse i uzeo zr i to je kao nebo i zemlja.

Meni je važno da monitor ima dobar prikaz (svi aspekti), pa onda da je solidni izradjen (blisko drugo mesto). To što ima kvarova i defekata... pokaži mi robu koja ima apsolutno 0 defektnih primeraka. Da ponovim da za to upravo i služi garancija. Koliko samo ima ljudi koji su kupovali "proverenu" robu po preporuci, pa izgubili živce zato što im zapadne loš primerak.

Za suštinski isti kvalitet slike i sve ostale specifikacije koju daju i Dell i HP nemam nameru da doplaćujem 100 evra, sebi ne mogu da opravdam. Da me neko ne svrsta u "jevtinu" kategoriju, mogao sam lagano da uzmem mnogo, mnogo jevtiniji 24" monitor umesto U2412m.

Ne znam o kakvim standardima pričamo, jedino da slikam svoj primerak U2412m da sam vidiš da nema ni neulegle plastike, ni mrtvih piksela, ni treperenja, ni probijanja svetlosti, ni drmusanja monitora... ništa. Ova plastika na mom primerku je apsolutno dobar materijal. Sad, ako kod tebe ne prolazi ništa sem metala, onda nema dalje diskusije...
Ptrobao sam del 2412 kao sto rekoh razocarao sse i uzeo zr i to je kao nebo i zemlja.
Gledao sam svojim očima HP, nema govora o razlici, a kamo li "nebo i zemlja". Nemoj molim te.

Poslednja izmena:
Opusteno care, ja sam samo priaco o mom licnom iskustvu, naravno da i ja volim da platim jeftinije, ali ne po svaku cenu to je poenta.
kao sto rekoh ako taj tvoj prmerek tebi super onda je to jedino i vazno.
ti imas pozitivno iskustvo ja negativno i to je sve ok.
Poenta ove price je da ce svako za svoj novac traziti nedefektan proizvod.
A trgovci i uvoznici u Srbiji ce morati uskoro da se naviknu na tako nesto i naravno proizvodjaci na prvom mestu koji po nekada, cini mi se imaju utusak da smo mi ovde cobani i da mogu da proture i nuklearni otpad i da ga fino naplate.
To vreme je davno proslo. Ako hces da zadrzis trziste ili pak da ga osvojis ne mozes proturati svasta.

nego i zemlja? po cemu? kvalitetu slike? kucistu? meni je kuciste Dell-a odlicno, nista mi bolje ne treba, nije fensi ali je funkcionalno, ni ne treba da bude robusno obzirom da je LED, pomera se na sve moguce strane, ima USB hub i blabla. ja licno ne bih dao 100e vise ni posle pola flase vinjaka za HP sa identicnim panelom (znaci da je i slika tu negde, plus-minus od primerka do primerka), e sada kome je lose Dell kuciste neka doplati 50% vrednosti monitora za malo bolje. pored toga, Dell se prodao verovatno 50-100x vise na domacem trzistu od tog HP-a pa zato ima i toliko "problema" a los glas se daleko cuje...

edit:
A trgovci i uvoznici u Srbiji ce morati uskoro da se naviknu na tako nesto i naravno proizvodjaci na prvom mestu koji po nekada, cini mi se imaju utusak da smo mi ovde cobani i da mogu da proture i nuklearni otpad i da ga fino naplate.
nije to uopste do uvoznika i trgovaca nego je do garancije koju propisuje proizvodjac i takva ista vazi i u Americi. osim toga, nema ni HP nista bolju kontrolu kvaliteta ni garanciju. isti djoka, samo jedan 50% skuplji od drugog.

da se razumemo, drago mi je sto si ti zadovoljan HP-om i sto si sa njim nasao srecu ali ja prijatelju ne bih nikada mogao da ga preporucim pored U2412M, niti da odgovaram nekoga od kupovine Dell-a.

Poslednja izmena:
Veliki procenat defektnih primeraka znaci samo 20 minuta duze zadrzavanje u radnji (dok ne ubodete perfektan). Da li je vama tih 20 minuta vrednije od 100 evra, pa preferirate HP, to samo vi znate. Meni je 100 evra svakako vrednije, pa sam uzeo Dell-a...

HP čak za ovaj monitor nema ni premium garanciju

Grešiš. ZR2440w je HP Performance monitor i ima Premium garanciju sve tri godine na mrtve piksele kao i svi ostali iz performance serije. Ima garanciju na:
Bright sub-pixel defects 0 maximum
Dark sub-pixel defects 4 maximum
Total combined bright and dark sub-pixel defects 4 maximum
Full Pixel Defects pixel defects: 0 allowed

Znači sve 3 godine garancije 0 svetlih tačkica ili kompletno mrtvih piksela i do 4 mrtva (tamna ili off) subpixela.

U dokumentu koji si naveo je izređana cela Performance serija, ali su greškom izostavili 2-ku - drugi po redu u listi je ZR440w, što ne postoji, treba da stoji ZR2440w.

Inače i za Dell 2412 u svetu postoji Premium garancija, ali kada sam se raspitivao u lokalnim većim radnjama, svuda mi odgovarali da je do 3 mrtva piksela, što ne bi trbalo da bude tako, ali nikako da pozovem servis i da proverim kod njih.

Poslednja izmena:
Grešiš. ZR2440w je HP Performance monitor i ima Premium garanciju sve tri godine na mrtve piksele kao i svi ostali iz performance serije. Ima garanciju na:
Bright sub-pixel defects 0 maximum
Dark sub-pixel defects 4 maximum
Total combined bright and dark sub-pixel defects 4 maximum
Full Pixel Defects pixel defects: 0 allowed

Znači sve 3 godine garancije 0 svetlih tačkica ili kompletno mrtvih piksela i do 4 mrtva (tamna ili off) subpixela.

U dokumentu koji si naveo je izređana cela Performance serija, ali su greškom izostavili 2-ku - drugi po redu u listi je ZR440w, što ne postoji, treba da stoji ZR2440w.

Inače i za Dell 2412 u svetu postoji Premium garancija, ali kada sam se raspitivao u lokalnim većim radnjama, svuda mi odgovarali da je do 3 mrtva piksela, što ne bi trbalo da bude tako, ali nikako da pozovem servis i da proverim kod njih.

Loše si skapirao. Kako može da bude garancija na 0 svetlih piksela? Šta to znači, da ako NEMAŠ svetao podpiksel, smatraju da je neispravan i menjaju/popravljaju? Ne, to što piše kaže da treba da imaš minimum 4 defektna subpiksela (od toga 0 svetlih i minimim 4 tamna ili neka kombinacija) da bi smatrali da je monitor neispravan, jer lepo sam podebljao, "Total combined bright and dark sub-pixel defects".

Poredjenja radi, pošto je ovo njegova tema, za U2412m je dovoljno da imaš ili 1 svetao (pod)piksel ili minimum 6 tamnih (http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/kcs/document?docid=414288), dok je za druge serije potrebna kombinacija svetlih i tamnih, što se lako vidi iz tabele sa linka (za UltraSharp, Pro i OptX serije ne piše "combined" kao za ostale serije i kao za HP).

Dakle, za U2412m se smatra da ima defekt ako se pojavi usamljeni svetao podpiksel, dok kod HP modela taj jedan svetao podpiksel mora da ima dopunu do ukupno 4 loša podpiksela.

Ovo je ono što sami proizvodjači garantuju, a naši obavešteni kauboji i dalje pričaju priče o 3 punjenja baterije po 12 sati pre upotrebe telefona, tako da ne računaj da ćeš da dobiješ bolji odgovor od 3 mrtva piksela kod nas...

Što se nepostojećeg ZR440w tiče, čovek se lako prevari ako ne zadje dublje u rezultate pretrage, jer se ta greška javlja na previše sajtova, uključujući i same HP sajtove (Google pretraga termina HP ZR440w). Ako sam HP ne vodi računa o tome, neću ja sigurno. Pogreši čovek...

Poslednja izmena:
Poredio sam 2412 sa 2311 i sa ZR 2440 i razlika je evidentna.

ali,prijatelju,ti nikako da kazes STA je to konkretno bolje kod tog HP-a u odnosu na DELL-a sto se tice samog ekrana i slike koju pruza......(ok,spomenuo si da je bolja zavrsna izrada HP-a,da je kvalitetnija plastika,ali kao sto je neko spomenuo retko ko kupuje monitor da bi gledao u plastiku od koje je napravljen,gleda se u ekran a sigurno necu da igram basket sa tim monitorom)

znaci,sta po tebi ima taj HP bolje sto se tice same slike?....da li mu je bolji odziv?....da li ima zivlje i prirodnije boje?....da li su mu bolje crna i bela boja?....da li ima manje pozadinskog probijanja?

inace,onako informativno sam postavio pitanje u vezi multimedije,filmova i igara na gigatronovom sajtu sto se tice tog HP-ovog monitora,i evo sta je odgovor...(doduse,oni su prilicno negativno raspolozeni i za DELL-ov monitor sto se ovoga tice)

pitanje: da li imate ovaj monitor na lageru? kakav je za igre i filmove?

Gigatron [23/03/2012]
ima jos 1 kom u HP store , ne bih uzimao IPS ekran za igre , ako Vam za to koristi monitor nema potrebe za ovim , uzmite neki jefitniji , jer ako se ne bavite dizajnom obradom slika itd, ovaj monitor Vam ne treba

Vrh Dno