Šta je novo?

Dell U2412M IPS/LED

Vidi da nema mrtvih piksela, necistoca ispod panela, previse izrazen glow...pusti revizije ;) ako je manjkav displej, ni jedna revizija ti ne vredi

I da ne zuji! :)

ok,to se podrazumeva....

mada,ja bih ipak voleo i bio zahvalan ako moze neki info o tim revizijama...:)

kada vec kupujem,da znam do detalja sta kupujem

Veruj da su te price o razlicitim revizijama prenaduvane, i kad useri o tome pricaju vise se pozivaju na procenat felera u nekoj reviziji (tipa pikseli, zujanje, glow i ostalo) nego sto je sad neka serija ne znam koliko bolja od neke druge. To je ranije vazilo za Samsung monitore uglavnom, razlike u revizijama su znale da budu ogromne. Zato sto su u neke monitore (isti model) stavljali AUO, u neke Samsung panele, u neke neke trece...tako da su varirali u kvalitetu prikaza jako. Ne vazi ta prica za ovaj konkretan model, svi paneli su LG, istog su kvaliteta (kad kazem istog mislim na priblizno istog, znaju monitori i u istoj seriji da odstupaju prilicno u nekim stvarima, na primer uniformnosti boje, kolicini glow-a, itd). Tako da nadji neki dobar primerak i uzivaj :) nije bas lako naci savrsen primerak u bilo kojoj reviziji, jos ako ti neko ubaci u glavu da je jedan najnaj bolji od svih ostalih pa krenes da juris bas njega, nikad ga verovatno neces naci :) pozdrav

kad ce naslednik U2412M?

jel zna neko kad ce naslednik U2412M? ako ce u sledecih mesec-dva, da ga sacekam. ako nece, idem sutra u stetu :)

Ne verujem da će da ga bude brzo (kako god se zvao). U2412M je na tržištu nepunih godinu dana,a U2410, njegov prethodnik, se pojavio 2009. Ako se drže ciklusa, tek dogodine izlazi naslednik.

Nisu u istoj klasi 2410 i 2412, 2410 je klasa iznad. Tako da mu 2412 nije naslednik

Nisu ista klasa jer je E-IPS 2009. tek izmišnjen, pa nije bilo vremena da ga ugrade u monitor koji upravo izlazi na tržište + nije bio dovoljno jevtin za ono što nudi. U2410 (H-IPS) se još proizvodi, tako da su obe klase popunjene. Novija 24ka ultrasharp serije ne postoji, tako da je 2412jedini naslednik 2410 (dok se ne pojavi sledeći H-IPS 24" monitor), a razlika medju njima je 2 godine...

2410 je ozbiljniji monitor sa boljim panelom, i zato nisu ista klasa. 2412 ima 6+2 bitni panel, dok 2410 ima 6-bitni, + dithering, nema veze koji je kad izasao. 2410 je duplo skuplji i znatno bolji (za ozbiljniju primenu). Za igre je dobar i TN

Oba monitora spadaju u Ultrasharp seriju koja je najbolje od Dell. Naslednik ili ne, po dosadašnjim podacima, 24" Ultrasharp modeli izlaze na dve godine.

U2410 ima 8bit H-IPS panel, LM240WU4-SLB1. Da ima 6-bitni panel, ne bi bio H-IPS.

Nema sporenja da je U2410 bolji monitor. Igre niko nije pomenuo. Trebalo je da se odgovori na pitanje kad će "naslednik" 2412, tj. novi model u US seriji.

Poslednja izmena:
Onda smo raspravljali oko semantike, a mislimo isto :) kum poaeduje 2410, koristi ga za obradu slika. Ja imam 2311, a posedovao sam na kratko 2412. Slika je definitivno bolja na 2410, ali razlika nije velika, ne vredi 200e razlike u ceni. Nisam proucavao detaljno tu tematiku, ali ako se Dell U2410 jos proizvodi (a mislim da se proizvodi) onda je 2412 samo nov model u Ultrasharp seriji, nije naslednik. A ako se 2410 vise ne proizvodi, onda sigurno vazi tvoja teza u celosti :)

naslednik ili ne, danas je narucen :banana:

Ako ti zapadne dobar komad, da. Plus je nesto malo i pojeftinio skoro. 16:10 je super

Jedno kratko pitanje:

Posle svega sto procitah na 27 stranica, da li vredi ovaj monitor?

pa sta ti mislis,posle tih 27 stranica,da li vredi?

inace,za mnoge stvari u zivotu,ako ti zapadne dobar komad,dobro ces proci......a ako ne....:S:

A kako da znam koji je dobar komad dok ne stavim na sto i uverim se sam :)
Drugo, taman sam odvikao od 16:10 .... mana ili prednost

Najpre traži da se uključi u prodavnici i malo isproba. Neke mane mogu da se pojave tek posle nekoliko dana, čak kasnije. Tu nema nikakve garancije za bilo koji i bilo kakav proizvod, pa ni za ovaj monitor. Da se roba ne kvari, servisi ne bi postojali.

probao monitor u prodavnici i odustao. imao je žestoko probijanje osvetljenja sa desne strane :( . čekam drugi primerak.

To je vrlo moguce bio tinting, ne verujem da je bilo probijanje. Svaki IPS to ima u manjoj ili vecoj meri

Mene samo interesuje taj 16:10 ratio ... nekako mi sad 16:9 prirastao srcu.
Doduse ranije sam furao 16:10 na 1680x1050 ... na ovom je 1920x1200?

To je vrlo moguce bio tinting, ne verujem da je bilo probijanje. Svaki IPS to ima u manjoj ili vecoj meri
šta god bilo, desna strana je bila mnogo svetlija nego leva. i to u jako osvetljenoj prodavnici u sred dana. mogu samo da zamislim na šta bi ličilo da je ugašeno svetlo.

Mene samo interesuje taj 16:10 ratio ... nekako mi sad 16:9 prirastao srcu.
Doduse ranije sam furao 16:10 na 1680x1050 ... na ovom je 1920x1200?

Prelazak sa 16:9 na 16:10 je veoma lagan i pozitivan, al obrnuto i nije bas... Tako da nece ti faliti nista da imas monitor 1920x1200, ja sam odusevljen.

Prelazak sa 16:9 na 16:10 je veoma lagan i pozitivan, al obrnuto i nije bas... Tako da nece ti faliti nista da imas monitor 1920x1200, ja sam odusevljen.

Meni je upravo taj obrnuti prelaz bio pesma ;)

Lepo je kad u vecini slucajeva nema vise crnih ivica gore i dole, bas smaraju.

jedino za filmove, za sve ostalo je bolji odnos 16:10, mada i meni kada sam presao na LCD tv sto se tice filmova, onda je tek bila pesma :D

Za filmove i serije, jasta :p

Meni je upravo taj obrnuti prelaz bio pesma ;)

Lepo je kad u vecini slucajeva nema vise crnih ivica gore i dole, bas smaraju.

Što bi rek'o lik na b92 "jel' policija ispitala otkud vama droga?" :d

1200 linija je zakon!

Nikad necu shvatiti zasto je 16:9 pobedio. Jos bi da proguraju 21/9 ratio kao za filmove, nisu normalni

16:10 je idealno

Imao sam samsungov 16:10 monitor od 22'' pa sam ga zamenio sa 24'' 16:9 ... ne kazem da je 16:10 los nego da mi je tesko da se priviknem na taj ratio sada!

Nikad necu shvatiti zasto je 16:9 pobedio. Jos bi da proguraju 21/9 ratio kao za filmove, nisu normalni

16:10 je idealno

16:9 je pobedio jer im je dosta jeftiniji za proizvodnju (manje škarta...), i veći im je profit nego pri prodaji 16:10 modela. Za mene je 16:10 zakon.

16:9 je pobedio jer im je dosta jeftiniji za proizvodnju (manje škarta...), i veći im je profit nego pri prodaji 16:10 modela. Za mene je 16:10 zakon.

To mi je naravno poznato, ali postoji mnogo korisnika koji su spremni da plate tu razliku u ceni za 16:10. Pola ovog foruma, na primer. Previse je mali izbor modela u 16:10

Nazad
Vrh Dno