bas procitah citirani post i pade mi nesto na pamet....
sta mislite da li citirana aktivnost (vracanje monitora iz svakakvih razloga) pocinje da uzima maha u Srbiji(tj Bg-u)?
sta onda moze da se desi?....mislim,sta ce sada npr ti ljudi iz DESK-a da rade sa tim monitorom kojeg je vratio kolega "CAR"?(narocito kada se ima u vidu da ne uvoze na hiljade i hiljade primerka tog modela u Srbiju)....da li ce da ga posalju nazad u dellovu fabriku sa instrukcijama da poprave taj primerak i da se svidi buducem kupcu?.....naravno da nece,nego ce ga ponovo pustiti u prodaju...kao nov monitor naravno....i sada,neka druga musterija ce da kupi taj "NOVI" monitor........
shvatate poentu?.....ja ne zelim da kupim "nov" monitor koji je neko drugi jedan,pet,trideset dana koristio,isprobavao itd(da ne kazem drndao)....ustvari ne zelim ni "nov" monitor koji je stojao u izlogu 3 meseca,naravno ukljucen...
kako se "boriti" protiv ovoga kada kupujete monitor?....da li da trazite da vam donesu fabricki zapakovanu kutiju sa monitorom,i da je ispred vas prvi put otvore?....i onda da vi prvi pogledate monitor pre kupovine?
sta mislite,kakav bi stav nasi prodavci hardwera(konkretno ovog dellovog monitra) imali prema ovakvim zahtevima i da li bi na njih pristali pre kupovine?
Ma kakvo crno vracanje u fabriku, ide to regularno u prodaju. Ono sto meni licno nije odgovaralo, drugom hoce - nece ni da primeti to na sta sam se ja zalio.
Imam primer drugara koji je uzeo isti U2312HM... kako smo ga raspakovali i ukljucili, ja sam se zgrozio slikom. Sve ono na sta sam se ja zalio - pa puta 3. Isijava sa svih strana, ono vec neprijatno koliko ga ima. A njemu - sve super, samo pilji u monitor, oci ne odvaja od njega. Odusevljen skroz. Razumem ga, presao sa nekog deceniju i kusur matorog CRT-a... koji je uz to i poceo da sevrda sa bojama i gubi sliku
Inace se slazem sa tvojim stavom i poentom, delimo isto misljenje... ni ja necu "nov" monitor. Takav "nov" monitor.
Ali da dodam, uvek sam pre kupovine isprobavao monitor... za prethodnih 5-6 komada koje izmenjah do dana danasnjeg. Monitor je to, mora... nije to graficka/CPU/memorija... vec monitor: u to treba da gledam godinama, mora da bude perfektno - shodno cenovnoj kategoriji, naravno.
Tako da, kazem, uvek sam isprobavao monitor pre kupovine. Ili u radnji, direktno, odmah iz kutije... ili kod kuce, ako imam takav dogovor sa prodavcem, pa da vrnem ako nesto slucajno ne valja.
Pre ovog DELL-a, od tih prethodnih monitora sam imao problem samo sa jednim T220 - dva zaglavljena (ne mrtva) pixela blizu sredine ekrana, a i sama slika nije bila na nivou. Istog dana sam se vratio do radnje i zamenio, tj. uzeo drugi... na njemu je slika bila perfektna, a svi pixeli ispravni.
Od ostalih koje sam kupovao, a pre kupovine (naravno) isprobavao - nijedan nije bio sa nekom zamerkom, tako se pogodilo, te su odmah polazili kuci sa mnom