Šta je novo?

Decred [DCR] (BLAKE-256)

7850 karte na 1ghz prikazuju i u mineru i na pul nesto preko 600mhs sa 910 mhz daje 530 mhs , ako vam pul kaze do 650 mhs mislim da je to super za te karte , probajte dcr coinmine cini mi se da tamo najmanje baguje.

ono sto me "zabrinjava" je sto je procesorsko zauzece oko 60-70% dok miner kopa dcr , predpostavljam da je veomao neoptimizovano , zasto bi se cpu przio kada je gpu miner u pitanju :( ...

Serija 7 radi kod mene ok, ali serija 5 onako kako sam opisao.

5850 def taktovi miner : 1014 mhs pul (coinmine) 544 mhs

Mozda sam trebao da objasnim malo bolje moj prethosni post, pa ovako:

Miner za DCR radi na seriji 5 i pokazuje na primer 1000 mhasha na 5850, ali je na poolu jedva pola od toga registrovano.
Zasto je tako, ne znam, i da li moze bolje, ja nisam uspeo, ali bih voleo da i ostale kolege podele iskustva ili resenja.

Problem je što gledaš brzinu, a ne share-ove. Ako pogledaš bolje, videćeš da ih je duplo manje u odnosu na brzinu. Tj. u odnosu na na GCN.

Gledam sve, miner prikazuje laznu sliku.
Jedino sto je poolu validno je broj shareova, po tome nas i islacuju, a program tj miner pogresno obracunava hashrate.

Poslednja izmena od urednika:
sad bi trebalo da jeste u odnosu na mp
nema ni 6pin,malena na 28nm :)
nezauzima cpu uopste,sama uleti na 1200+ engine,radi OC sama

msi 750ti OC nekad je kopala neke algo. kao 280x maxwel arhitek
jel moguce ovo kopati sa 650TI il 580TI?jel probao neko

Probao ja sa 560ti daje 340 mhasha i u mineru i na poolu se poklapaju rezultati.

ima neko podesavanja za 5970, miner mi ne vidi karticu

Jos kad bi negdje iskopao koliko koja karta daje :d kakvi su standardni rudari 280/X 270/x 380/X?
Koliko znam ovo se kopa sa kartama koje imaju 1Gb rama, ali kako se ponasaju jace karte koliko je slabija isplativost u odnosu na eth?

Vidio sam u prvom postu, jel i sad isto stanje mislim valjda nema padanja hasha kao sa ethom :D

Poslednja izmena:
Sta mogu ovde Nvidia karte GTX 960 i slicne?

reci da li si imao neki dobitak sto si terao intensity na 14 ? jer ja sam to nisam dirao . intensity bio 7 na taktu od 1000mhz (600mhs) a na taktu od 910 mhz ,intensity 6 (oko 540 mhs) za 7850 , dok kod 5850 hash koji prijavi na pool bio oko 449 mhs na 725/1000 takt ,intensity 7 270(x) kartice sam isprobao sa taktovima 900mhz za cpu davali su oko 650mhs.. dalje nisam isao..

edit:

Decred (DCR) performance on GTX 970:
– 32-bit CUDA 6.5: 1189 MHS
– 64-bit CUDA 7.5: 1298 MHS

za druge karte nisam ne mogu da se setim podataka a nalazio sam ih , al da ih ponovo nadjem sada me nesto nece .. :( marfijev zakon

Poslednja izmena:
Pa onda se nesto ovde moze i zaradit hvala za info ;)

Ovde vam je bitan jedino klok memorije, ovo drugo sljuštiti na minimum koliko dozvoljava.
@goldi
Nema pada hasha

Netacno
Ovde nije bitan clock memorije karte na pr 5850 mozete staviti na 700/700 i daju skoro isto kao 900/1000

Jos kad bi negdje iskopao koliko koja karta daje :d kakvi su standardni rudari 280/X 270/x 380/X?
Koliko znam ovo se kopa sa kartama koje imaju 1Gb rama, ali kako se ponasaju jace karte koliko je slabija isplativost u odnosu na eth?

Vidio sam u prvom postu, jel i sad isto stanje mislim valjda nema padanja hasha kao sa ethom :D
Pa pogledaj link na dnu te strane gde je calc...

@macman
Pisao sam pre o tome... 5850 def 725/1000 hash je 1060 u mineru a na pool-u ~650...dal' je to bio peek?... može lako biti a bilo je na početku kopanja tako da ovaj hash uzmite sa rezervom...nisam ništa čačkao i eksperimentisao..

ma bio sam samo znatizeljan u kompu mi je jedna 5850 koja je nekada kopala script i prezivela , sada eto koristi se za igre.. posle tvog posta sam isprobao cisto reda radi (ponovljam se eto ) u mineru pokaze oko 1050mhs a na pool ono pola. e sada probao na suprnovi i potvrdio ono sto si naveo :) (mislim da je na suprnovi pool kokazivao veci mhs , tj veci broj sharova u odnosu na coinmine -449mhs i tako ostavio sam dve noci komp ukljucen, kada je jeftinija struja (nisam kolubara :p) i malo hladniji vazduh, da vidim kakvo je to cudo dcr..

ono sto me je najvise "nerviralo" kod dcr nekako visoko procesorsko zauzece od preko 70% na dual intel procesor 2160 (u kombinaciji sa 2x7850) sa cgminerom. na detetovom kompu ,sa otkljucanim sempronom 270, kada pustim muziku na nradiobox u mineru mi padne hash rate za 10-15% a cpu zauzece inace stalno oko 50%. doduse sa 5850 karticom, kod mene nisam primetio da je poveccan % cpu zauzeca...i tu je stalo moje interesovanje sa dcr , ne samo da przi gpu , ajde to je normalno tako treba , ali zasto mora da przi i procesor i(povecan utrosak struje za 25-40W u zavisnosti od tipa procesora) , moj zakljucak da je miner totalno neoptimizovan, skarabudjen na dve na tri (za amd) i pusten ... i eto jos nema nista bolje , naravno za nvidiu ska probljem uvek izbace nesto ...

:) pa dobro ne znam .. ono znam da kvantitet nije kvalitet ,al u kvantitetu lezi kvalitet :D ... ako nista drugo imaju se sa cim zanimati , isprobati ...

Vrh Dno