Šta je novo?

Dead Space

Upravo je to jedan od razloga zbog kojih neću igrati fallout 3. Jer nisam odradio domaći zadatak. Dead Space cartoon sam nabavio. Ali ko će da se cima sa time pored ovakve igre. Čitam i slušam sve logove tako da ne verujem da ću toliko propustiti.

Paaaaa...propustices zato sto je strip prequel za film, a film prequel za igru. :)

Upravo je to jedan od razloga zbog kojih neću igrati fallout 3. Jer nisam odradio domaći zadatak. Dead Space cartoon sam nabavio. Ali ko će da se cima sa time pored ovakve igre. Čitam i slušam sve logove tako da ne verujem da ću toliko propustiti.

igraj slobodno fallout 3.... totalno su se potrudili da nema veze sa prethodnicima ni po prichi ni po kvestovima ni po likovima nista... znachi ne propusthash nista sto nisi igrao fo1 i 2 i tactics, to im je valjda i bio cilj

Bas me znaima kakva je istorija u Dead Space univerzumu, obzirom da su neke stvari skroz u japanskom fazonu, tipa USG Ishimura, leve 6 suit (sto nose vojnici i sto se dobije kad se igra predje prvi put) izgleda ko neko samurajsko odelo sa emblemom zmaja na grudima, plakati u onom vojnom brodu opet u samurajskom fazonu... Mozda su Japanci pokorili ceo svet u proslosti pa sad gazduju nazad na zemlji?

igraj slobodno fallout 3.... totalno su se potrudili da nema veze sa prethodnicima ni po prichi ni po kvestovima ni po likovima nista... znachi ne propusthash nista sto nisi igrao fo1 i 2 i tactics, to im je valjda i bio cilj

Eeee super. Hvala za info. :wave:

AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA :smash:

Inace... jel moze neko da mi kaze ko je igrao igru, koliko je zapravo scary? Jel strasnija od F.E.A.R.?

super je igra ima fazona sa prepadanjem iskakanjem i sl. a kao igrash na hard nivou onda ces bogami biti vrlo napet:d...grafika je spektakularna a atmosfera je na nivou...cak sam se navikao i na 3 lice...razliciti su strahovi ovde i u fearu...u fearu meni nista posebno nije bilo strasno osim par situacija (padanje iz ventilacionog otvora me stvarno nateralo da odskocim..), dok ovde je glava u torbi non stop a iza ugla vreba stvorenje za koje nisi siguran kako ce izgledati i koliko ce biti potrebno metaka da saspes u njega...

Hm, igra i nije baš toliko strašna kako je (uspešno) reklamirate :) Šta znam, posle nekog vremena se provale fore. Pride, niko me ne može oštetiti, niko ne može da mi priđe...'bem li ga, meni nekako deluje lako na srednjem nivou težine. Da bi igra dostigla nivo užasa i beznađa trebalo bi da se napravi da se monstrumi responuju. Ovako...Malo me naplašiste pa sam je počeo na običnoj težini, ali ko želi iole nekakav izazov toplo preporučujem veći nivo težine od normala.

Ipak, da me ne shvatite pogrešno, igra je dobra. Preći ću je do kraja. Lepo su objedinili poznate elemente, složili, napravili super hajp sa anime filmićem i stripovima, sve u svemu zaista fino.

Hm, igra i nije baš toliko strašna kako je (uspešno) reklamirate :) Šta znam, posle nekog vremena se provale fore. Pride, niko me ne može oštetiti, niko ne može da mi priđe...'bem li ga, meni nekako deluje lako na srednjem nivou težine. Da bi igra dostigla nivo užasa i beznađa trebalo bi da se napravi da se monstrumi responuju. Ovako...Malo me naplašiste pa sam je počeo na običnoj težini, ali ko želi iole nekakav izazov toplo preporučujem veći nivo težine od normala.

Ipak, da me ne shvatite pogrešno, igra je dobra. Preći ću je do kraja. Lepo su objedinili poznate elemente, složili, napravili super hajp sa anime filmićem i stripovima, sve u svemu zaista fino.

naravno tek na najtezem nivou strava je prava :d na srednjem nivou nisam koristio storage a na najtezem cuvas svaki metak pa trcis po njega posle fajta:wave:

E, da igraš na PS3, ne bi tako pričao. Joy ume da te zezne kad se ne nadaš. Previše je precizno kad se puca mišem :)

Igra je super, nego jel moze nesto da se uradi sa ispadeanjem u Win na svaka 10 min ? U pitanju je Vista 64.

Meni na Visti 64 radi savrseno. Ni jedno izletanje, a trenutno sam chapter 8. Nece biti da je do OS-a.

Pa ne ispada ni na Visti x64 ;) Koristim kompresovanu verziju.

Iskljucio sam RumblePad 2 i sad radi savrseno. :banana: Nasao sam na netu da Game Pad moze da pravi problem. Hvala svima.

Sto se mene tice igra je simpaticna, znaci ima svoje blistave trenutke i tako to, ali ovo definitivno nije jedan od onih naslova na koje se otkida...

Za grafiku ne bih rekao da je spektakularna, vec bi se to pre moglo reci za pojedine elemente u igri i modele koji su odlicno osmisljeni i dizajnirani, kao i za interjfejs koji je sjajno realizovan, ali sam endzin, znaci filteri i struktura samih tekstura u igri mi izgledaju nekako jeftino, da ne kazem prosecno... Sad ne bih da me neko pogresno shvati, teskture su odlicno graficki reshene, ali mi nekako ne izgledaju dovoljno slojevito. Kao da ovaj endzin uopste ne koristi specular i normal map teksture kao patos, pa sve strukture i refleksi u igri izgledaju prilicno similarno. S druge strane, ono sto je zaista sjajno pak resheno je izvesni lens efekat...

I kad smo kod grafike, moram da dodam da sam ja imao problem podesavanja game u igri. Igra mi je izgledala previshe rasvetljeno a nije reagovala na standardne ati-jeve hotkey funkcije za podeshavanje game, tako da sam se malo namucio dok sam sve to podesio... Drugi problem je bio vezan za plivanje misha, ali su koliko vidim to izvesni ljudi uspeli da reshe sa rivatunerom...

Inace sam pogled iz treceg lica nije resen po mom ukusu jer je nekako previse konzolaski osmisljen i realizovan. Kad to kazem mislim na nacin na koji okretanje kamere reaguje i samo ponashanje kamere, a i prilicno me je nerviralo to sto je sam lik postavljen nekako previshe u stranu pa je i samo nisanjenje pomalo cudno, sto je opet vishe konzolaski fazon, ali ok... Svako se moze navici na to posle par sati igranja... Da budem iskren odigrao sam igre sa jos grdje reshenim pogledom iz treceg lica... Znaci kad smo kod ovoga necu reci da je pogled iz treceg lica lose resen, vec jednostavno da mi se ne svidja... i neka ostane na tome...

No ajde, ovo sve gore sto sam pomenuo mozemo komotno i da preskocimo jer su to ipak samo sitnice koje ce nekome mozda biti bitne a nekome mozda i nece, ali ono sto smatram da je definitivno vazno je raznovrsanot samih mapa. Tu mi se ipak cini da nesto fali pored cinjenice da je ovo igra koja definitivno ima svoj shtimung i shmek, ali moram istaci da je meni licno ova igra postajala sve dosadnija kako sam odmicao, sto je reklo bi se pomalo neobican momenat! I da nije one zavrsnice koja je nesto malo tek razbila monotoniju, bojim se da bi moje reci hvale ovaj put izostale... Ovako moj sud je manje vishe umeren, ali ono sto ce mozda odbiti i smoriti izvestan broj igraca tokom igranja same igre, je definitivno monotonija samog ambijenta i tog pomalo besomucnog tumaranja po brodu, za koje sam nekako imao utisak da se nikada nece ni zavrshiti... Ne znam nekako mi je to bilo previshe frustrirajuce, predjes jedan deo igre u kome ti je cilj bio da popravish neki deo na brodu, da bih se odmah potom otvorila nova misija u kojoj je cilj popraviti drugi deo broda i tako redom u nedogled... kazem mozda sam subjektivan po ovom pitanju tek meni je sve to bilo vishe nego dosadno i zamorno... ili kako reche jedan momak koji je dao svoj review za Alone in the Dark: it's a work... it's a busy work...

I to je ono sto je meni barem bio problem, jer mi nije bilo dovoljno zabavno...

No bez obzira na ovu moju kritiku u vezi nekih elemanta, cenim da je ovo igra koju definitivno treba probati... Generalno gledano, ova igra ima svoje momente, pricu koja je fino zaokruzena, fenomenalne zvuke, sjajan dizajn, grafiku koju gura vishe nego solidan endzin i to sve skupa tako gledano predstavlja odredjeni nivo, pa samim tim reklo bi se da je to i dovoljno...

Poslednja izmena:
@Vlada
Zamisli da je ugao kamere kao u igri Hellgate: London npr. i da mozes da vidis kada ti neka nakaza prilazi s ledja ili sa strane dok je jos udaljena 10 metara od tebe, igra bi bila dosadno seckanje karakondzula. Iz tog razloga je kamera ta koja atmosferu cini napetom u igrama ovog tipa, iako i mene povremeno nervira, sto je posledica stresa koju izaziva, a time i dokaz odlicne horor atmosfere.

Poslednja izmena:
Evo završih i ja igru napokon. Stvarno je fenomenalna. Pored svog smeća koje je danas izašlo (FC2, Stalker) ovo je stvarno pravo osveženje za mene. Što se mene tiče, ja nemam nikakvih zamerki.

"Пливање миша" тј лаг изазива бафер V-synca и то не само у овој игри. Решење је да се уместо 3 фрејма намести 1 фрејм за рендринг унапред и то одлично решава лаг, додатно 1 фрејм је довољно да се реши и цепање текстура тако да, и вук сит и овце на броју.

Potpuno se slazem sa alex303 -om , i kao jedinu zamerku bih izneo taj mouse lag koji je Dule13 upravo spomenuo i resio me jedine muke . Tnx :D

Igra razbija bre!

Jel moze da se promeni nekako ugao gledanja, tj. kamere da ne bude iz treceg lica, jer ovo je stvarno iritirajuce. Trebace mi jedno 3 sata samo da naucim da se krecem.

Poslednja izmena od urednika:
Jel moze da se promeni nekako ugao gledanja, tj. kamere da ne bude iz treceg lica, jer ovo je stvarno iritirajuce. Trebace mi jedno 3 sata samo da naucim da se krecem.

Ne, ali frustraciju mozes ublaziti vec pomenutim metodama.

edit: Izvini, dugme "Citiraj" mi je zamenjeno dugmetom "Izmeni"...nista nisam menjao. :)

Poslednja izmena:
^hee hee, rookie :D:D

Samo budite dobri kao sto ste dosad. :D

Poslednja izmena:
"Пливање миша" тј лаг изазива бафер V-synca и то не само у овој игри. Решење је да се уместо 3 фрејма намести 1 фрејм за рендринг унапред и то одлично решава лаг, додатно 1 фрејм је довољно да се реши и цепање текстура тако да, и вук сит и овце на броју.

Hvala dule, ovo mi je resilo problem! U nV CTRL panelu VSync na App. perf. a u Riva Tuner Force on uz Prerender limit na 1. U samoj igri VSync iskljucen, FPS je zakucan na 60 i nema cepanja ekrana. Zanimljivo je da ako ukljucim VSync u igri lag se opet pojavi a FPS se zakuca na 30 :S:.

Poslednja izmena:
Vratite se temi.

Nazad
Vrh Dno