Šta je novo?

Dead Space

J'b' ga, nisam igrao, nesto sam se razboleo, ne mi dobro :(. Ali ono vremena sto sam probao, mogu reci da je klasican third person shooter sa elementima horora, koji bazira korene jos na filozofiji Quake2, znaci, idi nadji button 1, pa 3 more to go, pa 2 more to go, i tako... Uostalom, ni ne treba mi vise od ove igre, treba da bude pitko, sto i jeste. Dopada mi se atmosfera, i to je jedino bitno, cak sam im i kontrole misem oprostio, jer da su odradjene kako treba, bilo bi mnogo lakse preci igru. Na srecu, municije za svu tu skalameriju od oruzja nema bas na pretek, sto isto doprinosi na tenziji. Iako nisam neki ljubitelj SF-a, mogu slobodno reci da mi se igra dopada. Pored "klasicnog" oruzja koje lici na bojlere sa deponija, postoje i extra powers kojima mozete usporiti protivnike, objekte (vrata npr.), zatim pomerati objekte, itd...

Sve u svemu, vrlo komercijalna igra, gde nema sta tu mnogo da se mudruje. Cak postoji i opcija da vidite put kojim treba da se krecete, jednostavnim pritiskom na ctrl (igram na medium, mozda na hard toga nema). :D

Grafika...hm, zaista prelepih efekata moze da se vidi, teksture smrde na X360, no to i nije toliko bitno jer senke i svetlo cine svoje :). Depth Of Field se izgleda samo koristi u bliskoj borbi (shaka, noga stil). Zvuk, paaaa, muzika ume da mi ide na zivce, nosio sam se mislju da je skroz iskljucim, ali kad je nema, cesto efekat horora moze da izostane, tako da necu dirati nista, mozda je samo malo utisati.

Eh, da, i za Maxu, kod mene je dovoljno mrak na ekranu, igrao sam igru na LCDTV-u, jer mnogo bolje izgleda

Zaboravio si da dodaš i da postoji store, gde možeš da ostaviš višak inventara i da kupuješ oružje, municiju, health, kao i da postoji work bench gde se apgrejduje sav inventar (oružja i suit, i to po više stavki). To dosta razbija monotoniju napucavanja... možda posle toga oružja i neće biti toliko bezveze. Inače, imaju dva moda pucanja... a kod default sečiva je cool to što može da seče vertikalno i paralelno...

Aaa, mnogo mi se svidja igra. Vec vidim sebe oko 1-2h notju kako sa pojachanim headsetom poskakujem sa stolice. :hair: Huh, treba natji vremena za igranje, pored dosta kvalitetnih naslova koji su izashli ovih dana. A 'de je tek Fallout III i GTA IV :wall:, stan'te bre, poludecemo. :smash::d

Grafika ko' iz 3DMark-a. :D

Odlicna igra, pravi remake dooma. Imam samo zamerku sto su kontrole w,a,s,d , a ja sam navikao na strelice? Sta sada, a nemoze da se rebinduje?

Nisam još stigao da probam igru, ali sam pogledao onaj prequel filmić i nije loš :)
Uopšte ta ideja sa proširivanjem priče u startu mi se jako sviđa.
Jeste da sam koncept ima gomilu stereotipa i rupa, ali ako je izvođenje dobro, može da bude pun pogodak.
Btw, video sam original na sajmu knjiga na exxtreme štandu :)

Fenomenalna igra! Ko voli horrog uzhivace. Zvuk mi se bas dopada, pogotovo dok pravim pljeskavice od lesheva :vomit: :D Kontrole su ok, jedino je mouse sens. po deafultu mali, pa sam pomerio maltene na najvishe, stalno nesto udara, chuka, bije, shkripi dok se okrenem spodoba me odvalila. Smorio sam se kad sam video koliko igra ima nivoa, provalicete sami gde se to nalazi, ***. :S: Sve ostalo je vr'.

Skullptura - 3.05GB.:)

Skullptura - 3.05GB.:)

uf kako mrzim takva izdanja! High Compress file koji se odpakuje istom brzinom kojom dlujes ;)
Ok, malo sam ga prenaglio sada, ali nikada, tj. skoro nikada mi to nije radilo kako valja, uvek neki bugovi. Voleo bih da znam kako da izbacim jezike iz instalacije, ali cab ne mogu da provalim ...

Ala igra razbija... atmosfera je vrh, grafika odlicna i odlicno optimizovana... kod mene na 1680x1050 sve na max, 4xAA FPS je non stop preko 60.

hehe, odgledah film, nije lose, malo glupljikavo ali za pohvalu je to sto su na taj nacin resili da stvore pricu :)
Da li je nekome poznat glas onog doktora (sto je pokusao da unisti brod)? :D:D

Hint:Clear Sky :D

Ala igra razbija... atmosfera je vrh, grafika odlicna i odlicno optimizovana... kod mene na 1680x1050 sve na max, 4xAA FPS je non stop preko 60.

Hmm.. ja mislio da je frame rate zakucan na 60, posto je kod mene tokom igranja ''konstantno'' 55-60.

O kom AA pricas? Ne vidim da u igri ima da se podesi AA, imas samo da ukljucis opciju, ali to je vise Smooth Edge, kao u GRAW-u, a forsiranjem iz drajvera nisam uspeo da dobijem nista. Mozda moze promenom imena exe fajla, kao sto je bio trik za Bioshock, ili MOHAA, ali to nisam probao...

Pocetak je obecavajuci ... dobra grafika ... zanimljivo resenje " inzenjerski " pristup pucacini ... nema klasicne pucnjave nego " hasan seckati " :D ... horor je ok

Lose je pucacina iz treceg lica ... tesko se navici ... a i postici pogodak je u samom startu potezak ... videcemo kako se razvija ...

Prvo što sam primetio kad sam upalio igru i to još u meniju je bio neverovatan lag. Što je najgore on je bio prisutan i u samoj igri. Međutim ispostavilo se da je krivac za sve bio Vsync.Na sve to držao je framerate zakucan na 30. Ali njegovim isključivanjem javio se iritantan problem "lomljenja" slike pogotovo na mestima gde svetlo "žmirka" a nažalost takvih je mesta mnogo u ovoj igri. E sad probao sam forsiranje vsync-a iz drajvera i to je rešilo sve problem tehničke prirode. Mada tu još uvek ostaje po meni sporo kretanje lika kojem treba pola sata da se okrene za 180 stepeni iako je mouse sensibility na maksimumu. To karakondžulama ,koje uglavnom dolaze sa leđa kad ne treba, daje dosta vremena da vas iseckaju. Ko zna možda je takvo kretanje i namerno odrađeno da bi se doprinelo na napetosti :)

jes, namerno su stavili sporo okretanje, pa su napakovali fazon dok je jedan monstrum ispred igraca kao diverzija, drugi se prisunjava sa ledja i "zagrli" ga :D

Probah i ja malo igru dok mi nije pukla posle 10-ak minuta, a ionako sada nemam više vremena za nju. Ipak, par utisaka...
Grafika je ok, mada pomalo plastična.
3D interfejs koji lebdi u vazduhu je totalno dobra ideja :)
Mouse lag je i meni poprilično smetao, ali probaću taj štos sa vsync-om iz drajvera, hvala na ideji.
Prilično me je isekao prvi mutant koji je skočio na mene, tako da horor deo radi :p

Odlicna igra sa vec dosta vidjenih elemenata iz ovog zanra, ali zaista efektno zapakovanih u celinu zajedno sa po jos kojom novinom. Lepo iznenadjenje, upecatljiv pristup, preferiram i konzumiram:)

Ok, da sumiramo - FC2 se nije svideo 95% ljudi, a Dead Space se svideo 99% korisnika. A garant to niste očekivali, priznajte...

Juče sam odigrao prvi chapter i počeo drugi, mogu reći da mi se igra baš svidela.Što kaže Dandy, lebdeći prozori su baš dobra ideja.Imao sam lag u menijima, ali sam ga eliminisao isključenjem vsynca u samoj igri.Nije loša fora sa nodovima (mada je već viđeno) i šemama za oružja.Danas ću igrati malo više, verujem da će utisci biti još bolji.

Sad sam nabavio stripove. Ima 6 delova i pored filma taman zaokruzuju uvod u igru.

Poslednja izmena:
Presao sam igru... sta drugo reci osim WOW! Prica, atmosfera, grafika, cliffhanger (ako bih ga tako mogao nazvati)... znaci sve je na nivou. Igru sam presao na medium tezini i trebalo mi je 19h igranja. Jedino bi se mogao pozaliti na tezinu finalnog boss fajta, koji je bio vise nego lak... uspeo sam da ga sredim a da mi je ovaj jedva skinuo dva od sedam kolutica helta. U svakom slucaju od mene kao ocenu dobija 9.5.

Poslednja izmena:
Probao sam da igram na impossible... znaci nemoguce je igrati na ovom settingu. Nema bega od neprijatelja, ukoliko bacite stazu na njih i pobegnete liftom ovi dodju ventilacijom do vas i saseku vas. Zlo i naopako!

Kažu da je ovo "duhovni" naslednik System Shock 2, ali, koliko sam video posle prvih 15-ak minuta igre, ovo je pre Doom 3 iz trećeg lica. Ali je igra (igrao sam je svega 15-ak minuta, napisah) očigledno veoma dobra! A čitajući ove postove, nisam jedini koji tako misli.

Meni je licno ok igra, mada nisam neki ljubitelj horror zanra, ali volim da odigram pokoju. U pamcenju su mi ostale suffering, suffering ties that bind, jericho, undying, F.E.A.R. i slicne. Grafika je lepa, efekti su isto lepi, zvuk malo nervira, ali je moj sveopsti utisak ok. :D

Kazite mi sta mislite da je bolje, da prvo odledam film pa odigram igricu ili obrnuto.

Ova igra je fenomenalna! Nikakvih zamerki nemam, kod mene nema tog vsync problema, uključen je i nema kašnjenja ni u menijima ni u igri.

Nazad
Vrh Dno