Šta je novo?

Dead Space

Bolje i bezicni mis kome crkavaju baterije i oba dugmeta ne rade kako treba nego geyped. Ja sam pucacinu na geypedu probao jednom i pokajao se.

Nekako mi fali horor efekat. Ne znam da li sam ja omatorio pa se ne strecam ko nekad, ili ga igra jednostavno nema u dovoljnoj meri.

E izgleda da si stvarno omatorio :) (bez uvrede). Meni jednostavno ne leži ovakva atmosfera zatvorenog prostora i beznađa gde je jedini izlaz smrt, tako da dok igram ovu igru u mraku sa slusalicama imam osećaj stalne napetosti (valjda je shvatam previše ozbiljno). Inače igra je pravi biser svog žanra.

Bolje i bezicni mis kome crkavaju baterije i oba dugmeta ne rade kako treba nego geyped. Ja sam pucacinu na geypedu probao jednom i pokajao se.

I ja sam upravo ovako razmišljao, ali dovoljno je sat-dva igranja da se navikne na analogne stickove. Od tada igram FPS-ove na Xboxu redovno (mada i dalje preferiram miš + WSAD).

I ja sam upravo ovako razmišljao, ali dovoljno je sat-dva igranja da se navikne na analogne stickove. Od tada igram FPS-ove na Xboxu redovno (mada i dalje preferiram miš + WSAD).

ti si se navikavao na xbox, a ne na gamepad, da si mogao da biras ne bi se navikavao, znaci to je sasvim druga prica. Kao da mi pricas kako si se navikavao da sa manuelnog menjaca na dobrom autu predjes na automatik. Dobro je sto ne pokusavas da nas ubedis da je automatik bolji :)

edit: pre nego sto reagujes, ako se ne varam, pogledaj "moju masinu", videces da imam odlican gejpad i koristim ga - za voznje i snowboradin igre :) Za FPS - ne pada mi napamet.

Poslednja izmena:
ti si se navikavao na xbox, a ne na gamepad, da si mogao da biras ne bi se navikavao, znaci to je sasvim druga prica. Kao da mi pricas kako si se navikavao da sa manuelnog menjaca na dobrom autu predjes na automatik. Dobro je sto ne pokusavas da nas ubedis da je automatik bolji :)

Nisam vozio auto sa automatskim menjačem tako da to ne znam :D
Kako misliš na Xbox a ne na gamepad?

Edit:
Pogledao sam koji pad imaš...razlika je u veličini i rasporedu dugmadi. Ne znam šta da ti kažem, i ja bih FPS igrao sa mišem, ali kad se mora - mora se.

Poslednja izmena:
pa pomenuo si da si se navikao na fps na gamepad pa od tada igras fpsove na xbox redovno. Pretpostavljam da si se na FPS na gamepadu navikavao na xboxu, izvini ako sam pogresio.

Poslednja izmena:
pa pomenuo si da si se navikao na fps na gamepad pa od tada igras fpsove na xbox redovno. Pretpostavljam da si se na FPS na gamepadu navikavao na xboxu, izvini ako sam pogresio.

Nisi pogrešio...nebitno, dosta smo skrenuli sa teme. Dead Space je odličan, bilo da se igra na gamepadu ili sa mišem i tastaturom.

Perfektna igra, zaista. Delovi tela na sve strane, krvi do kolena. Valjda se to trazi od igara?

Perfektna igra, zaista. Delovi tela na sve strane, krvi do kolena. Valjda se to trazi od igara?

A i grafiti na zidovima su odlični: "F*ck this ship" i tako dalje i tako bliže.Igra je odlična, zarazio sam se maksimalno.

Offtopic i priča o konzolnim verzijama igre obrisani. Prethodna dva topica o ovoj igri (jedan iz sobe PC, jedan iz konzola) mergeovan u onaj u sobi konzole još pre desetak dana samo zato što se u oba pričalo samo o konzolnim verzijama. Pre nego što počnete sa glupim optužbama, razmislite malo da li je moderator radio svoj posao i da li možda postoji razlog za premeštanje diskusija - nemojte odmah sa dobrim starim srpskim običajem o zaverama i psihoanalizama. Konkretno, ja sam PC gamer koji je dao dobre pare za svoju mašinu, a i nedavno prilično masno platio GTX280 karticu. Komenta o tome da PC verzija ne valja je vezan za komande (neko je pitao) i očigledan problem koji imate sa lagom i tearingom i sl. stvarima, koji se i meni javio.

Have a nice discussion!

Hmm, ja na primer zaista nemam problem ni sa lagom ni sa tearingom. Iskljucio sam vsync u drajveru , povecao misa na 2000dpi-a, mouse sensitivity na max(u igri), e da ukljucio odlicnu 100Hz motion plus opciju na mom 'malom' samsungu (koga btw svima toplo preporucujem) a koji savrseno odradjuje zamenu za vertikalnu sinhronizaciju. Kolko para tolko muzike ***:D. Kontrole su sad daleko preciznije, a samim tim efikasnija je i kontrola lika u poređenju, na pr, kada igram sa logitech II rumblepadom. pozz

Poslednja izmena:
Igra je fenomenalna, bash sam se zarazio

Igra je ok osim jedne stvari a to je ova trenutno aktuelna RE4 perspektiva i kontrole koje vestacki otezavaju igru zbog otezanog nisanjenja i snalazenja u prostoru. To me opasno nervira i bole me oci jer je lik nabijen u levu stranu i zauzima veliki deo ekrana. Probacu jos malo jer su svi ostali elementi igre na mestu ali ne verujem da cu zavrsiti jer ne zelim da se prilagodjavam nekim trendovima koji uopste nisu ok, ja bih razvojni tim lepo naterao da zavrse npr. suffering i da vide kako horor akcija iz "cistog" treceg lica treba da izgleda.

kako se koristi energija u igri, neče mi svaki put napuniti energiju sa Q a kad nađem med kit piše da je full

Poslednja izmena:
kako se koristi energija u igri, neče mi svaki put napuniti energiju sa Q a kad nađem med kit piše da je full

Ako mislis na health a ne na stasis energiju kad otvoris meni na TAB onda trebas da selektujes med kit i uzmes ga ne E. Ako nema mesta u inventaru pisace ti klasicna poruka inventory full.

Poslednja izmena:
Odlicna igra, atmosfera, prica za sada 10+, a od jednog horror survivala i ne treba ocekivati nista vise. Jedine zamerke na buuu tip prepadanja i malo problematicnije kontrole, medjutim kada se jednom covek navikne igra se moze reci postaje laka na nekom medium nivou jer mi je nisanjene perfektno. Za sada lagano prelazim tek 5 chapter, jer zbog sveprisutnog creep efekta(igram nocu zbog uzitka) mi se i ne igra brze.

Mali info neznam da li je vec neko postovao postoji animirani film Dead Space Downfall.Crtani je skroz ok mislim horor crtani sta reci pa ono kome se svidela igra neka pogleda.

Mali info neznam da li je vec neko postovao postoji animirani film Dead Space Downfall.Crtani je skroz ok mislim horor crtani sta reci pa ono kome se svidela igra neka pogleda.

Prvo treba pogledati Downfall (on je prequel za igru) a tek posle igrati. :wave:

Ljudi isntalirao sam skullpturinu verziju i kad krenedm da igram kamera se non stop vrti u krug,dali neko ima slican problem?

Izvadi USB uredjaj ako imas uboden. To se meni deshavalo sa dosta igara jer mi je volan bio stalno uboden. Isto tako ... kamera se vrti, meniji polude, itd.
Eto, to mi pade napamet sad. :wave:

E hvala upalilo je,iskopcao sam gamepad i sad radi. :)

Jedno od najprijatnijih iznenadjenja ove godine.
Super igra
Ili sam ja jedan od retkih ili sta vec,ali uopste nemam zamerku na reagovanje misa u igri,
ali sam u glavnom meniju primetio "laksi rad" kad sam stavio na 12x10 umesto default 800x600

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Odgledah onaj prequel anime, ima nekih bas glupih momenata ("do you have a boyfrend??? Do you wanna see him again??? :D) ali je generalno ok, kao i igra, nekako se naviknuh da se vrtim i trckaram non stop oko svoje ose pa cu je verovatno zavrsiti :p, zanima me sta ce biti sa artifaktom na kraju mada sam siguran da ce biti neki bigboom i sl. bez mnogo objasnjenja kako i zasto ali nebitno je, ima krvi i pokidanih udova :-devil-:

Poslednja izmena:
najjace oruzje u igri: NOGA ! :D

A jel ima ona fora kao u Duke Nukem 3D-u. Prvo radi shrink gun pa onda :smash: :D

Edit:

Goranstajne, koliko dugo si drzao prethodni avatar?

P.S. Novi je krsh :p

Poslednja izmena:
Pređeno. Jedino je finalni fajt trebao da bude duži, inače je igra bila odlična.

Nazad
Vrh Dno