Šta je novo?

Dead Space

Hah, ti si cudo jedno grujo, jedan od milion kome se ne svidi dead space. Predpostavljam da cim si video da nema Blades of Chaos ili Blades of Athena u igri, ona je automatski zesci smor...

Hah, ti si cudo jedno grujo, jedan od milion kome se ne svidi dead space. Predpostavljam da cim si video da nema Blades of Chaos ili Blades of Athena u igri, ona je automatski zesci smor...

Ne nije zbog Blades of Chaos :D
Jednostavo mi nije nesto posebno.Deluje kao resident evil4 u svemiru nista specijalno.
Jedino sto mogu da pohvalim u igrici jeste solidna grafika i i dobre kontrole ostalo je vec vidjeno.

Podseca na RE 4 i 5 ali je strasna i ima pricu i sjajnu atmosferu :d

Poslednja izmena:
Jedino lepo u Residentu je Jill Valentine...

Jedva sam se naterao da prekinem partiju i malo odmorim oci, a vecam se presao 2 chaptera... :D Igra je zaista fenomenalna! Moram da priznam da sam u pocetku odbijao da je instaliram zbog neverovatno genericne i do sad milion puta isfurane price (kad ce se vec vise maniti Allien tripova...), medjutim posle pet minuta igranja, sve zablude u vezi DS-a su pale u vodu... Grafika je odlicna, zvuk prvoklasan, a atmosfera; blago receno maestralna. Nisam lood sa survival-ima, (preterano kasapljenje i potoci krvi mi uglavnom idu na zivce...), ali ovaj me je bukvalno oduvao. S vremena na vreme sam razmisljao o izvesnoj slicnosti u dizajnu pojedinih lokacija na brodu sa Doom-om, mada moram da priznam da je ovde enterijer broda mnogo zanimljivije osmisljen... I dok je Doom bio jednostavno morbidan, ova igra je zaista strashna... (na onaj pravi nacin). :)

E sad jedno pitanje nevezano za gameplay - da li ova igra uopste ima podrsku za AA? Probao sam da upalim AA iz drivera, medjutim, apsolutno nista se nije promenilo...

Poslednja izmena:
Molim za pomoc.
Pri startovanju igre, pojavi se samo crni ekran sa "win pescanikom" koji stoji par sekundi, nakon cega nestaje i ostaje klot crni ekran. Nista se nedesava, niti moze da se vrati u windows, jedino restart pomaze.
Vidim da puno ljudi po stranim forumima ima slican problem, te sam isprobao sve moguce *******cije:
- jedan lekic
- drugi lekic
- iskljuciti sve sa USB-a
- iskljuciti vsinc
- iskljuciti firewall
- instalirao i na kompjuteru na poslu
ali nista, prakticno se igra ni ne pokrece.

Ako boga znate dajte neki predlog jel mi se bas igra Dead Space.
Inace imam C2Duo 6750, 4gb rama, 8800gt, P35 ds3r , Samsung T220.

^Koji drajver imas instaliran?Probaj sa novim whql 180.48: (za XP 32bit) http://www.nvidia.com/object/winxp_180.48_whql.html

Mozda je i do DirectX-a, skini odavde; http://www.microsoft.com/downloads/...56-c91a-4a8e-8bb8-9f20f1244a8e&DisplayLang=en

Probao bas sa 180.48 kuci, a sa 178.24 na poslu. Direct x je o.k. jer sve ostale igre rade.
Nego citam bas sada jedan post, gde kazu da se igra prvi put startuje u 800x600 sa osvezenjem od 56hz????. Moguce je da zato ne radi na oba kompjutera jer su monitori T220 i 2232bw a oni ne podrzavaju to osvezenje. Dalje se spominje da ako se promeni settings.txt u C:\Users\username\AppData\Local\Electronic Arts\Dead Space na neke normalne stavke da igra proradi, medjutim kod mene ne postoji formiran settings.txt u folderu (prazan je folder). Mozda ako neko moze da mi posalje svoj settings.txt pa da probam i to.

Do monitora sigurno nije posto imamo indeticnu masinu i meni se startovala prvi put u 800x600 pri 56hz bez problema.

Poslao bih ti moj settings ali mi je od igre ostao samo savegame folder u Documents ... sa samo save-ovima. :p

Evo mojih podesavanja. 1680x1050 sve na max.

Naravno ovaj txt fajl stavljas u:

C:\Documents and Settings\<UserName>\Local Settings\Application Data\Electronic Arts\Dead Space

U nvidia control panelu postavi rezoluciju 1680x1050 i obavezno izaberi 60Hz. U nekim igrama pri 59Hz sam imao vrlo slicne probleme.

Prilozi

• settings.txt
    853 bajta · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Auh, poceh ovo veceras...fina igra, zaista.Nije bas nesto scary, ali ima atmosferu, a muzika je za svaku pohvalu, drma koske :D
Jedino sto mi smeta je naravno ta kamera, i kad se nisani ocajno sporo se okrece, iako sam povecao osetljivost misha na max...FoW je cudan, valjda zbog tog sporog okretanja, deluje uzasno uzan...kao da nonstop gledam kroz kutiju s malim otvorom:p
No dobro...krv i udovi samo lete:)

Evo mojih podesavanja. 1680x1050 sve na max.

Naravno ovaj txt fajl stavljas u:

C:\Documents and Settings\<UserName>\Local Settings\Application Data\Electronic Arts\Dead Space

U nvidia control panelu postavi rezoluciju 1680x1050 i obavezno izaberi 60Hz. U nekim igrama pri 59Hz sam imao vrlo slicne probleme.

Super, Hvala ti puno

Jos jedan pozitivan utisak za ovu igru...odlicna je...svaka preporuka....volim kad se tako nenadano iznenadim na dobar nacin;)

Kako bi radila na ovoj mojoj ubogoj konfi iz potpisa na 1280x800 ??
Bas sam se uzeleo dobrog horora, al mi se ne instalira ako ce da secka.

Kako bi radila na ovoj mojoj ubogoj konfi iz potpisa na 1280x800 ??
Bas sam se uzeleo dobrog horora, al mi se ne instalira ako ce da secka.

Mislim da bi mogao da se "provuces". Evo i zvanicnog Requirements

Dead Space™ requires at least the following:

FOR WINDOWS XP (SP2) or Vista
* 2.8 GHz processor or equivalent
* 1 GB RAM (XP), 2 GB RAM (Vista)
* NVIDIA GeForce 6800 or better (7300, 7600 GS, and 8500 are below minimum system requirements)
* ATI X1600 Pro or better (X1300, X1300 Pro and HD2400 are below minimum system requirements)
* 256MB Video Card and Shader Model 3.0 required
* The latest version of DirectX 9.0c
* At least 7.5GB of hard drive space for installation, plus additional space for saved games.

Samo da se pridružim brojnim pohvalama, igra sabija:banana:. Ja je igram na 1680x1050 sve uključeno (great optimization). Inače kao što rekoše igra vuče malo na doom 3 okruženje (iako je ovde way better odrađeno), ali po meni dosta vuče i na Alien vs Predator 2.

Prilozi

• DS005.jpg
    DS005.jpg
    262.4 KB · Pregleda: 105
skinuo sam skullpturinu verziju i udje u igru,sve je upaljeno na max,1680,prodje uvodna animacija,iskrcam se sa broda.i posle prvog susreta sa cudovistem (ono kad treba da bezim u lift),odmah posle toga kad se popnem i vrata od lifta se otvore(ne uvek na istom mestu,jednom sam proso par metara od lifta:)),'pukne' igra,crn ekran,na monitoru izbacuje kao da trazi signal "analog/digital",a komp radi ?

Zavrsih Dead space, napravio sam bio pauzu na 6-om chapteru (ono kad bezim od onog monstera sto se regenerise, mrzim takve deonice u igrama kad treba da bezim) pa sam ga ovih dana priveo kraju, povlacim sve negativne kritike (nije ih bilo mnogo :)), sad mi je zao sto sam je zavrsio, svaka cast Silent Hill-u ali meni je ovo horor godine, silent hill je jeziviji i bolesnji ali ni blizu nije ovako zabavan, osecaj kad kasapis one spodobe je fenomenalan...
Jedina zamerka ide Ajzakovom cutanju, toliko video konferencija a ni jednu jedinu rec da prozbori, dosao je na Ishimuru da spase zenu i skoro celu igru je juri a kad se konacno sretnu on ni masku da skine, nego bleji k'o tele??? Samo se uhvatio za glavu kad je odgledao onaj video kad se ona ubija i to je sve?

Završidoh upravo igru na medium, uopšte bilo teško, sad se mislim da krenem insane, barem ako mogu ono ''sa svojom opremom'' :p svaka pohvala, sjajna priča, gameplay koji nije toliko repetetivan koliko igra s konzole može to da bude, retko kad je igra s kutije ovako dobro optimizovana. Nije mi bila baš strašna koliko i FEAR, al' ima *******ih momenata, sasvim dovoljno da predostrožnosti radi proveravam svaki ćošak prostorije :D
Slažem se za zamerku, muka mi je odavno od ćutologa :smash:
Je l' ja to nisam dobro video ili u igri stvarno nema one laserske testere koju koriste u filmu?

Poslednja izmena:
Konacno sam uspeo da pokrenem igru, i prvi utisci su vise nego odlicni. Sto se tice problema sa pokretanjem, nije htela da mi radi na konfi iz potpisa na Visti 64 SP1 i XP-u sa SP3. Cisto da se zna, da neko ne bi naisao na slicne probleme...igra prosto zamrzne prilikom ucitavanja...

igra prosto zamrzne prilikom ucitavanja...

Imam drugaciju konfu, ali taj problem je kod mene bio povezan
iskljucivo sa av i firewallom, kada bi iskljucio oba igra bi radila normalno.

Zavrsih ovo...igra je odlicna.Prica i desavanja su manje vise vec vidjeni, ali je sve lepo upakovano...muzika-odlicna!Pogotovo kad me juri onaj samoregenerisuci madrfakr:D

I naravno Twinkle, twinkle, little star... ko bi rek'o da od toga mogu da podilaze zmarci:D

Poslednja izmena:
jel bolje igrati tast+mis ili jpad?

Deluje mi da je lakse misem-tast, pogotovo sto se u dosta situacija bas trazi preciznost...jedino sto se lik pomalo tromo okrece oko sebe.Zavisi...za one iskusnije sa dzojpedom ne verujem da bi bilo mnogo tesko, ali cenim da je ovde lakse nisaniti misem, jer treba gadjati udove, pipke i pojedine delove na bossovima.

LoL....ovde se nesto desava, sto ja ne-ra-zumem :D

Poslednja izmena:
Imam drugaciju konfu, ali taj problem je kod mene bio povezan
iskljucivo sa av i firewallom, kada bi iskljucio oba igra bi radila normalno.

...ma nema sta nisam probao, i na ciste instalacije, bez AV-a, codec-a i slicno, sa ugasenim fw i opet nije htelo...sada sam opet sve instalirao i bez SP3, i radi na keca...

I naravno Twinkle, twinkle, little star... ko bi rek'o da od toga mogu da podilaze zmarci:D
Ovo je tako cool, strašno i tužno :D film je obavezan za pogledati da bi se bolje razumelo zašto.

Celu sam je prešao na Visti x64 SP1 i nisu siguran da li se upgrade RAMa sa 2 na 6GB previše osetio :d obavezno podesiti u drajverima ono da se renderuje samo 1 frejm unapred, igra onda radi mnooogo prirodnije i bolje, bez onog plivanja/tromosti miša.

Posle kad sam malo razmišljao shvatio sam da je ovo dosta slično half lifeu po nekim idejama uz doom i manhunt šmek. U svakom slučaju ne smatram kopiranjem već sjajnom implementacijom ideja iz više takođe sjajnih igara :smash:

Pa da.. ovo je mix Doom3/Quake4 + Alien/Stvor + Resident Evil + elementi RPG-a.. Jedino me nervira trece lice.. igra je previse spora zbog toga (ne mislim na fps vec na brzinu odvijanja radnje). Dobre su scene kada te spopadne neko cudo pa legnes na taster E da se solobodis, a scena koju gledas (dok te monster kolje zubima) je prilicno krvava.

Navici ces se na malo sporije izvodjenje, i meni je u pocetku smetalo ali doprinosi atmosferi...a i imas to tesko metalno odelo, nije lako kretati se pod tim uslovima posebno kad ga nadogradis onda je jos teze :D

Nazad
Vrh Dno