Na koju karticu mislis?
Ovako, ovo je najbolje sto sam uspeo da izvucem od "izvikanog" Kingstona, Patriot je u ovoj cenovnoj klasi po mom iskustvu neverovatno bolji za OC ali 'ajd sad.
Kingston Savage@2400 CL11 2x8Gb na 2500MHz-a na default latenciji nece da radi, mislim mozda mogu da zbudzim nesto aliii to mu je MAX sto se kaze i pitanje je koliko ce biti stabilan, povecavanje voltaze ne pomaze cak ni na 1,770

. Na CL12@2600 compatibility mod iz MSI UEFI BIOS-a nije hteo ni da cuje a kamoli za performance mod CL12@2600, postalo je jasno
da dalje nema potrebe ni pokusavati. Znaci tesko sranj*e. Mislim mozda i nije za nekoga ko hoce da ubode samo, upali XMP profil i da ne razmislja dalje, ja sam drugaciji tip, volim drugacije da klokujem. Iskreno malo sam se razocarao imajuci prethodna iskustva sa vise Patriot kitova, Kinston Dza, Bu, reklame, prelepi hladnjaci, deset godina garancije itd, itd... :lupko:
Sad ove latencije su max sto moze@2400 i svaku sam "rucno" trazio i testirao dokle moze da ide, ispod te hercaze memorija nije pokazala neku flexiblinost tj nisam nikako uspeo da izvucem 2133@CL9 npr. Ne razumem se previse u tajminge, mozda bih trebao da postavim drugacije latencije da izvucem MAX benefit od brzine?