Šta je novo?

DDr3 1600mhz vs 2400mhz test!

Posto vidim da niko ne postuje rezultate evo ja cu opet, salu na stranu evo Dirt 3 benchmark.
game settings (preset medium, rezolucija 1366x768)

ddr3 1333 8-8-8-24

dirt3_game_1333_1_run.jpg dirt3_game_1333_2_run.jpg

ddr3 2000 10-11-10-30

dirt3_game_2000_1_run.jpg dirt3_game_2000_2_run.jpg

Kod mene se razlika u fps-u pravi u nizim rezolucijama od nativne, u ovom slucaju dobitak u fps-u je oko 10% za minimalan fps sto uopste nije lose, tako da moze da se kaze definitivno da brzi ram donosi vece dobitke u nekim igrama a u nekim manje u zavisnosti od rezolucije i game settings-a.:wave:

Ja sam probao na 1600mhz sa CL8/ 8-9-8-22 nema razlike izmedju 1866 CL11.
Samo 1866 CL9 ima bas vidljiva razlika od 10+FPS.

Ti si i na amd-u, a koliko ja znam amd-u odgovaraju vise bolje latencije, a i 1866 cl9 je za amd odlicno i ja za svaki dan drzim memoriju na 1866 cl9 to je neki sweet spot za mene, a za benchmark koristim ddr3 2000mhz :)

Kad sam poceo probacu i 2000+ ...video sam u biosu kada sam OC procesor da mogu da se gurnu i 2200mhz.
Ili cak 2400? videcu i taj slucaj ali to verovatno na CL13.

Meni su 2x4gb na 1600mhz 9 9 9 24 i 2x4gb na 1866mhz 10 11 10 30. Sve sam ih namestio na A.M.P profil 10 11 10 30 1866mhz 1.5v. Gledam tvoj test i mislim se da ih sve utegnem na 9 9 9 24 1866mhz. Jel si dodavao napon mozda? Samo da ne popijem black screen! :)
Ne mogu na 9-9-9-24, samo 9-10-9-24...podesi tako, nisam dirao napon je na 1.5v koliko su deklarisane.
Napon ce trebati za 2000+ mislim 1.6v...probacu.

Mada kad vidim ovo http://www.overclockersclub.com/reviews/patriot_viper3_black_mamba_pc319200_16gb/
Ludacki OC za 1 FPS? zaboravi...znaci samo latencije mogu da pomognu...i to zavisi od igre.
Najbolji je zakljucak...za dobre i lose strane je..."Great for screen shots" :D

Poslednja izmena:
Posto vidim da niko ne postuje rezultate evo ja cu opet, salu na stranu evo Dirt 3 benchmark.

ddr3 1333 8-8-8-24

Pogledajte prilog 194666 Pogledajte prilog 194667

ddr3 2000 10-11-10-30

Pogledajte prilog 194668 Pogledajte prilog 194669

Kod mene se razlika u fps-u pravi u nizim rezolucijama od nativne, u ovom slucaju dobitak u fps-u je oko 10% za minimalan fps sto uopste nije lose, tako da moze da se kaze definitivno da brzi ram donosi vece dobitke u nekim igrama a u nekim manje u zavisnosti od rezolucije i game settings-a.:wave:

Odlicno, :banana:
samo cepaj, sto vise to bolje, ima jos skeptika......:D....eve, skidam igru, veceras probam.
Inace, ovako stoje stvari sa rezolucijom i grafickim podesavanjima.....sto je manja rezolucija, vise ide obrada na CPU( samim tim i na brzu memoriju).....sto su manja graficka podesavanja, opet, vise ide obrada na CPU i memoriju.......zato si u testu za F1, (zbog nesto slabije konfe, da bi se videli realni rezultati), na preset ultra i rezolucija 1680x1050, nisi imao pomaka, ali na preset medium i rezolucija 1366x768, imao si pomaka sa brzom memorijom, zbog toga sto su sad, procesor i memorija maximalno optereceni, i onda i pored slabije konfe, moze da se vidi neki pomak u rezultatima itd....

Poslednja izmena:
Da, probaj na 1600mhz i 2400mhz mora biti razlike sa tvojom konfiguracijom bar u minimalnom fps-u.

Da, meni je i minimalni fps najbitniji, zbog 60fps. lock., ali kod tebe se vidi i pomak i za Avrg. fps..
Skino igru, kad povuce 5 MB/s, dok odem da veceram, gotovo....:D

Poslednja izmena:
6ffliO7.jpg

za sad,toliko,mora i BCLK i svi ostali naponi da cekaju bar ozbiljnije hladjenje,ako ne i plojku...

Sad sa brzom memorijom i boljim latencijama, ima igre da ti polete....:D

Dobar OC, probaj tako i probaj na 1800 i CL9 mislim da ce tu dati najbolje rezultate.

nisam nesto ni primetio,od stucanja dok sam bio na 4gb :) za divno cudo,FO4 jos i nekako (vrv od konzolitisa) ali zato gtaV...kad se desi nesto neocekivano i igra mora da ucita neku novu teksturu ili skrca neki novi poligon,potop...sad med i mleko,oko 30tak sa povremenim dipovima na 27 u novigradu na ultra sa SSAO (pogasene envidija kerefeke naravno),na high i sa ubijenim AA ni da primirise 40 i to sve na hdd-u.i da,270x na x4 2.0 slotu je u pitanju. :) gtaV melje sve skoro na maks,sa amd chs-om i msaa x2.ako je verovati bar techpowerup-u imam bar jos koji posto prelaskom na x16 3.0,kod njih je 7-8 posto razlika izmedju x4 2.0 i x16 3.0,ali na mislim 980gtx,pitanje je koliko skalira 270x.

jos kad stigne ozbiljan kuler i plojka,cedce se ovo do zadnjeg herca,tek sam poceo sa BCLK-om :)

Moze lepo da gura 270x, kod mene nije mogla da dodje do punog izrazaja.
Ipak za nju treba nesto jace od Athlona.

Pa da od amd fx 6300 npr...klokovan na 4.2 + r9 270 sasvim sam zadovoljan...

bez dodavanja voltaze,radi po xmp-ovih 1,65v.videcemo kad krenem da ih przim. :) za trcd i trp na 10 ni da cuje,nazalost,bar sa najarcanim bclk-om...

Cas latency je najbitniji dok su trcd i trp manje bitniji, inace dobar overklok i kako kazes jos ces da je teras uz podizanje napona, srecno :)

negde citah i da je command rate zapravo i ponajbitniji i da je na vecim brzinama retkost 1T i da ih treba loviti za pune i prave benefite gde zapavo cpu/mem i igraju ulogu.ripjawz sam zato i uzeo jer sam uvek gledao da hoce na 1T nevezano za brzinu,kao sto se i ispostavilo tacnim.

ma negde je techpowerup ili tako neko radio ozbiljan rivju ili bas ripjawz-ki ili vengeance ili tako nesto namunjeno,i tu je popisao bas sve za CR i sad ti nadji,pa nema sansi...

^
Corsair Vengeance nije sigurno, krš RAM za OC. :)

ddr3 1333 8-8-8-24

Pogledajte prilog 194666 Pogledajte prilog 194667

ddr3 2000 10-11-10-30

Pogledajte prilog 194668 Pogledajte prilog 194669

Odradio Benchmark Dirt 3, grafika Ultra i 4XMSAA,
slicno kao i u F1 2012, bench nije genericki i skriptovan, svaki test je totalno drugaciji, neki put se odveze savrsena voznja i budes drugi, a neki put nastane krkljanac i prevrtanje automobila, ima klizanja i prsti sneg na sve strane,plus proracuni idealnih putanja auta, test je po tome trebao da bude cpu i memorijski zahtevan.
Nesto nije hteo da sljaka OSD iz aftreburnera, pa prilazem, XML fajlove iz bencha same igre:
2.400 - 1.600
Dirt.png Dirt.png

Dakle, razlika, brza memorija sa boljim letencijama VS sporija memorija sa losijim latencijama:
za arvrg. fps je oko 15%,
za minimum fps je isto oko 15%.
Inace, testirao sam i HT ON vs NT OFF i avrg. fps je skoro isti, dok je minimum fps. za HT OFF nesto malo manji, ali, kada je ukljucen HT, Benchmark je malo fluidniji i tecniji, ne postoji, cesti i sitni micrro sttutering koji kvari gameply....

Poslednja izmena:
Odlicno, samo za ddr3 1600 kao sto je @KOLOS rekao na pocetku teme bi trebao da testiras sa nekim standardnim latencijama kao 9-9-9-24 tako da ne bi bila favorizovana 2400, al dobro nema veze.:)

Poslednja izmena:
Odlicno, samo za ddr3 1600 kao sto je @KOLOS rekao na pocetku teme bi trebao da testiras sa nekim standardnim latencijama kao 9-9-9-24 tako da ne bi bila favorizovana 2400, al dobro nema veze.:)

Da, zato sam i naglasio, da je testirano sa brzom memorijom koja ima zategnutije latencije, od sporije memorije. :rtfm:
Kad si to vec pomenuo, naso sam na net-u, bas, bas strava:hair: test, koji sam hteo da sacuvam za kraj, kao slag na tortu, :guitar: u celoj ovoj prici, ali, evo odmah ga postavljam.
U pitanju je opet Poljski sajt, ali, nije PCLab, ;) :
http://www.purepc.pl/pamieci_ram/jakie_pamieci_ram_wybrac_test_ddr3_13332400_mhz_w_grach
Ovi Poljaci su razbili sa testom,:smash: uradili su ga u sitne detalje, dalje ne moze vise, vrlo interesantni rezultati...

Poslednja izmena:
Odlican test :happy: samo ovaj poljski jezik...interesantno je da je najveca razlika izmedju ddr3 1333 cl9 i ddr3 1866 cl9 pa navise, sto i potvrdjuje moje testove sa ddr3 1333 cl8 vs ddr3 2000 cl10 ;)

Nazad
Vrh Dno