Šta je novo?

DayZ

Igra li ko? Mogli bi se okupiti :)

Hoce najverovatnije u ovom update

Spominje se taj kamion za 0.51

Bilo je i vreme... :) Nadam se samo da nece biti obicaj kao sto je do sada bio, da kada ubace neki update, posle mora da se ceka na fix tog istog update-a. Stvarno se nadam da ce ti kamioni biti "upotrebljivi" cim ih ubace. :)

Vozila ce skroz promeniti igru i ako ce ih biti malo. Recimo od kamisova do balote treba ovako oko pola sata i vise a vozilom ne verujem da ce 5min trebati. Mada meni je bitnije da odrade lepo ove kontejnere za skladistenje i dinamicki loot nego vozila. U svakom slucajno u poslednjih par update-a igra je dobila vise na funkcionalnosti nego za ove 2 godine

Meni je ova igra postala neigriva zbog hakera. Imam preko 500 sati igre i prestao sam da igram u Martu ove godine kada me je ubio haker po ko zna koji put da bi poceo pre jedno mesec dana ponovo nadajuci se da su resili problem hakera, kad ono sad ih ima jos vise, gotovo je nemoguce da se pogine na normalan nacin, vec se samo teleportuje haker do vas, automatski ucini da bacite oruzije i to je to. You are dead.

Ja nijednom hakera nisam video za sve ovo vreme koje sam igrao (50ak sati). Baš nijednog.

Meni je ova igra postala neigriva zbog hakera. Imam preko 500 sati igre i prestao sam da igram u Martu ove godine kada me je ubio haker po ko zna koji put da bi poceo pre jedno mesec dana ponovo nadajuci se da su resili problem hakera, kad ono sad ih ima jos vise, gotovo je nemoguce da se pogine na normalan nacin, vec se samo teleportuje haker do vas, automatski ucini da bacite oruzije i to je to. You are dead.
Zavisi na kojim serverima igras, generalno takvih hakera nema puno. Jedino ima puno "dupera" (ljudi koji prave klonove sebe) ali to i nije hak vec obican eksploit za koji je kriv sam studio.

Imam više od 100h i nisam video ni jednog hakera, samo jako puno bagova i... KOSovara.

Igra je puna hakera, ko nije iskusio hakere nek nadje samo pun server i poseti neki veci grad gde je obicno akcija. Zadnji put kad sam sa ekipom, bio u Elektri (manje od mesec dana), sve bilo super dok neko nemacko deriste nije preletelo (lik bukvalno leti po mapi i teleportuje se) iznad nas, vristalo neke nebuloze na mikrofon i pobio nas 10tak. U medjuvremenu smo svi presli na Armu 3 igramo razne modove i nema nerviranja :)

Edit:
Ko hoce da se zeza ima i free mini verzija Dayz

https://dayz.com/minidayz

Poslednja izmena:

Igrao sam sa ortakom na full serverima, iz dosade hteli da se napucavamo sa drugima po Berezinu/Elektru/NEAF, itd. i nekoliko dana se ništa čudno po pitanju hakera nije desilo.

Imali ste srece :)

Ja nemam pojma na kakvim vi serverima igrate, dal' su neki naši ili šta. Ja apsolutno nikad nisam imao problema, stalno sam na punim serverima, tih tripova sa letenjem i slično nisam nikad video, a igram od januara.

Upravo je mene i jos 3 ortaka ubio haker na west af-u, sekirom nas je ubio u 3 sekunde. Nismo ga ni videli. :D

Ma jok, bas se videlo da je haker, teleportovao se do nas i isekao nas sa sekirom, sekunde su bile u pitanju. Najgore sto je zadnjeg ortaka koji je stajao jedno 30m od nas ubio sekund posle mene. A bas smo bili napravili pauzu u igranju, i sad se opet smorili.

Može sekirom da se ubije iz jednog puta, samo ako se pogodi prava tačka, a verujem da ima likova koji to znaju. Što se tiče teleportovanja već nisam siguran šta je tu razlog, možda ih je bilo više.

Ko nije video hakere ne znaci da ih nema, imate youtube pa pogledajte ono sto su ljudi snimili. Ja ne znam na kojim serverima ljudi igraju koji nikad ne vide hakera. I gde uopste igraju, sunjaju se po sumama i brdima i ne vide igraca mesec dana :D
Ja sam hakere sretao i na zvanicnim serverima i nezvanicnim. Ali samo na punim serverima obicno vecernji sati i po velikim gradovima, jer je tamo najveca koncentracija igraca pa se izivljavaju.
Ortaku se desilo da je trcao ka nekom mesto i odjednom kaze krene da mu nestaje oprema. On otvori inventory gleda po zemlji, a stvari samo nestaju. Tek posle 5 sekundi vidi lika koji se teleportuje preko livade sa njegovom opremom.

Ma jok, bas se videlo da je haker, teleportovao se do nas i isekao nas sa sekirom, sekunde su bile u pitanju. Najgore sto je zadnjeg ortaka koji je stajao jedno 30m od nas ubio sekund posle mene. A bas smo bili napravili pauzu u igranju, i sad se opet smorili.

Može sekirom da se ubije iz jednog puta, samo ako se pogodi prava tačka, a verujem da ima likova koji to znaju. Što se tiče teleportovanja već nisam siguran šta je tu razlog, možda ih je bilo više.

Ma zezam se. Naravno da ne može u par sekundi da ubije trojicu sekirom. Iz jednog udarca je svakako moguće ali trojicu nema šanse, posebno zbog samog izvođenja igre

O cemu ti pricas covece. Lik nas je naslagao u razmaku od 30 sekundi, iako smo bili udaljeni svi po 100m jedan od drugog. Imao je i stealth hack jer sam bio usamljen na livadi i samo tup dole. Hakera ima koliko hocete a budjavi battle eye ne pomaze i developere nije briga, ubacuju neki kamion koji je na nivou kamiona igara iz 2003. godine. Igra je neigriva zbog hakera.

Alfa verzija igre sluzi da se stanca content a beta da se ispravljaju bagovi i radi balansiranje. Svaki put kad ulazis u igru prihvatas obavestenje da je igra u alfa verziji.....

Haha pa Dayz ekipa ce Alfa titulu da ostavi vecno cisto da niko ne bude mogao nista da im kaze, jer ce odma da bude, stop there friend, this is alfa... Imam mnogo naslova na steamu koji su alfa ili early alfa, Dayz mi je ubedljivo najgore iskustvo.

Ne znam da li sve alfe mogu tek tako da se porede. Nisu sve igre iste "veličine", ne rade svi apdejte na isti način, neko samo trpa kontent i održava igru igrivom(DayZ), dok neko ne nastavlja dalje dok ne bude sve gotovo idealno kao u full rilisu (Project Zomboid), dok neko malo dodaje, malo popravlja (Prison Architect, možda i Forest). Uglavnom, čekam još neko vreme i ne žalim se, ako do tad ne urade ništa, onda bigaje, osuće se paljba, a do tad nema svrhe da se žalim na nešto što nije završeno.

Vrh Dno