Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ako, treba dash da ide gore. Pre par godina sam rekao da ce vredeti kao bubreg i oko... Ide polako ka tome :d

Tapatalk

Ako, treba dash da ide gore. Pre par godina sam rekao da ce vredeti kao bubreg i oko... Ide polako ka tome :d

Tapatalk

Meni si to pricao 2014 kad sam prvi put poceo ovim da se bavim, ali sam ja se bavio nekim drugim zivotnim temama i razmisljao o desetim stvarima, pa sam prodao sve za 2-3$ nema veze ovaj put sam naucio lekciju :p

Ludilo...sretnem nocas na zurci muza od drugarice i pocne on meni da prica o coinima.
Kad ono covek ima u lokalu cini mi se oko 100 iBeLink DM22G masina, podjem na net da vidim sta je to i kap me strefi za malo...
donijeli neki likovi iz rusije da kopaju dash kod njega, on opremio lokal od njihovih para, doveo optiku 2x 100mbita, struju oko 400 kilowata a oni u medjuvremenu odustali i sad posto mu duguju pare za ne da im masine dok ne plate.

To ce stajati kod njega mozda jos desetak dana, greota da se ne uposli...gledam slike paketa na gomili i place mi se

Sent from my Z5

Ludilo...sretnem nocas na zurci muza od drugarice i pocne on meni da prica o coinima.
Kad ono covek ima u lokalu cini mi se oko 100 iBeLink DM22G masina, podjem na net da vidim sta je to i kap me strefi za malo...
donijeli neki likovi iz rusije da kopaju dash kod njega, on opremio lokal od njihovih para, doveo optiku 2x 100mbita, struju oko 400 kilowata a oni u medjuvremenu odustali i sad posto mu duguju pare za ne da im masine dok ne plate.

To ce stajati kod njega mozda jos desetak dana, greota da se ne uposli...gledam slike paketa na gomili i place mi se

Sent from my Z5
Verovatno su odustali zato što je užasno skočio difficulty u poslednjih par meseci

Sent from my S60 using Tapatalk

сретна нова година !

постављам самом себи питање , што би руси долазили овде да би копали. пошто су одустали . не верујем да то нису унапред 10 пута то све ставили на папир. има ту нека промењива која их је зезнула. предпостављам да је у питању цена струје код нас која је скупља него што им је представљено , јер су вероватно гледали ту да ућаре. колико год да је цена струје у русији , нажалост тај податак сам заборавио, ал знам податак да на далеком истоку руси кинезима продају струју по 2пута нижој цени...

оно што можда промиче: 100 комада пута 20 килограма , сад не знам да ли већ имају у себи напајање или нема , предпостављам да имају у оквиру цене, која није мала.. како су провукли две тоне а да не плате царину ? па то се не исплати вратити назад ...
по цени ефикасности они су онако средњи:

BeLink DM22G Specifications

Hash Rate: 22 GH/s ±5% X11 Hash Function
Power Consumption: 810 W (at the wall, with 25°C ambient temp)
Power Efficiency: 0.037 J/MH (at the wall, with 25°C ambient temp)
Number of TNB0303 chips per unit:216
Operating Temperature: 0° C to 40° C
Network Connection: Ethernet
Power Supply: 110V to 240V, 50Hz/60Hz
Dimensions: 490 mm(L) * 350 mm(W) * 180 mm(H)
Weight: 19 kg (with packing materials)

Poslednja izmena:
Moja greska nisu rusi nego ukrainci, a rece mi ovaj uredno su uvezene masine u cg, a da je valjda njima skuplja struja.

Sent from my Z5

Ne znam gledam li dobro, ali po ovim podacima jedna masina kopa samo 5$ dnevno sad?!? Dok za eth oko 1000$, ltc preko 300$....moze li uopste ovo da kopa nesto drugo osim dasha? A zec 0.01$ po 1 hash/s? Nemoguce :0

https://bitinfocharts.com

Sent from my Z5

Poslednja izmena:
:) totalno se pogubim kada se pominju gigahashi .. whatomine kaze 22000mhs oko 17 dolara ako kopa neki (x11) monoeci. (za ibelink dm22g bi mozda i moglo da prodje kod nas 3-4 komada po strujomeru :) ...pitanje bi bilo koliko dugo
sad ima bolji tj efikasniji asic koji trosi 750 wati, ne zapamtih mu ime baca 30 000 mhs to je onda 23-24 dolara na dan.
mislim da ostali nisu fise isplatljivi ni u nasim uslovima (btw a koji je asic uopste isplatljiv :( ?)

zar ukri nemaju najjeftiniju struju ?

. asici starije generacije su mogli da kopaju 6 razlicitih alogoa (qubit ,quark, x11, x13, x15 ...) tako su bii reklamirani , naravno ne uporedo. a ovi sa noviji cipovima se ne pominje to, tako da verujem da ne mogu.tj samo x11

Poslednja izmena:
Znaci ispade da antminer koji kosta ispod 1000 daje vise $ dnevno nego ovaj od 6000

Sent from my Z5

ako mislis na New BitMain Antminer D3 ASIC onda ne jer daje 15 GHS a trosi 1200w ,znaci 50% manje sa 50% vis eutroska struje i koliko vidim kosta oko 2400 dolara . mada reklamirali su se neki mineri sa snizenim cenama ,kada je bio crni petak. kolik oim je cena stvarna ,kao d as emenjaju svakodnevno pa ko koga uhvati.

innosilicon dash miner (nadjoh kako se zove) , kao najjefikasniji x11 miner .. taj daje 30ghz 750W

Obelisk DCR1 i SC1 nisu preko $1500

Tako je . Treba bitinstrpljiv i uporan.. Tek ce crypto zaziveti. Meni su 2010 god. nudili ljudi gomilu bitkoina za razmenu nekih stvari kojima sam se tada bavio . Imao bi ih sada bar desetak. Ali kazu ljudi , sta ce ti to ...

Tako je . Treba bitinstrpljiv i uporan.. Tek ce crypto zaziveti. Meni su 2010 god. nudili ljudi gomilu bitkoina za razmenu nekih stvari kojima sam se tada bavio . Imao bi ih sada bar desetak. Ali kazu ljudi , sta ce ti to ...

pa si ih uznuo te 2010?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Independent Journalist Ben Swann Overcomes Censorship With Exclusive Dash Sponsorship

ben-swann.jpg

https://www.dashforcenews.com/independent-journalist-ben-swann-overcomes-censorship-with-exclusive-dash-sponsorship/

Vrh Dno